reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Mam dokładnie tak samo aż się mąż śmieje , że jak byłam z córką w ciąży to byłam młodsza i lepiej znosiłam. Czy on sugeruje, że się postarzałam? :):)

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png
A dużo czasu minęło od ciąży z córką? Hahaha, faceci ;) ciekawe co by było jak by to Oni musieli być w ciąży ;)

reklama
Truskawka - kciukasy zacisniete [emoji3]

AAggAA - jak to "wyzulic"?, kurcze...padaczka, to nie odcisk na palcu! Powinnaś być dodatkowo chroniona. Toż to już chodzi o podwójne bezpieczeństwo.

Nie powinnam tego pisać... Bo zasieje u Ciebie strach i niepokój, ale... Miałam koleżanke, która w trakcie ataku niefortunnie upadła w łazience na posadzke (uderzając w kant cokoliku). Zanim jej mąż dotarł do domu - było za późno [emoji22][emoji22][emoji22].
Także.. Postaw sprawę baaaardzo jasno przy kolejnej wizycie. Jak nie gin, to neurolog.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Z jednej strony dziwne, bo jakbym mowila o padaczce wszędzie to nikt by mnie nie zatrudnił...ale z padaczka w ciąży to napylac do roboty mozna! :D mysle ,ze ona nie ma za bardzo pojecia co jest grane. Dopiero jak powiem, ze zdycham to da. Ale idę jeszcze do innego Pana ginekologa, on moze podejdzie do sprawy inaczej.
Sytuacja, ktora opisałaś przypomina mi pare moich, ale nie z aż tak tragicznym skutkiem :-(
Gdybym tylko mogla sie normalnie wysypiać to byłaby inna sprawa...bo zawsze padalam przez niewyspanie...

AAggAA - mam nadzieję, że nie trzeba będzie z tej poradni korzystać [emoji2].
A dlaczego pytasz - masz jakieś wskazania ku temu?

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Dużo już napisalyscie, wiadomo zresztą jak to na forum.

Z rana zas brudzenie mnie powitalo ale minimalne.. chyba umowie się na fotel na badanie bo z jakiegoś powodu to brudzenie być musi. może ta nadzerka.. juz kiedyś miałam.. babka na scanie mówiła, że wszystko wewnętrznie wygląda idealnie.. może za niską dawka próg. bo zeszlam z 4-3 na 2 teraz.. Sama nie wjem. umawiam się jeszcze na scan dodatkowy za jakieś 2 tyg.

U mnie Tesciowa i wszyscy na szczęście daleko. w Pl ostatni raz to 10 lat temu byłam i się nie wybieram za to przyloty do nas to mordega dla mnie więc rzadko sobie życzę. Sama sobie świetnie radzę i pomocy nie potrzebuje hihi.

Co do objawów nie komentuje bo ta ciąża jest dziwna.. Nie chce się nakrecac bo tk mi nie skuzy.
Za to zjadlam 3 paczuszki takiego mieska na M pychaaa a teraz bym zjadła rafaello. mąż wczoraj kupił mi bodziaki i słodkości. normaknie gardze i nie lubię ale na to się skuszę.
Za fo kocham piec. robić ciasta etc. w ciazy tej nie daje rady.. wiec maz musi sam bo dzieci przyzwyczajone juz ze codziennie coś jest na deser a kupnych rzeczy nie Kubie, nawet chlebow.. zresztą sama nie jadam chyba że od święta.

Tyle wizyt dzis. tak myślę, że w sobotę zrobię listę to może założę od razu ten drugi wątek wizyt? będziecie tam wchodzić i sprawdzać, która kiedy ma wizyte? na listopadowkach to było dla nas super ukatwienie, która kiedy i o której.

Hajmal o której dzis Twoja wizyta?? bo resztę znam a tej nie :(. kciuki trzymam bardzo mocno!! za każdą i czekam na wiesci!

Cześć mamuśki,chciałam napisać dopiero w środę ale nie wytrzymam tak długo.Jestem już w domu,to co oni wyczyniali że mną w szpitalu to szok.Pisałam że trafiłam tam z podejrzeniem ciąży pozamacicznej,położyli mnie na onkologii bo taką ciążę usuwa się chemią,po 2 dniach stwierdzili że pęcherzyk jest w macicy ale nie wiedzą czy poza macica też czegoś nie ma,dali mi nadzieję na normalną ciążę,następnego dnia stwierdzili jednak że pecherzyk jest pusty i może być niebezpiecznie bo beta szybko rośnie,więc znów załamka,tak trzymali mnie do pon.I w pon.stwierdzili że zrobią mi laparoskopie diagnostyczną pod pełną narkoza a potem ewentualnie lyzeczkowanie.Na szczęście ktoś pomyślał żeby mnie jeszcze wysłać na lepsze usg na ginekologie.Tam przyjął mnie profesor zrobił usg i powiedział że jak dla niego to normalna ciąża tyle że nisko zagniezdzona w macicy i młodsza o 2 tyg.wychodzi 5 tydzień a wtedy nie musi być jeszcze widać zarodka i ze mam jechać do domu.byłam w szoku,2 razy odbierali mi nadzieję i z powrotem dawali,na końcu uniknelam laparoskopii,teraz czekam na środę na wizytę u mojego gina i oby było widać zarodek,dodam że w pon.jak wychodziłam to beta wynosiła 12300,więc ok jak na 5 tydzień,i dostałam okropne mdłości.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć mamuśki,chciałam napisać dopiero w środę ale nie wytrzymam tak długo.Jestem już w domu,to co oni wyczyniali że mną w szpitalu to szok.Pisałam że trafiłam tam z podejrzeniem ciąży pozamacicznej,położyli mnie na onkologii bo taką ciążę usuwa się chemią,po 2 dniach stwierdzili że pęcherzyk jest w macicy ale nie wiedzą czy poza macica też czegoś nie ma,dali mi nadzieję na normalną ciążę,następnego dnia stwierdzili jednak że pecherzyk jest pusty i może być niebezpiecznie bo beta szybko rośnie,więc znów załamka,tak trzymali mnie do pon.I w pon.stwierdzili że zrobią mi laparoskopie diagnostyczną pod pełną narkoza a potem ewentualnie lyzeczkowanie.Na szczęście ktoś pomyślał żeby mnie jeszcze wysłać na lepsze usg na ginekologie.Tam przyjął mnie profesor zrobił usg i powiedział że jak dla niego to normalna ciąża tyle że nisko zagniezdzona w macicy i młodsza o 2 tyg.wychodzi 5 tydzień a wtedy nie musi być jeszcze widać zarodka i ze mam jechać do domu.byłam w szoku,2 razy odbierali mi nadzieję i z powrotem dawali,na końcu uniknelam laparoskopii,teraz czekam na środę na wizytę u mojego gina i oby było widać zarodek,dodam że w pon.jak wychodziłam to beta wynosiła 12300,więc ok jak na 5 tydzień,i dostałam okropne mdłości.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
o matko!!!
Trzymam kciuki żeby na wizycie był już zarodek &&& :)
Bądź dobrej myśli.

Do góry