reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej, hej [emoji3]

Nie ogarniam BB ostatnio - sorry... Zostało mi sporo do nadrobienia, ale jak mam chwilę czasu i siadam, to już po chwili..leżę, a zaraz po tym lecę w kime. Tak miałam w sobotę i tak miałam wczoraj.

Widzę, że dziewczyny z Warszawy i Śląska skrzyknely się na spotkania - i super!!! Cieszę się bardzo [emoji4]

Dolnośląskie coś mało płodne było w tym czasie, bądź Laski błądza po innych forach [emoji1].

Ale obok dolnośląskiego jest lubuskie, następnie wielkopolskie .. Więc jak?
Jenny - skąd dokładnie jesteś (jak coś pisz na priv, jak tu nie chcesz) , S3 szybko Zielona Górę można podbić [emoji6].
A i nad jeziorko jakieś chciałabym z Malutka w sierpniu choć na troszkę podjechać [emoji6].

Paninka87 - u Ciebie widzę Leszno [emoji3]. Z Leszna mam wózek [emoji6] (choć zakupiłam je w Polkowicach).
Musialybysmy wybrać kiedyś jakąś drogę po środku i również doprowadzić do spotkania [emoji6].

Anita - gratuluję udanej wizyty [emoji3]. Piękne wagi maluszków. Nanosisz się Kobieto troszeczkę [emoji6]. My tu stekamy z pojedynczymi ciążami, a Ty luzik [emoji3].
Podziwiam dalsze jeżdżenie autem. Młoda jsk mnie kopie, to ja z automatu odrywam jedna rękę i gładze brzusio. Przy bliźniakach chyba nie ogarnialabym kierownicy [emoji1]. Szacuneczek

Inka - Kochana i my musimy znowu się spiknac [emoji3]. Gratuluję udanej wizyty i glowkowego ułożenia (jestem ciekawa czy moja podejmie próbę zmiany ułożenia).

Liluli - i dla Ciebie gratulacje [emoji3]. Piękna waga [emoji3]. Moja też pośladkowo póki co. Za tydzień mam wizytę, więc liczę na cud zmiany pozycji [emoji5]

Abed - nooo, witamy na "wolnym" [emoji3].

Paalina - i dla Ciebie gratki przejścia na macierzyński [emoji5]. Choć szkoda, że już w tej chwili będą Ci odliczać ten czas, który powinien być przeznaczony na wspólne chwilę z Dzidziolem po zewnętrznej stronie brzuszka.
Kiedy planujesz/ musisz wrócić do pracy po porodzie?

No nic mykam budzić moją urodzinowa Pannę [emoji3]. Do później! [emoji8]

Ostatnia edycja:
reklama
Liluli, gratuluję wizyty! super, że masz wstępny termin cc :)
Jenny, powodzenia na zakupach
Anita, tobie również gratuluję wizyty, super że wszystko z maluchami ok :)
Aga, ja ostatnio co usiądę czy położę się na kanapie to od razu oczy mi się zamykają. Dlatego w ciągu dnia omijam kanapę czy łóżko szerokim łukiem ;)

Ja wczoraj jak już pisałam, miałam szkołę rodzenia, było całkiem fajnie. Znowu świetna babeczka przyszła. Jak wszystkie położne/pielęgniarki są takie jak te co przychodzą na zajęcia, to jeszcze bardziej się cieszę, że wybrałam ten szpital. :D Było o kąpieli, pielęgnacji, podnoszeniu, ubieraniu, dbaniu o pępek, o wyprawce, itp. ogólnie chyba o wszystkim.

Powiem wam, że nie wiem o co chodzi, ale ja mam coraz mniejszy apetyt. W ogóle nie chce mi się jeść, a jak już zjem to czuję się tak straasznie pełna i nie mogę oddychać.. także jem mikro porcje. Dzidź chyba strasznie mi naciska na żołądek i płuca ;)

Liluli myślę dziś ze ha też nie dalam rady przejść tyle bo nogi mnie bolą nawet jak leżę:D super waga!!! Gratuluję udanej wizyty i wstępnego terminu cc:))) dobrze wiedzieć że nie tylko ja wykorzystałam wszystkie składki na zus w tej ciazy:D

Ewella ja dziś mam w planach pepco w poszukiwaniu spodenek :D mam nadzieję że mi tez się coś trafi;) ja jeszcze wody nie mam haha:))

Anita gratuluje udanej wizyty!! Super że maluchy tak zdrowo rosną;))

Też tak mam z tym spaniem. Kupiłam książkę żeby przetrwać na remontowym wygnaniu ale nie mam kiedy czytać bo zasypiam odrazu:D

Dziewczyny moje kochane - jest wyzwanie :D chce upiec pierwszy raz w życiu (spróbować chociaz:D) sernik wiedeński. Koniecznie ten bo się okazało po 12 latach związku że mój mąż lubi [emoji16]ktoś ma jakiś sprawdzony przepis?? Oglądałam wczoraj i 3 pierwsze z googli są zupełnie rozne[emoji19] więc chciałabym taki który ma największe szanse wyjsc[emoji16][emoji16] ktoś coś?? [emoji513]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone - znasz mnie już troszkę, i.. Wierz mi ja raczej mało co w ogóle w domu jestem [emoji1]. Stad jak już się pojawiam i przychodzi czas na siad, to wolę w kuchni usiąść [emoji1], tam raczej nie zasne.
Ale poprzedni tydzień mocno mi w kość dał, więc nie mam wyrzutów sumienia, że potrzebuję odreagować [emoji5].

