reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Po prostu od pewnego czasu włączyło nam się myślenie o naszych maluszkach na maksa i dlatego nie możemy się na niczym innym skupić - tak sobie to tłumaczę:)

Do szpitala wezmę i bodziaki z krótkim rękawem i śpioszki z długim. Wogóle tutaj to dziwnie ubierają te dzieci, tak jakby je od początku hartowali. Zupełnie nieadekwatnie do pogody. Nie raz widziałam w zimie dziciaki bez czapek, z gołymi nogami. Przy wietrznej pogodzie normalne tu jest ze niemowlaki mają odkryte główki, albo w ndz było może z 18st i wiało i widziałam niemowleta w body z krótkim rękawem także tu inaczej niż w PL. Szczerze to sama nie wiem co o tym myśleć. Na początku myslałam, że to są wyrodne matki ale z drugiej strony przychodnie lekarskie są puste...:)

reklama
Rozumiem. 3 noce to i 3 pary polspiochow i do tego w zależności jak ciepło będzie to albo bodziak na długi albo na krótki rękaw. A może będzie ponad 30 stopnie ze w samym bodziaku będzie leżał. Muszę przygotować jeszcze na wszelki wypadek zestawy na 62 rozmiar ale zostawię je w domu. Jak się urodzi duży synek to po prostu mąż po nie pojedzie. I muszę naszykowac coś na wyjście ze szpitala dla mnie, będzie leżało w szafie :)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

No tak trzeba tez cos dla siebie przygotować do ubrania. Zapomniałam o tym [emoji6]U mnie z córeczka było tak ze miałam 56, 62 ze sobą, ale ona urodziła sie 50cm i mąż musiał kupować i dowozić ciuszki na 50cm, bo wszystko było ogromne na nią i najgorzej kombinezon zimowy, okazał sie gigantyczny i musiał szukać czegoś malutkiego.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja się tam nie boję braku wizyty u okulisty, jeżeli mój gin o tym tak nie trąbi znaczy że jak nie będę to nie umrę :D a czy zaświadczenie jest jakiejkolwiek potrzebne nie mam pojęcia, u mnie wszystko jest tak prowadzone "na oko" i jedyny papier jaki rzeczywiście mi przypilnowali to grupa krwi a raczej przeciwciała w niej. Reszta to sobie jest albo nie jest... Nie jest to dobre ale póki nic poważniejszego mi się nie dzieje nie przeszkadza mi to.

Ja spakuje 3 pajace, i po 2 zestawy z krótkim rękawem i długim rękawem. Ale to też zasadniczo rzecz ujmując moje pierwsze dziecko więc to robie na czuja. Na szczęście te rzeczy małe są i mało miejsca zajmują to mogę wziąć za dużo :p

No tak, u mnie tez tylko tej grupy krwi z przeciwciałami kazali przypilnować żeby ma pewno mieć.
Rzeczywiście to za dużo miejsca nie zajmuje, to można trochę mieć więcej[emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej :D ewella , pumelova , maziajka - a to gdzie to spotkanko w koncu :D ? Bo moj ciazowy mozdzek myslal ze na 3 stawach [emoji23] mi pasuje kazda godzina o ile moj Kamil bedzie na pewno wolny od 12 do 13.30 gdzies[emoji14]jesli nie bedzie wolny w tych godzinach to nie wiem wtedy co i jak :D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Madziazt wiesz ja zawsze powtarzałam że ciąża to nie choroba a sama byłam w szpitalu :D a jakaś przyjaciolka nie moglaby byc z Toba przy porodzie? chyba że nie masz takiej potrzeby:)

ewella nie dziękuję żeby nie zapeszyć spróbuję upiec ale po remoncie :D
które spodenki kupiłaś te takie dresowe dość grube? moje pośladki wyglądają w nich tragicznie:/ nie wzięłam :(

Maziajka 13 idealnie :)

Kasia831 ja też czasem wolniej kumam ale dlatego że pamięć mi szwankuje strasznie, o niczym nie pamiętam. mój kalendarz google w telefonie już nie wyrabia :D

Paalinaa wow 2,6 jaka super waga :):):) moja też jest głowkowo od miesiąca - a przy czkawce cały brzuch mi podskakuje

Megan w tychach ale dokładnie to jeszcze nie wiem gdzie :D

idzie burza!

Paalinaa, super, jaki maluszek już duży! [emoji4]

Mi na szkole rodzenia kazali zabrać 3 zestawy: bodziak z krótkim rękawem + pajac (albo półśpiochy/spodenki). Do tego 2 czapeczki i 2 pary skarpetek.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Megan w Tychach :)

Pumelova właśnie nie te grube tylko cieńsze ale też dresowe :) będziesz jechała autem czy autobusem ? Bo podam adres tak żebyś miała gdzie zaparkować w takim osiedlu ja tam też będę parkować :) stamtąd jest min. Do lodów :D a burza właśnie u nas przeszła tzn. Ulewa :p ale grzmi dalej

Paalinaa super waga :)

5 tygodni temu ważył 1,4 a teraz 2,6 :) bardzo chciałam,żeby było 2,5 minięte przez te moje skurcze, jakoś sobie wkręciłam,że powyżej 2,5 dzieciaczek silniejszy w razie przedwczesnego porodu. Jutro ginekolog, zobaczymy co on znajdzie.

Ja biorę bodziaka na krótki rękaw , czapeczkę, śpiochy w rozmiarze 50 i 56. U nas jak poród bez komplikacji to 3-4 godziny i do domu,więc biorę tylko tyle, a w domu zostawię przygotowane ciuszki w razie potrzeby,żeby M mógł zgarnąć i przywieźć.
Muszę w końcu torbę spakować, a taaaak mi się nie chce :D Pogoda się zrobiła idealna i z tego ciepła działam na zwolnionych obrotach ;)

Paalinaa no to ładnie z tą wagą. Ja co tydzień mam wizytę ale nie zawsze mam usg. Zobaczymy tym razem ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja jestem bardzo ciekawa wagi młodego bo w sobotę był ważony i było tyle samo co 2 tygodnie wcześniej czyli raczej spektakularnego przyrostu nie miał no a ja stoję też z wagą już 3 tygodnie. No ale lekarze mówią że po mnie raczej nie ma co się spodziewać giganta i że rozwój wygląda na ok. Więc trzymam się tego że jest małyale daje radę :)

Do góry