reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Nie wiem, ja chodzę do mojego okulisty i optyka, nie są w żadnej sieci, więc to zupełnie inaczej. Ja mogę oprawki mam już 3 albo 4 lata nawet bo to wypada zmienić :D ps. Nie, nie byłam u okulisty ostatni raz 4 lata temu, aż tak źle że mną nie jest :p

reklama
Nie wiem, ja chodzę do mojego okulisty i optyka, nie są w żadnej sieci, więc to zupełnie inaczej. Ja mogę oprawki mam już 3 albo 4 lata nawet bo to wypada zmienić :D ps. Nie, nie byłam u okulisty ostatni raz 4 lata temu, aż tak źle że mną nie jest :p

Aim ja mam wadę -3,5 teraz, rok temu miałam -4, w ciazy mi sie poprawiło. Ale moja gin nic nie wspomniała nt. wizyty u okulisty. Nawet byłam miesiąc temu u okulisty bo aż głowa mnie bolała od zbyt mocnych okularów, ale nie wpadłam na to żeby może jakieś zaświadczenie brać. Chyba ze jeszcze mnie wyślę za miesiąc, ale i tak będę musiała pójść bo prawo jazdy moje traci ważność i muszę badania przejść żeby nowe wyrobić.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Aim, ja ostatnio byłam z niecały rok temu to mi wyszło ze mam okulary -2,5 a oczy -2.75 ale taka wada jest dopuszczalna i nie trzeba zmieniać szkieł. Ale teraz mam wrażenie przez ta ciążę mi się pogorszyl wzrok. Bójcie się, bo ja samochodem normalnie jeżdżę ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jak Wy pakujecie ciuszki dla Maluszków do szpitala w te woreczki, to są to raczej body z krótkim czy długim rękawem? I jakieś śpioszki? Z jednej strony będzie lato i będzie gorąco, z drugiej żeby taki Maluszek nie zmarł.
Już sama nie wiem jakie te zestawy robić? Podpowiedzcie cos proszę

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja zrobiłam 3 zestawy body długi rękaw+ polspiochy. Do tego 2 czapeczki i 3 bodziaki na krótki rekaw. Rozmiar 56. Powinno być ok. Ale to moje pierwsze dziecko i pakowalam się mniej wiecej tak jak na stronie mojego szpitala napisali

Hej. Ja po USG pomiarowym. Maluszek ponad 2,6kg. Leży jak leżał,czyli główką w dół , pleckami po lewej, a nóżki zupełnie na prawą stronę ;) zdjęcia mi dała 3 ale tak badziewne,że nie ma co pokazywać :p dwa rozmazane profilu i jedno jego...płci haha Mówiła,że brzuszek o kilka dni większy i że trzeba skontrolować cukier, a poza tym ok. Udało jej się złapać buzię dziecka i moja teściowa, która ze mną była mówi,że to moje policzki i mój nos haha Idealnie złapała buźkę, szkoda,że nie zrobiła zdjęcia! Leżał z paluszkiem w buzi i jedną stronę twarzy zakrywał drugą rączką,ale dobrze było widać oczko, policzek i nos :D aż mnie rozczuliło,że taki potworek we mnie siedzi i czeka,żeby się w końcu wydostać ! :)
Jutro wizyta u ginekologa.

Co do ciąży to nie zrobiła mi kaszki z mózgu,ale leki na ciśnienie mnie spowalniają i mam jakieś zaniki pamięci ;p

Z tym odczuwaniem czkawki , hmm... Mój malec leży w tej samej pozycji od ponad miesiąca, a czkawkę różnie odczuwam, a najwyraźniej on się już nie przemieszcza za bardzo,więc nie wiem czemu czasem czuję czkawkę po prawej u góry, a co wizytę on główką w dół i plecami po lewej.

Ja zrobiłam 3 zestawy body długi rękaw+ polspiochy. Do tego 2 czapeczki i 3 bodziaki na krótki rekaw. Rozmiar 56. Powinno być ok. Ale to moje pierwsze dziecko i pakowalam się mniej wiecej tak jak na stronie mojego szpitala napisali

Dzięki Emol[emoji4]moje w sumie drugie dziecko, ale pierwsza corke rodziłam ponad 11 lat temu, no i w styczniu. Ale z tego co kojarzę to było dość ciepło na oddziale i położne ubierały dziecko w jakiś kaftanik tylko, ale pózniej zawijały w rożek i przykrywały jeszcze kocykiem. Wiec nie do końca sie do tego umiem odnieść teraz.

Hej. Ja po USG pomiarowym. Maluszek ponad 2,6kg. Leży jak leżał,czyli główką w dół , pleckami po lewej, a nóżki zupełnie na prawą stronę ;) zdjęcia mi dała 3 ale tak badziewne,że nie ma co pokazywać :p dwa rozmazane profilu i jedno jego...płci haha Mówiła,że brzuszek o kilka dni większy i że trzeba skontrolować cukier, a poza tym ok. Udało jej się złapać buzię dziecka i moja teściowa, która ze mną była mówi,że to moje policzki i mój nos haha Idealnie złapała buźkę, szkoda,że nie zrobiła zdjęcia! Leżał z paluszkiem w buzi i jedną stronę twarzy zakrywał drugą rączką,ale dobrze było widać oczko, policzek i nos :D aż mnie rozczuliło,że taki potworek we mnie siedzi i czeka,żeby się w końcu wydostać ! :)
Jutro wizyta u ginekologa.

Co do ciąży to nie zrobiła mi kaszki z mózgu,ale leki na ciśnienie mnie spowalniają i mam jakieś zaniki pamięci ;p

Z tym odczuwaniem czkawki , hmm... Mój malec leży w tej samej pozycji od ponad miesiąca, a czkawkę różnie odczuwam, a najwyraźniej on się już nie przemieszcza za bardzo,więc nie wiem czemu czasem czuję czkawkę po prawej u góry, a co wizytę on główką w dół i plecami po lewej.

Piękna waga Maluszka[emoji4]gratuluje!
Ja natomiast zapominam o podstawowych rzeczach. Ostatnio pojechałam z córka do sklepu, wracamy i nie mam kluczy. Już łzy w oczach ze zgubiłam. Okazało sie ze wogole chałupy nie zamknęłam, klucze na stole, pieniądze na stole, a nas jakiś czas nie było. Kolejnego dnia nie mogłam znaleść kluczyków od samochodu i tez panika. Okazało sie ze zostawiłam w stacyjce w samochodzie na parkingu. Nawet jak mleko podgrzewam to już pare razy zapomniałam i sie przypalalo. A zawsze byłam taka ze o wszystkim pamiętałam, a teraz jakbym miała jakieś dziury w mózgu.

Dzięki Emol[emoji4]moje w sumie drugie dziecko, ale pierwsza corke rodziłam ponad 11 lat temu, no i w styczniu. Ale z tego co kojarzę to było dość ciepło na oddziale i położne ubierały dziecko w jakiś kaftanik tylko, ale pózniej zawijały w rożek i przykrywały jeszcze kocykiem. Wiec nie do końca sie do tego umiem odnieść teraz.

Rozumiem. 3 noce to i 3 pary polspiochow i do tego w zależności jak ciepło będzie to albo bodziak na długi albo na krótki rękaw. A może będzie ponad 30 stopnie ze w samym bodziaku będzie leżał. Muszę przygotować jeszcze na wszelki wypadek zestawy na 62 rozmiar ale zostawię je w domu. Jak się urodzi duży synek to po prostu mąż po nie pojedzie. I muszę naszykowac coś na wyjście ze szpitala dla mnie, będzie leżało w szafie :)

reklama
Ja się tam nie boję braku wizyty u okulisty, jeżeli mój gin o tym tak nie trąbi znaczy że jak nie będę to nie umrę :D a czy zaświadczenie jest jakiejkolwiek potrzebne nie mam pojęcia, u mnie wszystko jest tak prowadzone "na oko" i jedyny papier jaki rzeczywiście mi przypilnowali to grupa krwi a raczej przeciwciała w niej. Reszta to sobie jest albo nie jest... Nie jest to dobre ale póki nic poważniejszego mi się nie dzieje nie przeszkadza mi to.

Ja spakuje 3 pajace, i po 2 zestawy z krótkim rękawem i długim rękawem. Ale to też zasadniczo rzecz ujmując moje pierwsze dziecko więc to robie na czuja. Na szczęście te rzeczy małe są i mało miejsca zajmują to mogę wziąć za dużo :p

Do góry