reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Kurde ale lipa :o dziewczyny mi ten piatek pasuje jak najbardziej ale przed chwilka sie dowiedzialam ze o 12 musze byc z pieskiem rodzicow u fryzjera bo babeczka wgl nie ma innych wolnych terminow a rodzice o tej godzinie w pracy :D lukne jeszcze na grafik Kamila to moze on by z tym psiakiem podskoczyl:D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej.
Ja byłam dziś na wizycie. Po tym całym poniedziałkowym cyrku z krwią w śluzie , skurczami,wysokim ciśnieniu dziś zafundowali mi nieudane KTG. Mały pół godziny odpychał od siebie czujnik tętna. Co przyłożyła to uderzał i uciekał. 30 minut go łapała i się nie dał! KTG miałąm o 10:00 a na 10:40 miałąm wizytę u położnej. Babeczka z IP zadzwoniła do położnej czy mnie trzymać aż się uda KTG czy mam iść do niej na 10:40 i wrócić najwyżej po wizycie. Bo ostatecznie wiadomo,że młody ok bo bardzo aktywny, ale nie wiadomo co ze skurczami. Kazała przyjść na wizytę. Nie sprawdziła,czy szyjka dalej długa, czy rozwarcie się nie zwiększyło. NIC ! Na IP powiedziała,że mam puls za wysoki i temp. też za wysoką i żebym powiedziała położnej, a ona na to też nic. Z wizyty nic nie wynikło. Poza tym,że mi dowaliła,że wyglądam na zestresowaną i zmęczoną... -.-
A teraz siedzę i co 5 minut mam skurcz, który czuje w plecach i w kroczu aż. No,ale przecież byłam na wizycie i wsio było ok....
Mam dość. Tabletki na ciśnienie mnie osłabiają, rls daje popalić, dooooość :( jeszcze ta opieka do dupyyyyy

Liluli dziękuję[emoji1]. Zupełnie nie rozumiem dlaczego nie wyskakują mi powiadomienia z niektórych wątków.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Paalinaa jejciu gdzie ty chodzisz?! Tak lekceważyć pacjentke w ciąży, niemożliwe. Ja to pewnie dałabym im popalić.

Mnie boli ręka prawa. Ale nie kość i nie mięsień tylko strikte żyła, a jak naciskalam aby zobaczyć czy na pewno to jeszcze bardziej było odczuwalne. Ostatnio mi tak latała ta prawa dłoń (jak brałam szklankę wody było bardzo dobrze widać) jakbym była na odwyku :/ niby mały naciska ale to tłumaczy dziwne trzesiawki ale raczej nie ból żyły :/

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Emol na właśnie do położnych do szpitala chodzę. Jeszcze mi powiedziała,że powtórzenie KTG nie jest potrzebne,bo zrobiłą szybkie USG i mały ok, tylko to ktg przez te skurcze regularne miało być, a nie że coś nie tak z dzieckiem.
Jedyne co zrobiła to stwierdziła,że usg 09.06 za późno i mam we wtorek pomiarowe , a w środę mam lekarza. Nie wspominając,że mam kawalek do szpitala i ten ich parking też do najtańszych nie należy, a mam rozesrane te wizyty -.-

Dziwne z tą żyłą ...

Megan Maziajka ewella - piątek 11 pasuje :)

Megan jutro chyba poddam się i założę spodenki :D w końcu mi się te nogi opalą, nie? przykre to strasznie :D

Kasiulka wybacz, jesteś specjalistką od cukrzycy i byłam przekonana że masz :D a to w poprzednich miałaś. Sorki :)

Emol widocznie taka Twoja uroda;) już niedługo i wyniki wrócą do normy. Nie masz więcej okulistów do obdzwonienia?

Liluli mmm apetyczne :):) ciekawa jestem jak będą smakować z dżemorem w środku. Ja osobiście też wcinałam bez niczego, ostatnią sobie przesmarowałam powidłami

Monti spróbuj, są super :)

Paalinaa kurcze.. wspolczuje dzisiejszych stresow ://

na szkole super - o połogu, przewijaniu.. i chyba tyle. fajnie :))

Paalinaa nie wiem co Ci doradzić. No w szoku jestem.
Monti ja nie mam wcale powiadomień w aplikacji już że dwa miesiące.
Pumelova u nas o pielęgnacji noworodka dziś było. Powiem wam że niektórzy to chyba nigdy noworodka nie mieli w ręku :) aż śmiesznie popatrzyć. Ja mam spore doświadczenie w opiece nad maluchami takiej chwilowej, godzinka, dwie. To chociaż przebrać, pieluchę zmienić czy wykąpać umiem. Ale niektórzy się przyznali że to będzie ich pierwszy kontakt. Jak mojego męża :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Nika999 po śniadaniu ok godziny

Pumelova a magnez biorę na noc.

Czyli zacznę brać po kolacji żelazo a z rana magnez :) może to jakiś pomoże
Mały się wierci w brzuchu. Cały czas myślimy jaki wózek kupić. Nie jestem zdecydowana. A jak mi się jakiś podoba to okazują się ważyć 12 kg wiec nie wiem jak tym prowadzic. Mini obiad zjedzony ale może jeszcze zupę ugotuje
Umowilam się do okulisty. Na NFZ niestety brak miejsc do końca roku. Więc nie wiem na co idą moje składki :/ zapisałam się prywatnie na sobotę. Badanie dba oka większość robią w medicoverach, enelmedach itp, kosztuje 140 zł i więcej. Znalazłam coś prywatnego i napisane jest ze od 60 zł. Zobaczymy ile mi policzy.;) i tak krucho z kasą. Mam wrażenie jakby mi przez ręce przeciekala...

Mam pytanko, co kupujecie/organizujecie na dzień matki? Mama jest tylko jedna ale nie wiem co jej podarować

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana ja planuje kupic mamie voucher do kosmetczki na paznokcie. I tak chodzi i tak , wiem gdzie wiec napewno wykorzysta a pieniazki przyoszczedzi :( to cos tylko dla niej osobistego, jakos nie przepadam za innymi darkami. Sama mam upierdliwy gust i nie lubie nietrafionych prezentow dostawac to i dawac wole pewne :) moze malo skomplikowane ale trafione bedzie :)

reklama
Misia ja nigdy nie miałam noworodka w rękach! Mam zero doświadczenia:pp najmniejsze dziecko jakie poznałam to biegalo.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry