reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Brrr ja wczoraj zaś skurcze w nocy. Po skurczu zaczynało mnie telepać, robiło mi się zimno. Ciśnienie 154/94 :/
We wtorek USG pomiarowe , a w środę wizyta u ginekologa. Wytrzymam.
Biorę magnez i jakiś zamiennik dopegytu , 3x dziennie.
Jeszcze wczoraj mnie mój w tyłek klepną przy skurczu,bo nie wiedział, maaatko jak mi się ból rozszedl po plecach i nogach haha więcej nie klepnie :p
Często też ma jakieś kłucie w środku :/ a wczoraj w ogóle takie uczucie rozpierania w kroczu przy tych skurczach. W środę na wizycie na pewno będzie wszystko ok, jak zwykle ^^
Skurcze przepowiadające mogą być regularne (co 3-5 minut) i bolesne? Z córką w ogóle nie miałam skurczy takich :/

reklama
Hmmm chyba nie powinny byc bolesne ani regularne. Moze lepiej skontrolować?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Gdzieś tam było że bolesne mogą być (zależy indywidualnie) ale nie powinny być regularne, ale w regularne mogą przejść zaczynając poród. Gdzieś tam też było że ciepła kąpiel powinna osłabić skurcze przepowiadające zaś nie wpłynie na "prawdziwe". Niezależnie od tego co napisałam-jedź się komuś pokazać, moim zdaniem.

Tymuniek to już tak blisko,
Misia a to nie od słońca,moja skóra tak reaguje na pierwsze promienie słoneczne
U nas było pięknie w czwartek i piątek,a od wczoraj zimno,15 stopni mniej i narazie poprawy nie widać
Ja mam skurcze przepowiadajace bardzo bolesne,co ciekawe w poprzednich ciązach nie miałam.
Jutro wreszcie wizyta,4 tyg to zdecydowanie za długa przerwa
Macie też taki apetyt?ja odkąd skończyłam 30 tydzień nie mogę z głodu,przy tej diecie się wykończe,jem co godzinę żeby troszkę oszukać głód.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia czyli jak się powtórzy to już zostajesz.. oj mam nadzieję że spokojnie do terminu doczekasz bez wizyt u lekarza

Inka oj takie pierożki wlasnorobione, dawno nie jadłam. Mama takie dobre robiła, no ale pracuje a ja aż tak manualna nie jestem ;)

Ola W .Tak z Wawra ;) a Ty jaką dzielnica? Może też trzeba się spotkać :D

Paalinaa niby przepowiadajace są bezbolesne. Więc jak cię boli to jedz do szpitala. Już z torbą. To dobrze nie wygląda.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Palina skurcze jak skurcze ale to cisnienie bezwzglednie powinnas pojechac na izbe.

Misia super ze wszytsko ok! Lepiej dmuchac na zimne i sprawdzic

Cześć kochane,
Położna mi powiedziała że te skurcze mają być bezbolesne...także lepiej to sprawdzić...ja czasem mam regularne w pochwie,nieprzyjemne.
Co do apetytu to jem bo muszę:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Inka a z czym pierogi? Ja lubić pierogi że wszystkim oprócz z mięsem :)
Paalinaa chyba bym gdzieś pojechała się pokazać. U mnie się okazało że młody główka napiera już na wyjście. A chyba przepowiadajace nie powinny być reguralne jak Aim pisze. Te nam radzili pod prysznic iść i zobaczyć czy przejdzie.
Tea na pewno nie od słońca bo się pojawiły jak siedziałam w domu i zaczęły mi palce dretwiec, i w ogóle mnie w tym roku słońce jeszcze nie widziało :) ja mam apetyt ale się szybko zapelniam i jeszcze mi się odbija to porcję są małe, za to ostatnio mnie na cole z lodem naszło.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry