reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Truskawka mocno trzymam kciuki, że będzie wszystko dobrze.
Emol no proszę, ciekawe że można mieć skurcze i o nich nie wiedzieć. Mi się wczoraj wieczorem i w nocy coś tam spinalo.
Linoone ty michałki a ja zjadłam kilka galaretek nadziewanych, nie powinnam, ale czasem chęć jest większa niż zdrowy rozsądek.
Aga_k_m czyli SN za pozwoleniem lekarza jak się mała przekręcić, a jak nie CC.
Emol ja od razy zauważyłam że to gryzon w avatarze :) gratuluję lepszych wyników. O to nowe zdjęcie wymiata, sliczniasty.
Integral ja wiedziałam że w końcu się pojawią na brzuchu . Też mam kiepska skórę. Po okresie dojrzewania nam już kilka :) zupełnie mnie to nie rusza :)
Pola a ty dlaczego masz CC?
Dziś miałam ciężką noc 3 razy siku i do tego przy każdym przekreceniu się budziłam bo brzuszek twardy. Nospe aż brałam dwa razy.
Miłego dnia.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Truskawka mocno trzymam kciuki, że będzie wszystko dobrze.
Emol no proszę, ciekawe że można mieć skurcze i o nich nie wiedzieć. Mi się wczoraj wieczorem i w nocy coś tam spinalo.
Linoone ty michałki a ja zjadłam kilka galaretek nadziewanych, nie powinnam, ale czasem chęć jest większa niż zdrowy rozsądek.
Aga_k_m czyli SN za pozwoleniem lekarza jak się mała przekręcić, a jak nie CC.
Emol ja od razy zauważyłam że to gryzon w avatarze :) gratuluję lepszych wyników. O to nowe zdjęcie wymiata, sliczniasty.
Integral ja wiedziałam że w końcu się pojawią na brzuchu . Też mam kiepska skórę. Po okresie dojrzewania nam już kilka :) zupełnie mnie to nie rusza :)
Pola a ty dlaczego masz CC?
Dziś miałam ciężką noc 3 razy siku i do tego przy każdym przekreceniu się budziłam bo brzuszek twardy. Nospe aż brałam dwa razy.
Miłego dnia.

Misia, moja Karolinka urodzila sie przez cc (miala polozenie twarzyczkowe i nie chciala wyjsc), dlatego teraz mialam wybor czy cc czy probowac sn, ja jednak bardziej boje sie chyba sn (po cc), dlatego wybralam cc.
Misia, jak mialas tak ciezka noc, to lezakuj moze teraz zeby brzuszek sie uspokoil.

reklama
Ja sie śmieje, ze ta za duża głowa syna mi napiera.
Zawsze wstawałam w nocy, ale to z raz, a nie 10 [emoji23] jak tak dalej pójdzie, to naprawde moge nie wychodzic z toalety [emoji23][emoji23][emoji23]

Dziewczyny czy któraś bierze femibion? A jesli tak to oprócz tego magnez? Bo zaczęły mnie w nocy łapać skurcze łydek. Delikatne, ale jednak i nie wiem czy moge brać magnez dodatkowo

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ola ja biore wiraminy prenatal duo akurat i do tego 3x2 magnez asmag forte, w ciazy z Karolinka bralam fembion i tez do tego mialam asmag forte 3x2 dziennie.

Truskawka, najważniejsze że jesteście pod kontrolą i super, że już poszedł puerwszy steryd. Myślę, że będzie dobrze i ze nie będziesz musiała tam spedzac za dużo czasu, gdy niepotrzeba.

Pola śliczna data. Jakbym zdecydowała na cc to mam datę wyznaczona na 14 ale miesiąc wcześniej haha.

Bez powodu bym cc nie wybierała.. Co innego ułożenie czy łożysko.. Albo jakieś problemy..

Alex kciukasy :)

Emol u mnie takie wypinanie czyli stawianie się macicy są częste i regularne, czasem bolesne i ciężko oddychać a szyja trzyma niestety. Są to pierwsze ciążę na 4 ciążę, które wogole mam, więc dobrze wróżą.

Fakt, mało sikacie. W nocy co 1,5-2h wstaje mimo, iż ograniczam picie przed spaniem ile się da..

Zaś duchota.. Wdrazylam te s ileś. Ze deszcze się skończyły to spacer obowiązkowo.

Idę robić nakesniki dla dzieci :)

Truskawka, najważniejsze że jesteście pod kontrolą i super, że już poszedł puerwszy steryd. Myślę, że będzie dobrze i ze nie będziesz musiała tam spedzac za dużo czasu, gdy niepotrzeba.

Pola śliczna data. Jakbym zdecydowała na cc to mam datę wyznaczona na 14 ale miesiąc wcześniej haha.

Bez powodu bym cc nie wybierała.. Co innego ułożenie czy łożysko.. Albo jakieś problemy..

Alex kciukasy :)

Emol u mnie takie wypinanie czyli stawianie się macicy są częste i regularne, czasem bolesne i ciężko oddychać a szyja trzyma niestety. Są to pierwsze ciążę na 4 ciążę, które wogole mam, więc dobrze wróżą.

Fakt, mało sikacie. W nocy co 1,5-2h wstaje mimo, iż ograniczam picie przed spaniem ile się da..

Zaś duchota.. Wdrazylam te s ileś. Ze deszcze się skończyły to spacer obowiązkowo.

Idę robić nakesniki dla dzieci :)
Data super, tylko czy mala wysiedzi tyle w brzuchu:)
Natchnelas mnie, chyba tez zrobie nalesniki dla dzidziola w brzuchu;)

Ola biorę magnez już od lat cały czas. Przy problemach z czestoskurczem było 8 tabletek, teraz 2.
Pola to rozumiem z tym CC, jakoś nie zakodowałam że już jedno miałaś. Ja bym wolała CC bo to jednak wydaje mi się bezpieczniejsze dla dzidzia, ale wszyscy przekonują że SN zdrowsze. Samego porodu się nie boję wcale byle dzidź się bezpieczny pojawił to mogę cierpieć i 18godzin SN i po CC cierpieć, wszystko mi jedno w tym temacie :)
Pytanko mam czy wam też się zaczęło odbijać. Chciałam sobie właśnie polezakowac ale nie mogę bo mi się beka cały czas. Już rennie zjadłam i nic nie pomaga.

cześć :)

Bardzo mnie to cieszy, że żadna z nas nie przejmuje się wyglądem fizycznym w czasie ciąży:) Bo różnie jest...ostatnio na FB taka dziewczyna pisała, że jest w 8tc i chciałaby zacząć się odchudzać bo jest jej trochę więcej...oczywiście poleciały hejty, że odchidzać mogła się przed zajściem w ciążę a nie teraz. Są kobiety, które naprawdę nienawidzą swojego ciała podczas ciąży, smutne :(

Ja przez ostatnie 3 dni sikam jak szalona i w dzień i w nocy...
Chybra ja też jestem niedotrzaskana hehe

Piszecie o tych niby wypięciach dzidzioli i ja już głupieję w takim razie...bo ja jestem przekonana, że po lewej stronie pupką mi się wypina a po prawej ma gdzieś główkę bo czuję ją tak na poziomo , że tak powiem. Ostatnio jak byłam na wizycie to położna powiedziała, że leży główką w dół i faktycznie tak czułam bo non stop mnie coś w dole ciągnęło a teraz musiała zmienić pozycję, kurcze mam nadzieję, że się odwróci...Także ja chyba jednak pozostanę przy tym wypinaniu:)

Hejka
Katja gratuluję udanej wizyty i super wieści!
Kasia moja corcia dzisiaj przyszła i opowiedziała swój sen-że dostała piłka w brzuch tak że były wymioty i krew i trafiła do szpitala (babcia była przy niejo_O) a gdy wyszła to ja tez juz z dziećmi wróciłam do domu ze szpitala:szok::tak: A mi się nic nie śni...
Rany właśnie sobie uświadomiłam że to już 32tydz mi się zaczął a jak widzę na blizniaczym że około 34 rodzą to powoli strach mnie ogarnia... Tym bardziej że wszystko do szpitala kupie po 10.06:o:o:o

Truskawka trzymam kciuki żeby wszystko skonczylo się dobrze!
Mamusia_Muminka też mnie czasami łapie skurcz-akurat łydki ale to w czasie gdy leżę lub spie-gdybym stała to nie wiem czy bym nie upadla:unsure:
Pola gratuluję wizyty i fajnie ze masz juz termin ustalony:)
Aga kciuki za wizyte!
Ola ja też dużo wstaje w nocy co 1 max 2 jestem w łazience i oczywiście jeszcze przed wyjściem chociaż 2-3 łyki wody:p
Idę wstawić do prania wszystkie kocyki dzidziusiowe po corce a ciuszki to jak jeszcze coś dokupie;)
Moja gwiazda po 14.00 ma egzamin z muzycznej-trzymajcie kciuki oby dobrze poszło to będzie miała szansę na świadectwo z paskiem:)
Miłego dnia

Nigdy w życiu nie miałam świadectwa z paskiem:) Jakoś tak zawsze uczyłam się tego co wydawało mi się, że mi się przyda a nie wszystkiego od A do Z hehe Nie, że byłam leserem :D ale nie zależało mi na ocenach, szczególnie jak jakiegoś przedmiotu nie lubiłam to żadna siła nie mogła mnie zmusić, żeby nauczyć się na więcej niż 3 :D

reklama
Hmm ja się przejmuje swoim wyglądem :p nie twierdzę że nienawidzę swojego ciała teraz ale powiedzmy-bardziej się sobie podobałam przed ciążą ;) rozstępów nie mam i jakoś wątpię by mi się pojawiły bo u mnie w rodzinie nikt nie ma. Smaruje się ale to zawsze się smarowałam więc żadna różnica.

Do góry