reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Pumelova no niestety nie uda się zakończyć, jutro malowanie, później sprzątanie i składnie mebli jak się uda do przyszłego weekndu zakończyć to było by super... a póxniej jeszcze układnie rzeczy w nowych meblach...

Aga co do racuchów to robię tak jak z jabłkami, tylko zamiast jabłek kroję truskawki w plasterki :) widze że z przeprowdzka to tak na styk będzie :)

mój mąż dał wczoraj małemu klocko lego swoje z dzieciństwa :) wcześniej jakieś małe samochodziki, on mieszkał w domu i teściowa takie rzeczy przetrzymuje :) mały zachwycony oczywiście :)

reklama
Aga km 'water Time pro' fajna jest, przypomina, ja sobie klikam jak wypije i tak leci. Już mam 2l dziś więc idzie mi z dnia na dzień lepiej.
Aa rozumiem też fajny pomysł z tymi truskawkami. Ja bym zrobiła coś na zimno, fajny przepis mam i może się skuszę Link do: Tarta bez pieczenia - najprostszy przepis [emoji16]
No ma ma swojego misia :D
Może być koniec czerwca byleby mała poczekała do przeprowadzki!:-)
Kurczę to może ten kurier niedługo bedzie. Chyba że mamy tego samego haha

Abed kurcze no to jeszcze tydzien. Ale już bliżej niż dalej :-) hmm mój mąż kolekcjonuje modele samochodów 1:43 i mamy gabloty na ścianach w sypialni.. jak dotąd twierdził że nie da dziecku do zabawy, ale pewnie jakby był syn to by już wyciągał:p

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ewella zdrówka dla mamy.
Udanej rocznicy ślubu i wizyty u kosmetyczki

Pumelova no nie konsultowałam z lekarzem, bo powiedział że od34 tyg.się nie powstrzymuje porodu, tylko rodzi, a ja właśnie mam 34 tydzień. Dwa tyg. jeszcze wytrzymam.:(
Kurcze ja nie wiem czy mi gin.sprawdza wody? Bo nigdy nic nie mówi, a ja bardzo mało piję. 3 l.to mam na2-3dni.

Aga_km pewnie sobie pomogłam tymi oknami, ale mam nadzieję, że dotrzymam:)
A najgorsze że pomyłam tylko na dole, u góry dalej brudne:wink: siostra wróciła wczoraj z wczasów, to ją zaangażuję.

Patuszka jak remont? Prace uciekają?

ŻonaGraja gratuluję! Zdrówka dla Zuzi.

Tymuniek kciuki za wizytę. Napisz co ordynator powiedział?

Paalinaa no co lekarz to inna opinia. Powodzienia na wizycie. A widzę już po? Gratuluję.
Ja dostałam od szefowej leżaczek tiny love taki z wibracjawi. Jest super!

Paninka dobre hasło". Zapach teściowej mi przeszkadza":D udanej wizyty u fryzjera.

Mamusia Muminka gratuluję wizyty.

Saba dokładnie, dziewczynka to u nas nowość. U brata 2 chłopaków, u siostry 2 chłopaków i u mnie 2, a teraz dziewczynka, też się boję.

Liluli 200szt???? Szalona kobieto:rolleyes:

Olisiaa witaj!

Madziazt no w końcu odpoczywasz! A co do wizyt u Was, to faktycznie...jakoś dziwnie:yes:

Misia kciuki za badanie. Za męża będziemy trzymały po niedzieli.

Aha dobrze, że ciut lepiej śpisz. Chociaż co to jest 4 godz?

Później do was skrobnę co mi się wczoraj przytrafiło.
A od 2 dni mam potworny katar i kaszel. Spanie z wentylatorem mi chyba nie służy?
Lecę dokończyć obiad. Dziś kasza gryczana z boczkiem i cebulką + kefir.

Hejka.
Dziś upalnie a w planach fryzjer i kino z dziewczynkami.
Dostałam pierwszą kasę z Zusu ale to tylko obejmowało 3 dni zwolnienia...mam nadzieję że będą punktualnie wypłacać :)
Obiad nastawiony i obiecana mizeria dla najmłodszej bo od poniedziałku obiecuje
Muszę w końcu te zioła posadzić bo strasznie brakuje.
jejus koktajle muszę zacząć robić, w zeszłym roku nam do pracy przywozili truskawki pyszne a w tym muszę sobie jakoś radzić :)
Teściowa robi pranie ale jakoś mojego suchego nie zdjęła... kij jej w oko :D

Zasnęłam dopiero po 3 rano. Ciężka noc. Wstałam przed 8.
Brzuch bardzo mnie dzisiaj bolał. Coś jakby bóle miesiączkowe. Wy też o takich wspominałyście. Pierwszy raz od kiedy wiem że jestem w ciąży wzięłam no-spę. Po 2 godzinach minął ból. Kurczę już panikowałam że rodzę :-D

misia12 tak babcia będzie tylko na lekach i na ścisłej diecie. Przez ten woreczek bardzo schudła no bo nie może jeść. Smutno mi się wczoraj zrobiło bo powiedziała że chce jeszcze wziąć prawnuczka na ręce i wtedy może spokojnie umierać. Babcia miała bardzo ciężkie życie. Dziadek ją zostawił samą z dziećmi. Moja mama miała wtedy rok. Babcia pracowała i jeszcze miała gospodarstwo rolne. Mnóstwo zwierząt ptactwa pole. Później też nie było jej lekko...

Aga no już nie nadajemy się na spacery... Jak urodzimy to pojeździmy wózkami. :)
Boję się już prowadzić auto. Siedzenie muszę opuścić do końca bo kierownica przeszkadza mi na brzuchu a jak mam tak ustawiony fotel to nie widzę przodu auta...
Będziesz czyścić pępuszek gazikiem a później pryskać octenisept? Jaki zamówiłaś termometr? Pytam bo też będę zamawiać w gemini.

Pumelowa żaden lekarz nie podejmie się operacji...

Dziewczyny tak jak pisałam po 2 dniach miałam mieć ładna wodę. I pokazuje zdjecie. Jest różnica :)
1497006379-aaaaaa.jpeg

Woda z kranu! Taka przejrzysta!

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Aniek mój zawsze mówi o wodach i lozysku, ale pierwszy raz mierzyl. Każda z nas jest inna może akurat mam mało wod, nie wiem [emoji14] Rozumiem że nie konsultowalas. Ja bym jednak nie brała, tylko więcej odpoczywala, ale to już zrobisz jak uważasz:-) ja się luteiny nabralam już w tej ciąży;-) a jak się teraz czujesz?

Paninka udanej wizyty u fryzjera :-) i kina! Na co idziecie? Czyżby smerfy? Eh tesciowa.. [emoji14] temat rzeka :D

Inka może to przez pełnię tak nie mogłaś zasnac? Też mam te bóle tzn budzą mnie w nocy takie miesiaczkowe. Jak rozchodze bo chodzę sikac to przechodzą. Dziwne to..
Oj biedna babcia :-( szkoda że się nie podejmą..

Emol gratuluje! W koncu! :-)

Ja dalej czekam na kuriera :-( A chciałam dzisiaj kupić truskawki.. :-( czuje się jak leniwiec bo w domu nie mam nic do roboty, dla malej wszystko przygotowane co już mam, posprzatane, obiad jest.. od rana siedzę na tej samej kanapie :/

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej,.
u mnie wizyta znowu porażka. USG ok, mały ma się dobrze, waży 3kg.
Później wizyta, miała być o 10:10 a była o 10:50.
Ginekolog wysłała mnie na badanie krwi i moczu i na IP , żeby zrobić ktg i skontrolować kilka razy ciśnienie,bo stwierdziła,że jeśli wysokie,to lepiej wywołać poród.
Na ktg umierałam ponad godzinę, gorąco, rls, duszno no masakra. Trzymały mnie ponad godzine bo mały ma niby tętno za wysokie.
Ciśnienie za pierwszym razem 120/70, drugi pomiar 127/86 , a trzeci 130/90.
W końcu dobra, odpięła mnie, poszłam na kosultacje z drugą ginekolog i ona stwierdziła,że wszystko jest super.

Ta pierwsza mówiła,żeby mierzyć ciśnienie i dzwonić jakby znów było wysokie (ostatnio rozkurczowe miałam w domu 110) , a druga mówi,żeby mierzyć tylko jak się źle czuję,bo ILE RAZY BĘDĘ TAM PRZYJEŻDŻAĆ.

4 godziny mi zeszło w szpitalu NA NIC. Co za pajace :/ mam dość.

A tutaj fotka noska i ust :D

19073237_1663704396990636_1504374775_o.jpg

Załączniki

• 19073237_1663704396990636_1504374775_o.jpg
    19073237_1663704396990636_1504374775_o.jpg
    67,5 KB · Wyświetleń: 461
Do góry