reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Chyba Będzie dobrze, może rzeczywiście coś mu dzisiaj źle zmierzył jak wcześniej było cały czas dobrze. A powiedz tej lekarce niech też popatrzy dokładnie.

Aa my właśnie posprzatalismy po remoncie w pokoju Igi :) i już łóżeczko nawet mąż złożył jutro jeszcze komoda :D

Ja tak samo myślę, że w czym pojadę w tym wrócę ze szpitala, a dla dziecka ciuszków nie trzeba do szpitala to na wyjście naszykuje i mąż weźmie.

reklama
Emol na starynkiewicza też jest zazwyczaj kameralnie. Ponoć dziś był Sajgon.
Kasia nie miałam krwawienia ale często się zdarzają. Śledzę wątek ivf , często bywa krwawienie i nie zawsze oznacza najgorsze.
Ewella gratuluję że już po remoncie. U nas łóżeczko stoi w sypialni. Strasznie wielkie jest to 120x60 albo pokój mamy malutki :)
Za to wanienka z IKEA idealnie pasuje na nie żeby postawić koło przewijaka, jak myślicie to dobry pomysł na sam początek? Łóżeczko mam podwyższone przez kółka. Całkiem by było wygodnie, wysoko.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Dobry wieczór[emoji4]

Niby man tyle wolnego czasu, a na wszystko go brakuje...

W zeszłym tygodniu zaliczyłam krótki pobyt na patologii ciąży. Dostałam sterydy na szybszy rozwój płuc Małej, zrobili kto itp badania i póki co obowiązuje mnoe oszczędny tryb życia i liczenie ruchów (min 10 dziennie). Gdyby działo się cokolwiek niepokojącego to jechać prosto na IP. Po ostatnim incydencie ze skurczami cały czas biorę dodatkowo duphaston i nospe/buscopan. Jak tylko więcej pochodzę lub zrobię w domu to skurcze są dokuczliwe i dość bolesne. Także chodzę wolnym, spacerowym tempem i nie przemęczam się za bardzo[emoji6] Mała z ostatniego badania (31+5) miała 2100g, także rośnie[emoji123] Grunt, żeby wytrzymała w brzuchu do chociaż 36 tygodnia...
Dziś się wzięłam za pranie jej ubranek i wszystkich innych rzeczy. Kupiłam proszki i płyn do płukania z Jelp, najbardziej podpasował mi zapach. Mam jeszcze płyn do prania Bobini, ale oddam bratowej, bo nie mogę znieść jego zapachu... Jutro dokończę pranie i wtedy zaczynam prasowanie. Chcę to wszystko zrobić przed przeprowadzką.
Wszystkie umowy dotyczące mieszkania są podpisane, zwalnia się wieczorem 01.06 lub rankiem 02.06, także mam jeszcze kilka dni. Wtedy wchodzi facet od malowania i będe mogła się przeprowadzać[emoji16][emoji16]
Póki co robię remanent w swoich szpargałach i jestem z siebie dumna, wcale nie mam aż tylu niepotrzebnych gratów[emoji106]

Inka, domowe pierogi[emoji7][emoji7] Pocztą też wysyłasz?? Chętnie bym zjadła[emoji16]

Paalinaa, mam to samo ze skurczami... Podstawowe zalecenie jakie otrzymałam to odpoczynek.

Katja, wszystko ok po upadku?? Podeślij zdjęcia paznokcia na priv, może coś pomogę

Zazdroszczę Wam tych spotkań Może w 3miescie też by coś zorganizować? Póki jeszcze w 2paku jesteśmy, bo potem może być trudno[emoji6]

Ewella, pochwal się efektem remontu!

Misia, mi też ręce dziwnie dretwieją w ciąży. Lekarz powiedział, że to normalne i część kobiet tak ma. Bodajże hormon relaksantyna ma na to wpływ (podobnie jak na pozostałe więzadła). Takie plamki mam u siebie jak za długo robię coś w jednej pozycji.

Zostały mi jeszcze 4 strony postów, jutro dokończę i poodpisuję [emoji4]

Tymczasem dobranoc Kobietki[emoji8][emoji8]

Chybra skonsultujesz się ze swoją lekarką, może zleci jeszcze jedno usg - tu jest możliwy taki błąd pomiarowy że wszystko się może zmienić :) nie martw się!

Jeśli chodzi o ZUS to w mojej pracy też dziewczyny nie miały, ale wszystkie inne ciężarówki znajomych tak - już nie raz poruszałam ten temat tutaj. Teraz zapytałam Was tylko kochane moje czy ktoś miał kontrolę w tak wysokiej ciąży czyli po 33 tyg.

aim myślisz że dojdziecie do 2,5kg? :) spodziewają się takiego przyrostu? plus jest taki że łatwiej Ci będzie urodzić!

Madziazt ja byłam pewna że wykupię położną, ale myślałam że za 800zł to jakieś cuda z jej strony będą a dowiedziałam się że u mnie w szpitalu polega to na tym że ona po prostu jakbym trafiła na zmianę [czyli 7 lub 19] to nie pójdzie do domu tylko zostanie dla mnie + 2h po porodzie będzie z nami. Kurczę myślałam że to będzie coś więcej, że do mnie zajrzy po porodzie i że będziemy friends 4ever.

Misia faktycznie lekki nieogar się z Ciebie zrobił :D
wydaje mi się że wanienka koło przewijaka to słaby pomysł - gdzie dasz te wszystkie akcesoria do kąpania? [te wszystkie bo jeszcze nie wiem jakie haha] no i jak ja bym postawiła tak wysoko wanienke to bym do środka nie sięgła ale ja mam 1,6m ale nie przymierzałam w sumie

Kasia831 ja krwotoki więc nie można tego nazwać krwawieniami ;)

ewella super że pokoik już prawie gotowy! u mnie gotowy pokój Agatki i salon i wszystkie okna pomalowane. Dziś malują przedpokój i chyba skończą! łóżeczko już nawet 2 razy pomalowali i nawet odcień nam pasuje :D ale jeszcze raz trzeba machnąć bo się biały przebija gdzieniegdzie :p z tymi ciuszkami to fajnie że nie musimy mieć bo ja mam odwieczny problem z rozmiarem. przygotuje na wyjście ze 2 różnej wielkości komplety i potem się będziemy martwić ;)

Patuszka ważne że sytuacja w tej chwili opanowana :) niech siedzi malutka w brzuszku jak najdłużej :*

Witajcie dziewczyny :)

Pogoda taka fajna za oknem aż chce się żyć.. ;)
U mnie w bloku wysyp ciężarnych ;) Na moim piętrze na 9 mieszkań- 1 pani urodziła jakoś 2 miesiące temu, i są jeszcze 3 z brzuszkami, podemna jedna pani też..normalnie jkaś plaga ;)

Ewella zazdroszczę końca remontu..Pochwal się zdjęciami..

Oj chciałabym mieć to już za sobą i też prac i pracować ubranka..bo jak tak was czytam to ja chyba w ciemnym lesie jestem.. Każda pierze, torbę pakuje..a ja nawet piżamy do szpitala/do porodu nie mam..

U mnie też się brzuszek ostatnio dość mocno stawia..mam nadzieję że to macica tylko ćwiczy..Byle do lipca bo mam jeszcze tyle do zrobienia ;)

Chybra mam nadzieję że wystąpiła jakąś pomyłka w pomiarach..a jeśli jednak nie to szybka reakcja lekarza, mam nadzieję że będzie wszystko dobrze..3mam za was kciuki..

Paalinaa ale twój synus duży chłopak..super waga..Zazdroszczę że u ciebie podają pomiary..U mnie prócz mierzenia ciśnienia i słuchania serduszka nie ma nic..Ostatnie Usg w 20tyg i nie mam pojęcia czy jeszcze na jakieś się za łapie czy już nie ( bo to różnie bywa)

Patuszka wypoczywaj..najgorsze ze przeprowadzka dopiero przed tobą..i chcąc nie chcąc coś robić będziesz..Ale powolutku a do przodu..

Jak dobrze słyszeć że nie tylko ja mam problemy z pamięcią czy koncentracją..bez kartki do sklepu niepojde bo jak tylko do niego wchodzą to się zastanawiam po co ja w ogole przyszlam..
Obawiam się trochę bo w poniedziałek i wtorek mam egzaminy..

Wasze bobasa też się tak mocno rozpychają?moja to tak się rozpycha że bardzo często sprawia mi to ból lub dyskomfort..a brzuch zmienia kształty tak że każdy może to już zobaczyć lub poczuć..Pamiętam że synek mój był bardzo aktywny..ale żeby aż tak?

Życzę wszystkim pogodnego dnia :*

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Kurczę ja jakąś rozbita po tej wizycie wczorajszej, sprawdziłam jak to wyglądało na usg 29 tyg u Kacpra i miał 2 tyg różnicy między głową, a ciałkiem, a nic mi nie kazali kontrolować, Leon ma 3 tyg różnicy, no ciekawe co moja dr powie, ale to dopiero w pon :frown: A tak w ogóle to wiecie co się robi gdy hipotrofia się potwierdza? Bo ja nie mam pojęcia.
Na pocieszenie nażarłam się murzynka , mama akurat zrobiła:-p

Co do mózgu ciążowego to i w tej i w poprzedniej ciąży miałam z nim problem, nie trybi tak jak powinien i wszystko do kupienia czy zrobienia czy zapłacenia zapisuję w aplikacji w tel i oczywiście w kalendarzu. Jestem spokojniejsza.

Ubranek jeszcze nie wiem ile i jakie wezmę, po pt szkole się dowiem, wtedy mam ostatnie zajęcia i jakieś tam gifty i listy do szpitala dostaniemy.

A z oczami zauważyłam, 2 tyg temu, że mam gorzej, poprzednio też tak było i po ciąży wszystko wróciło do normy. Niech tak będzie, bo muszę się mega skupiać gdy jeżdżę i irytuje mnie to.

Nie wiem co dziś będziemy robić. Nie mam na nic ochoty i chyba nawet ma coś burzować, muszę sama z synusiem posiedzieć dla św spokoju. A jutro do kumpeli skoczymy, co by się wygadać i odmóżdżyć.
Buziaki brzuszki ;-) ;)

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt

Patuszka strasznie Ci wspolczuje zaciskaj

Misia :D dobre! Podobno (!!!) nogdy tego nie sprawdzilam w ciazy zanikaja szare komorki :p
Emol, Misia cholerka a na Karowej to wlasnie standard tam tasma.

Kasia ja tak mialam... fakt ze nie robilam wczesniej testu bo myslalam ze moje krwawienie to zwykla miesiaczka. Stad tu jestem zamist na czerwcowkach ;)

Alex Zosia mocno sie wierci. Ale nie powoduje to u mnie nieprzyjmnych odczuc. Nigdy tez ruchy mnie nie obudziły. Powodzenia na poniedzialek

Chybra, kurczaczki nie dziwie sie ze sie splaklas, każdy taki odchyl jezt stresujacy. Mam nadzieje, ze po porodzie wszystko sie wyrowna!! Trzymam kciuki

Madziat ja bede ubierac na oko, zalzenie od temp. Przez pierwsze dni cieplej, pamietajac o tym ze w brzuchu bylo cieplutenko. Prawie 37st ;). Ale konkretnie body dl/kr rekaw, pajacyk. Na dworze ok 30 body dl rekaw/spiochy, polspiochy

Słoneczne dzień dobry[emoji274]

Paalinaa, chodzące inkubatory, dobre[emoji23][emoji23]

Tymuniek, będzie dobrze! Jesteś taka dzielna w tej ciąży, jeszcze chwilę i będziesz najpiękniejszą nagrodę za poniesiony trud i wyrzeczenia [emoji320][emoji64]

Katja, witaminki dalej przyjmuję. Ogólnie przez cały dzień zjadam łącznie 8 tabletek (lepiej niż niejedna emerytka[emoji23])
Dobra wiadomość, że to nie grzybica[emoji106]

Ika, mam żelazko z Philips Azur. Mam je koło 5 lat i jestem bardzo zadowolona. Kupiłam wtedy specjalnie z wąską końcówką dla łatwiejszego prasowanie małych ubranek[emoji16] Z tego co promocji i po latach stwierdzam, że było warto. Mama ma też Philipsa (tylko bez Azur), jej ma koło 8 czy 9 lat i dalej prasuje perfekcyjnie[emoji108] Lubię ciężkie żelazka.

Pumelova, sprawdzone przepisy to polecane już na forum mojewypieki.com. Rewelacyjna strona[emoji512][emoji513]

Zapomniałam dopisać, szyjka ma niecałe 3cm (to dużo czy mało? Bo zapomniałam zapytać gina), zamknięta. Mała jak zwykle w ułożeniu miednicowym, ani myśli się obracać[emoji26] Kopie nieco po bokach, raz z lewej coś, raz z prawej. Po wielkości części ciała wyczuwalnej przez brzuch nogi i dupka ciągle z prawej strony[emoji6]
Jedno z moich ostatnich odkryć - po wyciskanym soku pomarańczowym mam w brzuchu totalne szaleństwo, na nic innego Mała tak gwałtownie nie reaguje.
Ostatnio zastanawiam się nad zmianą imienia. Miała być Nina a spodobała mi się baaardzo Antonina[emoji7][emoji7] Pokrewne do Niny, tylko mojemu P się niezbyt podoba[emoji24][emoji24] Ale go jeszcze przekonam[emoji16]
Zmykam na śniadanie, głodna jestem, dziecko się żarcia domaga[emoji39]

Miłego dnia!

reklama
Zapomniałam dziś że sobą telefonu zabrać, tak jak pisałam budyń zamiast mózgu mam. Co do badania wzroku to ja dostałam skierowanie do okulisty ale nie mam szans na NFZ. Może pójdę prywatnie ale nie jestem pewna bo niedawno robiłam nowe okulary i byłam, oczywiście bez badań szczegółowych a wadę mam ponad -4.
Madziazt nam położna powiedziała żeby była min jedna warstwa na nóżkach i rączkach a na klacie 2. Czyli body krótki rękaw i pajac lub body długi i śpiochy, ewentualnie polspiochy. Ja wczoraj przed szpitalem robiłam wlam na cudze auto. Stały dwa podobne tzn takie same tylko moje 3 drzwiowe i obok 5 drzwiowe. No i klikam kluczykiem słyszę zgrzyt a drzwi się nie otwierają, z 5minut mi zajęło że moje auto obok stoi. Co do spalonych garnków to jak gotuje to z kuchni już nie wychodzę :)
Paalinaa piękna już waga malucha.
Emol ja myślę że w czym pojadę w tym wrócę.
Aim mówi się - niech się dzieci małe rodzą , a duże rosną. Oby się dobrze rozwijał.
Chybra będziecie śledzić dzidzia i będzie dobrze. Może coś źle zmierzył. Zobaczysz na następnym badaniu. Nie ma co się zamartwiać choć ja też bym pewnie panikowala. Wierzę że będzie dobrze.
Pumelova nie miałam żadnej kontroli z ZUS a całe L4 łażę wszędzie, praktycznie nie ma mnie w domu. A myślałam że to będzie czas wypoczynku.
Dziś na szkole rodzenia miał być trakt porodowy ale było tyle rodzacych że nas nie wpuścili :/ tzn dwie rodziły a dwie były już po. do 17 urodziło się dzis 8 dzieciaczków. No i było o krwi pepowinowej i sznurze, bardzo fajna kobietka z pbkm, a już różne słyszałam. Za to ludzie kompletnie dziwni, mieli na przykład do niej pretensje że jest tak mało bankowania publicznego.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja bankuje krew wlasnie w pbkm. Gdybys sie zastanawiala nad tym to odezwij sie na prv, jak bankujaca juz moge Ci dad extra 200 zl znizki :)

Do góry