reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Misia tez bym byla zla,dlaczego ktos ma grzebac bez pytania w Twoich rzeczach i dokladac Ci prania.

Katja udanego wypoczynku [emoji5]

reklama
Kurczę nie było mnie od wczoraj i trudno mi nadgonić :D muszę włączać kompa, bo parę razy mi się skasowało to co pisałam w telefonie i mnie zniechęciło do pisania :( wizyta u dentysty udana, mam piękną darmową o dziwo plombę (chodzę prywatnie więc nie wiem czemu ale nie wnikałam), dziś wizyta u gina, trzymajcie kciuki żeby moja szyjka była długa i zamknięta bo mnie mąż już nigdzie z domu nie puści, a przestałam się bać zusu i wychodzę co chwilę :D

aha83 zajebisty przepis! już zapisuję w piątek piekę cynamonowe palmiery :D:D

Kasia831 cieszę się że wszystko w porządku po wizycie! :)

paninka prędzej chleba nie kupię niż zapomnę o słodyczach :D

ewella wrzuciłam przepis na nasz przepisownik :) cudna waga!! gratuluję udanej wizyty! oo widzę że już widziałaś :D daj znać jak upieczesz czy dałaś coś do środka bo ja nie dałam i żałuję. właśnie wcinam ostatnią bułeczkę <3

Emol to będziesz miała długiego człowieczka :))

Liluli - aa rozumiem :) mi zwracają z pracy 500 kwartalnie za badania więc nie ma tagedii :) a za ile masz wizytę? :)

Alex szacun za przetrwanie takiej podróży :):)

Chybra gratuluję końca remontu! szkoda tylko że skończyło się kłótnią ale mam nadzieję że dzis już w porzo :)

abed super sprawa z kwiatkami! ja już nie mogę się doczekać bo w końcu będę miała czas je podlewać :D chcemy na parapety i na ogród kupić ale po remoncie, czyli w czerwcu :))

Katja co do krwi pępowinowej ja jeszcze nie podjęłam decyzji. Obecnie nie mamy takiego zamiaru ale razem z mężem kierujemy się opinią lekarza z rodziny, a jeszcze się jej o to nie pytaliśmy :) (zakładamy że potwierdzi nasze zdanie;))

Maziajka kurczę jakie przygody! Mam nadzieję że dzisiaj już wszystko w porządku z ciśnieniem. Ja wybierałam między Bonifratów a Raciborską, dopiero jak wybrałam szpital to wybrałam lekarza więc już nie zmienię, bo nie po to go wybrałam :p a z opieki jak leżałam byłam zadowolona :) jakieś znajome tam rodziły, w tym jedna 2 tyg temu i były zadowolone. Niemniej jednak Bonifratów też mi polecano :))

Aga km faktycznie lepiej wróć do pracy bo się zajedziesz! biorę z Ciebie przykład - na roczek sama zrobię tort! zdążę się nauczyc :D

Tymuniek trzymaj się tam zdrowo!

Mumusia z tego co czytałam to w tej chwili nie posiadamy takiej wiedzy żeby tą krew pępowinową w ogóle móc w praktyce wykorzystać.. ale czytałam pobieżnie więc nie wiem :)

aim może Ci coś szkodzi na żołądek? albo tak Cię kopie w tym miejscu. Mnie akurat żołądek nie boli, prędzej mam kolki ;p

misia fajnie że masz kogoś znajomego w ciąży, bo mnie tylko pytają na kiedy termin i czy kopie/rusza się.. jak się 50 raz mówi że pewnie że kopie to robi się to nudne :p
też bym się wkurzyła, ale ja się ostatnio szybko wkurzam ;p nie dziwię Ci się, nie wyobrażam sobie żeby ktokolwiek, nawet moja mama otwierała moje szafki - ale ona o tym wie i nie robi tego :) dzisiaj się pokłóciłam z menelem w biedrze bo mi przesunął moją śmietanę i go zjechałam że nie życzę sobie żeby dotykał moich zakupów i się zaczęło.. eh ;p

Ja bym nie byla zla :p chwila radosci dla dziecka, a ciuszki mozna wrzucic jeszcze raz do prania. Ja nie czekam na pelna pralke dzieciecych rzeczy dorzucam do naszych i piore w dziecych proszkach. Zycie jest za krotkie zeby sie przejmowac takim rzeczami :D

Aim uu to współczuję :) mi stopy bokiem wychodza, mój brzuch ma przez to dziwny kształt bo z lewej bardziej odstaje :D

Kasiulka a nie masz tak że jesteś bardziej nerwowa w ciazy? Kurcze ja jestem choleryczka z natury ale teraz przechodzę sama siebie. Mam nadzieje ze to tylko hormony:p

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

To ja już nie wiem. Ogólnie to nie jestem przewrażliwiona, ale ostatnio mnie strasznie drażni jak ktoś coś robi bez pytania. Jestem ugodowa raczej i na wszystko się zgadzam, a tym bardziej nie żałuję dziecku. Nawet bym się chyba nie wzruszyła gdyby mi o tym powiedziała nawet po fakcie. Coś w stylu- Julka się bawiła ubrankami i tu odłożyłam. A nie cichaczem do szafki z powrotem. Dodam że na część rodziców nie wchodzę pod ich nieobecność -jest tylko jeden wyjątek jak pranie im znoszę.
No i jeszcze mama wrzuciła moja najfajniejsza biała bluzkę z czarnym do prania. Nie specjalnie ale zawsze proszę że rano wszystko sama zrobię bo ona nigdy kieszeni nie sprawdzi albo właśnie nie oddzieli kolorów.
Zła jestem dziś strasznie , chyba faktycznie już zaczynam wariować o tych hormonów.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia wkurzyłabym się z tego samego powodu co aim.To moje rzeczy i wara od nich.
Aim ja też od kilku dni mam problem z żoładkiem-może mała mi tam uciska i non stop czuje tak jak mi.coś na żołądku siedzialo no i mi niedobrze.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

A na mnie ciąża jeśli chodzi o różne humory nie działa:) Jakoś tak psychicznie dobrze przechodzę i nie popadam w skrajne emocje.Mega jestem wyciszona.Może to też zasługa mojego R bo on ma taki charakter że każde napięcie rozładuje humorem i nie jestem w stanie się nie śmiać:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Paninka też do Ikei chce - chcę kupić takie wiszące szafki z materiału do dużej szafy

reklama
Mi jeszcze doszedł problem z jedzeniem bo przez ból nie mam często jak jeść i tak tylko patrzę jak waga najpierw stała a teraz spada :/ a niestety nie jestem z tych które miały zapas i trochę się boję żeby od tego młody nie zahamował ze swoim wzrostem.

Do góry