reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Tymuniek mi sie wydaje ze przyrosty wago duze bo masz nieuregulowane cukry.
Mam nadzieje ze szybko antybiol zadziala

Olu nie trzeba wpisu o wizycie u dentysty. A masz jakies duze problemy z kregoslupem? Jak nie to nie ma potrzeby.

reklama
Tymuniek, trzymaj się!
Maziajka, kciuki za twoje ciśnienie, oby było to tylko chwilowe!

Emol, Ewella, gratuluję udanych wizyt. :)
Aga, ty szalona kobieto! :D
Ola, fajnie, że sala porodowa ci się spodobała. To duży plus. Brawo za te 10 km :D

Ja nic na razie nie słyszałam o ktg od mojego gina, ale jutro wizyta to może coś się dowiem. Ale z tego co wiem, to standardowo robią dopiero jak nie urodzisz w terminie.. chyba tak u nas jest w szpitalu.

Mi jakoś lekko ostatnio się zrobiło, nie wiem czy to przez to słońce sobie podładowałam bateryjki, czy co. W każdym razie mam świetny humor, nic mnie nie boli, mogłabym góry przenosić! Czyżby to cisza przed burzą? ;)

Miłego dnia!

Linoone teoretycznie tak jest w wytycznych, że (bez konkretnych wskazań) robi się dopiero po terminie. Ale różnie z tym jest w praktyce.

Ja z kolei z dnia na dzień się czuje gorzej, jak mi dzięki nie chodzeniu do pracy przeszedł ból pleców to zaczął boleć żołądek i to tak mocno że dziś kilka godzin w nocy nie mogłam przez to spać. Już się modlę żeby ten czas zaczął szybciej lecieć i byle do lipca.

Tymulek Kochana mi w pierwszej ciazy w 35 tc powiedzieli ze maly wazy 3400 to sobie wyobraz moja mine a urodzilam w 38 3560 ;) uspokajal mnie lekarz ze to tylko aparatura i az do 500g jest w stanie sie mylic.

Zapytam - czy ktos tu jest z Kolobrzegu??

Ja ktg dopiero miałam robione gdy do szpitala na wywołanie się zgłosiłam, nie wiem, a wcześniej ktg nie jest wykonywane gdy coś jest nie tak?

Remont na tyle skończony, że jest po największym syfie i jeszcze do lipca pare rzeczy mam do zrobienia, ale to już na spokojnie pojedynczo. Muszę lilie posadzić, z góry trochę starych mebli wywalić, pomalować łóżeczko, sprowadzić turystyczne od rodziców dla Kacpra, wyprać nasz narożnik, muszę kupić dodatkowy mebel aby rzeczy Leona mieć gdzie trzymać , poprać i posprawdzać ubranka po Kacprze i na reszcie kupić tą wyprawkę cholerną, chyba z końcem maja będę mogła zacząć. Ale nie ma co, z pakowaniem walizy jeszcze poczekam, bo nawet nie mam jeszcze przepowiadających , a nie chcę aby tu leżała i mnie straszyła :-p

Kurde wczoraj sobie skojarzyłam jaki będzie problem z moim powrotem do pracy, w sensie Kacper to już do przedszkola pójdzie, ale Leonem będzie musiał się ktoś zająć, a moja mamucha mówi, że nie odejdzie na emeryturę jak mówiła w 2018 r tylko jakoś później ehhh. Mąż mi pomoc teściowej wciska, ale nie widzę tego, bo blisko z nią nie jestem i jest to dla mnie obca baba:frown: Jak o tym pomyśle to mnie mdli. Będę musiała przedłużyć sobie wychowawczym ile wlezie i modlić się o to aby chcieli mi umowę przedłużyć po takiej długiej nieobecności. Wiem jeszcze dużo czasu i jakoś to się ułoży, ale jakoś boję się tego.

No nic. Piękna pogoda , Męż się zbiera, my z bobem gdzieś pewnie wyjdziemy , ja coś posprzątam. Miłego ;-) ;)

Hej:)
Ola W jak nie masz problemów z plecami np skrzywienie czy zwyrodnienia to nie trzeba.Ja byłam u anestezjologa bo akurat mam takie problemy.
Włącza mi się ostatnio nie spanie, całą noc prawie nie spałam

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Tymuniek trzymam się tam w szpitalu! Mam nadzieję, że antybiotyk szybko zadziała.

Maziajka biedna, tak z zaskoczenia, dobrze że wszystko się unormowalo i że wypuścili Cie do domu:)

Aga też jestem za tym zebys chociaż troszkę przystopowała;)

Maziajka pod koniec ciąży zdarzają się skoki ciśnienia, ja tak miałam w pierwszej ciąży, dobrze że sprawdzili :)
Tymuniek waga jest orientacyjna, tak naprawdę okaże się ile ma jak się urodzi :) czy czekają cię 3 tygodnie w szpitalu ? fajnie że takie wygody :)
Inka1985 ja też mam w planie sadzenie kwiatków na taras i małego warzywniaka :)
Chybra ja bym wolała teściową niż obcą opiekunkę, zawsze to babcia i krzywdy nie zrobi

Miłego dnia :) u mnie słoneczko w końcu :)

reklama
Maziajka może to syndrom białego fartuch. Oby więcej nie skakalo.
Aga_k_m dziś o trzeciej za to godzinna przerwa bo mi się zebrało myśleć o porodzie :/
Tymuniek trzymam kciukasy żeby do małej nie doszło.
Ola chyba nie ma sensu iść do ortopedy. Jeśli masz jakieś problemy z kregoslupem poinformuj o tym anestezjologa przed podaniem zzo.
A ja dziś dalej mam plan podziałać przy kołysce, wczoraj poskrobalam i odtluscilam. w końcu skończyłam zakupy. Do tego byliśmy na szkole rodzenia -temat: pozycje do rodzenia, oddech, rekonwalescencja w pologu. A potem spotkaliśmy się że znajomymi z terminem na październik, więc temat rozmów był góry narzucony.
Miłego dnia.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry