reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
No własnie ta regularność mnie zastanawia, a nie ma co z tym jechać,bo w poniedziałek na ktg przez pół godziny miałam regularne skurcze co 4-5 minut , mieli czarno na białym, ale mnie zbadała i stwierdziła,że nic się nie dzieje,więc jak zadzwonię to zrobią już całkiem ze mnie wariatkę. Po kąpieli mi te skurcze w czwartek nie minęły, a wczoraj już byłam po kąpieli i nie chciało mi się wychodzić z łóżka i wspinać do wanny już. W dzień są od czasu do czasu, a wieczorem regularne, albo już sobie coś wkręcam (?)
Z ciśnieniem też już byłam, mam brać leki i resztę mają w dupie. Ja przed ciążą już miałam problem z ciśnieniem,bo mam skoki ciśnienia, więc znając życie zmierzę w domu 160/90 a dojadę do szpitala to 120/60 ^^ dlatego w Polsce zapewne byłabym już na oddziale w celu obserwacji, a tu najwyraźniej mam sobie radzić. Muszę przeczekać do środy,bo wtedy mam w końcu wizytę u ginekologa, a nie położnej,więc na pewno będę zbadana , obejrzana.
Jestem okropnie zawiedziona opieką tutaj, straszne to. Wydaje mi się,że położna nie komunikuje się dobrze z ip. Oni mi mówili jedno , a ona to co oni uważali za ważne miała w dupie. W środę sobie to wyjaśnię u lekarza,bo mam dość. Wszystko bagatelizują, a ja nie wiem już na czym stoję.
Mogę sobie dzwonić, jeździć , a oni nic nie widzą, a jak ostatnio coś zauważyli, to na kontroli nagle wszystko samo się "naprawiło" i nie ma się czym martwić. Jedyne co ją zmartwiło,to że wyglądam na zmęczoną i zestresowaną. Debile po prostu, takie odnoszę wrażenie :/

Aha83 - jeszcze sie okaze ze jestesmy sąsiadkami [emoji23]

Ja sie moge spotkac kiedykolwiek ;D proponuje jednak godizny okolopoludniowe lub poranne ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Aha Ola Może w weekend? Ja ogólnie to mogę cały czas, jestem na zwolnieniu, w środę mam lekarza. Ale pod koniec tygodnia mogę. ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Paalinaa porąbani są ci lekarze i służba zdrowia. Niestety jeśli się nie płaci to najczęściej (nie mówię w 100%) nie masz pewności co do swojego zdrowia :/

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Ja sie zastanawiam czy ja nie rozrozniam czy co. Stawia mi sie macicac twardnieje, moze pobolewa ale ja to sobie tlumacze ze to Corcia sie obraca przeciaga. Jak wy to rozroznicie ? :)
Ps. Masakryczny dzien dzis mialam. Jestesmy na tych wakacjach, meza zostawilam w porcie a z synkiem poszlam na gry. Po drodze sie przewrocilam mam cale strzaskane kolano, jacys ludzie mnie zbierali. Cale szczescie chyba nie uderzylam sie w brzuch, ani mojemu trzylatkowi sie nic sie stalo. Ale strachu sie najadlam ze ryczalam jak bobr ...
Ps 2 czy ktoras z tu obecnych ciezarnych lub juz mam miala do czynienia z grzybica paznokci? Mam wrazenie ze cos sie w tym kierunku dzieje u synka.. chetnie bym popisala z kims kto ma stycznosc:/ oczywiscie planuje wizyte u dermat.

reklama
hej dziewczny,

Wszytkim na poczatek gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za Wasze wizyty w zblizajacym sie tygodniu.

Zazdroszcze Wam troche tych planowanych spotkan. Ja z zachodniej Polski wiec poki co mam za daleko do Was ;(

Niestety nie pamietam która z Was pisała ze bedac w domu na zwolnieniu ma sie wiecej obowiazków niz bedąc w pracy. Podpisuje sie pod tym w 100%. Tylko sprzatanie, pranie gotowanie i zabawy z córka ....teraz sliczna pogoda wiec mała w domu nie usiedzi ...wiec ciagle plac zabaw, spacery ....
a mi nadal energii brak,...jutro lub pojutrze planuje wypad do sklepów popatzrec za wyprawkowymi rzeczami...to moze mi sie nastrój poprawi....

Do góry