reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Witajcie po długim czasie[emoji4]

Tyle stron do nadrobienia (ponad 15), ale dam radę[emoji123]

Pumelova, wyprasowałam wszystko. Również dlatego, że nie lubię niewyprasowanych rzeczy i drażnią mnie zagniecenia na rzeczach[emoji6]

Co do owoców to rodzice mają sklep spożywczy, więc tego mam pod dostatkiem. Ostatnio czereśniami się zajadam, są pyszne [emoji39] do tego koktajl z truskawek z mięta i jakaś nektarynka wpadnie do buzi w ciągu dnia. Nie licząc wszystkiego co podjadam przechodząc przez sklep[emoji16]

Siara jest obecna, ale w małych ilościach, póki co wkładki niepotrzebne.

Misia, też się pocieszam, że niemal każdej z nas coś dolega, jakoś łatwiej znosić wtedy te niedogodności[emoji6]

Bab, jakie śliczne zdjęcia, mała Ślicznotka rośnie[emoji7]

Monti, będzie dobrze, będziesz miała duże dziewczę[emoji6]

Aha, jak wyniki moczu? Są już? Wszystko ok?

Katja, jak pięknie wszystko przygotowane! Cudowności[emoji7][emoji7]

Aniek, kaszanka z kapustą? W sensie razem zawinięte w folii??

Oliweczka, współczuję, taka opuchlizna musi być uciążliwa...

Kochana, reszcie odpisze jutro, dziś już padam ze zmęczenia...

Remont rozpoczęty, z małym opóźnieniem ale się zaczął. Część rzeczy już przeniesiona, teraz zostały rzeczy z którym korzystam na bieżąco w swoim mieszkaniu i będzie z głowy. W międzyczasie wyszło, że mój obecny narożnik jest za duży i musiałam kupić kanapę. Nowa pralka (poprzednia się nie zmieści) już kupiona i stoi w nowym mieszkaniu.
Zwariuje przez ten remont, bo wszystko na mojej głowie. P. jest za granicą, jedynie na moich rodziców mogę liczyć (dzięki Bogu, bo bym nie dała rady sama). Rodzice P. jak mają pomóc to z łaską i ogólnie niechętnie, szkoda słów... Niby mam dzwonić jak coś potrzebuje a jak przychodzi co do czego to szkoda słów. Ciągle tylko teściowa dzwoni, że się oszczędzaj i odpoczywaj jak najwięcej. No kuźwa jak mam odpoczywać jak wszystkim muszę się zająć sama?? Dziś zadzwoniłam z prośbą o załatwienie umowy na tv (nie jestem właścicielem ani nie mam upoważnienia, więc nic nie załatwię sama), to zadzwonili wieczorem, że mam jutro podejść sama do punktu, wszystko załatwić a oni podejdą w tygodniu i tylko podpiszą. No myślałam, że krew mnie zalaje!!! Z jednej strony się cieszę z przeprowadzki , z drugiej mam coraz więcej obaw, że będę mogła liczyć tylko na siebie i swoich rodziców... Mam żal do teściów, że wiedząc jaka jest ze mną sytuacja mają wszystko w d**ie...

Musiałam się wyżalić, mam dziś kryzys... Ogólnie ostatnio humor mam średni, ciąża zaczyna się nieco dawać we znaki. Czy Wam też drętwieje czasami noga?? Czuję klujacy ból i na moment tracę czucie w nodze...
Jutro mam wizytę, zobaczymy co słychać u mojej córeczki[emoji7] Dawno jej nie widziałam i jestem ciekawa jak się miewa i ile waży [emoji4]Ciekawa jestem czy już się obróciła do porodu.

Dziś się okazało, że mam koniec szkoły rodzenia... Babeczka prowadząca miała poważny wypadek samochodowy i sama jest w szpitalu. Dobrze, że ostatnim razem załapałam się do innej grupy i przeszłam cały trakt porodowy...

reklama
Witajcie po długim czasie[emoji4]

Tyle stron do nadrobienia (ponad 15), ale dam radę[emoji123]

Pumelova, wyprasowałam wszystko. Również dlatego, że nie lubię niewyprasowanych rzeczy i drażnią mnie zagniecenia na rzeczach[emoji6]

Co do owoców to rodzice mają sklep spożywczy, więc tego mam pod dostatkiem. Ostatnio czereśniami się zajadam, są pyszne [emoji39] do tego koktajl z truskawek z mięta i jakaś nektarynka wpadnie do buzi w ciągu dnia. Nie licząc wszystkiego co podjadam przechodząc przez sklep[emoji16]

Siara jest obecna, ale w małych ilościach, póki co wkładki niepotrzebne.

Misia, też się pocieszam, że niemal każdej z nas coś dolega, jakoś łatwiej znosić wtedy te niedogodności[emoji6]

Bab, jakie śliczne zdjęcia, mała Ślicznotka rośnie[emoji7]

Monti, będzie dobrze, będziesz miała duże dziewczę[emoji6]

Aha, jak wyniki moczu? Są już? Wszystko ok?

Katja, jak pięknie wszystko przygotowane! Cudowności[emoji7][emoji7]

Aniek, kaszanka z kapustą? W sensie razem zawinięte w folii??

Oliweczka, współczuję, taka opuchlizna musi być uciążliwa...

Kochana, reszcie odpisze jutro, dziś już padam ze zmęczenia...

Remont rozpoczęty, z małym opóźnieniem ale się zaczął. Część rzeczy już przeniesiona, teraz zostały rzeczy z którym korzystam na bieżąco w swoim mieszkaniu i będzie z głowy. W międzyczasie wyszło, że mój obecny narożnik jest za duży i musiałam kupić kanapę. Nowa pralka (poprzednia się nie zmieści) już kupiona i stoi w nowym mieszkaniu.
Zwariuje przez ten remont, bo wszystko na mojej głowie. P. jest za granicą, jedynie na moich rodziców mogę liczyć (dzięki Bogu, bo bym nie dała rady sama). Rodzice P. jak mają pomóc to z łaską i ogólnie niechętnie, szkoda słów... Niby mam dzwonić jak coś potrzebuje a jak przychodzi co do czego to szkoda słów. Ciągle tylko teściowa dzwoni, że się oszczędzaj i odpoczywaj jak najwięcej. No kuźwa jak mam odpoczywać jak wszystkim muszę się zająć sama?? Dziś zadzwoniłam z prośbą o załatwienie umowy na tv (nie jestem właścicielem ani nie mam upoważnienia, więc nic nie załatwię sama), to zadzwonili wieczorem, że mam jutro podejść sama do punktu, wszystko załatwić a oni podejdą w tygodniu i tylko podpiszą. No myślałam, że krew mnie zalaje!!! Z jednej strony się cieszę z przeprowadzki , z drugiej mam coraz więcej obaw, że będę mogła liczyć tylko na siebie i swoich rodziców... Mam żal do teściów, że wiedząc jaka jest ze mną sytuacja mają wszystko w d**ie...

Musiałam się wyżalić, mam dziś kryzys... Ogólnie ostatnio humor mam średni, ciąża zaczyna się nieco dawać we znaki. Czy Wam też drętwieje czasami noga?? Czuję klujacy ból i na moment tracę czucie w nodze...
Jutro mam wizytę, zobaczymy co słychać u mojej córeczki[emoji7] Dawno jej nie widziałam i jestem ciekawa jak się miewa i ile waży [emoji4]Ciekawa jestem czy już się obróciła do porodu.

Dziś się okazało, że mam koniec szkoły rodzenia... Babeczka prowadząca miała poważny wypadek samochodowy i sama jest w szpitalu. Dobrze, że ostatnim razem załapałam się do innej grupy i przeszłam cały trakt porodowy...

Współczuje Kochana! Trzymaj sie dzielnie i powodzenia jutro na wizycie! Zazdroszczę, bo ja już tez dawno mojej córeczki ni widziałam, a muszę jeszcze 2 tygodnie poczekać.
Tymczasem nie łam sie. A tak to często z teściami jest, ze niby chcą pomoc, a tak naprawdę to ściema i tylko chcą na synu wrażenie zrobić, ze oni niby tacy pomocni, a to gó..no prawda (przynajmniej tak jest u mnie[emoji6])

Dobranoc wszystkim[emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka,

dziewczyny dziś w końcu od ponad tygodnia dobrze spałam : UWAGA : od 2 do 6 hurra , ciągiem 4 godziny

Aga_k_m u mnie jakoś słabo z tym odsypianiem, czasem max. godzinną drzemkę zrobię , ale boję się dłużej , bo mam już wizję kolejnej nieprzespanej nocy, a tak to liczę , że zmęczenie weźmie górę i noc będzie lepsza ... ale w praktyce to nie wychodziło mi ostatnio :( ... pewnie tak jak pisałaś stresikteż robi swoje
Aga_K_M no i jak tam szykowanie torby ??? bo nie ma to tamto ;)

Ika gratuluję :)

Chybra ja to bym chciała , żeby mi waga stała ... a ta niestety idzie w górę jak szalona , no i puchnę bleeeeee

Oliweczka .... o losie , współczuję tej opuchlizy, mi stopy spuchły , ale nie aż tak mocno, oszczędzaj się więcej

Inka1985 łączę się w bólu krocza i szacun za pranie i prasowanie :)

Kasia_831 WOW mąż od zadań specjalnych , super, no i jak wyszło Wam to coś smakowicie brzmiącego ???

Emol gratuluję , zdolna mamusia z Ciebie , ale zakupy sobię urządziłaś :) muszę sie teżwybrać do pepco chyba po spodenki krótkie ,, skoro co raz o nich piszecie

Alex_87 bardzo fajnie ze strony koleżanek, jaki torcik extra :)

tea80 Rozalia bardzo ładnie , tylko niech jeszcze trochę grzecznie posiedzi w brzuszku :)

Katja pięknie to przygotowałas i super prezent :)

Paninka fajnie , że masz teściową bo pomaga, są plusy i minusy, ale ja chyba nie dałabym rady mieszkać z teściową , zresztą z moją mamą też nie, nie chciałabym żeby żyła moim życiem .... BTW ale Ciebie mężulek załatwił

Ola W. super spacerek zaliczyłaś . Ja mam na głowie starszaka, ale też cieszę się każdą chwilą samtoności ,tak samo cieszę się z czasu spędzonego tylko z Filipkiem , no i z mężem znajomymi, bo mam świadomość, że zaraz będzie zupełnie inaczej ... i wyjątkowo w tej ciąży też często jemy na mieście , szczególnie w weekendy, wtedy czuję , że mamy czas tylko dla siebie, bez przygotowań, pośpiechu i sprzątania po obiedzie :):)

saba17 witaj :) gratuluję synka

Tymuniek to słabo , że taka jędza Ci się trafiła, skargę pisz jak nic , trzymam kciuki za "ordynatorską" wizytę

Liluli gratuluję udanej wizyty

Patuszka uu współczyję , że tyle na Ciebie spada , nie przejmuj się teściami, dobrze, że Twoi pomocni , powodzenia jutro na wizycie

U mnie w rodzinie nie ma tradycji drugiego imienia , więc będzie tylko Mikołaj :)
JA tam piję kawę codziennie, raczej bezkofeinową , raz na jakiś czas normalną latte , uwielbiam smak kawy

Powtórzyłam badanie ogólne moczu i posiew i tak badanie ogólne nie wyszło jakoś mega super, bo nadal leukocyty , erytrocyty podwyższone, ale duzzooo mniej i bakterie są , teraz czekam na posiew , może nie będzie tak źle

Dobra idę jeszcze obejrze jakiś serial i może przed 2 się położę i oby do 6 :):) to będzie super

Spokojnej i przespanej nocki wszystkim

4 godzina a ja juz od dawna wyspana..

Bab dzis zaczynam 35tc.

Patuszka dobrze,ze na wlasnych rodzicow mozesz liczyc. Z tesciami czesto tak jest ze duzo mowia a jak przyjdzie do pomocy to ich niema.

Ewella, Patuszka powodzenia na wizytach.

Co do kawy to ja pijam codziennie 1 z ekspresu,czasami zdarza sie 2.

Hej Dziewczyny!:) ja pewnie pospalabym dluzej, ale ostatnio codziennie budzi mnie nie koniecznosc udania sie do toalety, a uwaga - bol miednicy. Tak mnie meczy to, ze nad ranem przewracam sie z jednego boku na drugi (na plecy nie moge, bo robi mi sie z automatu slabo), az w koncu nie daje rady i wstaje. Takze Ola W. pozdrawiam Cie bardzo z duza doza zazdrosci o brak dolegliwosci ciazowych!;)

Liluli gratuluje zaczetego 35 tyg!:) idziemy leb w leb, ja zaczelam 35 wczoraj (34+0), maz jak sie dowiedzial krory to tydzien, to chodzi za mna i mnie meczy o spakowanie torby do szpitala:) wczoraj dopralam resztki rzeczy i dzis bede pakowac, jeszcze do wyprasowania mam pare rzeczy, jakies chusty itp.
E tej ciazy tez pije kawe, nie codziennie, tak pare razy w tyg, z jednej lyzeczki pol na pol z mleczkiem. W ciazy z Karolinka kawy nie tknelam. A cisnienie mam boskie, ostatnio mierzone u gin. 90/60. Dlatego chodze caly czas jak snieta ryba, bo przed ciaza pilam 5 kaw dziennie;);)

Aha tak jak pisalas, z ta torba nie ma to tamto, moja cora urodzola sie w 36 tyg, lepiej miec spakowana:)
Ciesze sie, ze wyniki troche lepiej wyszly i ze sie przespalas w koncu (troszeczke)! Kiedy bedziesz miala wynik tego posiewu?

Patuszka fajnie, ze chociaz rodzice Ci pomagaja. Z tesciami wiadomo, roznie bywa. U mnie jest na odwrot - tesciowa sie poczuwa i pomaga, a moja mama nie (obie mieszkaja w tym samym miescie co my).

Ostatnia edycja:
Co za diabelstwo [emoji48] [emoji48] odpisałam na pozostałe posty i mi skasowało, ponad godzinę czytałam i starałam się każdej odpisać [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]

Przepraszam Kochane, ale już nie nadrabiam z odpisywaniem. Przeczytałam wszystko, jestem na bieżąco (w końcu[emoji123]).
Dziękuję za wsparcie Dziewczyny, jesteście nieocenione[emoji8][emoji8]

Noc minęła w miarę spokojnie, chociaż krótko spałam. Słonko świeci, zapowiada się piękny, słoneczny dzień[emoji6] Dziś podjadę jeszcze raz kolory farb obejrzeć i podjąć tą ostateczną decyzję. Chcę bardzo jasnoszare ściany, ale żeby nie wpadały w fiolet albo sinoniebieski. Początkowo miały być białe, ale za szybko byłyby brudne i stanęło na szarościach. Lubię zmieniać dodatki, w obecnym mieszkaniu mam szare i czuję się świetnie w takich barwach. Może któraś malowała ostatnio i ma jakąś ładną szarość do polecenia??? Chętnie sprawdzę [emoji6]
Zaraz wstaje, lecę do laboratorium, później szybko się ogarnąć i do remontu[emoji6]

Miłego dnia!

1496726001-aaaaaa.jpeg

Dostałam jako zapowiedź zdjęć z sesji, zapomniałam się pochwalić[emoji4][emoji4] 34 tydzień był [emoji6]

Saba17 super imię! Podobają mi się takie normalne:-)) ja chciałam Tomasza ale jest Agatka :-)

Emol widzę zakupowo:-) super!
Dzięki za info o imieniu:-)

Tymuniek współczuję niemiłej baby:/// potem przyjedziesz 20 spotkasz inna i dostaniesz opierdziel czemu tak późno..

Madziazt też fajny pomysł z imionami, jak druga będzie cora to też tak zrobię:p

Paninka powodzenia u dentysty :-)

Liluli gratuluje udanej wizyty :-))
Wow xs! Jakbym weszła to też bym kupiła haha chociażby dla rozmiaru
Ja przymierzalam s I m i wzielam m jakby mi brzuch urósł.. [emoji14] dziś w niej idę na spotkanie z kumpela [emoji173]

Ola W ja mojego szturcham kopie albo krzyczę żeby przestał chrapac albo ma iść spać gdzie indziej. Ale mój chrapie tylko po alkoholu.

Ewella kciuki za Twoja wizytę!:*

Patuszka dasz radę:* nie daj tesciom satysfakcji:p
Przepiękne zdjęcie!!! Ja idę jutro na sesję brzuszkowa :-) nie mogę się już doczekać:-))

Ja po wizycie, szacowana waga 2400 (zaczynam 36tc) ale lekarz powiedział że wyszła nam zanizona bo mała się nie chciała obrócić i wymiar główki wyszedł nam słaby. Że za mala. Pytalam czy to może oznaczać coś zlego, powiedział że to oznacza że jest dupiato ułożona:D szyjka już trochę miękka ale długa chyba 36mm ale nie pamiętam. Oczywiście przytylam za dużo bo 2kg przez 3 tyg ale tak jak pisałam w niedzielę o 19 hambka jadłam no to się nie dziwię:D musiałam się tłumaczyć:p dobrze że jeszcze ze 2 wizyty i koniec kontroli wagi! Następna wizyta za 2 tyg i tu mnie trochę zmartwil bo spytałam kiedy się wywołuje poród ile po porodzie, i powiedział że on jeszcze nie podjął decyzji czy będę sn czy cc! Pytalam czemu że myślałam że nie mam przeciwwskazań a on że zobaczymy a następnej wizycie ale coś o ułożeniu miednicy i moim wywiadzie (jest główkowo a mój wywiad to 2 lyzeczkowania - czy to może mieć jakis wpływ??) Więcej nie pytałam bo spytam na następnej jeśli faktycznie by wolał cc. Ale czemu może zalecic cc?? Ja podejrzewam że on mi tak tylko powiedział bo lubi mnie straszyć i na zapas nagadac i że będzie sn ale trochę się zmartwilam bo ja nie chce cc!:( jak na poczatku miałam nisko łożysko to już mi mówił o konsekwencjach przodujacego a sie podniosło od razu więc mam nadzieję że to tylko taka jego gadka na wszelki wypadek [emoji14]
Aaa i pobrał mi wymazy na gbsa - kurde ja bym sobie wzięła fakturę i by mi z pracy zwrócili a tak kapa bo u niego nie biorę [emoji14]

A na hemoroidy zapisał mi maść aesculan - wzięłam na wszelki wypadek bo ja nie wiem czy mam czy nie mam :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie brzusie..

Ja dzis niewyspana..zaserwowalam sobie wczoraj ok 18 herbatke z pokrzywy..cala noc latalam siku ehh...

Co do samopoczucie w ciazy to wiem ze moze byc rozne..Sama na sobie przezylam ciaze niemal ze idealna gdzie samopoczucie bylo super..i teraz mniej idealna gdzie mam rozne dolegliwosci od poczatku..Sama po sobie widze ze przy dziecku juz nie jest tak łatwo..
My staramy sie tez dosc czesto gdzies wychodzic..Doskonale rozumie te pary ktore chca sie jeszcze soba nacieszyc tylko we dwoje.. :)

My dajemy drugie imie..Jest to imie mamy mojego partnera..zmarla pod koniec tamtego lata..niedlugo pozniej okazalo sie ze jestem w ciazy..

Tea laden imie Rozalia..szczerze to nie znam nikogo kto by sie tak nazywal.. :)

Tymuniek ja bym zlozyla skarge na te pania..bo po swoich przezyciach masz prawo do niepokoju a tamta kobieta powinna to zrozumiec I normalnie cie potraktowac..Nie lubie strasznie znieczulicy..

Lilith :* trzymaj sie kocham

Kawy pic niemoglam przez pierwsze miesiace..teraz pije 1 czasem 2 dziennie..Jak niewypije lepie mnie bol glowy..

Wszystkim zycze milego dnia

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry