reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Tymuniek mi sie wydaje ze przyrosty wago duze bo masz nieuregulowane cukry.
Mam nadzieje ze szybko antybiol zadziala

Olu nie trzeba wpisu o wizycie u dentysty. A masz jakies duze problemy z kregoslupem? Jak nie to nie ma potrzeby.

reklama
Tymuniek, trzymaj się!
Maziajka, kciuki za twoje ciśnienie, oby było to tylko chwilowe!

Emol, Ewella, gratuluję udanych wizyt. :)
Aga, ty szalona kobieto! :D
Ola, fajnie, że sala porodowa ci się spodobała. To duży plus. Brawo za te 10 km :D

Ja nic na razie nie słyszałam o ktg od mojego gina, ale jutro wizyta to może coś się dowiem. Ale z tego co wiem, to standardowo robią dopiero jak nie urodzisz w terminie.. chyba tak u nas jest w szpitalu.

Mi jakoś lekko ostatnio się zrobiło, nie wiem czy to przez to słońce sobie podładowałam bateryjki, czy co. W każdym razie mam świetny humor, nic mnie nie boli, mogłabym góry przenosić! Czyżby to cisza przed burzą? ;)

Miłego dnia!

Linoone teoretycznie tak jest w wytycznych, że (bez konkretnych wskazań) robi się dopiero po terminie. Ale różnie z tym jest w praktyce.

Ja z kolei z dnia na dzień się czuje gorzej, jak mi dzięki nie chodzeniu do pracy przeszedł ból pleców to zaczął boleć żołądek i to tak mocno że dziś kilka godzin w nocy nie mogłam przez to spać. Już się modlę żeby ten czas zaczął szybciej lecieć i byle do lipca.

Tymulek Kochana mi w pierwszej ciazy w 35 tc powiedzieli ze maly wazy 3400 to sobie wyobraz moja mine a urodzilam w 38 3560 ;) uspokajal mnie lekarz ze to tylko aparatura i az do 500g jest w stanie sie mylic.

Zapytam - czy ktos tu jest z Kolobrzegu??

Ja ktg dopiero miałam robione gdy do szpitala na wywołanie się zgłosiłam, nie wiem, a wcześniej ktg nie jest wykonywane gdy coś jest nie tak?

Remont na tyle skończony, że jest po największym syfie i jeszcze do lipca pare rzeczy mam do zrobienia, ale to już na spokojnie pojedynczo. Muszę lilie posadzić, z góry trochę starych mebli wywalić, pomalować łóżeczko, sprowadzić turystyczne od rodziców dla Kacpra, wyprać nasz narożnik, muszę kupić dodatkowy mebel aby rzeczy Leona mieć gdzie trzymać , poprać i posprawdzać ubranka po Kacprze i na reszcie kupić tą wyprawkę cholerną, chyba z końcem maja będę mogła zacząć. Ale nie ma co, z pakowaniem walizy jeszcze poczekam, bo nawet nie mam jeszcze przepowiadających , a nie chcę aby tu leżała i mnie straszyła :-p

Kurde wczoraj sobie skojarzyłam jaki będzie problem z moim powrotem do pracy, w sensie Kacper to już do przedszkola pójdzie, ale Leonem będzie musiał się ktoś zająć, a moja mamucha mówi, że nie odejdzie na emeryturę jak mówiła w 2018 r tylko jakoś później ehhh. Mąż mi pomoc teściowej wciska, ale nie widzę tego, bo blisko z nią nie jestem i jest to dla mnie obca baba:frown: Jak o tym pomyśle to mnie mdli. Będę musiała przedłużyć sobie wychowawczym ile wlezie i modlić się o to aby chcieli mi umowę przedłużyć po takiej długiej nieobecności. Wiem jeszcze dużo czasu i jakoś to się ułoży, ale jakoś boję się tego.

No nic. Piękna pogoda , Męż się zbiera, my z bobem gdzieś pewnie wyjdziemy , ja coś posprzątam. Miłego ;-) ;)

Hej:)
Ola W jak nie masz problemów z plecami np skrzywienie czy zwyrodnienia to nie trzeba.Ja byłam u anestezjologa bo akurat mam takie problemy.
Włącza mi się ostatnio nie spanie, całą noc prawie nie spałam

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Tymuniek trzymam się tam w szpitalu! Mam nadzieję, że antybiotyk szybko zadziała.

Maziajka biedna, tak z zaskoczenia, dobrze że wszystko się unormowalo i że wypuścili Cie do domu:)

Aga też jestem za tym zebys chociaż troszkę przystopowała;)

Maziajka pod koniec ciąży zdarzają się skoki ciśnienia, ja tak miałam w pierwszej ciąży, dobrze że sprawdzili :)
Tymuniek waga jest orientacyjna, tak naprawdę okaże się ile ma jak się urodzi :) czy czekają cię 3 tygodnie w szpitalu ? fajnie że takie wygody :)
Inka1985 ja też mam w planie sadzenie kwiatków na taras i małego warzywniaka :)
Chybra ja bym wolała teściową niż obcą opiekunkę, zawsze to babcia i krzywdy nie zrobi

Miłego dnia :) u mnie słoneczko w końcu :)

reklama
Maziajka może to syndrom białego fartuch. Oby więcej nie skakalo.
Aga_k_m dziś o trzeciej za to godzinna przerwa bo mi się zebrało myśleć o porodzie :/
Tymuniek trzymam kciukasy żeby do małej nie doszło.
Ola chyba nie ma sensu iść do ortopedy. Jeśli masz jakieś problemy z kregoslupem poinformuj o tym anestezjologa przed podaniem zzo.
A ja dziś dalej mam plan podziałać przy kołysce, wczoraj poskrobalam i odtluscilam. w końcu skończyłam zakupy. Do tego byliśmy na szkole rodzenia -temat: pozycje do rodzenia, oddech, rekonwalescencja w pologu. A potem spotkaliśmy się że znajomymi z terminem na październik, więc temat rozmów był góry narzucony.
Miłego dnia.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry