reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Alex na NFZ jest obowiązkowe usg między 35 a 37 tygodniem. Może tam właśnie tak czekają.

Kasiulka masz jeszcze czas zmienić decyzje ;) tylko ze w Praskim nie możesz mieć cukrzycy i być po skończonym 36 tyg ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurczę ja jakąś rozbita po tej wizycie wczorajszej, sprawdziłam jak to wyglądało na usg 29 tyg u Kacpra i miał 2 tyg różnicy między głową, a ciałkiem, a nic mi nie kazali kontrolować, Leon ma 3 tyg różnicy, no ciekawe co moja dr powie, ale to dopiero w pon :frown: A tak w ogóle to wiecie co się robi gdy hipotrofia się potwierdza? Bo ja nie mam pojęcia.
Na pocieszenie nażarłam się murzynka , mama akurat zrobiła:-p

Co do mózgu ciążowego to i w tej i w poprzedniej ciąży miałam z nim problem, nie trybi tak jak powinien i wszystko do kupienia czy zrobienia czy zapłacenia zapisuję w aplikacji w tel i oczywiście w kalendarzu. Jestem spokojniejsza.

Ubranek jeszcze nie wiem ile i jakie wezmę, po pt szkole się dowiem, wtedy mam ostatnie zajęcia i jakieś tam gifty i listy do szpitala dostaniemy.

A z oczami zauważyłam, 2 tyg temu, że mam gorzej, poprzednio też tak było i po ciąży wszystko wróciło do normy. Niech tak będzie, bo muszę się mega skupiać gdy jeżdżę i irytuje mnie to.

Nie wiem co dziś będziemy robić. Nie mam na nic ochoty i chyba nawet ma coś burzować, muszę sama z synusiem posiedzieć dla św spokoju. A jutro do kumpeli skoczymy, co by się wygadać i odmóżdżyć.
Buziaki brzuszki ;-) ;)

Chybra a w ktora str masz ta roznice miedzy główka a ciałkiem?
I czy u starszego po urodzeniu były jakies problemy?
Ja tez mam roznice. Tylko ja mam główkę o ok 2 tyg wieksza od reszty..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Chybra skonsultujesz się ze swoją lekarką, może zleci jeszcze jedno usg - tu jest możliwy taki błąd pomiarowy że wszystko się może zmienić :) nie martw się!

Jeśli chodzi o ZUS to w mojej pracy też dziewczyny nie miały, ale wszystkie inne ciężarówki znajomych tak - już nie raz poruszałam ten temat tutaj. Teraz zapytałam Was tylko kochane moje czy ktoś miał kontrolę w tak wysokiej ciąży czyli po 33 tyg.

aim myślisz że dojdziecie do 2,5kg? :) spodziewają się takiego przyrostu? plus jest taki że łatwiej Ci będzie urodzić!

Madziazt ja byłam pewna że wykupię położną, ale myślałam że za 800zł to jakieś cuda z jej strony będą a dowiedziałam się że u mnie w szpitalu polega to na tym że ona po prostu jakbym trafiła na zmianę [czyli 7 lub 19] to nie pójdzie do domu tylko zostanie dla mnie + 2h po porodzie będzie z nami. Kurczę myślałam że to będzie coś więcej, że do mnie zajrzy po porodzie i że będziemy friends 4ever.

Misia faktycznie lekki nieogar się z Ciebie zrobił :D
wydaje mi się że wanienka koło przewijaka to słaby pomysł - gdzie dasz te wszystkie akcesoria do kąpania? [te wszystkie bo jeszcze nie wiem jakie haha] no i jak ja bym postawiła tak wysoko wanienke to bym do środka nie sięgła ale ja mam 1,6m ale nie przymierzałam w sumie

Kasia831 ja krwotoki więc nie można tego nazwać krwawieniami ;)

ewella super że pokoik już prawie gotowy! u mnie gotowy pokój Agatki i salon i wszystkie okna pomalowane. Dziś malują przedpokój i chyba skończą! łóżeczko już nawet 2 razy pomalowali i nawet odcień nam pasuje :D ale jeszcze raz trzeba machnąć bo się biały przebija gdzieniegdzie :p z tymi ciuszkami to fajnie że nie musimy mieć bo ja mam odwieczny problem z rozmiarem. przygotuje na wyjście ze 2 różnej wielkości komplety i potem się będziemy martwić ;)

Patuszka ważne że sytuacja w tej chwili opanowana :) niech siedzi malutka w brzuszku jak najdłużej :*

Pumelova właśnie przypomniałaś mi dlaczego miałam położnej nie brać [emoji6]ta moja pamięć w ciazy mnie wykończy[emoji33]właśnie tj. piszesz tak było, w zasadzie to pare godzin mi poświęciła a pózniej nigdy więcej jej na oczy nie widziałam, nawet nie zajrzała do mnie jak miała dyżur. W takim razie w razie czego wynagrodzę sobie ten poród w samotności i kupię sobie jakas nagrodę za ta kase[emoji6]
Fajnie ze remont zbliża sie ku końcowi. Będziecie mieć wszystko takie odświeżone i nowe i tylko czekać na Agatke[emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej. Ale wczoraj byłam padnieta po tych urodzinkach młodszej. Wiozlam 3 dziewczynki- małe halasnice. Później jeszcze sąsiadka została u nas i bawiły się prezentami. Młoda padła późno ale szybko :D
U nas dziś okropnie wieje i pada :( jutro ma być lepiej. Całe szczęście bo w przedszkolu festyn rodzinny.
Ja teoretycznie też nie muszę brać ubranek do szpitala, tylko na wyjście, ale kumpela która rodziła miesiąc temu core 4350 g miała problem z dostaniem ubranek a zwłaszcza czapki w odp. rozmiarze.
Ja mam małą wadę wzroku -0,5 więc nic mi nie grozi ale zaczęłam nosić okulary po ostatnim porodzie, teraz już jestem umowiona 2 mies. po porodzie na wizyte.
Moja hemoglobina spada :( 10.4 i leukocyty się pojawiły w moczu. Jutro wizyta zobaczymy jak rosniemy.
Dziś już jestem do przodu z obiadem. Rosół nastawiony w taką pogodę z chęcią zjemy :)
Ja też zapisuję wszystko, już myślałam nawet żeby założyć specjalny organizer :)
Chwilę poleze i wskakuje na strych szukać tych maleńkich ciuszkow

Hej

Wrzucę później zdjęcie pokoju dziewczyny :)

Pumelova coś ty gdybym ja miała jeszcze zabrać ubrania do szpitala to bym drugą torbę musiała zabrać bo też bym się zdecydować nie umiała :p
U mnie na szczęście tylko ten jeden pokój był do remontu ale wiadomo do sprzątania jest całe mieszkanie; ) ale dobrze, że masz już bliżej końca. A łóżeczko tak jak piszesz jeszcze z raz pomalujcie żeby lepsza jablon była ;)

Mnie dzisiaj mała obudziła po 4 miała czkawke i aż się obudziłam , później jeszcze zasnęłam ;)
U nas dzisiaj deszczowo zabieram się zaraz za sprzątanie.

Patuszka, Antonina tez mi się podoba to imię ale mojemu juz nie ;) można mówić Tosia, Antosia :)

Miłego dnia

Ola W - U starszego było 2 tyg różnicy i nic nie trzeba było kontrolować, a po porodzie wszystko było cacy , u Leona jest 3 tyg. Jest podejrzenie tzw asymetrycznej hipotrofii, czyli główka i nogi rosną symetrycznie, a brzuszek jest mniejszy. Nie wiem co o tym myśleć. Najważniejsze to to, że przy porodzie mogę mieć łatwiej w sensie może będzie szansa uniknięcia rozcinania heh :-p No chyba tylko tak muszę myśleć i wszystkiego na 100% dopiero się dowiem przy porodzie.

Chybra, to ja mam główkę wieksza o ok 2tyg (mzoe troche ponad, juz nie pamietam), brzuszek ok tygodnia z OM, a kość udowa krótsza o jakies 2 tyg od OM...
I tez jie wiem co myslec.
W badaniu z 3 trymestru miałam wpisane podejrzenie makrocefalii bez cech wodogłowia.
Ja sie staram myslec, ze po prostu taka uroda i ze na nic nie wpłynie rozwojowo. Co najwyzej utrudni mi poród.
Zamartwialam sie, ale i tak nic nie zmienię. Wiec moge miec tylko nadzieje, ze koniec końców Brdzie ok :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Emol nie chce zmieniac, bo mi tu dobrze. Ja ciaze prowadze w przychodni przyszpitalnej i wiem, ze tu jednak najlepszy sprzet do ratowania dzieciaczkow. Jedynie lek czy bedzie miejsce..teraz pierwszy raz mam ciaze bez pato, stad moje obawy

reklama
Patuszka uważaj tam na siebie przy tej przeprowadzce. Łatwo się zapomnieć jak jest dużo do roboty.
Pumelova na akcesoria mam parapet i pojemniki IKEA. Zobaczę czy to wyjdzie. No i u mnie problem że wszystko za nisko i podwyzszamy :)
Alex skończy się i u ciebie i będziesz woła gniazdko.
Kasiulka weź nie strasz, bo ja bym chciała miec dużo dzieci [emoji14] będę po tym jak Patryk rozgwiazda? Co do porodu nie na co się martwić, Warszawa duże miasto, kilka szpitali jest [emoji14] ja jakby nie mieli miejsca jadę na karowa, Kasprzaka, madalinskiego. W takiej kolejności mam wybrane :)
Katja nie bankuje tym razem. Może za 10 lat przy ostatniej ciąży ;) dla mnie to za bardzo w powijakach jeszcze jest, ale na prawdę postęp jest niesamowity. W USA jest już tak zaawansowane że bym się nie zastanawiała. Ale tam są dekadę do przodu.
Odstawiłam pokrzywe na noc i wstaje raz :) dziś walnęłam rekord od 23 do 10 z dwoma pobudkami na siku. Teraz mnie plecy bolą bo nawet się nie przewracalam z boku na bok.
Dziś kończę porządki, przyszedł spiworek i pokrowiec i już wszystko mam. Prasuje i pakuje walizkę, jak zdążę ,bo na 16 kosmetyczka.
Miłego dnia.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry