reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hejka:)
Wiecie co, wy miałyscie dość zimnej pogody a teraz ja mam do d***:(prawie non stop.leje,-wczoraj do południa bylo fajnie a po południu lunęło jak z cebra i do tej pory tak jest...ehh...

Alex to są właśnie te skurcze przepowiadające.
Emol ja kiedyś patrzyłam za takim ubezpieczeniem ale strasznie drogo to wychodziło:( pamiętam, że ok 1000zł miesięcznie...także dziewczyny, które mają jakieś ubezpieczenia z pracy typu Lux med czy medicover mają super bo z tego co wiem to te składki nie są wysokie, zależy od firmy.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova ja od kiedy pamiętam miałam bardzo ciężkie nogi, nawet za dzieciaka. Już wcześniej myślałam aby zrobić usg żył ale jakoś czasu nie było. Teraz ta ręka to nie ma przebacz na pewno w tym roku pójdę ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Hej kobietki.
Wieki mnie nie było. Mam ogromniastego doła i kupe spraw na głowie. Czytam Was codziennie tylko weny do pisania nie było.. . . Przepraszam....
Wszystko mi się poprzewracało. Mój R jest na skraju bezrobocia (od trzech miesiecy mu nie płaca). Firma mu pada. Zaczelismy robic naszą sypialnie ale, nasz fantastyczny gospodarz podniusł nam czynsz i zrobił sypialnie bez okien!! Mam ogromna garderobe z materacem do spania. Okno musimy sobie sami kupic i wstawic. Nie byle jakie tylko dachowe!! Koszt kakiego okna to cos koło 2000zl. Bez robocizny.
Wyprawka w lesie. Kasy brak. Jak poczytalam że nie tylko mnie to dotyczy to było mi razniej.
Po ostatniej wizycie u gin okazalo się że szyjka mi sie skraca i że mam skurcze o_O dostałam leki i nakaz siedzenia na dupce do 25. Bo mam tego dnia usg trzeciego trymestru. Puchne. Nasiakam woda jak nic i chodze jak kaczka.
Z małą jest wszystko ok. Szaleje w brzuszku :-) bardzo.

Obiecuje cześciej się odzywac!! Ściskam was wszystkie mocno i trzymam kciuki za wizyty.

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka wiem gdzie to, można tam albo o tej lodziany co ja myślę to tam koło azetu po drugiej stronie, jest też gdzie usiąść ale na dworze wiec jak będzie pogoda to można tam zjeść dobre desery z tych gałek co sami robia naprawdę pyszne są :D z lodowiska możesz wsiąść w autobus i na Niepodległości wysiąść i to zaraz obok jest a jak pójdziemy tam koło hotelu to tez tam jest przystanek :)

Liluli uwielbiam takie bułeczki!

Paalinaa ta położna jakaś nawiedzona! Trzeba afere zrobić.

Emol żyła? W sumie w ciaży wszystko się może dziać.

Te słoneczko jest fantastyczne! Tez nogi se opalam mimo ze wygladaja jak dwa baleroniki, mam takie grubiutkie paluszki.....

Tymuniek to chyba jako pierwsza sie rozpakujesz. Trzymam kciuki za Ciebie i dzidzie!! Dużo odpoczywaj, jak na wakacjach.

Ewella90 też mam skleroze ciążowa. Mój R musi pamiętać :-)

Nie wiem czy wy też odczuwacie czasem bóle jak na okres..mi się zdarzają takowe w ciągu dnia czy wieczorem..nie panikuje bo to mogą być te przepowiadajace..
Właśnie w poniedziałek przy takich lekkich bólach okresowych okazało się,że są to regularne skurcze. Zależy w sumie jaka częstotliwość i jakie nasilenie. Mi w poniedzialek panikowali,że to może być początek akcji porodowej bo były regularne co 4-5 minut, a odczuwałam je jako lekkie okresowe bóle rozchodzące się po brzuchu.
Wczoraj cały wieczór takie miałam, ale dużo silniejsze niż w poniedziałek. Męczyło mnie od 20:00 aż zasnęłam około 1:00,a dziś od rana zaś biegunka i nie mam siły na nic :/
Ty Alex z tego co pamiętam też w Holandii? Jak tam opieka położych? Jesteś zadowolona? Bo ja to mam dość tego braku zainteresowania i braku indywidualnego podejścia do ciężarnej. Wczoraj na wizycie poczułam się jak kolejny numerek, a nie ciężarna pacjentka :/

Integral ale jak to sami macie okno wstawić ? jak wynajmujecie ? trzymaj się żeby wszystko się poukładało :) dla pocieszenia powiem że jak firma upadnie to kiedyś kasę mąż dostanie, jak pójdą do sądu, tak było u mojego teścia

Integral pierwsza chyba Bulkaasia bo ona już we wtorek z tego co pamiętam :)

Mój i tak moi mówi, że ja mam pamiętać wiec wszystko pisze sobie, a właśnie wróciłam ze spaceru bo miałam pieniądze wypłacić bo panele dzisiaj przywioza i co nawet nie pamiętałam o tym haha :D

Paalinaa a może poproś o zmianę połoznej..? Wiem że możesz o to poprosić jak coś Ci nie odpowiada..A ogółem z doświadczenia wiem że często i gęsto trzeba stanowczo pokazać im że nie podoba Ci się co robią..bo dopóki niezaprotestujesz mogą to olewac..Moja opieka położnych, czy jestem zadowolona..hmm szczerze to ma się nijak..(sama wiesz jak tu jest) zadowolona za specjalnie nie jestem bo prócz mierzenia ciśnienia i słuchania bicia serduszka na tym się ta opieka ich kończy..ale też jakby w mojej ciąży niedzieje się nic szczególnego co by musiałobyc bardziej kontrolowane..( a może właśnie gdzieki temu że tak do tego podchodzą to niewiem o niczym co by mogło niepokoić..) Zadowolona na pewno nie jestem..ale zdążyłam się jakby do tego wszystkiego przyzwyczaić..(to moja druga ciąża prowadzona w Holandii)
Ale szczerze na twoim miejscu zareagowalabym w jakiś sposób..Dzwoniła do skutku i mówiła o swoich objawach..oczywiście nie ukrywając swojej złości że tak obojętnie do tego podchodzą..Dla nich to tylko praca..ale dla ciebie - twoje maleństwo..
Życzę Ci powodzenia..oczywiscie by się wszystko unormowalo

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Integral ale jak to sami macie okno wstawić ? jak wynajmujecie ? trzymaj się żeby wszystko się poukładało :) dla pocieszenia powiem że jak firma upadnie to kiedyś kasę mąż dostanie, jak pójdą do sądu, tak było u mojego teścia
No tak powiedział. Wynajmujemy mieszkanie już rok i teraz odbiłodla naszego gospodarza. W pokoju pomalowal tylko sufit i zrobił panele. Scianymazna tylko biała farbo i powiedział że jak chce kolor to mam se sama pomalowac i wykończyc. Jak chce okno to też sami mamy se wstawic. Na własny koszt. Nawet czynszu nie zmniejszy!!!

Co do pracy mojego to mam nadzieje że jego firma się ogarnie.... i wypłaci. Jest nadzieja jak ja sprzedadza inwestorowi.

Do góry