reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

tea80 dobrze że się uspokoiło :) łade imę :)

Maziajka miejmy nadzieje że posiedzi jeszcze :) ale to już taki czas że wszystko się może zdażyć ...

Misia piękne paznokcie :) doszłaś do perfekcji z kształatami :) takie równe :) mi się to nigdy nie udaje

Ola W. musisz jakoś urodzić :) nie ma innej opcji ;) mi się wydaje że co innego są spotkania na mieście lub u innych, a co innego jak trzeba za każdym razem coś przygotować, posprzątać...

u mnie wczoraj duchata a później ulewa. My byliśmy u sąsiadów na urodzinach synak :) sąsiadka tak piecze że się objadłam, na dodatek bez glutenu i nabiału, a takie pyszne

rano chwilkę pospałam i dopier za śniadanko się biorę :) u mnie słoneczko i chłodno póki co :) Miłego dnia :)

reklama
Tea bardzo ładne imię Rozalia :)

Aniek ja pije tez trochę wody przed badaniami, podobno można.

Katja ja mam otulacz babmusowy, rożek i cienki śpiworek. Poduszki nie będę używać narazie.

Abed u nas wczoraj taka sama pogoda, dzisiaj jest chłodniej ale dobrze tak jeden dzień :)

Pumelova kciuki za wizytę :)
Innym tez jak dzisiaj mają wizytę powodzenia :)

Dzisiaj się wyspałam w końcu :) zabieram się za sprzątanie salonu i później do biblioteki :)

Miłego dnia

Abed :) po 1. Nie musze! W dwupaku mi dobrze [emoji23] nie mam dolegliwości, wiec moge tak trwać :D

Po 2. Ja nie krytykuje nikogo, zeby nie było :) tez sobie zdaje sprawe, ze kazdy ciaze znosi inaczej. I tak naprawde jedna osoba każda swoja ciaze moze znosić inaczej. Ale uwazam, ze nie ma co przesadzać i demonizować tego stanu, jak to ma w zwyczaju 90% kobiet w Polsce (nie uderzam tu do żadnej z Was! Ogolnie stwierdzam np po pytaniach ludzi z politowaniem w głosie jak sie czuje, bo pewnie juz mi ciezko, co jest najwieksza bzdura, jaka słyszę zwłaszcza ze JEDYNE na co sie skarżyłam podczas ciazy to strach o rozwoj mojego dziecka).

A z przygotowywaniem i sprzątaniem tez nie widze problemu. Bardziej zaangażować męża, znajomych - chca korzystać z grilla u mnie, to niej tez cos przygotują. To samo ze sprzątaniem.
My jak chodzimy do znajomych na grilla, to jemu na plastikowych i kazdy sobie przygotowuje co chce jesc, dzięki czemu oni nie maja zbędnego sprzątania i wszyscy sa zadowoleni. A to, co trzeba sprzątnąć sprzątamy z nimi :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Abed bardzo dziękuję za komplement, ale dopiero 4 raz robiłam komuś :)
Jednak jest fajnie na dworze, pootwieralam okna i wietrze. Do tego po śniadanku, załatwiłam aptekę, pranie włączyłam i klepnelam do łóżka jeszcze na chwilę.:)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Judith to ja nie spałam, ale leżałam co by reszty nie obudzić.

Karuzela fajnie mieć porównanie z poprzednim bobasem, moje chłopaki jesienno-zimowe, to nie mam doświadczenia w upały.

Misia to ci się udało z tymi biustonoszami.
Pazkrki w rękach będę robić, bo z dzidziem nie wiadomo czy będę miała czas i możliwość zrobić od razu, a jakoś lepiej się czuję z ładnymi. W stopach końcem czerwca ściągnę.
Powiedz kochana który kocyk uważasz za bardziej chłonny? Muślinowy czy bambusowy? Chcę kupić, a nie mam gdzie dotknąć i ocenić.
No dwa łyki się napiłam, ale nie wiem czy więcej nie zafałszuje wyniku.

Ola W nie chodzi o niechęć do spotkań tylko o to, że tak jak abed napisała, co innego wyjść gdzieś, do kogoś, a co innego obsługiwać w każdy wekend gości i jeszcze w nocy po nich sprzątać. Po za tym i teraz nie jesteśmy sami, bo muszę też zadbać o syna. 9 lat to jeszcze nie młodzież. Następna kwestia to samopoczucie, w poprzedniej ciąży 6 września mieliśmy ślub i małą imprezkę i było ok., a 12 września rodziłam. Teraz nie czuję się tak dobrze.

Po badaniu, po śniadanku i w nagrodę kupiłam sobie kilogram truskawek. Budzę małego i zbieramy się do szkoły. Dziś na obiadek placuszki z jabłkiem. Robi się upalnie, to za dużo dziś nie porobię.

Ola W no u każdego inaczej i wiadomo każdy robi jak uważa. Idąc na zaproszenie nikt mi nie zleca przygotowań, więc ja też nie mogę tego oczekiwać, taki zwyczaj mamy. Mąż ma masę innych obowiązków w firmie i na budowie, to już nie ma nawet czasu pomagać w domu. Ale tak jak napisałam każdy ma indywidualne podejście do tematu. Po za tym trochę różnimy się wiekiem i może po prostu inne rzeczy sprawiają nam przyjemność?
Miłego dnia.

Hejka

Aniek spokojnie woda nie zafalszuje ja mam problemy z pobraniem zawsze krew nie chce leciec i kaza mi wlasnie przed pobraniem pic wode.
Ja chyba w srode sie przejde mam toxo hiv krew coombsa i mocz.Ostatnie badania;D

Misia bardzo ladne paznokcie:-) masz cierpliwosc.:-)

My do spania mamy rozek albo spiworek.Ale mysle ze beda upaly wiec sam kocyk bambusowy wystarczy.Poduszki nie planuje.

Co do wizyt rozumiem Ole W ja tez lubie ale to meczace tymbatdziej ze wiekszosc z nas ma troche wiecej obowiazkow czytaj inne dzieci i niestety przy nich nie da sie pozniej odespac czy polezec i nic nie robic.Dla mnie tez pewnie by nie bylo problemu posiedziec ze znajomymi do poznej nocy gdyby nie fakt ze o 7 obudzi mnie dziecko i trzeba bedziw wstac do przedszkola isc itp:p Potem taki przedszkolak tez potrzebuje atencji..

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jak mam gdzieś iść do kogoś, czy po prostu spotkać się w knajpie czy nad wisłą to czemu nie. Ale chcę mieć możliwość powrotu kiedy mam na to ochotę. A jak do siebie się zaprasza to nie powiesz przecież gościom że mają spadać bo ty jesteś zmęczona.. Także ja rozumiem Aniek i sama nikogo do domu nie zapraszam. Umawiamy się raczej na mieście albo u kogoś. Zresztą do nas teraz jak jest ciąża to raczej ludzie nie przychodzą. Chyba domyślają, że to nie jest dla mnie najlepszy okres na gotowanie czy usługiwanie gościom ;)

Z tego co mi mówili w "pobieralni" to jakiś czas przed pobraniem należy wypić parę łyków wody, żeby krew lepiej leciała :)

Misia, cudne pazurki, masz talent :)

Hej, zaraz bede Was nadrabiac ale na szybko mam pytanie. Czy to normalne ze ma sie ciut podwyzszona temperture ? Wlasnie mi sie waha między 37,4 a 37,8 i tak sie zastanawiam czy zaczyna mnie cos rozkladac czy to calkowicie normalne. Jak jest u Was?

reklama
Dzien dobry [emoji6]

Pospalam do 10 prawie dzisiaj.
W sobote poszlam pozno spac bo znajomi nas odwiedzili a wczoraj bylismy na urodzinach polaczonych z parapetowka w Krakowie i tez pozno wrocilismy. Objadlam sie strasznie a dzis wizyta i wazenie [emoji50][emoji50]

Tea-Rozalia bardzo ladnie [emoji4]

Ola W.wlasnie wczoraj na imprezie moj T.slyszal jak moja "tesciowa"mowila do ciotki ze zawsze jak sie zapyta jak sie czuje to jej mowie ze dobrze,a przeciez w takiej zaawansowanej ciazy napewno tak nie jest. No coz milo ze wszyscy wokolo wiedza lepiej jak sie czuje [emoji51][emoji3]

Ja tez mam 2 rozki i kilka kocykow a czas pokaze czego bedziemy uzywac. Mam 2 rozne poduszki kliny.

Lilith[emoji8][emoji8]

Pumelova u nas tez jeszcze pare imprez w czerwcu. Ale odpuszczam kilka i zrobie tylko swoje 30 urodziny i jesli doczekam to chce byc na 60 mojego Taty [emoji6]

Kciuki za wizyty i wyniki badan [emoji110][emoji110]

Aga k_m lacosta pour femme. Moja ulubiona [emoji4]

A ja jak czuje ze zaczyna mnie lapac skurcz to maksymalnie podciagam palce stopy do gory/siebie i poki co pomaga.

Od soboty mam wrazenie ze wszyscy sie zmowili i na sile probuja opowiadac mi o przypadkach zarazenia gronkowcem podczas porodu [emoji52]

Do góry