reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Po prostu od pewnego czasu włączyło nam się myślenie o naszych maluszkach na maksa i dlatego nie możemy się na niczym innym skupić - tak sobie to tłumaczę:)

Do szpitala wezmę i bodziaki z krótkim rękawem i śpioszki z długim. Wogóle tutaj to dziwnie ubierają te dzieci, tak jakby je od początku hartowali. Zupełnie nieadekwatnie do pogody. Nie raz widziałam w zimie dziciaki bez czapek, z gołymi nogami. Przy wietrznej pogodzie normalne tu jest ze niemowlaki mają odkryte główki, albo w ndz było może z 18st i wiało i widziałam niemowleta w body z krótkim rękawem także tu inaczej niż w PL. Szczerze to sama nie wiem co o tym myśleć. Na początku myslałam, że to są wyrodne matki ale z drugiej strony przychodnie lekarskie są puste...:)

reklama
Rozumiem. 3 noce to i 3 pary polspiochow i do tego w zależności jak ciepło będzie to albo bodziak na długi albo na krótki rękaw. A może będzie ponad 30 stopnie ze w samym bodziaku będzie leżał. Muszę przygotować jeszcze na wszelki wypadek zestawy na 62 rozmiar ale zostawię je w domu. Jak się urodzi duży synek to po prostu mąż po nie pojedzie. I muszę naszykowac coś na wyjście ze szpitala dla mnie, będzie leżało w szafie :)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

No tak trzeba tez cos dla siebie przygotować do ubrania. Zapomniałam o tym [emoji6]U mnie z córeczka było tak ze miałam 56, 62 ze sobą, ale ona urodziła sie 50cm i mąż musiał kupować i dowozić ciuszki na 50cm, bo wszystko było ogromne na nią i najgorzej kombinezon zimowy, okazał sie gigantyczny i musiał szukać czegoś malutkiego.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja się tam nie boję braku wizyty u okulisty, jeżeli mój gin o tym tak nie trąbi znaczy że jak nie będę to nie umrę :D a czy zaświadczenie jest jakiejkolwiek potrzebne nie mam pojęcia, u mnie wszystko jest tak prowadzone "na oko" i jedyny papier jaki rzeczywiście mi przypilnowali to grupa krwi a raczej przeciwciała w niej. Reszta to sobie jest albo nie jest... Nie jest to dobre ale póki nic poważniejszego mi się nie dzieje nie przeszkadza mi to.

Ja spakuje 3 pajace, i po 2 zestawy z krótkim rękawem i długim rękawem. Ale to też zasadniczo rzecz ujmując moje pierwsze dziecko więc to robie na czuja. Na szczęście te rzeczy małe są i mało miejsca zajmują to mogę wziąć za dużo :p

No tak, u mnie tez tylko tej grupy krwi z przeciwciałami kazali przypilnować żeby ma pewno mieć.
Rzeczywiście to za dużo miejsca nie zajmuje, to można trochę mieć więcej[emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej :D ewella , pumelova , maziajka - a to gdzie to spotkanko w koncu :D ? Bo moj ciazowy mozdzek myslal ze na 3 stawach [emoji23] mi pasuje kazda godzina o ile moj Kamil bedzie na pewno wolny od 12 do 13.30 gdzies[emoji14]jesli nie bedzie wolny w tych godzinach to nie wiem wtedy co i jak :D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Madziazt wiesz ja zawsze powtarzałam że ciąża to nie choroba a sama byłam w szpitalu :D a jakaś przyjaciolka nie moglaby byc z Toba przy porodzie? chyba że nie masz takiej potrzeby:)

ewella nie dziękuję żeby nie zapeszyć spróbuję upiec ale po remoncie :D
które spodenki kupiłaś te takie dresowe dość grube? moje pośladki wyglądają w nich tragicznie:/ nie wzięłam :(

Maziajka 13 idealnie :)

Kasia831 ja też czasem wolniej kumam ale dlatego że pamięć mi szwankuje strasznie, o niczym nie pamiętam. mój kalendarz google w telefonie już nie wyrabia :D

Paalinaa wow 2,6 jaka super waga :):):) moja też jest głowkowo od miesiąca - a przy czkawce cały brzuch mi podskakuje

Megan w tychach ale dokładnie to jeszcze nie wiem gdzie :D

idzie burza!

Paalinaa, super, jaki maluszek już duży! [emoji4]

Mi na szkole rodzenia kazali zabrać 3 zestawy: bodziak z krótkim rękawem + pajac (albo półśpiochy/spodenki). Do tego 2 czapeczki i 2 pary skarpetek.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Megan w Tychach :)

Pumelova właśnie nie te grube tylko cieńsze ale też dresowe :) będziesz jechała autem czy autobusem ? Bo podam adres tak żebyś miała gdzie zaparkować w takim osiedlu ja tam też będę parkować :) stamtąd jest min. Do lodów :D a burza właśnie u nas przeszła tzn. Ulewa :p ale grzmi dalej

Paalinaa super waga :)

5 tygodni temu ważył 1,4 a teraz 2,6 :) bardzo chciałam,żeby było 2,5 minięte przez te moje skurcze, jakoś sobie wkręciłam,że powyżej 2,5 dzieciaczek silniejszy w razie przedwczesnego porodu. Jutro ginekolog, zobaczymy co on znajdzie.

Ja biorę bodziaka na krótki rękaw , czapeczkę, śpiochy w rozmiarze 50 i 56. U nas jak poród bez komplikacji to 3-4 godziny i do domu,więc biorę tylko tyle, a w domu zostawię przygotowane ciuszki w razie potrzeby,żeby M mógł zgarnąć i przywieźć.
Muszę w końcu torbę spakować, a taaaak mi się nie chce :D Pogoda się zrobiła idealna i z tego ciepła działam na zwolnionych obrotach ;)

Paalinaa no to ładnie z tą wagą. Ja co tydzień mam wizytę ale nie zawsze mam usg. Zobaczymy tym razem ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja jestem bardzo ciekawa wagi młodego bo w sobotę był ważony i było tyle samo co 2 tygodnie wcześniej czyli raczej spektakularnego przyrostu nie miał no a ja stoję też z wagą już 3 tygodnie. No ale lekarze mówią że po mnie raczej nie ma co się spodziewać giganta i że rozwój wygląda na ok. Więc trzymam się tego że jest małyale daje radę :)

Do góry