reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Aga dobrze wiedzieć, że jest nas więcej. choć teraz w ciazy tak mi się nie chce nic piec ze aż żal..

Dziewczyny im mniejsza różnica tym lepiej. między moja najstarsza a obecnym maluszkiem będzie 11 lat różnicy.. w tym wiele lat płaczu, że nie ma rodzeństwa.. z czego ja przeplakalam wiele więcej.. gdyby urodzi,a się nasza coreczka normalnie między nią a Dexterem byłoby 2 lata różnicy.. Teraz będzie 3. i to prawda.. to wychowywanie jedynakow. Sama jestem jedynaczka, wiecznie z tego powodu niezadowolona swego czasu.

Hajmal.. miałam ogromne opory by chwalić się poprzednia ciąża. wyczekalam do 15 tygodnia, gdzie poznałam Płeć.. dopiero wtedy kupilam parę ubranek etc i za przeproszeniem gowno mi to czekanie dało..
Z synem jak się dowiedzieliśmy pk 7 latach starań to w 9tc każdy już wiedział i ciąża super.. Tylko z lozyskiem problemy i ryzyko wrosniecia w macice..

Myślę, że własne odczucia tez są ważne.. w straconej ciazy od początku czułam, że coś jest źle.. ciagle się zamartwialam, czułam to wewnętrznie.. Teraz oczywiście się denerwuje.. pierwszy trym to jednak pierwszy trym. ale nie odczuwam juz tego niepokoju..

Poza tym, musk być dobrze i tak trzeba myśleć!

Czekam niecierp,iwie na wasze wizyty.

Dziś jestem głodna.. ciagle bym zarla.. ale apetyt ograniczony.. kilka miesek ferrero jedno i pomidor w plasterkach pkus zupy trochę.. co by tu zjeść..

reklama
Lilth zgadzam sie z odczuciami ja przy biochemicznej to od razu tej ciazy nie czulam...teraz jest inaczej i w ogole juz sie nie stresuje.Piekne bodziaki ja w szal zakupow wpadne pewnie jak plec poznam a jak bedzie laska to juz w ogole:p fajny pomysl z tym watkiem:-)

Dorota dziekuje w miare ale odbija sie ciagle i mdlosci pewnie zaraz sie zaczna

Tea o matko....co za stres,...lekarze to na prawde niektorzy sa g *** warci.

Hajmal Jasie takie uczuciowe sa:-) daj znac od razu po wizycie:-)

U nas roznica bedzie ponad 7 lat maskra....

010igov3fkey3mez.png

Hajmal pieknie to twoj syn powiedzial
Nasza mal 3.5 roku i od kiedy skonczyla dwa latka nic innego tylko ona chce Baby. Teraz chce blizniaki.ale niechcemy jej Narazie mowic bo ona mala gadula i wszyscy beda wiedziec a po drugie gdyby cos to niechcemy zeby byla smutna.w czerwcu poronila moja kolezanka i ja wiozlam Do szpitala i moj maz jej wytlumaczyl ze cioci Baby poszedl Do bozi i ona na drugi dzien w aucie mowi Mi Mama ja wiem czemu ty taka smutna jestes,ja mowie czemu a ona bo cioci Baby poszedl Do bozi ale niemartw sie bedzie wszystko dobrze. Az Mi lezki polecialy. Ostatnio w rossamanie bylysmy i przechodzilysmy kolo mlek i smoczkow dla dzieci i Mi mowi Mama jak bedziesz kiedys miala duzy brzuszek i pojdziesz do szpitala to nic sie niemartw ja wszystko kupie w rossmanie i ci z tata przywioze. A wieczorem kladac ja pyta sie Mama jak dlugo trzeba byc w szpitalu po urodzeniu Baby ja mowie Pare dni a ona ok to was odwiedzac bede. A to bylo jakos na drugi dzien jak zrobilam test a ja se mysle kurcze taka mala istotka a jak madrze mowi i normalnie chocby cos przeczuwala

f2w3flw15r2h1ssa.png

Siwa88 to ukłony w twoją stronę,musisz być nieźle zorganizowana,mnie przeraża to wstawanie w nocy i brak sił w ciągu dnia,teraz Janek budzi się do 4 razy w nocy i nie daje pospać,już myślałam żeby go przenieść do jego pokoju z lozeczkiem,ma prawie 17 m-cy to może to nie taki zły pomysł.
Nasza córka też jest rocznik 2009,widzę że różnica 7,8 lat jest u nas na forum często spotykana.
Tak jeszcze z innej beczki,macie sprawdzone sposoby na zaparcia,zaczyna się z tym u mnie ogromny problem.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ja jestem rocznik 81, a mój Rysiek 2009 jeszcze mu nie powiedzieliśmy ale wiem, że bardzo by chciał :)
Moja też [emoji3], mam nadzieję, że to nie będzie chwilowa "miłość" [emoji6]

Też bym nie mówiła ale przychodził do mnie do szpitala, na początku mówiłam mu ze mnie gardło boli co było prawdą ale jak widział te wszystkie mamy z dużymi brzuchami to mnie zapytał mam a a tak naprawdę to dlaczego tu leżysz? Nie było wyjścia. Mięliśmy mu najwcześniej powiedzieć w święta no ale tak wyszło. Jaś jest z 23 czerwca . Doskonale znam to szukanie sobie rodzeństwa bo mam to w domu - u nas jeszcze tak jest że jak młody wypatrzy swoją kuzynkę 8 miesięczna bez opieki - wolną to sie nią zajmuje, bawi, głaszcze przytula, ostatnio jej 5 letni brat aż był zazdrosny - To moja siostra !!
Bardzo mu brakuje rodzeństwa

U Ciebie Hajmal była totalnie inna sytuacja - pobyt w szpitalu nie sprzyjał tajemnicom - stąd naprawdę, gratulacje za takiego mądrego i dojrzałego Synka.

Moja Jagoda jest z 23.05.2009.
Równy miesiąc różnicy do Twojego Jasia [emoji3]

Karolina - a Rysiu z jakiego miesiąca?

I teraz taka prywata co do rocznika 2009 - jak radzą sobie Wasze dzieci w szkole? Puscilyscie Synkow jako 6-latki do szkoły?

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry