reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Inka współczuję sprawy z babcią. Zostanie na lekach tylko?
Alex 11 to bardzo dużo tych szwów miałaś. Dobrze szybko doszłaś do siebie.
Aga_k_m nocka udana :) jedno wstawanie o 1 i potem do 8.30 tylko dwa razy się przekrecalam. Coraz mi to gorzej wychodzi, a co się nasapie to moje. Ale nie zapomniałam o badaniu :) jeszcze wezmę prysznic i lecę na krew. aaaa 10 litrów, kochana babcia, nic innego bym nie jadła :)
Dziś znowu się ładnie zapowiada. Miłego dnia .

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
hejka mamusie!

z tego co czytam , to coraz ciężej jest nie tylko mi :) no nie ma co dziewczyny, szczególnie te, które zaczęły 9 miesiąc , trzeba ZWOLNIĆ !! chociaż w sumie ja jakoś z kondycją nawet spoko, tylko trochę brzuch mi przeszkadza

Madziazt najwyższa pora, odpoczywaj teraz ile się da

Zonograja super , że się odezwałaś , powodzonka

A Truskawka pisała coś ? bo mogłam przegapić :(

Aga_k_m przyjęłabym takie wiaderko truskawek ... lubczyk ... super, ja przez tą moją bliznę nie ruszam się już 3 miesiące z Wawy , jak nie dłużej i na takie rarytasy to mogę tylko na ryneczek się wybrać, a u rodziców mały ogródek , ale zawsze to rzodkieweczka, koperek ..... wszystko świeże

Ja dziewczyny narazie kompletnie pochłonięta jestem szykowaniem się do szpitala, a może nawet bardziej zostawieniem w domu wszystkiego w takim stanie , żeby chłopakom było łatwiej :) przede wszystkim tego mojego kochanego starszaka na te kolonie próbuję wyprawić na tyle ile się da . Piorę , prasuję , sprzątam .... . Stresuje mnie ten szpital , bo ja nigdy nie leżałam tak długo i powiedzm , bez powodu ;) nie wiem jak mam się spakować , co wziąć na te dwa tygodnie, kompletnie nowa sytuacja dla mnie ....

Idę sprzątać , bo teście dziś przyjeżdżaja na kilka dni i uwaga , sukces w spaniu , ostatnie dwie noce spałam po pełne 4 h , od 1 do 5 , wiem , nie brzmi to mega dobrze, ale jak dla mnie to jest cud . Piłam melise , więc może to i odsypiałam w dzień tak po 1,5 h.

miłego :)

Misia udalo sie nie zapomniec siknac do pojemniczka?:D chyba nie zapomniałaś bo lecisz na badania - kciuczki!

Kasia831 to pewnie 4 razy jak do końca czerwca :) akurat będziesz na świeżo:D mój mąż wypral sobie swojego misia z dzieciństwa i ma zamiar na nim przypomnieć sobie pierwsza pomoc niemowlęcia haha :D

Inka oj biedna babcia. Wzmocnią ją i potem będzie miała czy w ogóle nie?
Oby ta awarie dało się szybko usunac!

Aim dobrze wiedzieć:)

Kylesa mam 7.35 więc jak Maziajka napisała że ma 10 i jest super to się uspokoiłam bo myślałam że powinnam mieć np 15:D domyślam się że pod koniec ciąży jest tych wód mniej.
Mój lekarz powiedział tylko że trochę za mało wód i że mam więcej pić. Resztę teorii sama wymyśliłam [emoji16]

Pola mi też doszło parę rzeczy więc zbieram na kolejne pranie więc coś się znajdzie do prasowania. Polecam do tego słuchawki i telefon do jakiejś gaduly:D u mnie akurat była mama i teściowa rano więc przy nich wszystko wyprasowalam :D

Aga km no wiadomo babcia i truskawki wygrywają:-) 10l! Wow! Ja kupuje mąż kilogram bo jak sobie pomyśle o tym obieraniu szypulek to mnie trzesie haha
Zrób jakieś dobre ciacho jesteś w tym dobra:-)

Aha gratuluje trochę przespanej nocki:-)
Ja przez pełnię mam koszmary. I nie umiem już rano zasnac, przez to picie wody chyba jestem zbyt pobudzona. Super że szykujesz dom na Twoją nieobecnosc:-) ja się chyba spakuje w weekend. Zaplanuj sobie co możesz robić w szpitalu - książki gazety krzyzowki? (Ja miałam na sali fajne laski i po nocach rozwiazywalysmy wspólnie krzyzowke:D) słuchawki do telefonu :) ja nic więcej nie robiłam tylko gadałam albo czytałam.

Ja dziś lenie się w domu bo czekam na UPS który oczywiście nie może się określić kiedy będzie. Przyjdzie mi dziś termometr i witaminki [emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też dziś z rana poleciałam na morfologię i mocz. Ja zawsze zostawiam wieczorem pojemniczek na mocz na kibelku, bo inaczej na bank zapomnę! Teraz wróciłam do domu, piję kawkę i zrobiłam sobie przepyszny koktajl: banan, truskawki, kiwi, śliwki suszone + jogurt naturalny. Pycha!! Zrobiłam też pranie pościeli i ręczników, a jak drugie się skończy prać to lecę na spacerek.

Aga, ale ci zazdroszczę truskawek! Ja codziennie kupuję kilogram i codziennie go sama zjadam. ;)

Ja też dziś czekam na kuriera, zamówiłam ostatnie ciuszki - 3 pary półśpiochów i siatkowe gacie. Na szczęście to pocztex, a oni zawsze są u mnie w okolicach 14, więc na szczęście nie muszę kiblować w domu. ;)

pumelova a czytając wczoraj posty wieczorem zastanawiałam się gdzie jesteś ;) a ty prasowałaś :) ja planuję racuchy z truskawkami dziś :)
aga_k_m truskawki :) w takiej ilości :) super :)
Inka zdrówka dla babci
misia12 dobrych wyników
aha83 dobre i tyle spania :) ja w szpitalu spać nie mogę, chyba że po narkozie ;)
Linoone dobrych wyników :)

ja rano zrobiłam jakieś zakupy, jutro malujemy ostatni pokój + meble i wkońcu może uda się poukładać wszystko :) jutro tylko muszę coś z małym zrobić żeby cały dzień w domu nie siedzieć.... może kino...
ja też w końcu zaczęłam prać ale do prasowania to jeszcze daleko .... ale juz coś :)

Miłego dnia :)

Pumelova zapraszam :) a ciasto, mój powiedział, że mam nie stać w kuchni, że pojedziemy na lody :D no dobra przekonał mnie haha :D ale zrobię w przyszłym tyg. Dam znać jakie :)
Super, że już wszystko masz wyprasowane :)

A ja mam podobnie wychodzę po bułki np. I nie ma mnie 2-3h bo jeszcze tu idę tam i tak zleci :D

Aga_k_m takie wiaderko truskawek bym przygarnela :) rocznica jest dzisiaj :) narazie mój jest w pracy wiec do 15 spędzam ją sama :D ni dobra z dzidzia w brzuszku ;)

Misia, Linoone dobrych wyników :)

Inka zdrówka dla babci :)

Abed super, że już prawie koniec remontu :) my jeszcze zamówiliśmy rolety zewnętrzne do pokoju małej żeby tak słońce popołudniu tam nie świeciło, (mój jeszcze tam ma biurko i będzie do jakiegoś czasu tam pracowal) a mój do zwykłych rolet nie jest przekonany ;)

Aha super, że się wyspalas, ja dzisiaj 12h spałam no z przerwami na wc ale udało mi się za każdym razem zasnąć :) ostatnio właśnie Truskawka nic nie pisała ..

Ja po 11 do kosmetyczki, później od razu spacer zalicze i czekam na męża i te obiecane lody :D

Miłego dnia! :)

Pumelova ale fajny ten Twój mąż. Ma swojego misia , no słodziak. Mój nie na nic z dzieciństwa, nawet zdjęcia :(
Linoone dobrych wyników życzę. Dziś też sobie trzasnął jakieś smoothie lub koktajl.
Abed czyli ciągle do przodu z remontem :)
Ewella udanego świętowania rocznicy i pysznych lodów.
Czekam sobie na krew. Spotkałam dziewczynę że szkoły rodzenia, przyszła bo dziś ma termin, ale chyba do domu pojedzie :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć:)
Pumelova ja też przez ostatnie 2 noce mam koszmary:/ Ale śpi mi się dobrze, 3 dni temu założyłam prześcieradło, którego dawno nie używałam i jest świetne do przewrotow z boku na bok w nocy hehe po prostu się prześlizguję[emoji16]
1496997360-aaaaaa.jpeg

Przyszła mi.moja książka o dzieciozmaganiach:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone kciuczki i za Twoje wyniki :-)
Koktajl musiał być pyszny :-) ja jestem wierna banan+gruszka+maślanka bo mi szkoda truskawek do koktajli, wcinam same :-)
Eh ja mam nadzieję że ten mój niedługo przyjedzie bo też bym się przeszla, tak tylko spaceruje do lodowki:-(

Abed pisałam rano na forum ale wczoraj było tak plodnie że ledwo nadrobilam forum wieczorem :D oo z truskawkami nie robiłam. Widzę że remont zbliża się do końca:-) może uda się w weekend zakończyć?:-)

Ewella haha nie dziwię się że Cię przekonal;-) byłam wczoraj wieczorem na tylnej mariackiej na rzemieślniczych lodach, podobno najlepsze w Katowicach - poprosili mnie bez kolejki! Pyszniaste[emoji173][emoji173]
Ja już tak wolno chodzę że jeszcze trochę i nie będzie mnie ze 3h:D

Misia szczerze Ci powiem że nie wiem skąd on go przytachal do domu, chyba miał w piwnicy :D wypral go nawet! Ja też nie mam nic z dzieciństwa:p ale ja mieszkałam w mieszkaniu a on w domu i ma wszystkie klamory jakie można upchnąć w piwnicy

Kasia831 haha dobre prześcieradło to podstawa dobrego obracania :D ja się najbardziej wkurzam jak śpię z rogalem i muszę iść siku i nie umiem się z niego wydostać jak biedronka. Miłego czytania!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova - nieee, ciacho teraz odpada - zwyczajnie nie chce mi się robić [emoji1].
Jak pisałam - wczoraj podzieliłam się tymi truskawkami z mamą, więc miałam jakieś 5 kg. Wczoraj pojedlismy ich sobie na maxa, a resztę miałam umyta w lodówce. Zmiksowalam je, i zapakowalalam w buteleczki po wodzie 0,5 l. Na jesień / zimę będą idealne do koktajli bądź do zmiksowania z galaretka (i w takiej formie ląduje na biszkopt, albo sernik na zimno - uwielbiamy [emoji39]).
Mąż ma swojego misia? Sloooodko [emoji4]
Z jakiej aplikacji korzystasz odnośnie wody?

Abed - powodzenia w jutrzejszym malowaniu. Ja już mam pomalowane pomieszczenia (poza nasza sypialnia), ale paneli jeszcze brakuje... Masakra... Pewnie na koniec czerwca dopiero się wprowadzimy .
Racuchy z truskawkami? Dawaj przepis [emoji3]

Aha - dobre i 4 h przespane ciurkiem. Mam nadzieję, że z każdym dniem wydłuży Ci się spanie. Za dużo masz teraz na główce, a to co siedzi w podświadomości ciężko oszukać... Stad i problemy (tak myślę [emoji4])

Pumelova - a ja właśnie dostałam info, że mąż odebrał od kuriera paczkę z Gemini [emoji6]. Tez kupowałam m.in. termometr, witaminki, gaziki LEKO, octenisept, itd..

Linoone - kciuki za dobre wyniki [emoji110] [emoji110]. Ja o dziwo nie mam wielkiego pypcia na truskawki, ale jak ich już nie będzie to pewnie i pypc się przebudzi [emoji1]

Do góry