Dziewczyny a ja tak porzadkowo bo zaraz nam zrobi sie tutaj niezly smietnik.moze nie szalejny z tymi watkami ...rozumiem watek o badaniach, jakas ogolna galerie fotek, watek o zakupach i jakas lista ale reszta jest na prawde zbedna.I tez nie powinno.byc tak ze kazdy zaklada watek jaki mu sie podoba bo to jest forum dla kilkudziesieciu dziewczyny i jakby kazda zaczela zakladac to serio rozlezie nam sie wszystko.Co myslicie??
reklama
Lilith - przykro mi bardzo z powodu Twoich przejść ciążowych [emoji22]. Rzeczywiście w Twoim przypadku mało który trymestr był szczęśliwy i bezpieczny.
Dlatego nie potrafię zrozumieć... Gdzie jest sprawiedliwość!?
Szlag mnie trafia, jak widzę w patologicznych rodzinach co rusz "brzuch" (i o dziwo zdrowe dzieci z nich wychodzą (np.taka szosteczka rok po roku), takim, którym żaden wirus, brud i wiatr w oczy nie przeszkadza).
Albo tam gdzie ludzie bez mózgu do życia podchodzą - i z lekkim tonem informują, że... "a..ostatnio była gruba impreza, i mój się tak na mnie uwzial..ze aż zaciazyl" (*Ci ludzie mają już 2-letniego Synka, którym się minimalnie interesują, a w przypadkach ataków neurologicznych, zamiast po lekarzach jeździć i diagnozowac Małego, zaufali wiejskiemu listonoszowi, który stwierdził, że to napewno późne zęby [emoji34][emoji19]).
A Ty sie starasz, swirujesz, czytasz wszystko co tylko dostępne... I nie wychodzi [emoji19]
Nie jestem w stanie zrozumieć ile bólu już znioslas [emoji22].
Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Dlatego nie potrafię zrozumieć... Gdzie jest sprawiedliwość!?
Szlag mnie trafia, jak widzę w patologicznych rodzinach co rusz "brzuch" (i o dziwo zdrowe dzieci z nich wychodzą (np.taka szosteczka rok po roku), takim, którym żaden wirus, brud i wiatr w oczy nie przeszkadza).
Albo tam gdzie ludzie bez mózgu do życia podchodzą - i z lekkim tonem informują, że... "a..ostatnio była gruba impreza, i mój się tak na mnie uwzial..ze aż zaciazyl" (*Ci ludzie mają już 2-letniego Synka, którym się minimalnie interesują, a w przypadkach ataków neurologicznych, zamiast po lekarzach jeździć i diagnozowac Małego, zaufali wiejskiemu listonoszowi, który stwierdził, że to napewno późne zęby [emoji34][emoji19]).
A Ty sie starasz, swirujesz, czytasz wszystko co tylko dostępne... I nie wychodzi [emoji19]
Nie jestem w stanie zrozumieć ile bólu już znioslas [emoji22].
Monti
Fanka BB :)
Jestem po pierwszej wizycie. Po usg wychodzi ze ciąża o tydzień młodsza niż na podstawie@ 5/6 tydzień Serduszko już jest ale jeszcze wolne tętno. Planowany termin 12.07
Poza tym mam krwiaka, zakaz dźwignia i przemeczania się plus duphaston 2x dziennie. Trochę sis zmartwiłam, się lekarz powiedział że mogę normalnie funkcjonować tylko ostrożnie więc dramatu nie ma.
Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Poza tym mam krwiaka, zakaz dźwignia i przemeczania się plus duphaston 2x dziennie. Trochę sis zmartwiłam, się lekarz powiedział że mogę normalnie funkcjonować tylko ostrożnie więc dramatu nie ma.
Maziajka - wiesz co, forum jest dla nas wszystkich, i każda może równoprawnienie z niego korzystać [emoji2]. Nath się napracowala, i ja bym to zostawiła [emoji2]. Jak nam się tu śmieci natworza - to sobie je uprzatniemy.
Ja osobiście wolę na ogólnym się uzewnetrznic - bo ciężej byłoby mnie "namierzyć" przez ciekawskie osóbki [emoji6][emoji14].
Może za parę miesięcy założymy sobie wątek zamknięty, w którym będziemy mogły się bardziej "odkryć" [emoji2]
Są tutaj mamy, które pierwszy raz są w ciąży, i dla nich to jest wszystko nowe - stąd może rzeczywiście podział tematyczny ułatwi im skupienie się nad tym danym tematem [emoji2].
Ja np. miałam na swoim poprzednim forum wątek kulinarny (który się pięknie zapelnil świetnymi propozycjami, które gdzieś tam się najpierw pojawiły na wątku ogólnym, a konkretne wykonanie pojawiło się w wątku przepisowym) - od czasu do czasu wracam do niego [emoji6]
Ja osobiście wolę na ogólnym się uzewnetrznic - bo ciężej byłoby mnie "namierzyć" przez ciekawskie osóbki [emoji6][emoji14].
Może za parę miesięcy założymy sobie wątek zamknięty, w którym będziemy mogły się bardziej "odkryć" [emoji2]
Są tutaj mamy, które pierwszy raz są w ciąży, i dla nich to jest wszystko nowe - stąd może rzeczywiście podział tematyczny ułatwi im skupienie się nad tym danym tematem [emoji2].
Ja np. miałam na swoim poprzednim forum wątek kulinarny (który się pięknie zapelnil świetnymi propozycjami, które gdzieś tam się najpierw pojawiły na wątku ogólnym, a konkretne wykonanie pojawiło się w wątku przepisowym) - od czasu do czasu wracam do niego [emoji6]
Tea- będzie dobrze!!! Twoja fasolka to będzie cud Boży będzie o czym opowiadać wnukom!
Hajmal- będzie fasolinka jak malowana!!! A Synek Twój mnie rozwalił - nie można się nie wzruszyć!
Aga, maffu, Monti, truskawka - piękne wieści!!! mam nadzieję, ze nikogo nie pominęłam Wendy i Napoli piekne testy!!!!
Ja dziś w biegu. Dopiero kończę barszcz gotować bo latalam do 14. Mam mdłości i wielkie cycki. W brzuchu już nic nie rozpiera cieszyć się czy martwić?
Hajmal- będzie fasolinka jak malowana!!! A Synek Twój mnie rozwalił - nie można się nie wzruszyć!
Aga, maffu, Monti, truskawka - piękne wieści!!! mam nadzieję, ze nikogo nie pominęłam Wendy i Napoli piekne testy!!!!
Ja dziś w biegu. Dopiero kończę barszcz gotować bo latalam do 14. Mam mdłości i wielkie cycki. W brzuchu już nic nie rozpiera cieszyć się czy martwić?
Jestem po pierwszej wizycie. Po usg wychodzi ze ciąża o tydzień młodsza niż na podstawie@ 5/6 tydzień Serduszko już jest ale jeszcze wolne tętno. Planowany termin 12.07
Gratuluję [emoji173] [emoji2]
Co do krwiaka - współczuję :-(. Mam nadzieję, że szybko zniknie. Także...stosuj się do poleceń lekarza - i duuuuzo odpoczywaj, nie przemeczaj się (od zadań domowych będzie teraz Twój M ;-)) i ciesz się ciążą :-)
Sarat - to mnie chyba dzisiaj wyjątkowo rozpiera... Bo do tej pory było tak w miarę. Co do cycy - bez ciąży mam big...A teraz jeszcze to wypełnienie [emoji23]. Pocieszające jest to, że ostatnio ciut mniej bolą i juz nie swedza.
Także... Chyba nie powinnaś się bać ;-)
Także... Chyba nie powinnaś się bać ;-)
Aga jasne zgadza sie forum jest dla.nas kazda ma takie same prawa ale Nath jest na BB od zaledwie 2 dni, Bron Boze nie uwazam ze dlatego jest gorsza czy cos ale.jednak fajnie by bylo troche zagoscic na poczatku zapoznac sie z nami:-) a watek kulinarny to super sprawa :-)
Sarat nic sie nie martw laska u mnie tez raz lepiej raz gorzej .
Monti ciesze sie:-) a krwiak jak sie pojawil tak zniknie
Sarat nic sie nie martw laska u mnie tez raz lepiej raz gorzej .
Monti ciesze sie:-) a krwiak jak sie pojawil tak zniknie
D
Deleted member 134305
Gość
Aga dobrze wiedzieć, że jest nas więcej. choć teraz w ciazy tak mi się nie chce nic piec ze aż żal..
Dziewczyny im mniejsza różnica tym lepiej. między moja najstarsza a obecnym maluszkiem będzie 11 lat różnicy.. w tym wiele lat płaczu, że nie ma rodzeństwa.. z czego ja przeplakalam wiele więcej.. gdyby urodzi,a się nasza coreczka normalnie między nią a Dexterem byłoby 2 lata różnicy.. Teraz będzie 3. i to prawda.. to wychowywanie jedynakow. Sama jestem jedynaczka, wiecznie z tego powodu niezadowolona swego czasu.
Hajmal.. miałam ogromne opory by chwalić się poprzednia ciąża. wyczekalam do 15 tygodnia, gdzie poznałam Płeć.. dopiero wtedy kupilam parę ubranek etc i za przeproszeniem gowno mi to czekanie dało..
Z synem jak się dowiedzieliśmy pk 7 latach starań to w 9tc każdy już wiedział i ciąża super.. Tylko z lozyskiem problemy i ryzyko wrosniecia w macice..
Myślę, że własne odczucia tez są ważne.. w straconej ciazy od początku czułam, że coś jest źle.. ciagle się zamartwialam, czułam to wewnętrznie.. Teraz oczywiście się denerwuje.. pierwszy trym to jednak pierwszy trym. ale nie odczuwam juz tego niepokoju..
Poza tym, musk być dobrze i tak trzeba myśleć!
Czekam niecierp,iwie na wasze wizyty.
Dziś jestem głodna.. ciagle bym zarla.. ale apetyt ograniczony.. kilka miesek ferrero jedno i pomidor w plasterkach pkus zupy trochę.. co by tu zjeść..
Tez jestem jedynaczka o co zawsze miałam pretensje do rodziców dlatego tak walczę o druga dzidzie.
Hmm coś jest z tym przeczuciem bo ja tez nic nikomu nie mówiłam w 2 ciazy, maz tylko wiedział. Jak powiedział ze brak tętna płodu to było mi przykro bardzo ale nie zdziwiło mnie to, jakoś czułam ze nic z tego. Kobiety jednak maja silna intuicje
reklama
Jestem juz wypachniona i zaraz jade na wizytę
Trzymajcie kciuki
Napisane na HT6 w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymajcie kciuki
Napisane na HT6 w aplikacji Forum BabyBoom