reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Aga k_m sto lat dla corci [emoji4]

Paalina super waga malucha.

Aim waga sie nie przejmuj,wazne ze wszysto dobrze.

Ika to i ja sie pisze na takie zelazko samoprasujace [emoji23]

Abed mam nadzieje ze sie obroci,chociaz juz sie nie nastawiam na to.

Maziajka Ty to chyba bedziesz duzo przedemna [emoji6]

Pumelova chociaz teraz wykorzystamy swoje skladki i innych tez [emoji23][emoji12]

U mnie tez szla burza ale sobie poszla [emoji12]
Ja do szpitala dla maluszka nic nie biore dopiero na wyjscie.

Spotkalam sie dzis z kolezanka ktora 2 lata temu urodzila blizniaczki w 34tc. Byly takimi drobinkami chwile ich nie widzialam bo zazwyczaj w zlobku a dzis ja je zobaczylam zdalam sobie sprawe jak czas leci..

reklama
Ewella autem autem :)) super byloby fajnie z tym parkingiem.
U mnie były tylko takie grrube. Ale jutro idę do drugiego pepco i do textil to może upoluje.

Aim a ile ma teraz?:)) mi o dziwo waga spadła trochę przez te spacery chyba. O dziwo bo jem jak mały koń.

Liluli ba:D a kontrolę mialas?

W ogóle czy ktoś miał kontrolę z zus w tak wysokiej ciazy? Może przestanę się bać haha

Po burzy przespacerowalam się z piesełem moim, pozbieralam pokemony i mogę się nudzić dalej. Ale jutro chyba skończą remont :))

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

No i mieszane uczucia mam po wizycie. Wszystko ładnie pięknie się rozwija, synuś wygląda pięknie w 32 tygodniu, kręcił się niesamowicie, profil ma przepiękny, waży 1650 g, ale zdj ładnego mu nie zrobił, mam tylko jakieś od dupy str:frown: Poza tym dr mówił żeby śledzić przyrost boba, bo ciałko jest tak jakby na 30 tyg, a główka na 33 i mówi, że może to być zw z hipotrofią. Aj kurde jechałam z takim dobrym humorem, a jak wracałam się zryczałam :frown: W pon jadę do mojej dr, ale Ona podejrzewam odeśle mnie do Niego na kolejne pomiary.

Pumelova niee nie mialam. Nie slyszalam zeby ktos u mnie z pracy mial kontrole w ciazy.
Ja od poczatku malo siedzialam w domu i nie przejmowalam sie czy przyjda czy nie.

Pumelova 32+0 było 1.5 kg. Ale mniej więcej całe ciałko ma równo małe więc to plus w tej sytuacji :)

Madziazt wiesz ja zawsze powtarzałam że ciąża to nie choroba a sama byłam w szpitalu :D a jakaś przyjaciolka nie moglaby byc z Toba przy porodzie? chyba że nie masz takiej potrzeby:)

ewella nie dziękuję żeby nie zapeszyć spróbuję upiec ale po remoncie :D
które spodenki kupiłaś te takie dresowe dość grube? moje pośladki wyglądają w nich tragicznie:/ nie wzięłam :(

Maziajka 13 idealnie :)

Kasia831 ja też czasem wolniej kumam ale dlatego że pamięć mi szwankuje strasznie, o niczym nie pamiętam. mój kalendarz google w telefonie już nie wyrabia :D

Paalinaa wow 2,6 jaka super waga :):):) moja też jest głowkowo od miesiąca - a przy czkawce cały brzuch mi podskakuje

Megan w tychach ale dokładnie to jeszcze nie wiem gdzie :D

idzie burza!

Tez uważam ze ciąża to nie choroba, ale tez ze nie każdy przypadek jest taki sam. A jak cos sie dzieje to wolałabym aby potraktowali to tutaj poważnie. No cóż, już niedługo i mam to w nosie[emoji6]
Niestety moja najlepsza koleżanka do Krakowa sie przeprowadziła, a z nikim innym nie będę czuła sie swobodnie. Ale wymyślałam sobie ze wyrazie czego będę mieć jakieś pieniądze przy sobie i jak jakaś położna bardzo mi przypasuje, to jej zapłacę o poproszę aby była cały cały czas przy mnie. No chyba ze znajdę jakaś fajna wczesnej. A tak sie zarzekałam ze nie będę żadnej płacić[emoji6]a może akurat mąż zdąży. W razie czego nie ja pierwsza i nie ostatnia która sama rodzic będzie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova. Ja ani razu kontroli nie miałam a jestem na zwolnieniu od 12 tygodnia ciąży. Mam zdjęcie zrobione, że trochę nisko łożysko i przez to krwawilam i może mają podstawę na wystawienie zwolnienia wiec sobie głowy nie zawracaja.

Chybra to nie dobrze, może Twoja lekarka ci zrobi badania, nie wyślę do niego i wyjdzie bobas w normie. Trzymam kciuki aby wszystko było w porządku.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Zapomniałam dziś że sobą telefonu zabrać, tak jak pisałam budyń zamiast mózgu mam. Co do badania wzroku to ja dostałam skierowanie do okulisty ale nie mam szans na NFZ. Może pójdę prywatnie ale nie jestem pewna bo niedawno robiłam nowe okulary i byłam, oczywiście bez badań szczegółowych a wadę mam ponad -4.
Madziazt nam położna powiedziała żeby była min jedna warstwa na nóżkach i rączkach a na klacie 2. Czyli body krótki rękaw i pajac lub body długi i śpiochy, ewentualnie polspiochy. Ja wczoraj przed szpitalem robiłam wlam na cudze auto. Stały dwa podobne tzn takie same tylko moje 3 drzwiowe i obok 5 drzwiowe. No i klikam kluczykiem słyszę zgrzyt a drzwi się nie otwierają, z 5minut mi zajęło że moje auto obok stoi. Co do spalonych garnków to jak gotuje to z kuchni już nie wychodzę :)
Paalinaa piękna już waga malucha.
Emol ja myślę że w czym pojadę w tym wrócę.
Aim mówi się - niech się dzieci małe rodzą , a duże rosną. Oby się dobrze rozwijał.
Chybra będziecie śledzić dzidzia i będzie dobrze. Może coś źle zmierzył. Zobaczysz na następnym badaniu. Nie ma co się zamartwiać choć ja też bym pewnie panikowala. Wierzę że będzie dobrze.
Pumelova nie miałam żadnej kontroli z ZUS a całe L4 łażę wszędzie, praktycznie nie ma mnie w domu. A myślałam że to będzie czas wypoczynku.
Dziś na szkole rodzenia miał być trakt porodowy ale było tyle rodzacych że nas nie wpuścili :/ tzn dwie rodziły a dwie były już po. do 17 urodziło się dzis 8 dzieciaczków. No i było o krwi pepowinowej i sznurze, bardzo fajna kobietka z pbkm, a już różne słyszałam. Za to ludzie kompletnie dziwni, mieli na przykład do niej pretensje że jest tak mało bankowania publicznego.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia to jest w sumie dość logiczne ;) przecież to tylko ubierasz na przejazd. Gorzej jak się zacznie gdzieś na miescie. Ale to mój mąż ma dobry gust wiec coś mi skomponuje. Dużo rodzących tam u Ciebie w szpitalu. Tak się cieszę ze w Praskim jest Max 4 porody dziennie. I widziałam oddział.
A co do ludzi to mnie już nic nie zdziwi, na prawdę. ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny czy któraś z was miała krwawienia pomimo pozytywnego testu?

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry