reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Misia to pewnie za tydzień już Ci powiedzą o ktg. Bo mi powiedzieli to 2 tyg temu czyli jak byłam w 31 tygodniu. ;) gratuluję wytrwałości, dasz radę ;) już bliżej jak dalej.

Kasia ja dzwoniłam w 24 tygodniu i chciałam na kwiecień i fartem się udało bo zajelam już wtedy ostatnie miejsce. I zaczęłam szkole rodzenia w 26 tygodniu. A tak to zaczelabym w maju czyli byłabym po 30. Ciężko z tymi terminami

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie. Pojechałam wczoraj do rodzinnego miasta męża. Teść mnie wkurzył bo chcieliśmy zmienić od razu koła w aucie tylko że teściowi nie chciało się nam kluczy podrzucić od garażu bo był gdzieś ze znajomym a do domu teściów raczej nam się nie uśmiecha wchodzić ze względu na wstrętną teściową. Do teściów mamy ponad 60 km więc w dwie strony to już ponad 120 km. Garaż jest nasz a teść go używa ja chciałabym go sprzedać a ten stęka bo trzyma tam swoje graty i auto. Co za walnięta rodzina... Będę tyle piłować mężowi że pozbędę się teścia z tego garażu. Nie będzie decydował co i kiedy mam robić i klucze wyrobię dodatkowe. Kurczę człowiek idzie na rękę i ma tylko problemy...
A z przyjemniejszych rzeczy to w c&a kupiłam 2 sukienki i jestem zadowolona bo będę miała w czym chodzić w cieplejsze dni. Zajechaliśmy jeszcze do mojej mamy na rosołek i sernik. Dzień minął szybko.

A dzisiaj wstałam o 10.30 i byłam w szoku że aż tyle pospałam. Jeszcze w piżamie siedzę i muszę wreszcie ogarnąć się.

Aaggaa88 chyba na pewno pod koniec zamieszkam u rodziców aby mieć pewność że ojciec pojedzie do szpitala

Aniek chciałabym rodzić naturalnie bo w październiku miałam usuwany woreczek żółciowy laparoskopem i 3 małe nacięcia bolały okropnie a cesarka to dopiero ból...

Misia z prywatnego ubezpieczenia mąż dostał 800 zł więc o wiele mniej niż z ZUS

Lilith to już za chwilę ale zleciało. Kokon piękny.

Aga byłam wczoraj z mężem.

Grzmi chyba znowu będzie padać. A mam lenia nie wychodzę dzisiaj z domku.

Buziaki.

Pytanko mam : czy planujecie sesje noworodkowa? I do mam z Warszawy czy już wybralyscie fotografa? Bo o ile ciążowe nie planuje to dzidziowa sesja musi być. Ja ogólnie robię mało zdjec, mój mąż to już w ogóle. Potem oczywiście żałuję i brak mi pamiątek. Całe szczęście że mamy wątek brzuszkowy to mnie mobilizuje do fotek.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Inka nam pani w pzu poradziła żeby poczekać na komisje i dopiero zgłosić w ubezpieczalni bo można zadać ponoć kwoty podobnej. Zobaczymy jak się to skończy. Na pewno dam znać. Tyle że mąż nie jest w ZUS i do tej komisji jeszcze trochę poczeka.

Inka też siedzę w piżamie i dzisiaj nigdzie nie wychodzę i nie robię obiadu. Taki leń. Tylko przyjmuje paczki od kurierów. Właśnie dojechał termometr czyli ostatnia paczka.
Spakowalam torbę dla siebie i małego. Brakuje tylko monet, ładowarki, dokumentów i picia. :)

Misia mi zdjęcia robi brat. Czy brzuszkowe czy noworodkowe. On kończył kurs fotograficzny i jest strasznym pedantem przez co jego zdjęcia na prawdę ładnie wyglądają, bo są bardzo dociagniete. Nawet nie rozgladalam się za prawdziwym studiem

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Hey! U nas jakoś pochmurno, niby ma burzować później, ale od środy ma być temp nawet pod 30 !! :-) :)Weekend ten i następny mają być ładne, nie mogę się doczekać. Może w końcu syna zostawimy u rodziców i uciekniemy gdzieś:blink: Mąż był na chwilę dogadać warunki w nowej pracy i są o wiele lepsze niż w poprzedniej więc super, do tego nie będą kolidować z tym co tam sobie na boku dorabiać zaczął w zw z str internetowymi ;-) ;) A tak w ogóle praca w godz 10-16 heh, zaczyna jutro, dla mnie to czadowo. Ja jak zwykle przed wizytą się najadłam:-p Męż przynajmniej raz ze mną skoczy, a synuś uwaga pierwszy raz tylko z dziadkiem zostanie na jakieś2,5 h:-D A po południu zaczynamy sprzątanie jeeee !

Ja szkołę rodzenia mam jeszcze dwa razy, w najbliższy i następny pt, będzie z głowy:blink:

A sesję będę miała tylko gdy sama sobie zrobię, w pierwszej ciąży też nie miałam, a bardzo chciałam, po pierwsze kasa, po drugie mąż mówiący " a po co Ci to?" :frown: Sama ogarnę.

hej,
U nas nie obyło się bez cyrku :p
Dziś rano wstałam, podbrzusze jakieś takie rwąco-bolące, patrzę a tam śluz podbarwiony krwią. Ostatni raz taki śluz widziałam dzień przed urodzeniem córki.
Zadzwoniłam do położnej i o 9:30 życzyli sobie mnie na IP. Oddałam krew, mocz, na KTG skurcze regularne co 4-5 minut , a tego to się nie spodziewałam. Czuję je oczywiście,ale w dzień jak człowiek coś robi,to tak nie czuje tych skurczy,ale tam 30 minut w jednej pozycji i faktycznie czułam jak się rozchodził ból menstruacyjny i brzuch się napinał. Teraz też czuję. Szyjka długa (42mm) ale lekko rozwarta. Muszę przeczekać tydzień,bo jak stwierdziła ginekolog "akceptujemy porody od 34tc" , a dziś 33.
Do tego ciśnienie za wysokie. Najpierw 135/95 a pozniej 145/95 i dostałam jakieś tabletki, teraz nie mogę prowadzić samochodu przez najbliższe 3 dni.
Pogoda zrobiła się idealna i muszę usiąść na dupie na przynajmniej tydzień :/
W czwartek mam kolejną wizytę.
Ja wiedziałam,że to się tak skończy. Co za pomysł w ogóle dać mi w tak zaawansowanej ciąży nastęną wizytę dopiero za miesiąc -.-
Muszę się spakować do szpitala,bo jak skurcze dalej będą świrować to w czwartek mogą mnie zostawić w szpitalu :/

Czas tak szybko leci, niedługo zaczniemy się rozpakowywać po kolei ;) Znając zycie u mnie teraz na dziko, a urodzę po terminie :D

Paalinaa oby sprawdziły się Twoje przypuszczenia i poród odbył się w terminie. Kurcze trochę mnie to przestraszylo, idę zamawiać resztę rzeczy i pora się w końcu spakować.

reklama
Misia brawo za pochwałę ;) ząb akurat nie boli ale dziura przeszkadza.

Mi nic lekarz o ktg nie wspominał jak narazie.

Ale już jestem zmęczona a dopiero po 12, już 3 sprawy na mieście zalatwilam, zaraz kosmetyczka jeszcze i za obiad musze się zabrać dzisiaj schabowe z frytkami i mizeria :)

Pumelova no ja muszę jeszcze dziś się wcisnąć do dentysty może się uda ;) a burza tak myślałam że będzie dzisiaj bo duszno jest bardzo

Ja planuje sesje małej jakoś 2-3 tydzień mamy się spotkać ale już mam umówione :)

Paalinaa to oby jak najdluzej tak jak mówisz się sprawdziło :)

A jednak dentysta jutro po wizycie u ginekologa :)

Ostatnia edycja:
Do góry