reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Dziewczyny, czy Wy tez odczuwacie taka niemoc i mrowienie w rękach?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja to tak od tygodnia -a jestem teraz w 32tc - zaczynam sie bać.. bólu, porodu wszystkiego ! Ze bede tam leżeć w mękach 15godzin i nic z tego nie wyjdzie a na koncu cesarka.. schizy normalnie :O! Nie wiem co mi sie stało bo jestem ogólnie bojowa dziewczyna
Tatuaży z 10
Kolczyków kiedys całe cialo..
Zrobiłam sie taka klucha :(

Aż włączyłam wieczorem porody na YouTube - jak dziewczyny opowiadają od 1 skurczy co i jak.. i sie popłakałam :p

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
oliweczkaa nie słuchaj historii każdy poród jest inny, i nawet jak cesarką się skończy to nie koniec świata, najważniejsze jest bezpieczeństwo Twoje i dziecka

Ja z chęcią słucham ale ja raczej z tych "gruboskórnych" :) Nie biorę do siebie tych opowiastek. Oczywiście zaczynam o porodzie myśleć jak to będzie ale jeszcze nie czuję strachu.Jak mnie zacznie boleć to poczuje hehe
Co do niemocy to nie mam tak, jeszcze mam energię co nie znaczy że nie męczę się szybko ale też szybko ładuję akumulatory.Nie mam żadnych drętwień ale zauważyłam tzw zespół niespokojnych nóg jak dłużej siedzę w jednej pozycji.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka;)

Pumelova 17.06 moja mama odprawia 50tke i mam nadzieje, najesc sie i potancowac bede wtedy w zasadzie w 39tc wiec hardcore:D no i do konca chce siedziec a co zamknąc sale! bo ja zawsze na imprezach sale zamykam.Przyjaciolka bedzie w pogotowiu jakby co a moj ma sie napic ale symbolicznie w razie W:)
Fajnie masz z ta szkola chodzisz na Raciborską?

Pisałyscie o samopoczuciu ja Wam powiem,ze gdyby nie spanie to teraz jest mega zajebiscie!!!!!!! nic mnie nie boli, nie rzygam, moge wszystko jesc, nie smierdzi mi.Nawet twardnienie macicy mi sie skonczylo:D Zatwardzen zero no bajka!:D dziennie po 4km spacer a ja sie czuje fantastycznie.Jedynie spanie to udreka 4 razy siku, z boku na bok sie przewalam aaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!

Co do prawka nie lubie jezdzic i jezdze tylko na swoich stalych trasach, a po miastach sie boje.Raz rok temu pojechalam do Sosnowca( tego miasta zła) i mialam stłuczke...Prawko zdawalam 7 razy.Jest niezbedne ale w wieksze miasta sie nie wypuszczam od tego jest moj R.Moge jechac zadupiami wszedzie ale ronda, skrzyzowania ten tlok i w ogole.Ale ja to wiesniak ze wsi mnie duze TESCO przytłacza;P

Kasiu czyli już masz przygodę zaczęta. Może w końcu się uda.
Znajoma mojej mamy że 20 lat temu zdawała 20 razy, w końcu dała w łapę [emoji14] w jakiejś małej mieścinie. Potem jeździła tylko praca dom przez rok i to skręcając tylko w prawo :) potem zaczęła śmigać wszędzie i nie miała żadnego wypadku do tej pory.
Maziajka wszystko jest do ogarnięcia, kwestia wprawy. Duże miasta do jazdy też :)
Też się dobrze czuje. Jedynie ciężko mi dużo wysiedzieć bo honorem małego i się rozpycha. Że snem nie mam problemów, czasem zgaga na która na szczęście rennie pomaga. Trochę mi się tylko ciężko schylac.
Oliweczkaa nie nakręcaj się, wiem że to niezależne od nas ale serio nie ma po co. Może urodzisz w godzinkę :)
Ja się jak głupia nakręciłam przed ablacja i zupełnie niepotrzebnie, na druga szłam już na luzie totalnym. I teraz się już tak nie przejmuje. Nawet jak będę rodzić 20h to przecież nie ja pierwsza, a jak wyjdzie CC. To też dla ludzi jest. Będzie co ma być zwłaszcza że jesteś twardziel.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Heh wczoraj rozmawiałam z moim, że mam od kilku dni zwłaszcza wieczorami takie napady lęku , aż czasem mam taką myśl jak się tu tego pozbyć tak teraz już szybko :-pHeh od taka durna jestem. Ale szczerze mówiąc im bliżej tym bardziej jestem przerażona, pierwszy poród źle psychicznie bardzo przeszłam i tym bardziej się zastanawiam jak ja mogłam drugi raz w to wejść!? :eek: Aj nie wiem. Mam mętlik w głowie i się boję, łudzę się, że to normalne.

A prawko zdałam 6 lat temu w dzień dziecka za 3 razem i na dobre zaczęłam jeździć dopiero ponad miesiąc temu i od tej pory jeżdżę prawie codziennie. Fakt faktem jest to bardzo przydatne przy rodzinie i nie muszę się rodziców prosić o jakieś wożenie.

Z innej beki robole mają w pon przyjść ostatni raz, trzymam kciuki i Wy trzymajcie:blink: Niech już nas zostawią w spokoju! :-D Dobra, kawka i zbieram się po wyniki morfo i na szkołę.

Hej

Pumelova ja za tydzień mam karmienie piersią ;)

Maziajka no to trzymam kciuki żeby udało Ci się pobawic tak jak chcesz na urodzinach mamy :) u mnie Tata w tym roku ma 50 urodziny 7lipca a ja mam termin na 9 więc powiedział ze zaczeka i odprawi później ;)

Ja też czuję się dobrze, chodzę codziennie na spacery parę razy. W nocy to różnie jest tak jak dzisiaj ze przespie całą noc 2razy siku tylko i się nie krece a jest tak że chodzę po 5 razy i nie umie sobie miejsca w łóżku znaleźć ;)

Misia to udanych urodzin :)

Ja długo nie chciałam zrobić prawka Ale jak poznałam mojego męża to mnie namówił poszłam i za 1 razem zdałam a szłam z przekonaniem że i tak nie zdam za 1 :p lubię jeździć ale nie daleko i na pewno nie gdzie sa tramwaje bo nigdy nie wiem co i jak np. Ruda Śląska, Zabrze bo Katowice to jeszcze spoko ;)

Właśnie jestem po spacerze, zupa zjedzona i odpoczywam na balkonie :D

Ewella no moja juz miala termin zamowiony, gosci z zagranicy powoadomionych no nic:p
Ja do kato za chiny nie pojade.Ogarniam Tychy, Pszczyne, Jaworzno, Oswiecim, Myslowice z miast reszta zadupia.

Misia pewnie kwestia wprawy ale poki mi nie trzeba to sie tam nie pcham...w korki itp.

Ej czaicie w tesco dzis babka mi dowod sprawdzala..dodam ze kupowalam piwo bezalkoholowe o_O:D

Ja uwielbiam jeździć samochodem. Nie wyobrażam sobie życia bez tego :D Śmieje się, że psy wyprowadzam na spacer autem. Bo jako, że mieszkamy praktycznie w centrum warszawy to ciężko o jakieś fajne tereny do biegania dla nich. To pakuję je do auta i jedziemy gdzieś do lasu czy parku. A teraz nam się grupka spacerowa powiększy o dzidziola :D

Ja o karmieniu i laktacji mam dopiero za 3 tyg, a w ten poniedziałek mam mieć o porodzie :)

Maziajka, ja mam 27 lat i mnie cały czas prosili o dowód przed ciążą. Ale nawet teraz to się zdarza, jak razem z mężem coś kupujemy i on bierze jakieś alko. To oczywicie ja dowodzik :p

reklama
Truskawka ja też nie rozpoznaje czy to twardnienie czy dzidziol się rozpycha.
Misia moja kuzynka jak zdała na prawko to kazała mi jeździć z nią hehe bo ja byłam świetna z teori i byłam jej prawą ręką:) Ale jak chciałam żeby mnie gdzieś podwiozla to zawsze zastrzegala że w lewo skręcać nie będzie :)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry