reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Misia tez bym byla zla,dlaczego ktos ma grzebac bez pytania w Twoich rzeczach i dokladac Ci prania.

Katja udanego wypoczynku [emoji5]

reklama
Kurczę nie było mnie od wczoraj i trudno mi nadgonić :D muszę włączać kompa, bo parę razy mi się skasowało to co pisałam w telefonie i mnie zniechęciło do pisania :( wizyta u dentysty udana, mam piękną darmową o dziwo plombę (chodzę prywatnie więc nie wiem czemu ale nie wnikałam), dziś wizyta u gina, trzymajcie kciuki żeby moja szyjka była długa i zamknięta bo mnie mąż już nigdzie z domu nie puści, a przestałam się bać zusu i wychodzę co chwilę :D

aha83 zajebisty przepis! już zapisuję w piątek piekę cynamonowe palmiery :D:D

Kasia831 cieszę się że wszystko w porządku po wizycie! :)

paninka prędzej chleba nie kupię niż zapomnę o słodyczach :D

ewella wrzuciłam przepis na nasz przepisownik :) cudna waga!! gratuluję udanej wizyty! oo widzę że już widziałaś :D daj znać jak upieczesz czy dałaś coś do środka bo ja nie dałam i żałuję. właśnie wcinam ostatnią bułeczkę <3

Emol to będziesz miała długiego człowieczka :))

Liluli - aa rozumiem :) mi zwracają z pracy 500 kwartalnie za badania więc nie ma tagedii :) a za ile masz wizytę? :)

Alex szacun za przetrwanie takiej podróży :):)

Chybra gratuluję końca remontu! szkoda tylko że skończyło się kłótnią ale mam nadzieję że dzis już w porzo :)

abed super sprawa z kwiatkami! ja już nie mogę się doczekać bo w końcu będę miała czas je podlewać :D chcemy na parapety i na ogród kupić ale po remoncie, czyli w czerwcu :))

Katja co do krwi pępowinowej ja jeszcze nie podjęłam decyzji. Obecnie nie mamy takiego zamiaru ale razem z mężem kierujemy się opinią lekarza z rodziny, a jeszcze się jej o to nie pytaliśmy :) (zakładamy że potwierdzi nasze zdanie;))

Maziajka kurczę jakie przygody! Mam nadzieję że dzisiaj już wszystko w porządku z ciśnieniem. Ja wybierałam między Bonifratów a Raciborską, dopiero jak wybrałam szpital to wybrałam lekarza więc już nie zmienię, bo nie po to go wybrałam :p a z opieki jak leżałam byłam zadowolona :) jakieś znajome tam rodziły, w tym jedna 2 tyg temu i były zadowolone. Niemniej jednak Bonifratów też mi polecano :))

Aga km faktycznie lepiej wróć do pracy bo się zajedziesz! biorę z Ciebie przykład - na roczek sama zrobię tort! zdążę się nauczyc :D

Tymuniek trzymaj się tam zdrowo!

Mumusia z tego co czytałam to w tej chwili nie posiadamy takiej wiedzy żeby tą krew pępowinową w ogóle móc w praktyce wykorzystać.. ale czytałam pobieżnie więc nie wiem :)

aim może Ci coś szkodzi na żołądek? albo tak Cię kopie w tym miejscu. Mnie akurat żołądek nie boli, prędzej mam kolki ;p

misia fajnie że masz kogoś znajomego w ciąży, bo mnie tylko pytają na kiedy termin i czy kopie/rusza się.. jak się 50 raz mówi że pewnie że kopie to robi się to nudne :p
też bym się wkurzyła, ale ja się ostatnio szybko wkurzam ;p nie dziwię Ci się, nie wyobrażam sobie żeby ktokolwiek, nawet moja mama otwierała moje szafki - ale ona o tym wie i nie robi tego :) dzisiaj się pokłóciłam z menelem w biedrze bo mi przesunął moją śmietanę i go zjechałam że nie życzę sobie żeby dotykał moich zakupów i się zaczęło.. eh ;p

Ja bym nie byla zla :p chwila radosci dla dziecka, a ciuszki mozna wrzucic jeszcze raz do prania. Ja nie czekam na pelna pralke dzieciecych rzeczy dorzucam do naszych i piore w dziecych proszkach. Zycie jest za krotkie zeby sie przejmowac takim rzeczami :D

Aim uu to współczuję :) mi stopy bokiem wychodza, mój brzuch ma przez to dziwny kształt bo z lewej bardziej odstaje :D

Kasiulka a nie masz tak że jesteś bardziej nerwowa w ciazy? Kurcze ja jestem choleryczka z natury ale teraz przechodzę sama siebie. Mam nadzieje ze to tylko hormony:p

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

To ja już nie wiem. Ogólnie to nie jestem przewrażliwiona, ale ostatnio mnie strasznie drażni jak ktoś coś robi bez pytania. Jestem ugodowa raczej i na wszystko się zgadzam, a tym bardziej nie żałuję dziecku. Nawet bym się chyba nie wzruszyła gdyby mi o tym powiedziała nawet po fakcie. Coś w stylu- Julka się bawiła ubrankami i tu odłożyłam. A nie cichaczem do szafki z powrotem. Dodam że na część rodziców nie wchodzę pod ich nieobecność -jest tylko jeden wyjątek jak pranie im znoszę.
No i jeszcze mama wrzuciła moja najfajniejsza biała bluzkę z czarnym do prania. Nie specjalnie ale zawsze proszę że rano wszystko sama zrobię bo ona nigdy kieszeni nie sprawdzi albo właśnie nie oddzieli kolorów.
Zła jestem dziś strasznie , chyba faktycznie już zaczynam wariować o tych hormonów.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia wkurzyłabym się z tego samego powodu co aim.To moje rzeczy i wara od nich.
Aim ja też od kilku dni mam problem z żoładkiem-może mała mi tam uciska i non stop czuje tak jak mi.coś na żołądku siedzialo no i mi niedobrze.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

A na mnie ciąża jeśli chodzi o różne humory nie działa:) Jakoś tak psychicznie dobrze przechodzę i nie popadam w skrajne emocje.Mega jestem wyciszona.Może to też zasługa mojego R bo on ma taki charakter że każde napięcie rozładuje humorem i nie jestem w stanie się nie śmiać:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Paninka też do Ikei chce - chcę kupić takie wiszące szafki z materiału do dużej szafy

reklama
Mi jeszcze doszedł problem z jedzeniem bo przez ból nie mam często jak jeść i tak tylko patrzę jak waga najpierw stała a teraz spada :/ a niestety nie jestem z tych które miały zapas i trochę się boję żeby od tego młody nie zahamował ze swoim wzrostem.

Do góry