reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Tymuniek - powodzenia! Dobrze, że masz już wszystko spakowane, przynajmniej nie będziesz się stresowala..
Zaryzykowalabym z zakupem biustonosza przez neta (choć 1 sztukę) - weź o 1 rozmiar większą miseczke.
A jak Ci się zmienił biust przy starszaku?

Tea - powodzenia na jutrzejszej wizycie.
Ja nie znam żadnej małej Rozalki, ale najstarsza siostra mojej babci (92 l) ma tak na imię. Jest to kobieta nie do "zdarcia", pełna werwy i w ogóle - także dobrze to wróży [emoji4]

reklama
Oj, chyba nie mam szansy już nadrobić :) Weszłam zobaczyć, czy są już jakieś dzieciątka na świecie i proszę- są dwie dziewczynki. Gratulacje dla rodziców. W tamten weekend (34 tydzień) już było ciężko i myślałam, że urodzę. Ból podbrzusza i promieniujące bóle pleców. Przełożyłam wizytę i okazało się, że to zapalenie nerki. Szczerze mówiąc, to nawet lepiej, bo to przechodzę, a porodu raczej nie :D A tak mi zależy, bo zostały mi dwa egzaminy do końca studiów.
Obecnie mamy 35 tydzień, 2,5 kg, spakowaną torbę, rozłożone łóżeczko i wielki bałagan dookoła.

No i od 4.00 nie śpię.
Misia fajne pazurki. Porcja lodów zaliczona, to dzień udany.

Aga_km muszę być twarda, bo już nie mam siły. A nawet ochoty na takie posiedzenia.
No najgorsze to wkręcanie w szyjkę.
Dobrze że zwolniłaś kobieto, nie ma co się forsować.

Tymuniek trzymam kciuki!

Idę dziś do labo, standardowo krew i mocz i TSH ,nie wiem po co kolejny raz?
Maja szaleje od 4.00. Chyba uschnę bez picia zanim wrócę z badań.

Ostatnia edycja:
Dołączam do wstających zbyt wcześnie - ja nie śpię od 4:30.
Skorzystałam z niższych temperatur na zewnątrz i poprasowałam ciuszki, pieluszki i kocyki do szpitalnej torby.
Jaram się tymi maleńkimi ciuszeczkami [emoji7]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kurcze bo ja do spania to mam
Kolderke bambusowa
Lekki kocyk
Kocyk- otulacz bambusowy effi zamowiony
Jakis tam cieplejszy kocyk tez.

A planujecie uzywac otulacz taki tulik zapinany albo rożek - becik?? Ja z synem uzywalam becika , niewiem czy teraz kupowac. .

Poduszeczke macie i bedziecie uzywaly od poczatku?

Niby matka polka a mam tyle watpliwosci..

Aga korzystam z telefonu, ale nie przez aplikację.

Aniek może źle robię ale zdarza mi się wypić parę łyków wody przed pobraniem, szczególnie teraz w ciąży.

Katja ja mam rożek (głównie do używania w nocy) a w dzień myślę że pieluszka bambusowa albo zwykła tetra wystarczą. Jak czegoś nie wiem to patrzę po zdjęciach córki urodzonej 16 lipca i wsumie sama jestem w szoku, że już 10 dni po urodzeniu właściwie to tylko body z kr/bez rękawów albo i na golaska do karmienia była bo był taki upał, a spała pod cieniuśkim kocykiem w dzień, a w nocy właśnie rożek.

A ja wczoraj przeszłam z mężem 9km. Oczywiscie zrobilismy przerwę na jedzenie pizzy [emoji85] ale w sumie wyszło 9km. Gdyby nie pizza to moze bym schudła :D

Powiem Wam, ze nie rozumiem niechęci do spotkań :) ja wlasnie na maksa chce sie spotykac ze znajomymi, grillować, siedziec do pozna, spędzać z mężem czas na spacerach czy wspólnych obiadach poza domem, bo za moment nie bedzie na to czasu. A nawet jK juz sie czas znajdzie, to dopoki któraś babcia nie przygarnie dziecka, to to juz nie bedzie takie samo.
Oczywiscie bedzie super, bo z młodym, ale inaczej. Juz noe bedzie tak "a kochanie chodz sobie pójdziemy na obiad" i niczym nie musimy sie martwić. Wstajemy i idziemy jak daleko chcemy itd. I siedziec tma ile chcemy. Bo juz trzeba bedzie zadbać tez o dzidziusia.
Dlatego ostatni miesiac (i to rowno, bo termin mam na 5.07) korzystam na maksa z chwil samotności, chwil z mężem i ze znajomymi :)

Swoja droga dopadła mnie taka panika związana z porodem.... hardkor :/ wczoraj jeszcze mądra ja obejrzałam jakis film z porodu i uznałam, ze nie ma opcji. Nie urodzę. Cesarka tez nie. Nie i juz.

a dzis z kolei od rana znowu strach o rozwoj dziecka...
dlatego kawka, zbieram sie do okulisty i nisze ogarnac albo miesKAnie albo jakis spacer. W każdym razie nie myslec ;)

Ps. KATJA - mam rożek i bede używać. Otulacze nie, najwyzej otule kocykiem ;p

Poduszki nie mam i nie bede używać na poczatku. Najwyzej klin, jesli bedzie ulewac

Ja poduszki nie będę miała w ogóle ani kołderki, a do spania mam:
Otulacz bambusowy
Otulacz muślinowy
Otulacz flanelowy
Rożek ( dość cienki ale jednak ocieplany)
Śpiworek letni (wg skali TOG 0,7)
No i kocyki przeróżne ale pod kocykiem spać nie będzie coby się nie nakryła

Czyli jednak tego rożka mi brakuje w wyprawce... podusi też żadnej nie mam póki co ... jak dobrze że w dobie internetów można w razie czego domówić i w dwa dni bedzie :) zastanawiam sie nad otulaczem- tulik. Dziewczyna na olx ma za 60 zl uzywany, chyba taki kupie i zobacze jak sie sprawdzi.

reklama
Tymuniek ja jeszcze sobie raz zrobię paznokcie i ściągam chyba. Niby wystarczy że na stopach nie mam, ale na wszelki wypadek zdejmę. Będę miała swoje pierwszy raz od 5lat :) j kupiłam staniki do karmienia przez internet -bo taniocha i odkupiłam od koleżanki-bo się trafiło. Jakiś na wszelki wypadek na Twoim miejscu bym kupiła a jak będzie potrzebny to kupisz już z ssakiem przy cycku. Rozmiar będzie pewniejszy.
Katja ja to do przykrywania mam dużo rzeczy. 3 Rozki, spiworek cienki i gruby, 4 kocyki, bambus, muslin , terra, flanela. Nawet kołdrę i poduszkę z dwoma kopmpetami pościeli. Bo zamawiałam przez neta to mi szkoda było :) trochę też dostałam.
Aniek o 4 to na drugi boczek się przekrecalam. Możesz się wody napić przecież przed badaniami, choć już pewnie jesteś po. :)
Ola ja to z mężem to cały czas mam chęć gdzieś łazić. Gorzej z innymi ludźmi :) ale co z tego jak pojechał rano do Zakopanego.
Miłego dnia dziewczyny, coś czuję że znowu będzie duchota :/

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry