reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Paalina - Trzymam kciuki za Ciebie ! Po Twoim wpisie ciągle mam Ciebie w myślach także nie daj się !! Mały też tam trzyma piąstki za Ciebie!

Widzę, że wirus jakiś panuje. U nas szaleje taki 4-5 dniowy i przechodzi a objawia się na początku katarem wodnistym (leci z nosa jak z kranu) a później przechodzi w kaszel i znika. Tak przynajmniej przechodziły przede mną koleżanki i jak na razie się sprawdza to samo u mnie.
Ja ratuję się prenalenem + czosnek na kanapki raz dziennie. Także dziewczyny wspieramy się !
Jutro znowu do pracy, ale mam nadzieję, że już z lepszym samopoczuciem i mniejszym katarem.

Czy któraś z Was mogłaby polecić jakiś fajny film na wieczór ? Szukam jakichś fajnych tytułów na oglądanie wieczorne z mężem i nie mam zupełnie pomysłu... :(

reklama
Wszystkie pomijając horrory i dramaty oraz tematykę, która mogłaby zdenerwować ciężarną :) Nie mamy jakichś wyszczególnionych gatunków, które TYLKO oglądamy.

mamusia Przełęcz ocalonych - jest to film oparty na faktach, wprawdzie wojenny ale dla nas był super. Nie zdenerwował mnie :)

Czy maluszek powinien spać na płasko czy na jakiejś specjalnej podusi?

Mamusia `Pokój` też super!

Kasia różne szkoły są. Według fizjo na płasko, według mojej położonej na klinie. Zależy czy ulewa. Jedno jest pewne na początku bez miekkiej poduszki. Ale ja właśnie zamawiam cały komplet, mam gdzie trzymać :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Nic się nie dzieje. Poza tym,że po tabletce na ciśnienie jestem jakaś taka otumaniona trochę. Może przy okazji pomogą na bezsenność.
Brzuch mi się stawia,ale to nic nowego. Mały dobrze reagował na skurcze,więc niech sobie będą póki nie za silne i póki szyjka się trzyma długa, nic się nie wydarzy.
Dobrze,że mam w czwartek kolejna wizytę,czuję się jakoś pewniej.
Poza tym,że mały strasznie ciśnie na dół i jak wstaję to mam wrażenie,że mi ten brzuch odpadnie to nic więcej. Nie sądzę,żeby poród zaczął się wcześniej, jakoś czuję,że organizm sobie ze mną pogrywa, a nic tak naprawdę z tego nie wynika ;) ta opieka też taka dzika tutaj, w Polsce na pewno byłby szpital i by się nie było co martwić, pod stałą opieką, a tak to wiadomo.

Kasia_831 - maluszek powinien spać na płasko. Chyba, że ma refluks lub często mu się ulewa (nawet po "odpowietrznieniu") to wtedy jest taka podusia klin co lekko unosi główkę ku górze i chroni przed zachłyśnięciem choć bardziej zamiast tego klinu na szkole zachwalali przechylenie jednej części łóżeczka i włożenie np. książek tej samej wielkości pod nóżki łóżeczka.

Nadrobilam i nie pamietam co chcialam napisac..

Bylismy wczoraj w ikei pokupic brakujace rzeczy i juz prawie wszystko mamy. Teraz tylko pranie,prasowanie,spakowac torbe i mozemy czekac [emoji28]
Tak sie wczoraj schodzilam ze wieczorem po powrocie padlam..

Pumelova tez mam jutro wizyte u dentysty. Mam nadzieje ostatnia [emoji5]
A dzis tez bylam w labo..robilam mocz,morfologie i toxo.

Kasia ja tez nie ide na SR ale dlatego ze nie zawsze bysmy sie zgrali z moim T.a sama nie chcialam chodzic.

Moj gin ostatnio mowil o ktg wiec pewnie tez juz bede miala co wizyte.

Ewella uwielbiam film nietykalni.

reklama
hejka,

teście pojechali, to mogłam troszkę Was poczytać :)

U mnie bez zmian, rano kiepsko, potem trochę się rozkręcam :) ale ogólnie jestem jakaś bez życia , kilogramy lecą w górę, lodów się chce ahhhhhh mam taką fazę na słodycze , że masakra brrrrrr

Tymuniek jak tam u Ciebie ?

Paalina mam nadzieję, że u Was też spokojnie narazie ???

Mamusia_muminka oglądałam ostatnio "Jutro będziemy szczęśliwi " bardzo fajny film , a tak to ja lubię skrajne emocje, od dramatów po thrillery :)

Emol ale akcja z tym psem, dobrze , że to się gorzej nie skończyło :) ja mam termin na 27 czerwca z usg genetycznego i to jest termin nadrzędny nad tym z miesiączki, z miesiączki wychodził chyba 1 lipiec , już nawet nie pamiętam , a że będę miała CC to najbardziej prawdopodobny termin to około 20 czerwca, obym dotrwała :)

Do góry