reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Witam się.
W poniedziałek spotkałam się z koleżanką i było bardzo miło, wieczorem ogarnęłam 2 szafki w kuchni, jestem z siebie dumna. Wczoraj pojechałam myć okna na budowę i udało mi się umyć na dole wszystkie, 2 tarasowe, 1 duże i 5 małych+podłogi po kafelkowaniu. Kręgosłup mi strasznie wysiada i mam zakwasy w nogach po drabince. Dziś trochę odpoczywam, potem po młodego i do kościoła na mszę szkolną. Wieczorem jakieś szafki znowu ogarnę. Nic mi się nie chce...dziś trochę chłodniej u mnie się zrobiło.
Dziękuję za zaproszenie do grupy zamkniętej.

Misia to dobra zmiana. Lubię takie duże autka, sama mam wysokie:yes:mój mężo woli niskie sportowe, ale jak ja bym z takim brzucholem się tam wpakowała za kierownicę?
Problem z odbijaniem mam już od połowy ciąży.

Kasia fajnie że już łóżeczko czeka w gotowości, ja dopiero będę zamawiać.

Madziazt biedna, ty dalej pracujesz?

Anita dobrze że wszystko się udało, no i córcia zadowolona. Wcześnie Ci się udało zakończyć uroczystość, u nas tak szybko nie poszło.
Trzymam kciuki za egzamin.
Aim odpoczywaj, dbaj o Was.

Tymuniek nie szalej w domu, oszczędzaj się.

Pumelowa z wodami , nie wiem jak się sączą, za każdym razem miałam przebijane.
Młodego urodziłam w połowie września i faktycznie jak się nad tym zastanowię, to upały mi dokuczały, ale szybko o tym zapomniałam.:wink:

Chybra gratuluję osiągnięć nocnikowych.

Bab to Ci się naprawdę udało z tą szkołą rodzenia na końcówce. Może się zdążycie wyrobić. Współczuję akcji z telefonem.

Maziajka, tea moja malutka to w dzień grzecznie śpi, tylko się wypina ,ale po północy szaleje. Mam wrażenie że kręci się w kółko i boję się żeby nie owinęła się pempowiną.
Fajnie że nowe mebelki masz, teraz kupa pracy żeby uporządkować.

Tea już ponad miesiąc nie widzę pempka, a brzuch mam ciągle wysoko, tak mi się wydaje.

Chybra gratuluję dobrych wieści na wizycie.

Lilith przy końcu to już ta wizyta czysto podglądowa. Tak myślę. Powodzenia przy tych "działaniach naturalnych":wink:

Jenny ospa nie unikniona. Lepiej teraz niż miała by się pojawić jak dzidziol będzie.

Maziajka , Katja , Pola gratuluję wizyt.

Integral nie martwiła bym się troszkę niższą wagą bobasa, będzie łatwiej urodzić.
Fajnie coś dostać dla dzidzi.

Aga_km dokładnie tak jak mówisz z tym wykończeniem, remontami ciągle dużo roboty. Już siły brakuje.
Dobre wieści od lekarza, gratuluję.

Co do stringów- noszę do leginsów, a po za tym zwykłe majcioszki

Pumelova udało Ci się z tymi spodenkami, ja właśnie nie mam i chyba jedne spodnie ciachnę na krótkie .
Właśnie też przy odwracaniu brzuch mnie boli jakby się Majcia rączkami i nóżkami zapierała.;-) ;).

Paninka udanej wizyty u kosmetyczki.
U mnie podobnie, nie mam dnia żeby nie jeździć samochodem. Nawet nie mam takiej możliwości .

Kasiulka fajnie się macie z tymi dziadkami, że możecie pociechy na wczasy wysłać.

Misia słyszałam kiedyś, że rozstępy to naturalne tatuaże:laugh2:mam też na dole brzucha. Pojawiły się w pierwsej ciąży, a dokładnie w dwa dni przed porodem. Tylko wtedy startowałam z mega chudej laski.
I masz rację, już zawsze będziesz się martwiła o swoje dziecko, nawet jak będzie dorosłe.

Kasia to tylko sen, ale jak człowiek się budzi to jest przerażony.
Nie źle z tą trawką:Dna szczęście podobno nie szkodzi.

Truskawka trzymam za Was kciuki!

Aha super filmik, wzruszający.

Emol i jak u Ciebie? Co z tymi skurczami? uspokoiło się?
Z fb mam tak samo, nikt nie wie, po za bliskimi znajomymy, a biorąc pod uwagę mój wiek, będzie mega zaskoczenie.:p

Waga wskazuje + 5,6 i wyczytałam, że mam niedowagę:biggrin2: na to konto zjadłam całą czekoladkę która wygląda i smakuje jak pomarańcza.
Mam nadzieję że mnie nie wywalicie, że zaśmiecam Wam takim długim postem?

reklama
A co do skurczy łydek. Ja śpię z mydłem w łóżku o_O bo tak gdzieś pisało że to dobrze działa i nie wiadomo dlaczego. U mnie się sprawdza. Jak myślałam że zaraz mnie złapie to od razu odpuszczal i była lekko zdretwiala.

Truskawka dacie radę. Pewnie nie wytrzymasz do dnia porodu ale popatrz na to z tej strony, że zaraz będziesz tulic szkraba.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka no ba najważniejsze:D u mnie to największa różnica w byciu w ciazy i nie w ciazy, że sobie można pojesc hahah

Truskawka kylesa a co podają na przepływy żeby je poprawić? Z ciekawości pytam

Aniek bo świętą zostaniesz :D no najgorzej to obracanie sie. Ale dziś w nocy np mnie nic nie bolalo. Musiała się inaczej ulozyc. Jakby nas wyrzucili za zbyt długie wpisy to by mnie już nie było :D

Emol jak to śpisz z mydłem w łóżku? o_O

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pola, maluch już calkiem spory, super że masz już termin. [emoji4]
Ola, ja wstaje jeden raz w nocy do kibelka, i to nawet nie zawsze, także mój pęcherz też daje rade.
Kasia, ja tam się przejmuje swoim wyglądem i to bardzo. Chcę cały czas wyglądać ładnie i być zadbana i nie zamierzam odpuścić tylko dlatego że jestem w ciąży. Dalej jestem sobą i chce się dobrze czuć we własnym ciele.. a teraz jest niestety różnie.. już chce być po porodzie i połogu bo baaardzo mi brakuje ćwiczeń. Ale takich porządnych, a nie tych lajtowych ciążowych [emoji6]

Emol, z mydłem? Takim w kostce czy w płynie? [emoji6]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Emol - ze jak z tym mydłem ?

Aniek - kochana, jakie wywalić z forum? [emoji1] ja Cie podziwiam, ze tak pięknie wszystkim umiałas odpisać w 1 poście. O to też tu m.in.chodzi, żeby starać się nie walić posta pod swoim postem [emoji6]
Dobre wieści chciałabym usłyszeć od gin - także trzymaj kciuki [emoji6].

Pumelova - no właśnie nie wiem dlaczego za 1 razem uparla się na cc (straszyła mnie odklejeniem siatkówki, i że rodząc sn nie będę mogła później ujrzeć swojego dziecka [emoji33]). Zaryzykowalam wspólnie z moją gin SN i...wyszło wszystko cacy. Przy parciu miałam zamknięte oczy.

Truskawka - 2 tygodnie? I po tych 2 tygodniach będą chcieli już rozwiązac ciążę? Oby wszystkie leki pięknie zatrybily!!! Tule mocno [emoji8]

Ostatnia edycja:
Waga wskazuje + 5,6 i wyczytałam, że mam niedowagę:biggrin2: na to konto zjadłam całą czekoladkę która wygląda i smakuje jak pomarańcza.
Brzmi super, daj linka co to za czekolada??? :)

Linoone mi też takich porządniejszych ćwiczeń mega brakuje a tu nawet spacer u mnie odpadł xD xD xD

emol a co to mydło niby robi? ono coś robi wogóle?:D Gdzie je umieszczasz? w nogach? nie kumamy :D:D
Aniek jak ty to dziewczyno robisz, że każdemu odpisujesz? No i nie tylko ty bo większość z was to robi. Czy nadrabiając robicie jakieś notatki, czy co?? bo ja też tak chce! Ja zawsze wszystko pamiętam co przeczytałam ale nigdy nie wiem do kogo należały te wypowiedzi :D Na bieżaco jestem w stanie zapamietać może ze 3 osoby hehe A propos samochodu niskiego...kochana...usiąść za kierownicą to byś usiadła ale wygrzebać się pózniej? Masakra...mój R pracuje w Audi i zawsze na weekend bierze sobie z salonu jakieś autko, niskie też :D Zawsze się wku***** jak mam z takiego wysiąść :/ zwłaszcza teraz a uwierzcie mi i przed ciążą miałam z tym problemy :D Aniek zmotywowałaś mnie do dokończenia moich lodów czekoladowo pomarańczowych :D

Hejka!!
Stopy zrobione :D od razu można smigac w klapkach jeszcze nie puchna to wyglądają spoko:) czerwień sobie zrobiłam. Jeszcze tylko raz do kosmetyczki na ściągnięcie hybryd... szkoda później będę szukać takiej co do domu przyjdzie :)
dziś chłodniej chmurzasto aż chce się spać.
Pozarlysmy po obiedzie chrupki kukurydziane z masłem orzechowym :) aż mam wyrzuty, zapijam to kawa :)
męża będę dziś widzieć godzinkę i dopiero w ndz w nocy wróci :(
Ja też się przejmuje wyglądem zwłaszcza że musiałam nad nim pracować po każdej ciąży i przez pierwsze miesiące w ogóle nie docieralo do mnie ze jestem w 3 ciąży wręcz byłam załamana. Człowiek sobie problemów wyszukuje. Brzuch mi dopiero teraz przeszkadza zwłaszcza w pracach kuchennych. Zawsze sie boję coś odcedzac bo brzuch na wysokości zlewu... też tylko rośnie mi arbuz :) wyjątkowo ale wiem że później zostanie i będę wyglądać nieproporcjonalnie- ręce chude, nogi zgrabne tylko brzuch odstajacy jak u niektórych z was w 6 mies. Będę się martwić po porodzie. :(
Dziś przyszły książki na Dzień Dziecka, do tego zapewniam jutro domowa pizze i galaretkę ze świeżymi owocami :) siora robi muffinki. A w ndz kino :)

reklama
Truskawka trzymaj się :) i pisz co u ciebie :) a ty w Ujastku leżysz ?

Aniek42 tylko żebyś nie przecholowała z myciem okień ;) bo sporo na raz umyłaś ja dzieliłam na mniejsze porcje :) w sumie jedengo dnia umyłam 3 i jedno tarasowe

Emol też zainteresowało mnie to mydlo ?

paninka87 ja też sobie czerwony zrobiłam :)

Do góry