reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Witam się.
W poniedziałek spotkałam się z koleżanką i było bardzo miło, wieczorem ogarnęłam 2 szafki w kuchni, jestem z siebie dumna. Wczoraj pojechałam myć okna na budowę i udało mi się umyć na dole wszystkie, 2 tarasowe, 1 duże i 5 małych+podłogi po kafelkowaniu. Kręgosłup mi strasznie wysiada i mam zakwasy w nogach po drabince. Dziś trochę odpoczywam, potem po młodego i do kościoła na mszę szkolną. Wieczorem jakieś szafki znowu ogarnę. Nic mi się nie chce...dziś trochę chłodniej u mnie się zrobiło.
Dziękuję za zaproszenie do grupy zamkniętej.

Misia to dobra zmiana. Lubię takie duże autka, sama mam wysokie:yes:mój mężo woli niskie sportowe, ale jak ja bym z takim brzucholem się tam wpakowała za kierownicę?
Problem z odbijaniem mam już od połowy ciąży.

Kasia fajnie że już łóżeczko czeka w gotowości, ja dopiero będę zamawiać.

Madziazt biedna, ty dalej pracujesz?

Anita dobrze że wszystko się udało, no i córcia zadowolona. Wcześnie Ci się udało zakończyć uroczystość, u nas tak szybko nie poszło.
Trzymam kciuki za egzamin.
Aim odpoczywaj, dbaj o Was.

Tymuniek nie szalej w domu, oszczędzaj się.

Pumelowa z wodami , nie wiem jak się sączą, za każdym razem miałam przebijane.
Młodego urodziłam w połowie września i faktycznie jak się nad tym zastanowię, to upały mi dokuczały, ale szybko o tym zapomniałam.:wink:

Chybra gratuluję osiągnięć nocnikowych.

Bab to Ci się naprawdę udało z tą szkołą rodzenia na końcówce. Może się zdążycie wyrobić. Współczuję akcji z telefonem.

Maziajka, tea moja malutka to w dzień grzecznie śpi, tylko się wypina ,ale po północy szaleje. Mam wrażenie że kręci się w kółko i boję się żeby nie owinęła się pempowiną.
Fajnie że nowe mebelki masz, teraz kupa pracy żeby uporządkować.

Tea już ponad miesiąc nie widzę pempka, a brzuch mam ciągle wysoko, tak mi się wydaje.

Chybra gratuluję dobrych wieści na wizycie.

Lilith przy końcu to już ta wizyta czysto podglądowa. Tak myślę. Powodzenia przy tych "działaniach naturalnych":wink:

Jenny ospa nie unikniona. Lepiej teraz niż miała by się pojawić jak dzidziol będzie.

Maziajka , Katja , Pola gratuluję wizyt.

Integral nie martwiła bym się troszkę niższą wagą bobasa, będzie łatwiej urodzić.
Fajnie coś dostać dla dzidzi.

Aga_km dokładnie tak jak mówisz z tym wykończeniem, remontami ciągle dużo roboty. Już siły brakuje.
Dobre wieści od lekarza, gratuluję.

Co do stringów- noszę do leginsów, a po za tym zwykłe majcioszki

Pumelova udało Ci się z tymi spodenkami, ja właśnie nie mam i chyba jedne spodnie ciachnę na krótkie .
Właśnie też przy odwracaniu brzuch mnie boli jakby się Majcia rączkami i nóżkami zapierała.;-) ;).

Paninka udanej wizyty u kosmetyczki.
U mnie podobnie, nie mam dnia żeby nie jeździć samochodem. Nawet nie mam takiej możliwości .

Kasiulka fajnie się macie z tymi dziadkami, że możecie pociechy na wczasy wysłać.

Misia słyszałam kiedyś, że rozstępy to naturalne tatuaże:laugh2:mam też na dole brzucha. Pojawiły się w pierwsej ciąży, a dokładnie w dwa dni przed porodem. Tylko wtedy startowałam z mega chudej laski.
I masz rację, już zawsze będziesz się martwiła o swoje dziecko, nawet jak będzie dorosłe.

Kasia to tylko sen, ale jak człowiek się budzi to jest przerażony.
Nie źle z tą trawką:Dna szczęście podobno nie szkodzi.

Truskawka trzymam za Was kciuki!

Aha super filmik, wzruszający.

Emol i jak u Ciebie? Co z tymi skurczami? uspokoiło się?
Z fb mam tak samo, nikt nie wie, po za bliskimi znajomymy, a biorąc pod uwagę mój wiek, będzie mega zaskoczenie.:p

Waga wskazuje + 5,6 i wyczytałam, że mam niedowagę:biggrin2: na to konto zjadłam całą czekoladkę która wygląda i smakuje jak pomarańcza.
Mam nadzieję że mnie nie wywalicie, że zaśmiecam Wam takim długim postem?

reklama
A co do skurczy łydek. Ja śpię z mydłem w łóżku o_O bo tak gdzieś pisało że to dobrze działa i nie wiadomo dlaczego. U mnie się sprawdza. Jak myślałam że zaraz mnie złapie to od razu odpuszczal i była lekko zdretwiala.

Truskawka dacie radę. Pewnie nie wytrzymasz do dnia porodu ale popatrz na to z tej strony, że zaraz będziesz tulic szkraba.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka no ba najważniejsze:D u mnie to największa różnica w byciu w ciazy i nie w ciazy, że sobie można pojesc hahah

Truskawka kylesa a co podają na przepływy żeby je poprawić? Z ciekawości pytam

Aniek bo świętą zostaniesz :D no najgorzej to obracanie sie. Ale dziś w nocy np mnie nic nie bolalo. Musiała się inaczej ulozyc. Jakby nas wyrzucili za zbyt długie wpisy to by mnie już nie było :D

Emol jak to śpisz z mydłem w łóżku? o_O

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pola, maluch już calkiem spory, super że masz już termin. [emoji4]
Ola, ja wstaje jeden raz w nocy do kibelka, i to nawet nie zawsze, także mój pęcherz też daje rade.
Kasia, ja tam się przejmuje swoim wyglądem i to bardzo. Chcę cały czas wyglądać ładnie i być zadbana i nie zamierzam odpuścić tylko dlatego że jestem w ciąży. Dalej jestem sobą i chce się dobrze czuć we własnym ciele.. a teraz jest niestety różnie.. już chce być po porodzie i połogu bo baaardzo mi brakuje ćwiczeń. Ale takich porządnych, a nie tych lajtowych ciążowych [emoji6]

Emol, z mydłem? Takim w kostce czy w płynie? [emoji6]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Emol - ze jak z tym mydłem ?

Aniek - kochana, jakie wywalić z forum? [emoji1] ja Cie podziwiam, ze tak pięknie wszystkim umiałas odpisać w 1 poście. O to też tu m.in.chodzi, żeby starać się nie walić posta pod swoim postem [emoji6]
Dobre wieści chciałabym usłyszeć od gin - także trzymaj kciuki [emoji6].

Pumelova - no właśnie nie wiem dlaczego za 1 razem uparla się na cc (straszyła mnie odklejeniem siatkówki, i że rodząc sn nie będę mogła później ujrzeć swojego dziecka [emoji33]). Zaryzykowalam wspólnie z moją gin SN i...wyszło wszystko cacy. Przy parciu miałam zamknięte oczy.

Truskawka - 2 tygodnie? I po tych 2 tygodniach będą chcieli już rozwiązac ciążę? Oby wszystkie leki pięknie zatrybily!!! Tule mocno [emoji8]

Ostatnia edycja:
Waga wskazuje + 5,6 i wyczytałam, że mam niedowagę:biggrin2: na to konto zjadłam całą czekoladkę która wygląda i smakuje jak pomarańcza.
Brzmi super, daj linka co to za czekolada??? :)

Linoone mi też takich porządniejszych ćwiczeń mega brakuje a tu nawet spacer u mnie odpadł xD xD xD

emol a co to mydło niby robi? ono coś robi wogóle?:D Gdzie je umieszczasz? w nogach? nie kumamy :D:D
Aniek jak ty to dziewczyno robisz, że każdemu odpisujesz? No i nie tylko ty bo większość z was to robi. Czy nadrabiając robicie jakieś notatki, czy co?? bo ja też tak chce! Ja zawsze wszystko pamiętam co przeczytałam ale nigdy nie wiem do kogo należały te wypowiedzi :D Na bieżaco jestem w stanie zapamietać może ze 3 osoby hehe A propos samochodu niskiego...kochana...usiąść za kierownicą to byś usiadła ale wygrzebać się pózniej? Masakra...mój R pracuje w Audi i zawsze na weekend bierze sobie z salonu jakieś autko, niskie też :D Zawsze się wku***** jak mam z takiego wysiąść :/ zwłaszcza teraz a uwierzcie mi i przed ciążą miałam z tym problemy :D Aniek zmotywowałaś mnie do dokończenia moich lodów czekoladowo pomarańczowych :D

Hejka!!
Stopy zrobione :D od razu można smigac w klapkach jeszcze nie puchna to wyglądają spoko:) czerwień sobie zrobiłam. Jeszcze tylko raz do kosmetyczki na ściągnięcie hybryd... szkoda później będę szukać takiej co do domu przyjdzie :)
dziś chłodniej chmurzasto aż chce się spać.
Pozarlysmy po obiedzie chrupki kukurydziane z masłem orzechowym :) aż mam wyrzuty, zapijam to kawa :)
męża będę dziś widzieć godzinkę i dopiero w ndz w nocy wróci :(
Ja też się przejmuje wyglądem zwłaszcza że musiałam nad nim pracować po każdej ciąży i przez pierwsze miesiące w ogóle nie docieralo do mnie ze jestem w 3 ciąży wręcz byłam załamana. Człowiek sobie problemów wyszukuje. Brzuch mi dopiero teraz przeszkadza zwłaszcza w pracach kuchennych. Zawsze sie boję coś odcedzac bo brzuch na wysokości zlewu... też tylko rośnie mi arbuz :) wyjątkowo ale wiem że później zostanie i będę wyglądać nieproporcjonalnie- ręce chude, nogi zgrabne tylko brzuch odstajacy jak u niektórych z was w 6 mies. Będę się martwić po porodzie. :(
Dziś przyszły książki na Dzień Dziecka, do tego zapewniam jutro domowa pizze i galaretkę ze świeżymi owocami :) siora robi muffinki. A w ndz kino :)

reklama
Truskawka trzymaj się :) i pisz co u ciebie :) a ty w Ujastku leżysz ?

Aniek42 tylko żebyś nie przecholowała z myciem okień ;) bo sporo na raz umyłaś ja dzieliłam na mniejsze porcje :) w sumie jedengo dnia umyłam 3 i jedno tarasowe

Emol też zainteresowało mnie to mydlo ?

paninka87 ja też sobie czerwony zrobiłam :)

Do góry