reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Z tym praniem - to póki co ciuszki, pieluszki, otulacze, ochraniacze, pościel, moje koszule - wszystko piore w dzidziowych plynach.

reklama
Ola ja też praktycznie mam co wizytę usg więc na pewno bym skorzystała. Zawsze to nowe spojrzenie na sprawę może coś Ci podpowie i ciebie uspokoi.
Mój dzidziuś też pewnie będzie łysy bo się mówi, że jak jest zgaga to dziecku rosną włosy, a ja zgagi w tej ciąży nie mam.
Misia ładne imię Bartosz i Bartłomiej zdrobnienie to samo;)
Gołąbki też lubię, a teraz z młodej kapusty super i szybko się gotują:p

ojej gołąbki ...uwielbiam...koniecznie musimy zrobić,koniecznie.
Dziś na obiadek miałam jeszcze z wczoraj karczek w kiszonej kapuście i ziemniaczki zapiekane,pyycha. Dawno mi taki smaczny nie wyszedł:)
Misia Bartuś ładne imię:) No widzisz? I problem rozwiązany :)
Dziewczyny..jakiś sprawdzony pomysł na prezent dla dwulatka płci męskiej?:)

Ewella a mi zabiorą na kilka dni ;) będzie jeszcze męża ale strasznie nie lubię nim jeździć.
Aga_k_m przedstawię mężowi to imię, a oznacza syn oracza. Jako typowy mieszczuch uwielbiajacy folk i wiochę jestem na tak.
Ewella ja poproszę takiego pysznego gołąbka.
Ale mi dbają narobilyscie tym tematem jedzonkowym. Zabieram mężusia jak wróci do knajpki jakiejś przed jutrzejszą hospitalizacja :) biedny będzie w weekend w szpitalu a ja idę na imieniny.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny z cukrzycą bierzecie insulinę ? Ja na razie nie tylko dieta, ale mam słabego diabetologa gada o wszystkim i o niczym. Staram się utrzymywać poziom cukru w normie, ale od wczoraj mam liczyć ruchy dziecka dwa razy dziennie np od 9-13 po 10 ruchów i 15-19 też 10 z tym, że to nie jest 10 "kopniaczków" za jednym razem bo to liczę jako jeden ruch( chyba będę chodziła z notesem);).
Jeśli takich ruchów nie będzie to IP bo może poziom cukru mi skacze i trzeba to sprawdzić coś wam wiadomo na ten temat?
Dzięki z góry za odp.:)

No wiec widac było, ze temu koledze najbardziej zalezy na sprawdzeniu maszyny, działania itp. Ale!
Paoiedzial, ze najważniejszy brzuszek. Ze główka czesto jest wieksza, ze nie informują o tm pacjentów. No i po prosu Wam pokaże raport, same mzoecie porównać do swoich i ocenic czy byście sie stresowały czy nie.
W stosunku do ostatnich badan zachowane proporcje tj. W dalszym ciagu rośnie równomiernie głowa wzgledem siebie i nogi wzgledem siebie
1496848595-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ola W ja bym raczej skorzystala z tego darmowego usg
Mi też robi lekarz co wizytę usg aby zobaczyć jak mały leży i jak bije serduszko. A co za tym idzie i droższe wizyty. No ale cóż zrobić :/

Misia Bartosz czy Bartosz czy może Baltazar? ;)

Dzisiaj mi podlaczyli filtry do wody, do 2 dni będzie schodzić rdza z rur a potem ma być już czysta. Zobaczymy jak tam będzie

Saba 17 a ja mam zgage i to ostatnio dość czesto.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

hej dziewczyny :)

Nadrobiłm i jestem na biezaco...
Wszytkim gratuluje udanych wizyt i jak widac ze koncówka u wielu robi sie nerwowa ..(skracanie, skurcze itd). ja rez od 2 dni czuje coraz czestsze twardnienia brzucha...ale jeszcze nie takie co bym sie na ip wyberała..jak beda intensywniesze to bede musiała to skotrlowac bo kojena wizyta dopiero za 2 tyg.
Postanowiała tak jak kilka z Was troszkę poodpoczywać ...ale w domu cieżko ..bo co chwile coś do zrobienia :)

pastuszka89 - piekne zdjecia :) Ja w pierszej ciazy miałam dokładnie to samo co Ty...przelzałam do 37 tygodnia i urodziałam w 39.takze jak sie pooszdzasz to na pewno bedzie dobrze.

Ola W. - tez bym skorzytsała z badania ..mam nadzieje ze wrocisz zadowolona.

Katja.- zdecydowana jestes już na ten wózek Cybex ?

pumelova - i jak prasowanie ?

Saba17 - ja też z pogranicza województwa lubuskiego i wielkopolskiego :) także widać że z zachodniej polski nie jestesmy same :)

ja juz pranie i prasowanie dzieciowe czesciowo ogarnełam ..(rozmiar 56i 62) za duzo tego nie mam ale mysle ze damy rade :)
czekam jescze na przesyłke z hm i wtedy popoiore wszytkie nowe rzeczy.

u nas poki co malutka nie bedzie miałam swojego pokoju ..bedzie u nas w sypialni ...a poznije bedzie dzielic pokój ze satrszą córką, dopóki ta nie pojdzie do szkoły ...wtedy kazda dostanie swój :)

co do obiadów ..mysle ze jak mąż bedzie z nami w domu to bedzie sie musiał wykazac przez pirwsze dni ...nie robie nic na zapas..bo poki co nie czuje sie na siłach ....ale to na pewno wazne zeby coś mieć w zapasie do jedzenie :)

u nas wczoraj burze z ulewami, kilka ulic równiż podtopionych ....dziś tez przelotne deszcze ...ale maz aktualnie z córką na spacerze...co by sie wybiegała przed spaniem.

Skorzystałam. Wysłałam Wam powyżej wyniki. No nie jestem zadowolona. Mysle, ze mając takie rozbieżności tez byście nie były :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
saba17 ja też biorę femibion natal :) miałam raz spadek hemo na 11 ale teraz mam znów ponad 12 :)
ooo mam ten sam wózek, ja mam taki biało szaro czerwony :D masz do niego parasolkę? nie mogę się doczekać aż będę nim jeździć, jest extra!
ja liczę ruchy - mam naliczyć 10 od 9 do 19. nie zdarzyło mi się nie mieć 10 do 12:00, ale moja kumpela która nie liczy ruchów bo jej lekarz nie kazał, jednego dnia miała chyba 2-3 ruchy i pojechała o 21 do szpitala i jej zrobili ktg i luzik :)

Kylesa oj długo masz do wizyty :) ale zleci ;)

ewella ja nigdy nie robiłam gołąbków :D ale mój nie przepada.
Wyprasowałam trochę!

Paalinaa w magazynie z perfumami? Musiałaś mieć dosyć zapachów po pracy :D

Kasia831 mmm pączuś <3 zazdroszczę, ale wczoraj wcinałam drożdżówkę w sumie :p

Linoone ja nawet nie pamiętam ale w dzidziusiowym wyprałam chyba bo miałam miejsce właśnie. ale tej do porodu nie piorę bo jest czarna i miałam ją w szafie już wypraną

Ola W o ilość USG bym się nie martwiła. a co do zamiarów lekarki to skorzystałabym i nie dorabiałabym teorii chociaż wiem że to trudne - mi teraz lekarz powiedział że nie potrafi pobrać dobego wymiaru główki bo dupiato leży i wyszła mniejsza o 3tyg, nie przejmowałam się tym aż sobie wpisałam w google. eh. kciuki za wizytę!!
oh i już po - pewnie też bym się martwiła, ale teraz już nic nie poradzimy tylko czekamy aż będziemy mieć dzieci na świecie :)

misia Bartuś super :)) haha ja rozłożyłam deskę na środku salonu w niedzielę!
mój kumpel już po zabiegu, tym który ma Twój mąż. miał wyjść tego samego dnia ale muszą go zostawić na noc bo miał 2 znieczulenia.

Maziajka jaki proroczy sen :D
o właśnie gotowanie - mój mąż czyta książkę i właśnie mnie wczoraj zagadał że może BYŚMY (taaa my..) już zaczęli gotować na zapas obiady. co z tego że termin za miesiąc :D

Liluli ja też mam właśnie od niedawna w moim mieście :)

Emol mam nadzieję że Twoja woda w końcu będzie przezroczysta :D

Jenny - w toku :D ja mysle ze zawsze mozna cos zamowic, zyjemy w czasach internetów :) no i liczę na mamusie :D

Do góry