reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej Dziewczyny!:)
Ja wczoraj pd wieczor bylam na wizycie u gin,z malutka wszystko ok i wazy 2 kg 200:)
Mam tez ustalony termin na cc na 14 lipca, to bedzie wedlug okresu 39+0, a wg usg pierwszego trym. 39+6.
Troche sie boje, zeby sie nie zaczelo wczesniej..
A jak Wy macie poustalane terminy cc, na ktory dzien ciazy (oczywiscie mysle o planowych cc)?

Truskawka jejciu, trzymaj sie, jestesmy z Toba
Zawsze lepiej w takich sytuacjach byc pod opieka lekarzy.

Alex wspolczuje migreny, to pewnie jak Aga pisala po zmeczeniu egzaminami, odespij troszke, to moze przejdzie.

Ja sluchajcie mam rozstepy tak jak Emol, na pupie,na brzuchu na razie nic. Te rozstepy z tylu mam z przeszlosci, nie wiem nawet czy sa z tylu jakies nowe, tak jak linoone pisze, nie widze ich i mi nie przeszkadzaja dlatego;)
Smaruje sie 2x dziennie kremem mustela, do tego jak czuje swedzenie to oliwka musteli albo palmersa.

Mamusia muminka jak to wczorajsze pranie? Ja wiruje zawsze na najwyzszych obrotach (u mnie 1200). Mam na dzis taka duza strete dzidzio-rzeczy do prasowania, bo wczoraj cos slabiej sie czulam i olalam prasowanie;)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej

Pola super, że już masz termin, ładna waga :)

Integral tym kremem co piszesz mąż smarowal czoło i nos po wypadku i blizny zostały bardzo słabo widoczne, tez polecam ten krem :) chociaż jest tańszy zamiennik krem z cebuli czy jakoś tak siostra po operacji niedawno używała na bliznę i tez znika.

Ja smaruje się 2-3 razy dziennie, mam parę rozstępów ale to już dawno miałam na pupie ;)

Emol fajny chomik, teraz lepiej go widać ;)

Witajcie

U mnie noc niezbyt..Przez całą noc meczyla mnie migrena..O 2.30 postanowilam zjesc tabletke ktora niepomogla..obudzilam sie I glowa dalej boli..ehh

Mam dzis wizyte u poloznej..zapewne tylko cosnienie I bicie serduszka..
Ciekawe czy bede miec jeszcze jedno Usg..

Truskawka 3mam kciuki, jestes pod opieka lekarzy..a oni wiedza co robic..

Lada chwila a polowa z was bedzie tulic swoje malenstwa..a potem juz z gorki..i kazda z nas bedzie miala swoje malenstwo..

W ciazy z synkiem pojawilo mi sie kilka rozstepow na brzuchu..Dopiero w 9 miesiacu kiedy brzuszek zaczął opadac..ale po jakims czasie zbledly a jak brzuszek byl maly to i ich za mocno widac niebylo..Teraz kiedy brzuszek wielki znowu je widac ale poki co (odpukac) nowych niemam..

Co do porodu hmm wczesniej sie go bardziej obawialam..teraz jestem juz zmeczona tym pieknym a jakze odmiennym stanem..i szczerze czekam na ten dzien..Wiem ze bedzie bolec..niema innego wyjscia..ale mimo to damy rade..motywacja jest taka ze na koncu otrzymamy najwspanialsza nagrode..Jak kazda zobaczy dzieciątko zapomni o całym bòlu..
Pozniej tez wcale łatwo nie bedzie..a nie raz poprostu ciezko..Podobnie jak w ciazy czy podczas porodu..No ale kiedy spojrzy sie na swoje dziecko niezamieniloby sie doslownie nic..U nas mija juz 7 rok.. I moge powiedziec tylko tyle ze cudowne to uczucie byc mamą..

Tym o to akcentem koncze I zycze wam milego dnia :)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Alex ja zawsze mam migrenę jak jestem w dużym stresie i w koncu ten stres mija, nerwy odpuszczają i migrena murowana. Mi czasem pomaga ciepła woda z cytryną, ciemne pomieszczenie i łóżko. Ostatnio jak miałam to po 2 dniach wzięłam paracetamol i w koncu odpuściło. Mam nadzieje ze lepiej sie poczujesz. Zdrówka i powodzenia na wizycie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej

Pola super, że już masz termin, ładna waga :)

Integral tym kremem co piszesz mąż smarowal czoło i nos po wypadku i blizny zostały bardzo słabo widoczne, tez polecam ten krem :) chociaż jest tańszy zamiennik krem z cebuli czy jakoś tak siostra po operacji niedawno używała na bliznę i tez znika.

Ja smaruje się 2-3 razy dziennie, mam parę rozstępów ale to już dawno miałam na pupie ;)

Emol fajny chomik, teraz lepiej go widać ;)
To jest masc "cepan", strasznie smierdzi, ale super dziala na blizny. Po cc tez jest tez fajny na blizne taki plaster, ktory sie nakleja - zapomnialam niestety nazwy.

Hej.
Emol słodziachny chomiczek.
Alex bidulko..... odpocznij troche. Ja też czuje już zmęczenie tym naszym stanem..... czuję się jak słoniątko. Okropnie nieporadna. Ostatnio nawet jak sprzatam to nie jestem wstanie zrobić wszystkiego sama. Już się nie mogę doczekać kiedy utulę moje maleństwo :-).

Pola piękna waga dzidzi! :-)

Ewella co do maści cebulowej to mnie nie przekonała. A kremu starczyło mi na długo. Jest bardzo wydajny.

Moje dziecię już trzy dni na wycieczce w Drawsku Pomorskim. Normalnie pustki w domu takiej nie miałam nigdy i dziwnie mi jakoś. Mój się smieje że bedę strasznie toksyczną tesciową bo synusia z domu nie wypuszczam :p
Dobrze że teraz bedę miała maleństwo. Starszak bedzie miał troche wolności :-D

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

No i jestem już po okuliscie [emoji3]. Jakby co mogę rodzic sn - także super [emoji3] (tymbardziej, że ta sama okulistka przy Jadze zalecala mi cc).

Ewella - tak jak Pola napisała, "cebulowa"maść na blizny to cepan. Działa rewelacyjnie, ale śmierdzi tak, że... Na twarz bym jego w życiu nie nałożyła. Moja Jaga po ospie smarowana była maścia silikonowa, ja też ją miałam po zabiegach chirurgicznych.

Integral - Drawsko jest piękne. Miło wspominam wakacje na jeziorkach [emoji4]. Korzystaj z chwil spokoju. A co do bycia Teściowa... No Synowa z zasady będzie na Ciebie narzekala (to pewne na 95%) [emoji1][emoji1][emoji1].

Pola - gratuluję pięknej wagi Malutkiej!! [emoji3]
Ja dzisiaj poznam wagę mojej Małej. Z tym terminem cc to tak powiem Ci na styk.. Ale wierzę, że lekarz wie co robi decydując się na taki termin. U nas cc wyznaczają w większości przypadków na 38 tc.

Emol ja też za pierwszym razem zastanawiałam się kto to jest ;)

Pola gratulacje udanej wizyty :) i terminu cesarki :) ciekawe jaki ja będę mieć bo my prawie na tym samym etapie :) mi wypada 17 lipca 39 skończony, dopiero za tydzień wizyta i zobaczymy :)

Truskawak jak się czujesz dziś ?

aim jak leżenie ? jak się czujesz ?

aga ty możesz podjąc decyzję czy cc czy sn ? bo ja mogę taką decyję podjąć i po wczorańszym stresie związanym z ruchami małego, skłaniam się do cesarki, nie chcę się stresować ... kciuki za wizytę :)

u mnie dziś na razie słoneczko ale chłodniej, zapowiadają burze zobaczymy :)

Pumelova moja mama ma na udach pupie, brzuchu i piersiach. Ja tylko w 2 miejscach wiec myślę że pomaga. Jest bardzo tłusty wiec po prostu mega nawilża skórę. Ja zanim zaszlam w ciążę miałam kilka na posladkach (i teraz widzę kilka nowych.) Ale tak to jest kiedy w ciągu pół roku tyjesz 10 kg i rozmieszczenie 10 cm a do tego biodra się poszerzyły. Może też u Ciebie był taki powód rozstępów.

Przekaże chomikowi informacje ze jest cudny ;) może przestanie podkąsywać.

Aleks migrena na pewno ze stresu. Odpocznij sobie, nałóż zimny kompres z ręcznika na czoło. może pomoże.

Ja teraz podczytuje poród na wesoło i w ogóle przestaje się bać porodu sn. Co będzie to będzie. Ale jakbym miała możliwość cc to pewnie bym się zdecydowała. Lubię mieć wszystko zaplanowane i wiedzieć na co się pisze.

A co do moich skurczu. Teraz już wiem kiedy mam skurcz. Wolałabym nie wiedzieć, bo teraz zwracam na to uwagę:/ tak jak pisałam co 5 minut cały czas. Ale małemu chyba nie przeszkadza, bo nadal lubi się kręcić

Dzisiaj przeżyłam szok , ponieważ moja koleżanka (ostatnio widziałam ja ponad rok temu) patrzę a na fb dodała zdjęcie z małym noworodkiem. Była w ciąży, urodziła a ja nawet nie wiedziałam. Czyli wiem w jakim szoku będzie fb jak ja tak samo zrobię. Nikt nie wie, że jestem w ciąży oprócz bliskich znajomych. Szok i niedowierzanie :)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Abed - ja jestem totalnie nastawiona na sn, ale 10.05 moja mała była ułożona pośladkowo, więc to raczej pod cc. Młoda mota mi się co rusz w brzuchu, ostatnio czułam czkawke w podbrzuszu, a 2 dni później powyżej pępka [emoji19]. Także czekam na konkretną pozycję i wówczas będzie wiadomo co i jak.

Emol - sporo naszych bardzo dobrych znajomych nie wie o ciąży [emoji1] (magia odległości, mieszkania i pracy poza granicami). Na FB nie zmienialam foty profilowej od roku, nów wrzucam też żadnych swoich fot, także będzie suprise [emoji1]. Ale myślę, że zanim FB się dowie, mms-y pójdą w ruch [emoji6].
W kwestii FB zapewne Teściowa mnie wyreczy [emoji19]

Do góry