reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Robiłam ostatnio zdjęcia brzuszkowe, wybrałam z całego multum 3, teraz czekam aż mąż podejmie ostateczną decyzję. Po obróbce Wam pokaże. Ale co dziwne na niektórych zdjęciach nie widać mi brzucha, jak np z Nałęczowa ;) chyba takie na fb wrzucę
1495526380-aaaaaa.jpeg

Edit. Bardzo spikselowalo zdjęcie :/

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Naleczów piękne miasto! Chociaż odkąd moi teściowe tu mieszkają od kilku lat, jakoś nie przepadam[emoji38] piękne zdjęcie i rzeczywiście nie widać brzuszka.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Pola na zimno też umiem, ba! Nawet nie z tytki. Dlatego wyzwanie :D

Abed ale kapa z ta wyplata:// niesprawiedliwe!

Emol faktycznie brzucha nie widać w tym czarnym :D

Ewella Dzięki! Robilyscie dokładnie jak w przepisie?

Madziazt pozostawie ta opiekę lekarską bez komentarza.. eh biedna :* może kobiety które żyją za granicą a nie znają naszej służby zdrowia po prostu mniejsza ilością rzeczy się w ciazy przejmuja? Może w Polsce jesteśmy nadgorliwi? Dziwne strasznie.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pola na zimno też umiem, ba! Nawet nie z tytki. Dlatego wyzwanie :D

Abed ale kapa z ta wyplata:// niesprawiedliwe!

Emol faktycznie brzucha nie widać w tym czarnym :D

Ewella Dzięki! Robilyscie dokładnie jak w przepisie?

Madziazt pozostawie ta opiekę lekarską bez komentarza.. eh biedna :* może kobiety które żyją za granicą a nie znają naszej służby zdrowia po prostu mniejsza ilością rzeczy się w ciazy przejmuja? Może w Polsce jesteśmy nadgorliwi? Dziwne strasznie.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova masz racje. Tutaj patrzą na mnie jak na wariatkę jak zaczynam narzekać ze jestem niezadowolona. Ostatnio taka znajoma Polka co mieszka tutaj ponad 30lat, tłumaczyła mi ze tak bardzo kompetentnych położnych i lekarzy nie znajdziesz na świecie jak tutaj. Ze w Polsce tak badają bo traktują ciąże jak chorobę, a tutaj to jest po prostu proces fizjologiczny. Robiła wielkie oczy ze ja do Polski rodzic jadę. I tłumaczyła mi różne rzeczy nt. ciazy i porodu tutaj, chociaż ona dzieci nie ma, wiec u niej to tylko teoria.

Hejka brzucholki! Grzeje choć jutro już deszcz.

Ja lubię próbować nowe przepisy i przeważnie mi wychodzi. Choć tort Pavlova to u nas obowiązkowo ostatnio na każdą imprezę :) jest pyszny zwłaszcza teraz ze świeżymi owocami. Na czwartek piekę coś ala sernik- ciasto styropian z brzoskwiniami.
Moja córka właśnie dojechala do 1 punktu zwiedzania. Dwa dni mam spokoju od gonienia do lekcji :D
Młodsza ma dziś wyprawiane urodzinki dla przedszkolaków więc zaraz robię się na bóstwo żeby nie straszyć. Przeziebilam się i wyglądam jak zombi.
Dziś bez wiekszego obiadu będą naleśniki :D
Żelazko kupiłam ostatnio Philips Azur. Ale poprzednia wersja była lepsza :/ akurat lubię prasowac ale odkładam to zawsze w czasie przeważnie na rano w niedziele jak wszyscy śpią jeszcze :)
Moje wieczory w końcu są dłuższe. Zawsze człowiek ogarnie trochę albo chociaż załączy zmywarkę. Jak chodziłam do pracy to 21 już w łóżku i nic mnie z stamtąd nie ruszyło :)
Aga_km tak ja Leszno okolice w sumie jeszcze jestem mobilna choć łapie się na tym że nie skupiam się czasem i dłuższe trasy odpadają :D
Jutro w końcu pójdę na strych zobaczyć jakie ubranka posiadam i ulokuje je w skrzyni pod łóżkiem nikomu nie będą przeszkadzać. A po wypłacie czerwcowej ostre zakupy :) kurier będzie dzwonił codziennie :D

Hejka

Pumelova, ewella, megan ja moge byc ok 13 w Tychach pasuej Wam? Musze autobusem bo z tym brzuchem strasznie mi sie jezdzi autem choc zobacze jeszcze do piatku duzo czasu.

Emol faktycznie brzucha ni ma;p

Liluli ale fajnie juz masz date ja w pn sie dowiem mysle:-) ale za miesiac max.

Pumelova mhm sernik wiedenski ubostwiam jeszcze polany gorzka czekolada mnim! Moj tata robi boski ale przepis ma z takiej starej ksiazki kucharskiej

hej :)
Linoone z tym apetytem mam tak samo, zmniejsza się...ale małe porcje jem już gdzieś od 4 miesiąca bo już wtedy jak zjadłam więcej to zadyszkę łapałam...także jem mało ale regularnie aczkolwiek raczej z przymusu niż z głodu.
Pumelova raz w życiu robiłam sernik wiedeński jak dopiero co wyszłam za mąż i chciałam się pokazać :D Oczywiście wyszła porażka. Byłam taka wściekła bo to miało być na Boże Narodzenie a tu klops. Wtedy też robiłam piernika i to samo...twarde wyszły te ciasta jak kamień :D Ale myślę, że jakbym teraz zabrała się za sernik z moim R to by fajnie wyszło, z nim każde ciasto wychodzi :D Musimy spróbować zatem :D
paninka za mną też chodzi Pavlova pomimo, że nigdy chyba nie jadłam... ale jak zaczęliśmy oglądać Master Chef to jedliśmy ten tort oczami..
Madzia w dalszym ciągu bardzo Ci współczuję , że musisz się tak męczyć w pracy. Doskonale wiem jak zewnętrzne sytuacje mogą negatywnie wpływać na organizm czy to beznadziejna praca ( a raczej ludzie w niej pracujący) czy to szkoła itp. Już nie mogę się docvzekac kiedy sobie dychniesz:) A ta znajoma Polka to niech se da spokój z radami skoro to tylko teoria u niej:) Twoja mama będzie Ci wysyłała te wszystkie paczki?:)

hej :)
Linoone z tym apetytem mam tak samo, zmniejsza się...ale małe porcje jem już gdzieś od 4 miesiąca bo już wtedy jak zjadłam więcej to zadyszkę łapałam...także jem mało ale regularnie aczkolwiek raczej z przymusu niż z głodu.
Pumelova raz w życiu robiłam sernik wiedeński jak dopiero co wyszłam za mąż i chciałam się pokazać :D Oczywiście wyszła porażka. Byłam taka wściekła bo to miało być na Boże Narodzenie a tu klops. Wtedy też robiłam piernika i to samo...twarde wyszły te ciasta jak kamień :D Ale myślę, że jakbym teraz zabrała się za sernik z moim R to by fajnie wyszło, z nim każde ciasto wychodzi :D Musimy spróbować zatem :D
paninka za mną też chodzi Pavlova pomimo, że nigdy chyba nie jadłam... ale jak zaczęliśmy oglądać Master Chef to jedliśmy ten tort oczami..
Madzia w dalszym ciągu bardzo Ci współczuję , że musisz się tak męczyć w pracy. Doskonale wiem jak zewnętrzne sytuacje mogą negatywnie wpływać na organizm czy to beznadziejna praca ( a raczej ludzie w niej pracujący) czy to szkoła itp. Już nie mogę się docvzekac kiedy sobie dychniesz:) A ta znajoma Polka to niech se da spokój z radami skoro to tylko teoria u niej:) Twoja mama będzie Ci wysyłała te wszystkie paczki?:)

Dzięki Kasiu za wsparcie[emoji4]
Nie, te paczki czekają na mnie jak przyjadę za niecały miesiąc.
Mąż zawiezie mnie i córkę i sam wraca do szwecji, bo musi firmy pilnować. Cześć rzeczy zabierze od razu, to co na początku nie będzie nam potrzebne. Zobaczymy czy na poród zdąży. Niby moja gin ma dawać znać jak będzie blisko, ale nastawiam sie raczej na samodzielny poród, najwyżej miło sie zaskoczę jak zdąży. Ale wiadomo ze przecież sie nie teleportuje[emoji6] myślałam nad mama albo siostra, ale wole sama. Z siostra jakoś nie mogę sie dogadać wogole i będzie mi tylko na nerwy działać, a mama zacznie panikować i tez mnie będzie wkurzać.

reklama
Dzięki Kasiu za wsparcie[emoji4]
Nie, te paczki czekają na mnie jak przyjadę za niecały miesiąc.
Mąż zawiezie mnie i córkę i sam wraca do szwecji, bo musi firmy pilnować. Cześć rzeczy zabierze od razu, to co na początku nie będzie nam potrzebne. Zobaczymy czy na poród zdąży. Niby moja gin ma dawać znać jak będzie blisko, ale nastawiam sie raczej na samodzielny poród, najwyżej miło sie zaskoczę jak zdąży. Ale wiadomo ze przecież sie nie teleportuje[emoji6] myślałam nad mama albo siostra, ale wole sama. Z siostra jakoś nie mogę sie dogadać wogole i będzie mi tylko na nerwy działać, a mama zacznie panikować i tez mnie będzie wkurzać.

cały czas zapominam, że zdecydowałaś się rodzić w PL:) ja sobie natomiast nie wyobrażam porodu w PL hehe. Jestem w UK dopiero od sierpnia zeszłego roku a zdążyłam wchłonąć tutejszą uprzejmość ludzi, także jeśli chodzi o opiekę medyczną. No i jeszcze jak ostatnio na lotnisku rozmawiałam z dziewczyną, która rodziła w tym samym szpitalu co ja będę i wyrażała się w superlatywach o nim to tym bardziej chcę tutaj i koniec kropka. Wiadomo, że przez uprzejmość lekarzy i położnych nie będzie mnie bolało mniej hehehe ale atmosfera jest dla mnie priorytetem:)

Czy uważacie, że ciąża wpłynęła na wasz mózg? Czy przypadkiem nie zrobiła z niego kaszki? Bo ja mam tak cholernie spóżniony zapłon, że aż mi wstyd:D nie kumam pewnych rzeczy tak błyskawicznie jak przed ciążą:D Chociaż mamy z moim R taką grę jak jedziemy samochodem, że jak zobaczymy jakiś żółty samochód to się klepiemy nawzajem gdzie się da. Chociaż mój ostatnio stwierdził, że cholernie bystra się zrobiłam pod tym wzgledem, że dostrzegam wszystkie żółte samochody nawet z ogromnych dystansów pomimo, że noszę okulary :) No ale wytłumaczył to tym, że w końcu mam w sobie dwa mózgi to w takim bądz razie on nie ma szans hehe Takie przemyslenie mnie naszło bo jak dodawałam teraz zdjęcie na wątku zakupowym to dopiero po tych kilku miesiącach bycia z Wami skapnęłam się jak bez trudu dodaje się duże zdjęcia :D Masakra, gdzie moja lotność?? :D

Ostatnia edycja:
Do góry