reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

wyprasowałam wszystko! :-]

Tymuniek bańki w sypialni haha dobre

Paalinaa cenna umiejętność z tym rozpoznawaniem zapachów :D chciałabym tak umieć, ja powącham 2 i już nie ogarniam przez co nie potrafię znaleźć sobie nowego
niezła historia.. heh
kciuki za wizytę!

Maziajka ja mam AFI 7.35 mi lekarz zalecił tylko pić więcej a ja nie wiem ile piłam w ogóle. Sciągnęłam apke i pilnuje żeby pić 3l dziennie, jak narazie daje rade, sikam co 10 minut od 2 dni :/ mam nadzieję że to pomoże..
też dziś zrobiłam racuchy z jabłkami! <3

ewella wpadam na gołąbki! ;-) udanej rocznicy! <3 jakie ciasto robisz, jakieś ucierane? nie zrób sobie krzywdy w tej kuchni :D

Judith bardzo mi się podobały te warsztaty, baw się dobrze! prasowanie nie było takie źle, też nie lubię i dałam radę :D

misia to będziemy trzymać za tydzień :)

paninka zaciśnij zęby i nie denerwuj się teściową. chociaż łatwo się mówi ;p gratuluję udanej wizyty!

Kasia831 haha najważniejsze to się umieć dowartościować :D cieszę się że szkoła rodzenia fajna. ile masz zajęć?

Patuszka beckers super jest, my mamy almond :) (beżowy)

Emol wiem co znaczy pić więcej :D ale nie wiem ile piłam do tej pory bo jakoś nie zwracałam uwagi. ale myślę że na pewno nie tyle - 3l bo już mi się ta woda brzydnie

mumusia super waga!! 3kg wow!! cieszę się że jesteś zadowolona z wizyty :)

saba17 dałam radę ;) też niestety siedzę sama ale już sobie potrafię zorganizować czas bo od początku na L4. da się przeżyć, wychodzę po truskawki 500m od domu i mnie nie ma 2h :D

Katja nie wiem - ja mam regularne cykle wiec mi sie wszystko zgadza, i daty z OM z datami z USG

Liluli podeślij trochę pierogów!

aga km fajnie że przystopowałaś :) jestem z Ciebie dumna! no i ledwo to napisałam i czytam że prasujesz :D o Ty pieronie

Olisiaa witaj :)

Madziazt gratuluję w końcu masz wolne! doczekałaś się! hahaha dbają o komfort psychiczny mężczyzn no co :D hahaha

jerona nadrobiłam 7 stron od południa (!) i idę spać. buziaki!

reklama
Paninka ja kupowałam po 24 czereśnie a truskawki po 8 i 10.
Madziazt no nareszcie :) gratuluję.
Saba17 ja już od dawna "schylam sie" kucajac lub podnoszę coś stopą :)
Oj jaki fajowe dzień, pospalismy z mężem 4 godzinki :) będzie ciężko w nocy, ale obiecał masaż przed. Nie było go kilka dni i tak się pospinalam że max 2 godziny wyleżę i budzi mnie ból. Jak jest obok to masuje przez sen-ale go sobie wyszkolilam :)
Jutro jadę na badania, pojemniczek na siki stoi na drodze do toalety żebym go nie pominela :) potem zakupy i namówię go na pranie dywanu. Oby nie padało.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia ale wytresowałaś mężulka hehe
Pumelova...chyba do końca czerwca mam.zajecia...kurcze nawet nie zapytałam hehe
Nie wiem kiedy spać pójdę, mój już poszedł spać.Chyba jeszcze poćwicze:) i poczytam coś

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie. Nie mogę spać...

Babcia nie bedzie miała operacji bo ma słabe serce i nie przeżyłaby zabiegu.

Mamy awarie z prądem w łazience. Spalily się jakieś kable i jutro elektryk będzie naprawial. To już 2 awaria w tym mieszkaniu bo były właściciel sam robił instalację no i nie znał się na tym. Wkurzona jestem. Mam nadzieję że nie trzeba będzie zdzierac tynków...

Dziewczyny nie nadaję się już do robienia czegokolwiek. Poszłam na działkę i tylko z jednego rzadka chwasty usunelam i tak się zmeczylam że padlam i siedziałam. A jeszcze niedawno grzebalam ostro w ziemi.

Buziaki.

Witajcie brzusie :)

Ile at tych postow produkujecie..ja pochlonieta realizacja rzeczy do zrobienia z mojej listy ze niemam jak was na bierząco poczytac, a wieczorem probowalam to zrobic ale zasnelam.. ;)

Ja takze uwazam ze dzidzius sam wie kiedy na swiat wyjsc..no ale przeciez is czegos te daty i pomiary sa..W przypadku mojego synka, moze I zbieg okolicznosci ale wyszedl dokladnie w wyznaczona date..

Palinka co do badania na bakterie I w razie co podania antybiotyku to bede miala je teraz w poniedzialek..a I z synkiem w ciazy je mialam..

Takze bylam nacinana podczas porodu..mialam 11szwow..i doszlam szybko do siebie..

Wszystkim gratuluje udanych wizyt..bobasy coraz wieksze.. :)

ZonaGraja powoli z czasem oswoisz sie z nowym miejscem..zycze powodzenia..

Madziazt u was dziwnie tu z ta opieka ale u was to juz w ogole..nie ogarniam zbytnio tego..

Niepamietam juz ktora co pisala..za to przezylam kazdej z osobna pozdrowienia I zycze milego dnia ;)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Chybra rozumiem :-) ciekawa jestem czy spuchne i boję się tego bo się potem ludziom nie pokaże:D

Misia powodzenia!

Aniek rozumiem Cię - ja też jeszcze nie chce rodzić:D

Patuszka no Ty masz większą dawkę tych zastrzykow więc w ogóle masakra. Jakbyś przy tym miała krwotok jak ja na poczatku to byś chyba padla. Mnie w brzuch raczej nie boli - bardziej boli w uda i ręce przy tym plakalam. W brzuch rzadko boli chyba że trafię w zrost. Jajecznica pyszna!

Dziewczyny! Jeśli lekarz wspomniał że mam trochę za mało wód plodowych i że powinnam więcej pić to ile to jest wiecej? 3l wystarcza? Mam wrażenie że tylko pije wodę i sikam. Dziś sobie zaś wpisałam w Google to wszystko co mi dał na wydruku i się postresowalam i wymiarami i wodami. Miał ktoś liczone AFI niedawno?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Pumelova, a ile to jest za mało? Normy sa pomiędzy 5 a 20 z tego co pamiętam i ostatnio miałam 10. A u Ciebie?

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Paninka gratuluje udanej wizyty!:)

Madzat gratuluje wolnego! Jupi!:)

Pumelova gratuluje poprasowania wszystkiego:) mi jeszcze troszke zostalo, wczoraj pralam jakies niedobitki i bede dzis prasowac.
Kurcze, ja tez cos malo pije,musze wmuszac w siebie troszke wiecej.

Zonagraja fajnie ze sie odezwalas. Ktory szpital wybralas do rodzenia?

To nie chodzi o komfort dla faceta tylko zdrowie czy wszystko dobrze się trzyma gdzie powinno. Czy nie ma ryzyka opadnięcia/wypadnięcia macicy.

Pewnie tak, tylko ze ta położna powiedziała to w taki sposób, ze zabrzmiało to co najmniej dwuznacznie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej, hej

Alex - a jak tam po egzaminach? Wyniki już masz?

Inka - współczuję z powodu babci i to bardzo . Mi została 1 babcia, którą traktuje na równi z mamą. Nie wyobrażam sobie takiej podbramkowej sytuacji . Trzymajcie się, a Twojej babci duuuuuzo sił i zdrówka życzę.
Co do sił - moja droga... Mi już nasz ostatni spacerek dal do wiwatu [emoji1] (jakby nie było między nami jest prawie 3tc różnicy [emoji6]).

Widzę, że i w mieszkaniu jakieś dziwne sytuacje elektryczne mają miejsce. Oby nie trzeba było wymieniać po całości instalacji [emoji110][emoji110]

Misia - powodzenia w labo!
Jak tam nocka? [emoji6]

Madziazt - witaj wolna Kobieto [emoji3]

Pumelova - a no wzięłam się za prasowanie [emoji1], po godzinie dostałam telefon od babci, że mam przyjechać, bo truskawki na mnie czekają. Chciałam dzisiaj dopiero przyjechać, ale babcia zaczęła naciskać, że lepiej żebym zjawiła sie jaknajszybciej. Jak się pojawiłam okazało się, że czekało na mnie wiaderko 10 l wypełnione po brzegi truskawkami [emoji33].
Podzieliłam to na 2 części i zawiozlam 1 cześć mojej mamie. W "podziękowaniu" dostałam wielkie narecze lubczyku.
Także... Ten tego - wczoraj jedynie umylam truskawy i wrzucilam do lodówki. Dzisiaj je zmiksuje i zamroże.
Lubczyk też pociacham do pojemników i wrzucam do zamrażarki.
No i wieczorem znowu mam pojechać po truskawy [emoji14].

Mamusia Muminka - jaka ładna waga Synka [emoji106][emoji3]. Gratuluję udanej wizyty [emoji3]

Judith - też byłam zainteresowana tymi warsztatami (tylko coś zakodowane miałam, że one będą we Wrocławiu pod koniec czerwca ), mam nadzieję, że Ci się spodobają.

Abed - mi też się śni praca, ale już coraz rzadziej [emoji6]. Dzisiaj jsk będę jechała po córe do szkoły, wpadnę do swojego biura podlać kwiatki [emoji6][emoji14]

Ewella - i jak rocznica minęła?
Nie przejmuj się, że coś Ci z rąk wyleci, norma [emoji6]. Dobrze, że obok jest Ktoś kto pomoże, podniesie, wytrze [emoji4]

Olisiaa - pakuj pakuj torbę, zawsze to lżej w głowce, gdyby coś się miało szybciej zadziac [emoji6]

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry