reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Pumelova - jutro jak wystawisz nóżki do slonca to raz dwa cie zlapie:D moja znajoma sie dzisiaj spiekla i tesciowa rowniez :D mnie delikatnie przyrumienilo bo nie wytrzymalam dlugo na sloncu :D jutro jak wroce z wizyty od lekarza to jedziemy rodzinnie na 3 stawy pospacerowac i do knajpy ( ja i brat na soczek ) reszta na piwo i w koncu dziabne kielbaske z grilla [emoji173] pierwszą w tym sezonie :D
Jutro sprawdze ten grafik Kamila jak pracuje za tydzien w piatek bo nie mialam sily wstac do lapka:D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova niestety nie bardzo. Nawet jakby o cudzie miała termin na za 1,5 to i tak za pozno. A najczęściej nie ma terminów wcześniej niż za pół roku :/

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny LeŻę nadal... dostałam dziś pierwszą dawkę sterydy na płuca Nelci jutro druga dawka...Muszę odzyskać karte wypisu z innego szpitala z cc bo dostałam tylko o małej a o sobie nic:( lekarz na mnie napiera a tam w szpitalu nikt nie odbiera:( jutro będę tam tarabanić...jest mega upał mamy klime w pokoju:) tutaj sporo mam z blizniakami leży jedna no niestety ...nie będę pisała bo to straszne jest ...ale dziewczyny są tu takie przypadki że naprawdę człowieka zatyka.

Z naszego okna widać jak robią cc liczyliśmy wczoraj czas 40 minut:)

Monti ja juz jakis czas nie mam wogole powiadomien.

Emol zapytaj lekarza o ta zyle.
Ale jeszcze tylko troche [emoji6]

Pumelova zamierzam jeszcze wyprobowac z innym srodkiem bo szybko sie robia [emoji5]

Misia ja na szczescie od dawna mialam kontakt z noworodkami wiec o tyle lepiej ale czasami dopadaja mnie mysli czy sobie ze wszystkim poradze.

Tez chyba pokorzystam troche ze slonca bo inaczej bede razila biela [emoji23][emoji23]

Tymuniek warunki hotelowe [emoji50] trzymajcie sie Dziewczynki dzielnie jak najdluzej [emoji5]

Pochwalilam wczoraj ze ostatnio przesypiam cale noce to za to dzis nie spie od dawna [emoji52]

Megan zobaczymy:D daj znać co z piątkiem byłoby super:)) to ja już mam dosyć kiełbasek haha szacun że dopiero teraz pierwsza [emoji16][emoji16]

Emol kapa straszna:// nie będę komentować nfz bo szkoda nerwów. Ja chodzę wszędzie prywatnie bo nie lubię się denerwować. Raz poszłam z NFZ do chirurga szczekowego i 8h spędziłam od rejestracji do wejścia do gabinetu. Ale przynajmniej mialam termin wizyty :// szkoda że nie masz czegoś z pracy, ja mam lux med to mogę chodzić;)

Tymuniek trzymaj się i nie daj się:**

Liluli szybko nie szybko ale czekać trzeba strasznie długo żeby to wyrosło:D samej roboty nie ma dużo ale ten czas :D
Haha ja chyba też się dziś wyspalam:D 4:22 a Ty już pół godziny nie spisz:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Megan to daj znać :) ja też w sobotę planuje pierwszą kielbaske z grilla bo idę na działkę, mój będzie tapetę kładł a ja poleze na działce :D myślę, że szybko to ogarnie i tez przyjedzie :p

Tymuniek trzymaj się :)

Misia ja też miałam kontakt z noworodkami ale jakieś 10 lat temu, ale miałam :p wczoraj na spacerze spotkaliśmy dalszych znajomych byli z 8 dniowym synem na spacerze taki malutki hehe ;)

Tez właśnie wstałam i mówię wyrobię to ciasto na bułeczki a tu co, nie kupiłam masła :D standard ostatnio jak nie mam czegoś na kartce to nie pamiętam :p nic pójdę później do sklepu :D

Ja taki kontakt z noworodkiem żeby się nim "opiekować" czy trzymać jak do zabawy to miałam chyba 2 razy po 2 minuty :p więc zasadniczo tyle co nic :p kąpanie, przebieranie-dla mnie czarna magia nigdy tego osobiście nie robiłam. Nauczę się na swoim, będzie królikiem doświadczalnym :D

Tymuniek dobrze ze lezysz w dobrych warunkach. Czy oni Cie jeszcze wypuszcza?
Megan powodzeni!
Obsluga dzieciatka jest super prosta. Mozna troszke poogladac zawitkowskiego na yt. On nieco inaczej przewija i podnosi, ale ja tez tak sie nauczylam. Odruchowo jak zmieniam pieluszke moja reka wedruje miedzy nozki dziecka. A nie ze pupka do gory.
A kapanie to tez latwe, zwlaszcza dla panow sa ciut silniejsi i maja wieksze dlonie. Trzyma sie tylko glowke jedna reka druga myje.
Ale nie powiem sa to przezycia, przy pierwszym dziecku w ogole jest duzo emocji, czesto tych zupelnie niepotrzbnych. Kazda musi sie przezyc i nauczyc, pozniej juz leci

Witajcie

Coś nie mogę nadrobić zaległości..
W końcu słońce i ciepłe dni nastały..ale jak za gorąco to też nie za dobrze..

U nas zapowiada się pracowity weekend..będziemy w końcu robić sypialnie..mam nadzieję że do przyszłego tygodnia się wyrobimy..Później zostaną mi tylko egzaminy i na koniec pranie i prasowanie dziecięcych rzeczy..Tak by jeszcze został czas na odpoczynek..

Nie wiem czy wy też odczuwacie czasem bóle jak na okres..mi się zdarzają takowe w ciągu dnia czy wieczorem..nie panikuje bo to mogą być te przepowiadajace..

Zazdroszczę ludowego zjazdu brzuchatek , mam nadzieję że będzie udany..fajnie poznać się na żywo..

Co do bobasow nie mam obaw..mam już jedno dziecko..i powiem wam że wszystko przychodzi samo..naturalnie..taki nasz instynkt macierzyński..choć nie powiem pierwszy raz synka ubierał tata na wyjście że szpitala..bo ja się bałam..

Miłego dnia wszystkim

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova właśnie zastanawiam się czy sobie po porodzie nie wykupić jakiegoś pakietu. Chodzę do gin prywatnie a na NFZ to mi badania tylko zleca.

Ja wczoraj miałam wędrówki w nocy, ale dzisiaj tylko raz się ubudzilam i to na picie wiec sie wyspalam
Megan ja dzisiaj idę na małego grila z szaszlykami ;) ale to nie pierwszy grill w tym roku

Aim ja dokładnie to samo, na rękach 2 min i nic wiecej. do tego miałam może z 8 lat ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry