reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Nie wiem, ja chodzę do mojego okulisty i optyka, nie są w żadnej sieci, więc to zupełnie inaczej. Ja mogę oprawki mam już 3 albo 4 lata nawet bo to wypada zmienić :D ps. Nie, nie byłam u okulisty ostatni raz 4 lata temu, aż tak źle że mną nie jest :p

reklama
Nie wiem, ja chodzę do mojego okulisty i optyka, nie są w żadnej sieci, więc to zupełnie inaczej. Ja mogę oprawki mam już 3 albo 4 lata nawet bo to wypada zmienić :D ps. Nie, nie byłam u okulisty ostatni raz 4 lata temu, aż tak źle że mną nie jest :p

Aim ja mam wadę -3,5 teraz, rok temu miałam -4, w ciazy mi sie poprawiło. Ale moja gin nic nie wspomniała nt. wizyty u okulisty. Nawet byłam miesiąc temu u okulisty bo aż głowa mnie bolała od zbyt mocnych okularów, ale nie wpadłam na to żeby może jakieś zaświadczenie brać. Chyba ze jeszcze mnie wyślę za miesiąc, ale i tak będę musiała pójść bo prawo jazdy moje traci ważność i muszę badania przejść żeby nowe wyrobić.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Aim, ja ostatnio byłam z niecały rok temu to mi wyszło ze mam okulary -2,5 a oczy -2.75 ale taka wada jest dopuszczalna i nie trzeba zmieniać szkieł. Ale teraz mam wrażenie przez ta ciążę mi się pogorszyl wzrok. Bójcie się, bo ja samochodem normalnie jeżdżę ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jak Wy pakujecie ciuszki dla Maluszków do szpitala w te woreczki, to są to raczej body z krótkim czy długim rękawem? I jakieś śpioszki? Z jednej strony będzie lato i będzie gorąco, z drugiej żeby taki Maluszek nie zmarł.
Już sama nie wiem jakie te zestawy robić? Podpowiedzcie cos proszę

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja zrobiłam 3 zestawy body długi rękaw+ polspiochy. Do tego 2 czapeczki i 3 bodziaki na krótki rekaw. Rozmiar 56. Powinno być ok. Ale to moje pierwsze dziecko i pakowalam się mniej wiecej tak jak na stronie mojego szpitala napisali

Hej. Ja po USG pomiarowym. Maluszek ponad 2,6kg. Leży jak leżał,czyli główką w dół , pleckami po lewej, a nóżki zupełnie na prawą stronę ;) zdjęcia mi dała 3 ale tak badziewne,że nie ma co pokazywać :p dwa rozmazane profilu i jedno jego...płci haha Mówiła,że brzuszek o kilka dni większy i że trzeba skontrolować cukier, a poza tym ok. Udało jej się złapać buzię dziecka i moja teściowa, która ze mną była mówi,że to moje policzki i mój nos haha Idealnie złapała buźkę, szkoda,że nie zrobiła zdjęcia! Leżał z paluszkiem w buzi i jedną stronę twarzy zakrywał drugą rączką,ale dobrze było widać oczko, policzek i nos :D aż mnie rozczuliło,że taki potworek we mnie siedzi i czeka,żeby się w końcu wydostać ! :)
Jutro wizyta u ginekologa.

Co do ciąży to nie zrobiła mi kaszki z mózgu,ale leki na ciśnienie mnie spowalniają i mam jakieś zaniki pamięci ;p

Z tym odczuwaniem czkawki , hmm... Mój malec leży w tej samej pozycji od ponad miesiąca, a czkawkę różnie odczuwam, a najwyraźniej on się już nie przemieszcza za bardzo,więc nie wiem czemu czasem czuję czkawkę po prawej u góry, a co wizytę on główką w dół i plecami po lewej.

Ja zrobiłam 3 zestawy body długi rękaw+ polspiochy. Do tego 2 czapeczki i 3 bodziaki na krótki rekaw. Rozmiar 56. Powinno być ok. Ale to moje pierwsze dziecko i pakowalam się mniej wiecej tak jak na stronie mojego szpitala napisali

Dzięki Emol[emoji4]moje w sumie drugie dziecko, ale pierwsza corke rodziłam ponad 11 lat temu, no i w styczniu. Ale z tego co kojarzę to było dość ciepło na oddziale i położne ubierały dziecko w jakiś kaftanik tylko, ale pózniej zawijały w rożek i przykrywały jeszcze kocykiem. Wiec nie do końca sie do tego umiem odnieść teraz.

Hej. Ja po USG pomiarowym. Maluszek ponad 2,6kg. Leży jak leżał,czyli główką w dół , pleckami po lewej, a nóżki zupełnie na prawą stronę ;) zdjęcia mi dała 3 ale tak badziewne,że nie ma co pokazywać :p dwa rozmazane profilu i jedno jego...płci haha Mówiła,że brzuszek o kilka dni większy i że trzeba skontrolować cukier, a poza tym ok. Udało jej się złapać buzię dziecka i moja teściowa, która ze mną była mówi,że to moje policzki i mój nos haha Idealnie złapała buźkę, szkoda,że nie zrobiła zdjęcia! Leżał z paluszkiem w buzi i jedną stronę twarzy zakrywał drugą rączką,ale dobrze było widać oczko, policzek i nos :D aż mnie rozczuliło,że taki potworek we mnie siedzi i czeka,żeby się w końcu wydostać ! :)
Jutro wizyta u ginekologa.

Co do ciąży to nie zrobiła mi kaszki z mózgu,ale leki na ciśnienie mnie spowalniają i mam jakieś zaniki pamięci ;p

Z tym odczuwaniem czkawki , hmm... Mój malec leży w tej samej pozycji od ponad miesiąca, a czkawkę różnie odczuwam, a najwyraźniej on się już nie przemieszcza za bardzo,więc nie wiem czemu czasem czuję czkawkę po prawej u góry, a co wizytę on główką w dół i plecami po lewej.

Piękna waga Maluszka[emoji4]gratuluje!
Ja natomiast zapominam o podstawowych rzeczach. Ostatnio pojechałam z córka do sklepu, wracamy i nie mam kluczy. Już łzy w oczach ze zgubiłam. Okazało sie ze wogole chałupy nie zamknęłam, klucze na stole, pieniądze na stole, a nas jakiś czas nie było. Kolejnego dnia nie mogłam znaleść kluczyków od samochodu i tez panika. Okazało sie ze zostawiłam w stacyjce w samochodzie na parkingu. Nawet jak mleko podgrzewam to już pare razy zapomniałam i sie przypalalo. A zawsze byłam taka ze o wszystkim pamiętałam, a teraz jakbym miała jakieś dziury w mózgu.

Dzięki Emol[emoji4]moje w sumie drugie dziecko, ale pierwsza corke rodziłam ponad 11 lat temu, no i w styczniu. Ale z tego co kojarzę to było dość ciepło na oddziale i położne ubierały dziecko w jakiś kaftanik tylko, ale pózniej zawijały w rożek i przykrywały jeszcze kocykiem. Wiec nie do końca sie do tego umiem odnieść teraz.

Rozumiem. 3 noce to i 3 pary polspiochow i do tego w zależności jak ciepło będzie to albo bodziak na długi albo na krótki rękaw. A może będzie ponad 30 stopnie ze w samym bodziaku będzie leżał. Muszę przygotować jeszcze na wszelki wypadek zestawy na 62 rozmiar ale zostawię je w domu. Jak się urodzi duży synek to po prostu mąż po nie pojedzie. I muszę naszykowac coś na wyjście ze szpitala dla mnie, będzie leżało w szafie :)

reklama
Ja się tam nie boję braku wizyty u okulisty, jeżeli mój gin o tym tak nie trąbi znaczy że jak nie będę to nie umrę :D a czy zaświadczenie jest jakiejkolwiek potrzebne nie mam pojęcia, u mnie wszystko jest tak prowadzone "na oko" i jedyny papier jaki rzeczywiście mi przypilnowali to grupa krwi a raczej przeciwciała w niej. Reszta to sobie jest albo nie jest... Nie jest to dobre ale póki nic poważniejszego mi się nie dzieje nie przeszkadza mi to.

Ja spakuje 3 pajace, i po 2 zestawy z krótkim rękawem i długim rękawem. Ale to też zasadniczo rzecz ujmując moje pierwsze dziecko więc to robie na czuja. Na szczęście te rzeczy małe są i mało miejsca zajmują to mogę wziąć za dużo :p

Do góry