reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej.
Swoje dziecię urodziłam akurat w majówke, dokładnie 2 maja. Ale to była zimna wiosna. W mieszkaniu mega zimno.
Jakoś dziś na podlasiu upałów nie ma, nawet słonko słabo świeci.,
Chybra super postępy nocnikowe!! :-)
Misia ja rozstępy mam po ostatniej ciąży teraz brzucho ogromne i napięte rozstepy się wyprasowały!! :-) Mi sie nic nie śni. Spię jak zabita.

Te podkłady to super pomysł!!!

Alex trzymam kciuki za egzaminy!

Stringi...... kiedyś tylko takie. Teraz figi....

Lilith trzymam kciuki za Ciebie!!! Napewno się uda!!!!

Bab mi ciągle coś z rąk leci. A telefon muszę mieć pancerny.
Ola dobra ciapa nie jest zła :-D byle by urazów nie było.
Lody!!! Kocham w ciąży!!!

Porodu się jeszcze nie boję. Mam rodzic sn po cesarce.

Super wiadomosc!!!! W przyszłym tygodniu bedę miała okno w sypialni!!!!! Nareszcie!

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
O mamo truskawka!!! Trzymam kciuki za Ciebie i dzidzie!!! Ja na usg miałam podobnie a nawet ciut mniejsza wage. Lekarz powiedzial ze nic sie nie dzieje. Było u mnie 32+4 a waga 1599!!!! Oby wszystko bez komplikacji poszło z dzidzią.

Emol skurcze? Wow.

Mumusia mumianka Aga km to mój chomik. Stwierdziłam ze jakoś twarz super Na Avatar ale każda ma właśnie coś innego. Więc i ja dałam nie siebie.

Oczywiście na szybko tamto było pisane. Zapomniałam też wspomnieć ze żelazo poszło do góry ;) z 11.0 na 11.7 w ciągu 2 tygodni. Nie pamiętam kto mi pisał abym je brała na noc przed spaniem , ale to chyba pomaga. Powiedziałam położnej ze zmieniłam stosowanie. To była zdziwiona bo ona to nie wiedziała. Ale teraz jak któraś z pacjentek będzie miała problem to poleci ta metodę.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Integral - te rozstępy Ci się pojawiły już w połowie ciąży czy dopiero na sam koniec ?? Smarowałaś czymś brzuch, żeby zapobiec ??
Emol - Dopiero jak napisałaś, że to jest chomik to się go dopatrzyłam...tak to tylko jasna plama bez obrazy oczywiście, ale na małym ekraniku chyba tak zniekształca :)

Integral - te rozstępy Ci się pojawiły już w połowie ciąży czy dopiero na sam koniec ?? Smarowałaś czymś brzuch, żeby zapobiec ??
Emol - Dopiero jak napisałaś, że to jest chomik to się go dopatrzyłam...tak to tylko jasna plama bez obrazy oczywiście, ale na małym ekraniku chyba tak zniekształca :)
Kiedy mi wyskoczyly to nie pamiętam. Ale niczym sie nie smarowalam. To genetyczne. Po ciąży kupiłam sobie maść na blizny noscar i po intensywnym smarowaniu bardzo zbladły. Jak narazienowych brak. Stare się wyprostowały [emoji1]
Ten krem mogę wam polecić.

Mumusia mogę dodać takie ze go widać w całej okazałości ;)

Integral ja też mam rozstępy. Ale nie na brzuchu a na piersiach i pupie. Również genetycznie choć smaruję się 2 razy dziennie palmersem.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Integral cieszę się że będziesz miała okno:D

Emol ciekawe czy faktycznie to stosowanie pomogło - jeśli tak to super - czy może nasze organizmy się szybko dostosowują do nowych sytuacji:p
Fajny chomik:D

Ja mam rozstępy na udach od wewnątrz:( tylko tam, nawet nie wiem czemu bo mam je od gimnazjum a jakos nie miałam problemów z waga i wzrostem. Na brzuszku nie mam i moja mama nie miała a wyglądała jak z blizniakami więc może się obejde bez [emoji14]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie

U mnie noc niezbyt..Przez całą noc meczyla mnie migrena..O 2.30 postanowilam zjesc tabletke ktora niepomogla..obudzilam sie I glowa dalej boli..ehh

Mam dzis wizyte u poloznej..zapewne tylko cosnienie I bicie serduszka..
Ciekawe czy bede miec jeszcze jedno Usg..

Truskawka 3mam kciuki, jestes pod opieka lekarzy..a oni wiedza co robic..

Lada chwila a polowa z was bedzie tulic swoje malenstwa..a potem juz z gorki..i kazda z nas bedzie miala swoje malenstwo..

W ciazy z synkiem pojawilo mi sie kilka rozstepow na brzuchu..Dopiero w 9 miesiacu kiedy brzuszek zaczął opadac..ale po jakims czasie zbledly a jak brzuszek byl maly to i ich za mocno widac niebylo..Teraz kiedy brzuszek wielki znowu je widac ale poki co (odpukac) nowych niemam..

Co do porodu hmm wczesniej sie go bardziej obawialam..teraz jestem juz zmeczona tym pieknym a jakze odmiennym stanem..i szczerze czekam na ten dzien..Wiem ze bedzie bolec..niema innego wyjscia..ale mimo to damy rade..motywacja jest taka ze na koncu otrzymamy najwspanialsza nagrode..Jak kazda zobaczy dzieciątko zapomni o całym bòlu..
Pozniej tez wcale łatwo nie bedzie..a nie raz poprostu ciezko..Podobnie jak w ciazy czy podczas porodu..No ale kiedy spojrzy sie na swoje dziecko niezamieniloby sie doslownie nic..U nas mija juz 7 rok.. I moge powiedziec tylko tyle ze cudowne to uczucie byc mamą..

Tym o to akcentem koncze I zycze wam milego dnia :)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Kobietki [emoji3]

Witam się spod gabinetu okulistycznego [emoji6]

Alex - zakuwalas do egzaminu, przeciazylas organizm, stad i migrena. Dużo pij i spróbuj odespac stresy.
Życzę szybkiego powrotu do zdrówka [emoji8].

Pumelova - moja mama też przeorana rozstepami - szczególnie pi ciąży ze mną. Babcia żadnego nie miała, ja z Jaga dopiero po porodzie poniżej pępka kilka małych zauważylam. Teraz odpukac jeszcze nic nie wylazlo [emoji6].

Ale smaruje się 1-2 razy dziennie, i jeżeli i tak coś wyjdzie... No to cóż - widocznie taka moja uroda [emoji1]

Integral - dzięki za polecenie preparatu - pierwszy raz o nim słyszę/czytam. No i gratki za okno [emoji4]

Mamusia Muminka - współczuję tego paraliżu. Nie zaciekawie to wygląda u Ciebie - uważaj na siebie, i zwolnij Kobieto! ta połowa czerwca też mnie przeraża [emoji14].

reklama
Ja się smaruję 2 razy dziennie palmersem + 1 raz dziennie oliwką ciążową z rossmanna.. na razie rozstępów brak. W sumie przestałam o nich myśleć, moja mama miała pełno po ciąży, ale ona przytyła w każdej po ok. 25kg. Więc wiem, że i mnie może to spotkać. Szczególnie, że po fazach chudnięcia i tycia w przeszłości, mam rozstępy na tyłku i chyba z tyłu na łydkach. Ale że są z tyłu, to się nie przejmuję bo ich nie widzę :p

Do góry