Z tym jedzeniem mam podobnie, może poza mikro porcjami (jem raczej średnie porcje). Potrafię np. zjeść sniadanie po 12:00. Albo w ogóle zapominam o obiedzie. Nie pilnuje godzin jedzenia. Kolacja ok.22:00? Czasami też się zdarza [emoji6]

Dzien dobry Dziewczyny!:)
Ja czytam co piszecie, ale nie ogarniam cos ostatnio pisania,
gratuluje wszystkim udanych wizyt, wolnego od pracy, Liluli juz ustalonego terminu cc:)

Krakuski tez sie spotykaja, widzimy sie w srode!:) na pewno jeszcze cos zorganizujemy, bo np Abed nie moze:)
Karuzela a Ty?

Pumelova szalejesz w tej kuchni;) nie mam pojecia jak zrobic sernik, umiem tylko taki na zimno hihi;)

Misia, Inka, Anita, Liluli gratulacje udanych wizyt!
Mąż odebrał wczoraj wózek i fotelik, poskładał wszystko to i humor się trochę poprawił :)
Ja płyny do prania kupiłam już daaawno temu, ale czekam aż się skończy szykowanie góry :) Bo przecież teraz się kurzy :p Jakie żelazko polecacie? Zanim ogarnę całą garderobę Malutkiej muszę kupić jakieś porządne. Najlepiej takie, które samo prasuje :)

Ostatnia edycja:
Inka gratuluje udanej wizyty :)
Liluli to już coś ustalone :) ale może jeszcze się przekręcić
Anita super wieści :) a ja nie mam prawie co kupować ;) mam drugiego synka i wszystko trzymałam, pory roku też się zgadzają więc wszystko mam łącznie z wózkiem i łóżeczkiem :)
aga_k_m najlepszego dla córki :) będziecie jeszcze dziś świętować ?
Linoone ja też mam większy apetyt zwłaszcza na słodkie ;) eh...
pumelova i bardzo dobrze że wykożystasz ZUS, bo na mnie zarobią :( wypłatę będę miec z podstawy z 2015 :( ale cóż poradzić...

więc mój pierwszy dzień zaczęłam od śniadania z mężem bo chory i w domu dziś został :) teraz ogarnę domek na przyjazd boich dziewczyn a po popołudiu po L4 i do kosmetyczki :) u nas na razie słońce :) Miłego dnia :)

Robiłam ostatnio zdjęcia brzuszkowe, wybrałam z całego multum 3, teraz czekam aż mąż podejmie ostateczną decyzję. Po obróbce Wam pokaże. Ale co dziwne na niektórych zdjęciach nie widać mi brzucha, jak np z Nałęczowa ;) chyba takie na fb wrzucę
1495526380-aaaaaa.jpeg

Edit. Bardzo spikselowalo zdjęcie :/

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć Dziewczynki. Jakimś cudem zaczął działać mi internet w pracy, bo ostatnio nic nie łączyło mi na tel.
Podczytuje Was codziennie ale jakoś ciężko mi nadrobić i sie odnieść.
Zazdroszczę spotkań które macie w planach- zjedzcie loda za mnie[emoji6]chociaż domyślam sie ze i jak zjem, bo ostatnio dzień bez loda to dzień stracony[emoji6]
Tymuniek trzymaj sie dzielnie!
Bulkaasia chyba miała jakoś niedługo witac swoje dzieciaczki - powodzenia i wszystkiego najlepszego!
Paalina współczuje Ci z ta służba zdrowia. Jak czytam to co piszesz, to jakby poniekąd o sobie czytała. Ostatnio byłam u położnej i jak zwykle mierzenie brzucha na leżąco. Także tym razem miałam pobierany wymaz z nosa i gardła bo za granice jeździłam i mogłam jakieś bakterie przywieść[emoji33] przecież nie byłam w Afryce, tylko w Polsce. Nawet nie chciało mi sie dyskutować, bo to było żenujące. Musiałam także pobrać patyczkiem (takim jak u nas 10 lat temu pobierali) wymaz na cytologię - sama[emoji15] mówiłam ze mam wysokie ciśnienie 148/99, ale u niej było w normie i powiedziała ze to nic takiego. I ze te elektroniczne urządzenia nie są dokładne i zawyżają, wiec nie mam czym sie przejmować. Ja jej tłumaczyłam ze ja to czuje ze cos jest nie tak, ale ona nie przyjęła sie. Na szczęście unormowało mi sie w miarę, wiec staram sie być dobrej myśli. Choć widzę ze to wysokie ciśnienie ma związek z praca. Toteż biorę kilka dni urlopu jeszcze w między czasie teraz, żeby maksymalnie skrócić tygodnie pracy. W tym tyg jeszcze tylko jutro.
Najgorzej stresuje sie ze wszystkie ciuszki i rzeczy dla Mai mam u rodziców w Polsce. I nic nie mam poprane, ani torba nie spakowana. Chociaż prawie wszystko już mam, pozostaje tylko zamówienie w Gemini i będzie koniec. Ale już mama sie denerwuje ze ruszyć sie nie mozna w moim pokoju u nich, bo wszędzie stoją paczki od kurierów[emoji6]
Pozdrowiam Was serdecznie! Miłego dnia[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry