reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Brrr ja wczoraj zaś skurcze w nocy. Po skurczu zaczynało mnie telepać, robiło mi się zimno. Ciśnienie 154/94 :/
We wtorek USG pomiarowe , a w środę wizyta u ginekologa. Wytrzymam.
Biorę magnez i jakiś zamiennik dopegytu , 3x dziennie.
Jeszcze wczoraj mnie mój w tyłek klepną przy skurczu,bo nie wiedział, maaatko jak mi się ból rozszedl po plecach i nogach haha więcej nie klepnie :p
Często też ma jakieś kłucie w środku :/ a wczoraj w ogóle takie uczucie rozpierania w kroczu przy tych skurczach. W środę na wizycie na pewno będzie wszystko ok, jak zwykle ^^
Skurcze przepowiadające mogą być regularne (co 3-5 minut) i bolesne? Z córką w ogóle nie miałam skurczy takich :/

reklama
Hmmm chyba nie powinny byc bolesne ani regularne. Moze lepiej skontrolować?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Gdzieś tam było że bolesne mogą być (zależy indywidualnie) ale nie powinny być regularne, ale w regularne mogą przejść zaczynając poród. Gdzieś tam też było że ciepła kąpiel powinna osłabić skurcze przepowiadające zaś nie wpłynie na "prawdziwe". Niezależnie od tego co napisałam-jedź się komuś pokazać, moim zdaniem.

Tymuniek to już tak blisko,
Misia a to nie od słońca,moja skóra tak reaguje na pierwsze promienie słoneczne
U nas było pięknie w czwartek i piątek,a od wczoraj zimno,15 stopni mniej i narazie poprawy nie widać
Ja mam skurcze przepowiadajace bardzo bolesne,co ciekawe w poprzednich ciązach nie miałam.
Jutro wreszcie wizyta,4 tyg to zdecydowanie za długa przerwa
Macie też taki apetyt?ja odkąd skończyłam 30 tydzień nie mogę z głodu,przy tej diecie się wykończe,jem co godzinę żeby troszkę oszukać głód.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia czyli jak się powtórzy to już zostajesz.. oj mam nadzieję że spokojnie do terminu doczekasz bez wizyt u lekarza

Inka oj takie pierożki wlasnorobione, dawno nie jadłam. Mama takie dobre robiła, no ale pracuje a ja aż tak manualna nie jestem ;)

Ola W .Tak z Wawra ;) a Ty jaką dzielnica? Może też trzeba się spotkać :D

Paalinaa niby przepowiadajace są bezbolesne. Więc jak cię boli to jedz do szpitala. Już z torbą. To dobrze nie wygląda.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Palina skurcze jak skurcze ale to cisnienie bezwzglednie powinnas pojechac na izbe.

Misia super ze wszytsko ok! Lepiej dmuchac na zimne i sprawdzic

Cześć kochane,
Położna mi powiedziała że te skurcze mają być bezbolesne...także lepiej to sprawdzić...ja czasem mam regularne w pochwie,nieprzyjemne.
Co do apetytu to jem bo muszę:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Inka a z czym pierogi? Ja lubić pierogi że wszystkim oprócz z mięsem :)
Paalinaa chyba bym gdzieś pojechała się pokazać. U mnie się okazało że młody główka napiera już na wyjście. A chyba przepowiadajace nie powinny być reguralne jak Aim pisze. Te nam radzili pod prysznic iść i zobaczyć czy przejdzie.
Tea na pewno nie od słońca bo się pojawiły jak siedziałam w domu i zaczęły mi palce dretwiec, i w ogóle mnie w tym roku słońce jeszcze nie widziało :) ja mam apetyt ale się szybko zapelniam i jeszcze mi się odbija to porcję są małe, za to ostatnio mnie na cole z lodem naszło.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry