reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Ewella znam to - jak czegoś nie zapisze to się nie wydarzy :D ja sobie nawet zapisuje co mam na obiad zrobić bo zapominam.

Kasiulka o kapaniu słyszałam że lepiej panowie, mój ma takie wielkie dłonie że na pewno ogarnie a poza tym facet to tryb zadaniowy więc myślę że się sprawdzi idealnie :D
Przewijanie i kapanie zostawię jemu na początek żeby się czuł potrzebny [emoji16][emoji16]

Alex szkoda że więcej nas się nie może spotkać;) no i nie zapeszaj bo trudno nam się umówić jak narazie :D my też zaczynamy remont w ten weekend i też mam nadzieję że skończymy w tydzień..

Emol poszukaj jakiś fajnych opcji chociażby pakiet dla dziecka - przyda się specjalista od reki.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Paalinaa straszne, współczuję Ci, sama musisz obserwować swoje ciało i gdy będziesz się obawiała to musisz iść do nich i po prostu ich wku*wić swoją nachalnością, wydrzeć się gdy będzie taka potrzeba, no chyba innej rady nie ma .

Aim mega praktyczne podejście ws obsługi noworodka :-D

Ja się bardzo bałam dotknąć syna, przewijanie mi pokazywała taka dziewczyna w szpitalu, z resztą ubrać go czy kąpać również się bałam, ale musiałam się przemóc aby nie prosić nikogo o pomoc. Fakt faktem najlepiej samemu wszystko opanować aby mama czy teściowa się nie wpieprzały za przeproszeniem ze swoimi średniowiecznymi radami :-p

Alex 87 ja mam czasem takie uczucie, przeważnie w nocy, ale faktycznie nie ma co się tym przejmować dopóki nie ma przy tym np krwi ;-) ;)

Ja już okna umyłam, póki mi słońce na nie nie pada :blink: Gorrrrrąco. Zaraz kawkę walnę, później może spacer i do rodziców aby srolek się wylatał, później Jego drzemka, mój odpoczynek i po południu znowu spacer z mężem.
Buziaki ;)

Pumelova oj to się pewnie stresujesz co [emoji14] jedno jest pewne zanim wyjdziesz że szpitala już tyle razy zmienisz pieluchę że stresu nie będzie. Zasadniczo nie myją teraz dzieci w większości szpitali, ale możesz poprosić żeby ci pokazali w wanience, a nie pod kranem jak to robią w szpitalu na co dzień. Przynajmniej nam na szkole rodzenia położna mówiła że ja można prosić, to pokaże.
Megan smacznej kielbachy.
Tymuniek współczuję tego szpitala, jak się człowiek naslucha to jest wdzięczny że u niego taki pikuś tylko. Mam nadzieję że jeszcze trochę wytrzymacie.
Liluli takie myśli i mnie dopadają. Bo to jednak moje, na stałe. 24h na dobę. A jeszcze jestem taka głupia że nie lubię korzystać z pomocy. Nawet mąż ostatnio jak mu grozilam żeby słuchał na szkole rodzenia bo będzie mył i zmieniał pieluchy, powiedział, "i tak mnie nie dopuscisz. "
Co do spania też tak mam jak się pochwale to zaraz problem. Wieczorem mi się trudno ułożyć a potem pobudki co 2-3 godziny, chyba przez pokrzywe, ale nie mam problemu z zaśnięciem potem. Max 30 minut i chrapie. No właśnie chrapanie mi się włączyło i to takie że mnie budzi :)
Ewella tobie też smacznej pierwszej kiełbaski.
Alex powodzenia w remoncie.
Pumelova również.
Chybra ty szalona kobieto 9.20 a ty już okna pomylas. Ja jeszcze leżę.
A leżę bo dopiero niedawno wzięłam leki i muszę poczekać że śniadaniem. Mam straszna zachciankę na płatki z mlekiem ale to dopiero później sobie walnę bo mi inaczej cukier skoczy.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej.
Gorąco bardzo a to dopiero początek lata...
Wczoraj zaliczyłam grilla i kiełbaska nawet mi smakowała a najbardziej banany z grilla.
Wczoraj przyszło zamówienie z motherhood i powiem Wam że jakościowo super. Mam ten kokosowy rożek :)
Idę na działkę posiedzieć w cieniu.

Buziaki

A tak w ogóle dziś zaczynam 31 tydz i jak waga mi stała na 68 kg przez 2 tyg tak dziś pokazuje 66, 5 ! :shocked2:Masakra! Trochę mnie to zaniepokoiło, ale mam nadzieję, że jest to zw z tym, że gdy zrobiło się ciepło mniej jem i więcej się ruszam. Nawet mamie nie będę o tym mówić, bo mi będzie marudzić:-p

Misia nie ukrywam że tak:p no w tym szpitalu mowili nam ze nie kapia jeśli się jest tylko te 3 dni, ale to ogarniemy sami, w ogóle cieszę się na to wszystko z nutka stresu, ale damy radę:) nie mogę się doczekać:p
A jesz czasem lody? To mój temat nr 1 :D

W kaufie są koktajlowe z korala małe za 1,89zl a w biedronce duże jak się kupi 2 to chyba 3,50zl [emoji324][emoji509][emoji509][emoji509]
1495182148-aaaaaa.jpeg

Inka banany z grilla?! Motherhood jest super jak dla mnie :))

Chybra myślę że to nic zlego:) każda z nas się więcej rusza :) ale ja np nie jem mniej więc mi nie spada haha

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka;)

No Megan daj znac:) Ewella a wiesz ,ze w tychach w sloiku i kawie nie daleko hotelu tychy robia teraz te wafle takie Link do: słoik & kawa mozna by tam przejsc:) mi autobus dojezdza tylko do lodowiska;(

Tymuniek dalaczam do pytania Kasiulki zostajecie juz do rozwiazania?

Pumelova nie wrzucaj Ty takich rzeczy:p lodyyyyyyyyyyyy mniam!!!!!!!!!!

Chybra moze to woda:p tez bym chciala ,zeby mi waga malala:D

reklama
Pumelova pewnie że jem lody. Nie codziennie ale raz w tygodniu się zdarzy :) ogólnie mam parcie na mleczne rzeczy. Serki, jogurty, płatki z zimnym mlekiem :) u mnie waga zwariowała dziś +5 kilo, a czuję nogi od kolan w dół i kostki mnie bolą. Chyba znów wczoraj przesadziłam z lazeniem.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry