reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol, wow, mi też się co jakiś czas brzuch spina, biorę to za zwykle napięcia czy właśnie mam wrażenie że bobas wypina tyłek.. i ogólnie ignoruje to bo nie boli. Hmm, a jak to skurcze? :D

Truskawka, współczuję, trzymaj się! Oby maleństwo jak najdłużej zostało w brzuchu..

Ech, nażarłam się michałków z lidla i teraz mi niedobrze.. ale miałam taka ochotę że musiałam! [emoji6]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Truskawka, to teraz jesteś pod opieką lekarzy i zrobią na pewno co mogą,żeby jak najdłużej utrzymać maluszka w brzuchu i wspomóc rozwój. Wcześniej nie spotkałam się z terminem "hipotrofia". Już się dokształciłam, cóż... Wykryli w porę , robią co mogą i trzymałabym się myśli,że ostatecznie wszystko się unormuje jak nie już teraz, to z czasem. Życzę wytrwałości!

Truskawka89 to leż i odpoczywaj, jesteś pod opieką będzie dobrze :)

Emol a czy za tym idzie rozwarcie ?

u mnie burza, a ja leżałam przez godzinę i zastanawiałam się czy jechać do lekarza bo mały ostatnio rusza się ale mniej intensywnie ... naliczyłam 10 ruchów w ciągu godziny więc stwierdziłam że nie panikuje

Tak na szybko pisze. Dzisiaj byłam u lekarza. Na ktg wyszło mi że mam skurcze regularne co 5 min, ale nie bolesne. Nawet nie wiedzialam. Myślałam że Artur się wypina. ;)
A na samej wizycie pobierany został wymaz przeciw bakteriom. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Dokładnie taką samą sytuację miałam dwa tygodnie temu, skurcze regularne co 4-5 minut przez całe 30 minut KTG, bezbolesne, po prostu czułam lekkie napinanie, leciutki ból 'okresowy' ;) ale ostatecznie nie wpływa to ani na dziecko,ani na skracanie szyjki.

u mnie burza, a ja leżałam przez godzinę i zastanawiałam się czy jechać do lekarza bo mały ostatnio rusza się ale mniej intensywnie ... naliczyłam 10 ruchów w ciągu godziny więc stwierdziłam że nie panikuje
U nas jak jest ciepło,to maluszek też mniej się rusza w dzień, ożywia się wieczorem jak się trochę ochłodzi :)

Hej dziewczyny
Ja dość długo sie nie odzywałam, ale miałam bardzo dużo problemów z ciąża, w zasadzie co usg to nowe nieprzyjemne wiadomości. Ostatnie tygodnie tez kompletowałam i prałam cała wyprawkę. W ostateczności zdecydowaliśmy z lekarzem ze idę do szpitala i dzis sie zameldowałam na patologii. Jestem juz nawet po jednym sterydzie na płuca, bo ciąże bedą na bank rozwiązywać wcześniej, niestety łożysko nie wydala :(

Pisalyscie tu o wadze, u mnie dzis 32+5 i waga 1660 i u mnie jest stwierdzona hipotrofia, ale myśle ze każdy lekarz indywidualnie ocenia dzidziusia.

Co do lodów to w ciąży w ogóle mam na nie mega ochotę, nawet myślałam zeby robić sama w domu, ale po porodzie to pewnie nie bede miała głowy do tego :p

Truskawka trzymaj sie! Oby wszystko było dobrze z Tobą i Maleństwem!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Truskawko - kochana trzymaj się mocno i zdaj się na wiedzę i opiekę lekarską. Wierzę, że poświęcenie przyniesie zaskakująco pozytywny finał, a dzięki sterydom Malutka będzie silniejsza i samodzielna po zewnętrznej stronie brzuszka. Buziaki [emoji8][emoji8][emoji8]

Emol - to ufff, że szyjka trzyma, bo jak zaczęłam czytać o tych skurczach to się przerazilam.
Dzisiaj mnie ścielo w trakcie szykowania córce obiadu. Na szczęście po nospie przeszło. Ale przez 15 minut układałam już plan awaryjny.
Duchota + aktywność (w większości mobilna jakby nie było) nie działają na mnie dobrze.
P.S. Cos nie mogę się przyzwyczaić do Twojego nowego avatara [emoji6][emoji14]

Misia - ale macie jakieś imiona na uwadze?
Z autkiem rzeczywiście szybciutko zalatwiliscie sprawę, ale to dobrze. Twój komfort (oraz Synka) jest teraz najważniejszy [emoji4]

Madziazt - szalejesz z tymi lodami [emoji1]

Paninka - Ty to już w ogóle dałaś czadu z tymi porzadkami! Zawstydzilas mnie na cacy.

abed - tak wyszło, jeszcze pracuję, ale mam nadzieję, że jakoś dotrwam do połowy czerwca :)

Truskawka - nie daj się ! Lekarze na pewno wiedzą co robią, ważne, że jesteś pod stałą opieką i obserwacją.

Emol - co jest teraz na tym avatarze ?? bo nie mogę dojrzeć i jakoś tak teraz dziwnie czyta się od Ciebie posty :) muszę się na nowo przyzwyczaić i zapamiętać, że Ty to Ty.

Ja dzisiaj zrobiłam 1 turę prania i co ?? oczywiście musiało zacząć padać... pomimo zapowiedzi na super pogodę do czwartku :( na całe szczęście w domu dwie suszarki były do rozłożenia plus jedna nad wanną i dało jakoś radę, ale na styk :) Zdecydowałam się na pranie ubranek nowych - 40 stopni ręczne bez wirowania a później płukanie z wirowaniem na najniższych możliwych obrotach. Mam też ubranka i inne rzeczy używane także tutaj zdecydowałam się na 60 stopni z podwójnym płukaniem i wirowaniem na najniższych obrotach. Jak mi wszystko w nocy podeschnie to dam znać co z tego wyszło i czy było warto :) Dziękuję za Wasze podpowiedzi bo naprawdę decyzja dla mnie odnośnie prania była bardzo trudna do podjęcia - mózg ciążowy = obciążony :p
Odnośnie bóli, jakie występują to niestety coraz częściej mam takie bóle występujące w trakcie jak dziecko napiera na spojenie i ogólnie dolne części miednicy... aż w plecach boli i w okolicy... odbytnicy... . A dzisiaj miałam dwa razy sytuacje, że chciałam zrobić krok i nagle paraliż jednej nogi + ból - ewidentny ucisk na nerw po prostu zamarłam w bezruchu na 2 sekundy i nie mogłam zrobić kroku. Mam nadzieję, że pomimo tego dotrwam do tej połowy czerwca :D

Lilith trzymam kciuki żeby jakoś efektywnie to poszło:)

Kasia831 też jestem mega niezdecydowana jak nigdy. Tak w ciazy zauwazylam. Nie umiem nic w sklepie wybrac:D

Misia czasem drzemka się przydaje:) też ostatnio robię w ciągu dnia a nie robiłam, tylko rano.

Paalinaa ja obiecałam sobie że po porodzie będę spala tylko na brzuchu, tak za tym tęsknię:D

Truskawka biedactwo współczuję wizyty na patologii. Dobrze jednak że jesteś pod opieką specjalistów. Trzymaj się tam. Masz jakieś fajne babki na sali?

Emol żebyś nie przegapila swojego porodu haha :D

Ewella ale burzy chyba nie było bo u mnie tylko pada bez szalu większego.

Mumusia daj znać jak poszło pranie bo też planuje w tym tygodniu:) szacun że Ci się chce do połowy czerwca [emoji14]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Truskawko - kochana trzymaj się mocno i zdaj się na wiedzę i opiekę lekarską. Wierzę, że poświęcenie przyniesie zaskakująco pozytywny finał, a dzięki sterydom Malutka będzie silniejsza i samodzielna po zewnętrznej stronie brzuszka. Buziaki [emoji8][emoji8][emoji8]

Emol - to ufff, że szyjka trzyma, bo jak zaczęłam czytać o tych skurczach to się przerazilam.
Dzisiaj mnie ścielo w trakcie szykowania córce obiadu. Na szczęście po nospie przeszło. Ale przez 15 minut układałam już plan awaryjny.
Duchota + aktywność (w większości mobilna jakby nie było) nie działają na mnie dobrze.
P.S. Cos nie mogę się przyzwyczaić do Twojego nowego avatara [emoji6][emoji14]

Misia - ale macie jakieś imiona na uwadze?
Z autkiem rzeczywiście szybciutko zalatwiliscie sprawę, ale to dobrze. Twój komfort (oraz Synka) jest teraz najważniejszy [emoji4]

Madziazt - szalejesz z tymi lodami [emoji1]

Paninka - Ty to już w ogóle dałaś czadu z tymi porzadkami! Zawstydzilas mnie na cacy.

Żeby nie było, rodzinka mi podjada[emoji6]a i tak zawsze kilka zostanie, tylko tak jak pisałam jakoś żadne lody nie spełniają moich oczekiwań. I dlatego co drugi dzień jeżdżę po kolejne zapasy, licząc na to ze tym razem będę zadowolona[emoji38]ale niestety, znowu dziś nie trafiłam[emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry