reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol mi się kot na brzuszek ładuje.
Liluli u mnie w przychodni wcale nie ma mowy o braku kolejki. Do rejestracji nigdy nikt nie prosi ciężarnej ani z malutkim dzieckiem. Raz ja zrobiłam rabat bo kobietka stała z takim maleństwem nikt jej nie widział. Do okulisty marynowane marzę się dostać.
Aniek padłam :) no w końcu była bielizna i gadżet [emoji14]
AAggAA to dawaj do mnie na Warszawę. Jeszcze jedna ciężarną się ciśnie :)
Kasia ja nie wiem jak można nie mieć prawka ? Szczególnie jak są małe dzieci. Koleżanka ma teraz straszny problem bo jej mąż się połamał a maja mała córcia i mieszkaja na zadupiu. Ale Obama prawko tylko nigdy nie jeździła od kursu. Mąż ja woził. Kasiu motywuje Cię kobieto rób prawo jazdy.
Oliweczkaa spokojnie dasz radę z psiakami :) nie zamartwiaj się na zapas. Super pomysł z tym ogłoszeniem. Może jakiś dzieciak na bułkę czy batona będzie chciał.
Kylesa w mojej firmie szukają ale na tamten rejon ale dają właśnie strasznie niskie pieniadze i tam słabe premie są. Poza tym nie polecam w niej pracować. Myślę że coś znajdzie. Choć teraz w ogarnie trochę zastój dopiero na jesieni rusza głównie rekrutacja.
Pumelova u nas wczoraj było o nawale pokarmowym, kryzysie laktacyjnym i pielęgnacji noworodka.
Mamusiu_Muminka mnie ciągnie czasem na dole, a czasem tak z 10 cm nad pępkiem. Boję się czy to nie jakaś przepuklina czy rozejscie mięśni.
Biorę się do roboty, muszę wysprzatac chałupę. Przytargac dodatkowy stół na taras, bo bedzie chyba na tyle ciepło że pogrillujemy na dworze. Miłego dnia laski.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
misia czyli coś jednak te zwierzątka czują i widzą ;)

Ja się zastanawiam czy we wt jak będę u lekarza to czy mi nie wypisze skierowania na badania okulistyczne. Mam wadę i czuję że mi się pogorszyła, a poza tym powinno się sprawdzić dno oka czy mogę rodzić sn. Chodzę do Jozefowa do przychodni i nawet na gin czeka się tylko 2 tyg a mój Kuba do laryngologia wszedł tego samego dnia co dostał skierowanie. Może nie będę musiała tyle czekać na NFZ ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny te które mają skurcze przepowiadajace,też macie aż tak bolace że zginaja w pół?takie jak na najgorszy okres?i jeszcze pytanie jak pojadę do szpitala na IP i po badaniu okaże się że jest wszystko ok,to mogę odmówić położenia mnie na obserwacji?położna mówi że u nas jak już pojadę na IP to zawsze zostawiają na obserwacje,a ja nie mogę bo jestem sama z dziećmi.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tea80 wszystko możesz ale pewnie będą chcieli deklarację do wypełnienia ze z własnej woli nie chcesz być w szpitalu. Myślę że wszystko można ;)

Dziewczyny te które mają skurcze przepowiadajace,też macie aż tak bolace że zginaja w pół?takie jak na najgorszy okres?i jeszcze pytanie jak pojadę do szpitala na IP i po badaniu okaże się że jest wszystko ok,to mogę odmówić położenia mnie na obserwacji?położna mówi że u nas jak już pojadę na IP to zawsze zostawiają na obserwacje,a ja nie mogę bo jestem sama z dziećmi.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Pewnie że nie musisz się zgadzać na pobyt. Tylko właśnie trzeba podpisać że nie wyrażasz zgody na hospitalizacje mimo przedstawionego przez lekarza punktu widzenia.

Dzień dobry:)
Jenny a ugryzł cię jakiś pies w dzieciństwie?
Misiu w Pl kilka lat temu zdawałam 13 razy hehe I po prostu się poddałam-zaczęłam myśleć racjonalnie-miałam ogromny problem ze skupieniem uwagi i jak np jeździłam juz z godzinę po mieście bo i tak bywało na egz to traciłam czujność i zawsze jakąś głupotę zrobiłam.Teraz w Uk zabrałam się za prawko, w październiku zdawałam teorię ale klapa a jak zaszlam w ciążę to moje myśli odpłynęły:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia miałam kolegę co zdał za 14 ;) no ale ważne jest aby czuć się dobrze za kierownicą i nie tracić koncentracji już po godzinie. Tak minimum 3-4 h aby umieć się skupić, bo nie łatwo o wypadek czy kolizje. A potem mieć wyrzuty sumienia i się bać jeździć ;)

Obiecałam sobie, że zanim wrócimy do Pl to zrobię bo to naprawdę ważne jest przy dziecku, zdaję sobie sprawę.Dobrze, że nie mieszkamy na jakimś totalnym zadupiu, komunikacja blisko, przychodnia też jakby co.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Zawsze lepiej mieć prawko niż nie mieć i płuc sobie w brodę ze się nie zrobilo, a teraz jest potrzebne.
U mnie widać doskonale ze dobrze jak prawko mają 2 osoby. Tymbardziej w ciąży, nie pije w ogóle alkoholu (dla mnie lampka wina czy reds to też alkohol) wiec Kuba korzysta z tego na spotkaniach rodzinnych. Ale ustatlilismy, że od czerwca on też nawet piwa nie wypije, bo możemy zacząć w każdym momencie rodzić i on ma mnie zawieźć ;)

reklama
Dziewczyny, czy Wy tez odczuwacie taka niemoc i mrowienie w rękach?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry