reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Pewnie ze tak rozumiem Cie Kasiu. Ja na początku nie brałam pod uwagę porodu w Polsce, dopiero jak sie przekonałam jak tutaj jest. Jeszcze kilka historii sie nasłuchałam od rodowitych Szwedek, jak tygodniami maja skurcze przed porodem i nawet nie chcą ich zbadać i jeżdżą od szpitala do szpitala, po kilkaset km, ze podziękowałam. Ale gdybym czuła sie zaopiekowana tutaj i wysłuchana oraz poważnie traktowali moje dolegliwości, to napewno wolałabym tutaj gdzie jest mój dom, moje łóżko i wszystko ma swoje miejsce. I jeszcze z pewnością ze mąż napewno będzie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Witajcie.

Odwiedziła mnie kuzynka więc miło minął czas. U mnie pięknie. W następnym tygodniu zacznę prać ciuszki bobasowe. Następna wizytę mam za miesiąc a myślałam że będę musiała częściej pokazywać się u ginka... stwierdził że wszystko ok. Szyjka 5 cm i nie ma potrzeby częściej badać. Pytałem się czy potrzebne jest odwiedzenie okulisty przed porodem bo noszę okulary. Stwierdził że nie. Nic już nie rozumiem. .. a jak u Was z tym?

Aga spotkamy się i posiedzimy w cieniu bo mi gorąco i nie mam siły na chodzenie☺

Inka ja poszłam to tak jak pisalam, miałam nierzetelne bo do końca mi badań nie zrobili. Zalezy od wady. Jeśli masz małą wadę do -2.5 to nie jest konieczne badanie. Ja mam większą wiec i lekarz stwierdził że dobrze by było zrobić.
Te badania na pewno trzeba zrobić jeśli miało się zeza albo jakąkolwiek operację na oczy.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie.

Odwiedziła mnie kuzynka więc miło minął czas. U mnie pięknie. W następnym tygodniu zacznę prać ciuszki bobasowe. Następna wizytę mam za miesiąc a myślałam że będę musiała częściej pokazywać się u ginka... stwierdził że wszystko ok. Szyjka 5 cm i nie ma potrzeby częściej badać. Pytałem się czy potrzebne jest odwiedzenie okulisty przed porodem bo noszę okulary. Stwierdził że nie. Nic już nie rozumiem. .. a jak u Was z tym?

Aga spotkamy się i posiedzimy w cieniu bo mi gorąco i nie mam siły na chodzenie☺
Inka a ja bym sobie poszła do okulisty. Bo tu chodzi o to zbadanie ciśnienia dna oka. Emol o tym pisała też ostatnio. Bo normalnie wada wzroku nie przeszkadza w niczym ale jakbyś miała coś z tym ciśnieniem nie tak to wtedy może być cc.

Inka a ja bym sobie poszła do okulisty. Bo tu chodzi o to zbadanie ciśnienia dna oka. Emol o tym pisała też ostatnio. Bo normalnie wada wzroku nie przeszkadza w niczym ale jakbyś miała coś z tym ciśnieniem nie tak to wtedy może być cc.
Patrzą czy masz równą powierzchnię dna oka, bo jeśli są zrosty albo jest nierówna może siatkówka ci się odkleic.

Maziajka mi pasuje :)

Inka ja idę dzisiaj do okulisty, nie mam jakiejś dużej wady ale chciałam iść przed porodem a ostatnio ginekolog powiedział, że bardzo dobrze, że idę :)

Mi się tak waha moja wada -2.5/-3 ale mój gin nie wpadł na to by mnie dać do okulisty a ja to już pisałam jak to jest z moim zbieraniem się do czegokolwiek ;) więc pewnie nie pójdę, ale po porodzie będę iść na pewno głównie dlatego że chce kupić nowe oprawki sobie :p inaczej byłby dalej brak motywacji :p

reklama
Aim ja na pewno po porodzie zmieniam szkła (oprawki nadal mi się nie znudziły) bo czuję że źle widzę. I jak zawsze pójdę do Vision express bo za badanie 1 zł jeśli potem ogarniaszbu nich okulary. Tylko nie wiem czy jak same szkła to też 1 zł czy 99 zł

Do góry