reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

tea80 dobrze że się uspokoiło :) łade imę :)

Maziajka miejmy nadzieje że posiedzi jeszcze :) ale to już taki czas że wszystko się może zdażyć ...

Misia piękne paznokcie :) doszłaś do perfekcji z kształatami :) takie równe :) mi się to nigdy nie udaje

Ola W. musisz jakoś urodzić :) nie ma innej opcji ;) mi się wydaje że co innego są spotkania na mieście lub u innych, a co innego jak trzeba za każdym razem coś przygotować, posprzątać...

u mnie wczoraj duchata a później ulewa. My byliśmy u sąsiadów na urodzinach synak :) sąsiadka tak piecze że się objadłam, na dodatek bez glutenu i nabiału, a takie pyszne

rano chwilkę pospałam i dopier za śniadanko się biorę :) u mnie słoneczko i chłodno póki co :) Miłego dnia :)

reklama
Tea bardzo ładne imię Rozalia :)

Aniek ja pije tez trochę wody przed badaniami, podobno można.

Katja ja mam otulacz babmusowy, rożek i cienki śpiworek. Poduszki nie będę używać narazie.

Abed u nas wczoraj taka sama pogoda, dzisiaj jest chłodniej ale dobrze tak jeden dzień :)

Pumelova kciuki za wizytę :)
Innym tez jak dzisiaj mają wizytę powodzenia :)

Dzisiaj się wyspałam w końcu :) zabieram się za sprzątanie salonu i później do biblioteki :)

Miłego dnia

Abed :) po 1. Nie musze! W dwupaku mi dobrze [emoji23] nie mam dolegliwości, wiec moge tak trwać :D

Po 2. Ja nie krytykuje nikogo, zeby nie było :) tez sobie zdaje sprawe, ze kazdy ciaze znosi inaczej. I tak naprawde jedna osoba każda swoja ciaze moze znosić inaczej. Ale uwazam, ze nie ma co przesadzać i demonizować tego stanu, jak to ma w zwyczaju 90% kobiet w Polsce (nie uderzam tu do żadnej z Was! Ogolnie stwierdzam np po pytaniach ludzi z politowaniem w głosie jak sie czuje, bo pewnie juz mi ciezko, co jest najwieksza bzdura, jaka słyszę zwłaszcza ze JEDYNE na co sie skarżyłam podczas ciazy to strach o rozwoj mojego dziecka).

A z przygotowywaniem i sprzątaniem tez nie widze problemu. Bardziej zaangażować męża, znajomych - chca korzystać z grilla u mnie, to niej tez cos przygotują. To samo ze sprzątaniem.
My jak chodzimy do znajomych na grilla, to jemu na plastikowych i kazdy sobie przygotowuje co chce jesc, dzięki czemu oni nie maja zbędnego sprzątania i wszyscy sa zadowoleni. A to, co trzeba sprzątnąć sprzątamy z nimi :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Abed bardzo dziękuję za komplement, ale dopiero 4 raz robiłam komuś :)
Jednak jest fajnie na dworze, pootwieralam okna i wietrze. Do tego po śniadanku, załatwiłam aptekę, pranie włączyłam i klepnelam do łóżka jeszcze na chwilę.:)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Judith to ja nie spałam, ale leżałam co by reszty nie obudzić.

Karuzela fajnie mieć porównanie z poprzednim bobasem, moje chłopaki jesienno-zimowe, to nie mam doświadczenia w upały.

Misia to ci się udało z tymi biustonoszami.
Pazkrki w rękach będę robić, bo z dzidziem nie wiadomo czy będę miała czas i możliwość zrobić od razu, a jakoś lepiej się czuję z ładnymi. W stopach końcem czerwca ściągnę.
Powiedz kochana który kocyk uważasz za bardziej chłonny? Muślinowy czy bambusowy? Chcę kupić, a nie mam gdzie dotknąć i ocenić.
No dwa łyki się napiłam, ale nie wiem czy więcej nie zafałszuje wyniku.

Ola W nie chodzi o niechęć do spotkań tylko o to, że tak jak abed napisała, co innego wyjść gdzieś, do kogoś, a co innego obsługiwać w każdy wekend gości i jeszcze w nocy po nich sprzątać. Po za tym i teraz nie jesteśmy sami, bo muszę też zadbać o syna. 9 lat to jeszcze nie młodzież. Następna kwestia to samopoczucie, w poprzedniej ciąży 6 września mieliśmy ślub i małą imprezkę i było ok., a 12 września rodziłam. Teraz nie czuję się tak dobrze.

