reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej, hej [emoji3]

Nie ogarniam BB ostatnio - sorry... Zostało mi sporo do nadrobienia, ale jak mam chwilę czasu i siadam, to już po chwili..leżę, a zaraz po tym lecę w kime. Tak miałam w sobotę i tak miałam wczoraj.

Widzę, że dziewczyny z Warszawy i Śląska skrzyknely się na spotkania - i super!!! Cieszę się bardzo [emoji4]

Dolnośląskie coś mało płodne było w tym czasie, bądź Laski błądza po innych forach [emoji1].

Ale obok dolnośląskiego jest lubuskie, następnie wielkopolskie .. Więc jak?
Jenny - skąd dokładnie jesteś (jak coś pisz na priv, jak tu nie chcesz) , S3 szybko Zielona Górę można podbić [emoji6].
A i nad jeziorko jakieś chciałabym z Malutka w sierpniu choć na troszkę podjechać [emoji6].

Paninka87 - u Ciebie widzę Leszno [emoji3]. Z Leszna mam wózek [emoji6] (choć zakupiłam je w Polkowicach).
Musialybysmy wybrać kiedyś jakąś drogę po środku i również doprowadzić do spotkania [emoji6].

Anita - gratuluję udanej wizyty [emoji3]. Piękne wagi maluszków. Nanosisz się Kobieto troszeczkę [emoji6]. My tu stekamy z pojedynczymi ciążami, a Ty luzik [emoji3].
Podziwiam dalsze jeżdżenie autem. Młoda jsk mnie kopie, to ja z automatu odrywam jedna rękę i gładze brzusio. Przy bliźniakach chyba nie ogarnialabym kierownicy [emoji1]. Szacuneczek

Inka - Kochana i my musimy znowu się spiknac [emoji3]. Gratuluję udanej wizyty i glowkowego ułożenia (jestem ciekawa czy moja podejmie próbę zmiany ułożenia).

Liluli - i dla Ciebie gratulacje [emoji3]. Piękna waga [emoji3]. Moja też pośladkowo póki co. Za tydzień mam wizytę, więc liczę na cud zmiany pozycji [emoji5]

Abed - nooo, witamy na "wolnym" [emoji3].

Paalina - i dla Ciebie gratki przejścia na macierzyński [emoji5]. Choć szkoda, że już w tej chwili będą Ci odliczać ten czas, który powinien być przeznaczony na wspólne chwilę z Dzidziolem po zewnętrznej stronie brzuszka.
Kiedy planujesz/ musisz wrócić do pracy po porodzie?

No nic mykam budzić moją urodzinowa Pannę [emoji3]. Do później! [emoji8]

Ostatnia edycja:
reklama
Liluli, gratuluję wizyty! super, że masz wstępny termin cc :)
Jenny, powodzenia na zakupach
Anita, tobie również gratuluję wizyty, super że wszystko z maluchami ok :)
Aga, ja ostatnio co usiądę czy położę się na kanapie to od razu oczy mi się zamykają. Dlatego w ciągu dnia omijam kanapę czy łóżko szerokim łukiem ;)

Ja wczoraj jak już pisałam, miałam szkołę rodzenia, było całkiem fajnie. Znowu świetna babeczka przyszła. Jak wszystkie położne/pielęgniarki są takie jak te co przychodzą na zajęcia, to jeszcze bardziej się cieszę, że wybrałam ten szpital. :D Było o kąpieli, pielęgnacji, podnoszeniu, ubieraniu, dbaniu o pępek, o wyprawce, itp. ogólnie chyba o wszystkim.

Powiem wam, że nie wiem o co chodzi, ale ja mam coraz mniejszy apetyt. W ogóle nie chce mi się jeść, a jak już zjem to czuję się tak straasznie pełna i nie mogę oddychać.. także jem mikro porcje. Dzidź chyba strasznie mi naciska na żołądek i płuca ;)

Liluli myślę dziś ze ha też nie dalam rady przejść tyle bo nogi mnie bolą nawet jak leżę:D super waga!!! Gratuluję udanej wizyty i wstępnego terminu cc:))) dobrze wiedzieć że nie tylko ja wykorzystałam wszystkie składki na zus w tej ciazy:D

Ewella ja dziś mam w planach pepco w poszukiwaniu spodenek :D mam nadzieję że mi tez się coś trafi;) ja jeszcze wody nie mam haha:))

Anita gratuluje udanej wizyty!! Super że maluchy tak zdrowo rosną;))

Też tak mam z tym spaniem. Kupiłam książkę żeby przetrwać na remontowym wygnaniu ale nie mam kiedy czytać bo zasypiam odrazu:D

Dziewczyny moje kochane - jest wyzwanie :D chce upiec pierwszy raz w życiu (spróbować chociaz:D) sernik wiedeński. Koniecznie ten bo się okazało po 12 latach związku że mój mąż lubi [emoji16]ktoś ma jakiś sprawdzony przepis?? Oglądałam wczoraj i 3 pierwsze z googli są zupełnie rozne[emoji19] więc chciałabym taki który ma największe szanse wyjsc[emoji16][emoji16] ktoś coś?? [emoji513]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone - znasz mnie już troszkę, i.. Wierz mi ja raczej mało co w ogóle w domu jestem [emoji1]. Stad jak już się pojawiam i przychodzi czas na siad, to wolę w kuchni usiąść [emoji1], tam raczej nie zasne.
Ale poprzedni tydzień mocno mi w kość dał, więc nie mam wyrzutów sumienia, że potrzebuję odreagować [emoji5].

Z tym jedzeniem mam podobnie, może poza mikro porcjami (jem raczej średnie porcje). Potrafię np. zjeść sniadanie po 12:00. Albo w ogóle zapominam o obiedzie. Nie pilnuje godzin jedzenia. Kolacja ok.22:00? Czasami też się zdarza [emoji6]

Dzien dobry Dziewczyny!:)
Ja czytam co piszecie, ale nie ogarniam cos ostatnio pisania,
gratuluje wszystkim udanych wizyt, wolnego od pracy, Liluli juz ustalonego terminu cc:)

Krakuski tez sie spotykaja, widzimy sie w srode!:) na pewno jeszcze cos zorganizujemy, bo np Abed nie moze:)
Karuzela a Ty?

Pumelova szalejesz w tej kuchni;) nie mam pojecia jak zrobic sernik, umiem tylko taki na zimno hihi;)

Misia, Inka, Anita, Liluli gratulacje udanych wizyt!
Mąż odebrał wczoraj wózek i fotelik, poskładał wszystko to i humor się trochę poprawił :)
Ja płyny do prania kupiłam już daaawno temu, ale czekam aż się skończy szykowanie góry :) Bo przecież teraz się kurzy :p Jakie żelazko polecacie? Zanim ogarnę całą garderobę Malutkiej muszę kupić jakieś porządne. Najlepiej takie, które samo prasuje :)

Ostatnia edycja:
Inka gratuluje udanej wizyty :)
Liluli to już coś ustalone :) ale może jeszcze się przekręcić
Anita super wieści :) a ja nie mam prawie co kupować ;) mam drugiego synka i wszystko trzymałam, pory roku też się zgadzają więc wszystko mam łącznie z wózkiem i łóżeczkiem :)
aga_k_m najlepszego dla córki :) będziecie jeszcze dziś świętować ?
Linoone ja też mam większy apetyt zwłaszcza na słodkie ;) eh...
pumelova i bardzo dobrze że wykożystasz ZUS, bo na mnie zarobią :( wypłatę będę miec z podstawy z 2015 :( ale cóż poradzić...

więc mój pierwszy dzień zaczęłam od śniadania z mężem bo chory i w domu dziś został :) teraz ogarnę domek na przyjazd boich dziewczyn a po popołudiu po L4 i do kosmetyczki :) u nas na razie słońce :) Miłego dnia :)

Robiłam ostatnio zdjęcia brzuszkowe, wybrałam z całego multum 3, teraz czekam aż mąż podejmie ostateczną decyzję. Po obróbce Wam pokaże. Ale co dziwne na niektórych zdjęciach nie widać mi brzucha, jak np z Nałęczowa ;) chyba takie na fb wrzucę
1495526380-aaaaaa.jpeg

Edit. Bardzo spikselowalo zdjęcie :/

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć Dziewczynki. Jakimś cudem zaczął działać mi internet w pracy, bo ostatnio nic nie łączyło mi na tel.
Podczytuje Was codziennie ale jakoś ciężko mi nadrobić i sie odnieść.
Zazdroszczę spotkań które macie w planach- zjedzcie loda za mnie[emoji6]chociaż domyślam sie ze i jak zjem, bo ostatnio dzień bez loda to dzień stracony[emoji6]
Tymuniek trzymaj sie dzielnie!
Bulkaasia chyba miała jakoś niedługo witac swoje dzieciaczki - powodzenia i wszystkiego najlepszego!
Paalina współczuje Ci z ta służba zdrowia. Jak czytam to co piszesz, to jakby poniekąd o sobie czytała. Ostatnio byłam u położnej i jak zwykle mierzenie brzucha na leżąco. Także tym razem miałam pobierany wymaz z nosa i gardła bo za granice jeździłam i mogłam jakieś bakterie przywieść[emoji33] przecież nie byłam w Afryce, tylko w Polsce. Nawet nie chciało mi sie dyskutować, bo to było żenujące. Musiałam także pobrać patyczkiem (takim jak u nas 10 lat temu pobierali) wymaz na cytologię - sama[emoji15] mówiłam ze mam wysokie ciśnienie 148/99, ale u niej było w normie i powiedziała ze to nic takiego. I ze te elektroniczne urządzenia nie są dokładne i zawyżają, wiec nie mam czym sie przejmować. Ja jej tłumaczyłam ze ja to czuje ze cos jest nie tak, ale ona nie przyjęła sie. Na szczęście unormowało mi sie w miarę, wiec staram sie być dobrej myśli. Choć widzę ze to wysokie ciśnienie ma związek z praca. Toteż biorę kilka dni urlopu jeszcze w między czasie teraz, żeby maksymalnie skrócić tygodnie pracy. W tym tyg jeszcze tylko jutro.
Najgorzej stresuje sie ze wszystkie ciuszki i rzeczy dla Mai mam u rodziców w Polsce. I nic nie mam poprane, ani torba nie spakowana. Chociaż prawie wszystko już mam, pozostaje tylko zamówienie w Gemini i będzie koniec. Ale już mama sie denerwuje ze ruszyć sie nie mozna w moim pokoju u nich, bo wszędzie stoją paczki od kurierów[emoji6]
Pozdrowiam Was serdecznie! Miłego dnia[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry