reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Wiesz co, no taka odpowiedź /uzasadnienie otrzymała od gina. Także... Nie wiem. Popytaj w temacie, ja też popytam, bo nie ukrywam, że teraz może nie.. Ale chciałabym w maju wyskoczyć gdzieś (gdzie ciepło) na urlopik skoro w wakacje już raczej nie poszaleje ;-)

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie w necie już czytać nic nie bede, rylko zapytam moja położna. Na Polskich stronach sa rożne opinie, jedne latały i wszystko ok, drugie nie latały , a jeszcze inne latały i coś poszło nie tak,ale czy z tego powodu to nie wiedza. Nie jest nawet do końca udowodnione jaki to ma wpływ na przebieg ciazy, ale lepiej dmuchać na zimne. A znów na holenderskich stronach moja teściowa nie znalazła żadnej wzmianki o odradzaniu latania we wczesnej ciazy -.- jeszcze 28go bede dzwoni,a do polskiego ginekologa to zapytam dla pewności mimo tego,co powie mi tutaj położna. Lepiej poznać więcej opinii. A dziś idziemy do położnej to mam okazje pogadać.
W Polsce byłam ostatnio w maju na tydzien dlatego juz mnie ciągnie , mieliśmy w przyszłym roku lecieć na wakacje do Polski na dwa tygodnie w lipcu,ale nie wypali , a w maju Komunia córki i tez w przyszłym roku bedzie mi cieżko poleciec , dlatego padł pomysł,ze polecę teraz bo jak nie teraz to kiedy. Gdybym sprawdziła info wcześniej może kupiłabym bilety na dwa tygodnie pózniej i po problemie , ale zaś w pracy bedzie wtedy kocioł przed świetami (pracuje przy perfumach, a przed świetami popyt rośnie ) i mogłabym nie dostać tak łatwi wolnego :/ nic sie nie składa dobrze.

reklama
Dziewczyny u mnie się wyjaśnił śluz z domieszka różu czy żyłka krwi. To nie brało sie z nikad, a po stosunku i po usg. I to nie odrazu po tylko na dzień pózniej. Ostatnie przytulania potwierdziły teorie. Koniec miłostek na jakiś czas :p

Juz pisze :)
Dopiero siadłam na tyłku..
A więc wszystko w porządku serduszko jest. Maleństwo ma 1 cm.
Termin z usg na 06.07.
Mam już założona kartę ciąży

Mogę za kilka dni troszkę brudzić bo jest trochę krwi organizm myślał że jak co miesiąc będzie okres. Teraz to musi się złuszczyć ale nic maleństwu nie zagraża.

Kotek87 przykro mi ale myślę że będzie dobrze ze jeszcze serduszko zabije.. zobaczysz ;)

Hajmal kurcze znów ta nie wiedza to okropne życzę Ci siły i cierpliwości..

Anisima gratulacje

Tymuniek gratulacje

-------------------
7t 2d [emoji173] wizyta 17.11

[emoji65]Franek 01.05.2015 [emoji173]

-------------------
7t 2d [emoji173] wizyta 17.11

[emoji65]Franek 01.05.2015 [emoji173]
Mamy ten sam termin z usg, a z Om mam 07.07

Właśnie w necie już czytać nic nie bede, rylko zapytam moja położna. Na Polskich stronach sa rożne opinie, jedne latały i wszystko ok, drugie nie latały , a jeszcze inne latały i coś poszło nie tak,ale czy z tego powodu to nie wiedza. Nie jest nawet do końca udowodnione jaki to ma wpływ na przebieg ciazy, ale lepiej dmuchać na zimne. A znów na holenderskich stronach moja teściowa nie znalazła żadnej wzmianki o odradzaniu latania we wczesnej ciazy -.- jeszcze 28go bede dzwoni,a do polskiego ginekologa to zapytam dla pewności mimo tego,co powie mi tutaj położna. Lepiej poznać więcej opinii. A dziś idziemy do położnej to mam okazje pogadać.
W Polsce byłam ostatnio w maju na tydzien dlatego juz mnie ciągnie , mieliśmy w przyszłym roku lecieć na wakacje do Polski na dwa tygodnie w lipcu,ale nie wypali , a w maju Komunia córki i tez w przyszłym roku bedzie mi cieżko poleciec , dlatego padł pomysł,ze polecę teraz bo jak nie teraz to kiedy. Gdybym sprawdziła info wcześniej może kupiłabym bilety na dwa tygodnie pózniej i po problemie , ale zaś w pracy bedzie wtedy kocioł przed świetami (pracuje przy perfumach, a przed świetami popyt rośnie ) i mogłabym nie dostać tak łatwi wolnego :/ nic sie nie składa dobrze.
Kochana.... Spokojnie - bez stresu. Moja koleżanka widocznie ma duży problem i z zajściem i z przytrzytmaniem ciąży - jej przypadek może być wyjątkiem.

Powodzenia na wizycie [emoji4] [emoji110][emoji110][emoji110]
Dziewczyny u mnie się wyjaśnił śluz z domieszka różu czy żyłka krwi. To nie brało sie z nikad, a po stosunku i po usg. I to nie odrazu po tylko na dzień pózniej. Ostatnie przytulania potwierdziły teorie. Koniec miłostek na jakiś czas :p
No to dobrze, że się wyjaśniło [emoji2].
No u mnie też posucha w tej kwestii - mój M sie mnie obecnie boi [emoji14]. Czekamy do wizyty i ew.przyzwolenia od gin [emoji6]

kotek luteina pomoże , bedzie dobrze :)
Dorota i Justyś super gratulacje :)
Lilith lampy z ikei są super, testujemy już je któryś rok z kolei i dokupujemy następne,
aga dziś mam nawet większa nadzieje na heppy end, że niby serduszko było ciut widać
Palina my ze strachu mamy abstynencje aż do końca
Dobra trzymam kciuki za wizytę :)
arrow wszytko zależy, dla pewności łykaj nospe
dziś rano już nie krwawiłam ani nie plamiłam, luteine mam dopochwową i na tym aplikatorze zostaje śluz i widać jaki tam w środku jeszcze jest, dziś było czysto ale i tak sie boje do wc iść. Na razie mam iść za tydzień w czwartek znów do szpitala na wizytę, ale nie wiem czy nie pójde znów prywatnie do innego lekarza we wtorek, on ma lepszy sprzęt, lepiej u niego widać tylko ze trzeba zapłacić 120 zł - ale na to jeszcze czas.

Witajcie ranne Mamuśki!
Chyba szykuje sie L4 u mnie. Kolejna noc z boku na bok, tym razem chyba z 4 razy siku. Z moja padaczką takie nie wysypianie sie predysponuje do ataku...co sadzicie drogie Panie?
Faktycznie , może lepiej byłoby gdybyś miała możliwość odpocząć... Myślę że w Twoim przypadku L4 to dobre rozwiązanie ;)

Kto rano wstaje.....ten ma mdłości i zyganie ;-),rano ledwo co mogę córkę do szkoły wyprawic a jak się jeszcze junior obudzi i wydziera z łóżeczka to jest tu sajgon,do siebie w miarę dochodzę koło południa.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Żonograja - wczoraj testowałem ilość cytatów, i mi spokojnie poszedł post z 5 odnośnikami, ale 2 dni temu też mi zjadło w trakcie pisanie 2 posty.

Do góry