Po badaniu, po śniadanku i w nagrodę kupiłam sobie kilogram truskawek. Budzę małego i zbieramy się do szkoły. Dziś na obiadek placuszki z jabłkiem. Robi się upalnie, to za dużo dziś nie porobię.

Ola W no u każdego inaczej i wiadomo każdy robi jak uważa. Idąc na zaproszenie nikt mi nie zleca przygotowań, więc ja też nie mogę tego oczekiwać, taki zwyczaj mamy. Mąż ma masę innych obowiązków w firmie i na budowie, to już nie ma nawet czasu pomagać w domu. Ale tak jak napisałam każdy ma indywidualne podejście do tematu. Po za tym trochę różnimy się wiekiem i może po prostu inne rzeczy sprawiają nam przyjemność?
Miłego dnia.

Hejka

Aniek spokojnie woda nie zafalszuje ja mam problemy z pobraniem zawsze krew nie chce leciec i kaza mi wlasnie przed pobraniem pic wode.
Ja chyba w srode sie przejde mam toxo hiv krew coombsa i mocz.Ostatnie badania;D

Misia bardzo ladne paznokcie:-) masz cierpliwosc.:-)

My do spania mamy rozek albo spiworek.Ale mysle ze beda upaly wiec sam kocyk bambusowy wystarczy.Poduszki nie planuje.

Co do wizyt rozumiem Ole W ja tez lubie ale to meczace tymbatdziej ze wiekszosc z nas ma troche wiecej obowiazkow czytaj inne dzieci i niestety przy nich nie da sie pozniej odespac czy polezec i nic nie robic.Dla mnie tez pewnie by nie bylo problemu posiedziec ze znajomymi do poznej nocy gdyby nie fakt ze o 7 obudzi mnie dziecko i trzeba bedziw wstac do przedszkola isc itp:p Potem taki przedszkolak tez potrzebuje atencji..

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jak mam gdzieś iść do kogoś, czy po prostu spotkać się w knajpie czy nad wisłą to czemu nie. Ale chcę mieć możliwość powrotu kiedy mam na to ochotę. A jak do siebie się zaprasza to nie powiesz przecież gościom że mają spadać bo ty jesteś zmęczona.. Także ja rozumiem Aniek i sama nikogo do domu nie zapraszam. Umawiamy się raczej na mieście albo u kogoś. Zresztą do nas teraz jak jest ciąża to raczej ludzie nie przychodzą. Chyba domyślają, że to nie jest dla mnie najlepszy okres na gotowanie czy usługiwanie gościom ;)

Z tego co mi mówili w "pobieralni" to jakiś czas przed pobraniem należy wypić parę łyków wody, żeby krew lepiej leciała :)

Misia, cudne pazurki, masz talent :)

Hej, zaraz bede Was nadrabiac ale na szybko mam pytanie. Czy to normalne ze ma sie ciut podwyzszona temperture ? Wlasnie mi sie waha między 37,4 a 37,8 i tak sie zastanawiam czy zaczyna mnie cos rozkladac czy to calkowicie normalne. Jak jest u Was?

reklama
Dzien dobry [emoji6]

Pospalam do 10 prawie dzisiaj.
W sobote poszlam pozno spac bo znajomi nas odwiedzili a wczoraj bylismy na urodzinach polaczonych z parapetowka w Krakowie i tez pozno wrocilismy. Objadlam sie strasznie a dzis wizyta i wazenie [emoji50][emoji50]

Tea-Rozalia bardzo ladnie [emoji4]

Ola W.wlasnie wczoraj na imprezie moj T.slyszal jak moja "tesciowa"mowila do ciotki ze zawsze jak sie zapyta jak sie czuje to jej mowie ze dobrze,a przeciez w takiej zaawansowanej ciazy napewno tak nie jest. No coz milo ze wszyscy wokolo wiedza lepiej jak sie czuje [emoji51][emoji3]

Ja tez mam 2 rozki i kilka kocykow a czas pokaze czego bedziemy uzywac. Mam 2 rozne poduszki kliny.

Lilith[emoji8][emoji8]

Pumelova u nas tez jeszcze pare imprez w czerwcu. Ale odpuszczam kilka i zrobie tylko swoje 30 urodziny i jesli doczekam to chce byc na 60 mojego Taty [emoji6]

Kciuki za wizyty i wyniki badan [emoji110][emoji110]

Aga k_m lacosta pour femme. Moja ulubiona [emoji4]

A ja jak czuje ze zaczyna mnie lapac skurcz to maksymalnie podciagam palce stopy do gory/siebie i poki co pomaga.

Od soboty mam wrazenie ze wszyscy sie zmowili i na sile probuja opowiadac mi o przypadkach zarazenia gronkowcem podczas porodu [emoji52]

Do góry