reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Linoone- moze ta huśta to jest pomysł? Hmm mieszkam na 1 tragedii nie ma ale juz tez co ja nie wymyślałam
*niania z kamerka i biegiem na dół na minutę - jak bedzie jeszcze spała
*ogloszenie na klatce - moze jakis dzieciaczek chciałby dorobić grosz i zabierać rano przed szkoła na 5/10min
*lub nosidło -ale jak pogoda bedzie taka jak teraz? Zabójstwo :p lub deszcz cokolwiek..

Rodzice daleko teściowa tak samo a mąż jak jedzie to na 3msc to tez z psów nie chce wariatów robic zeby co 3msc dawać to do rodzicow to do nas.. ehh w koszyku przez balkon moze?! [emoji31][emoji31][emoji31] ERROR !!!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Maziajka co masz 17.06?:>

Emol mój pies nie lubi się przytulać:D

Aniek haha no mój mąż dzięki temu zaczął spacerować! Nasz pies dziękuje Bogu za ta apke haha
Fajnie bo ona chyba chce to w ramach 'prezentu' więc koszty odpadna albo będą niskie:p
Zdążysz ze wszystkim nie martw się na zapas :) w dobie Internetu masz wyprawkę w 2 dni:*
Hahaha dobry masz ten kosciol[emoji106][emoji106][emoji106]

Liluli mnie niestety nikt nie zawolal:p no co Ty z tym okulista:/// pewnie gdybym poszła z NFZ byloby u mnie to samo, ale mam luxmed z pracy.

Linoone kupiłaś jakaś specjalną kiecke czy miałaś swoja?:) na sesje:p
A co do psa to faktycznie ciężko z dwoma wielkimi. Ja się z jednym obawiam ale ja to puszczam na ogród żeby się załatwił, ale chce to nauczyć spacerować przy przy. Tylko ten pieron się boi wszystkiego więc pewnie się będzie bal wozka:D

Aaggaa haha dobre z tymi durexami haha:D co to za salatka?:))

Aha udanego weekendu z tesciami!

Ja miałam wczoraj szkole rodzenia :)) temat karmienie piersia:) fajne rzeczy, trochę mniej się boję czy ogarnę ale wiem jedno - odkładam na doradcę laktacyjnego haha:D
Aa i mieliśmy symulator na zmiany, mi się trafiło że mi nie płakał więc super, tylko spal:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Oliweczka, u mnie nie przejdzie tak krótki spacer, muszę chodzić min. 15 minut żeby załatwiły wszystko co trzeba.. a nikomu obcemu psów nie dam, zresztą u nas w bloku niestety same mohery albo pijaczki, także tak :p Dlatego skłaniam się właśnie ku chuście albo nosidle, a jak deszcz to parasol i idziemy. Nie chcę specjalnie dzwonić po mamę, żeby mi przez pół miasta jechała (w tą i z powrotem ok. 50 min) żeby mi psy wyprowadzić.. Będzie ciężko, ale będę twarda ;)

Kylesa, wyobrażam sobie jak się stresujesz, trzymaj się!

Aha, też podczytuję czerwcówki czasem. I jestem przerażona ile już wypakowanych! Dlatego się zmobilizowałam i zaczęłam kupować wszystko ekspresowo.. bo u mnie donoszone będzie w połowie czerwca i teoretycznie mogę wtedy urodzić! Masakra, ale się boję :D

Pumleova, coś ty! Nic nie kupowałam. Babeczka miała cały arsenał sukienek, owijek, ew. gadżetów. Wszystko w cenie. Także tylko sobie wybierałam co chcę :)
To miałaś farta z tym niepłaczącym.. oby twoja też była taka bezproblemowa :D

Dziewczyny, czy jak stosuję lactovaginal, to mogę normalnie oddać mocz do badania? Nie będzie zaburzał wyników czy coś?

Yyyym jak ja bym chciała mieć psa, ale nie jakiegoś małego tylko typu owczarek niemiecki, kocham te psy, miałam za dzieciaka, teraz rodzice mają jamnika , jest śmieszny, ale no niestety nie u mnie mieszka:-p Nie chcę mieć żadnego chomika, rybki czy czegoś takiego, tylko psa, ale chcemy poczekać aż dzieci trochę podrosną aby nie nawalić sobie tylu obowiązków na raz :no2:Nie lubię tego mojego racjonalnego myślenia, najchętniej to już bym jakiegoś ogarnęła heh.

Siedzę w labb, czekam na krew, pogoda ładna, chyba spacer zachaczymy i po farbę skoczymy. A po południu robole mają przyjechać, a ja jadę na drugie zajęcia Sz R. Dziś zaczynam 30 tydzień, waga + 7,5 kg , mam nadzieję, że uda mi się później zdj zrobić;-) ;)

Witam się po przerwie !
Niestety objawy ciążowe dają się coraz bardziej we znaki, uczucie osłabienia jest coraz większe, szczególnie po wysiłku np. po schodach na 2 piętro później muszę posiedzieć z 10 minut bo brzuch twardnieje jak kamień dodatkowo nawet jak siedzę zdarza mi się pojedynczy mroczek przed oczyma który sobie mignie raz na jakiś czas. Ciśnienie w granicach 90/60, czyli niskie wartości, ale o dziwo właśnie przy takim mam najlepsze samopoczucie. Jak zaczyna rosnąć to automatycznie gorzej się czuję. Takie sytuacje mam do powiedzmy godziny 12.00 natomiast po tej godzinie jest tak jakbym dostawała nowego powera i jestem w stanie pozałatwiać wszystko tylko później na wieczór odpłacam tym nadmiarem energii w postaci obrzęków i nadmiernej senności także coś za coś :) Ahh ta ciąża...

Nie wiem czy też tak macie, że występuje uczucie ciągłego napięcia/ ciągnięcia brzucha jakby ciągle był chociaż trochę twardy ?? Ja właśnie takie odczucie mam, choć jest różnica jak stwardnieje naprawdę....

Linoone - ucięło mi fragment dla Ciebie. Lepiej odpuścić dawkę wieczorną Lactovaginalu, żebyś nie miała fragmentów globulki w porannym moczu. Nie wiem czy bierzesz raz czy dwa razy dziennie. Jeżeli dwa razy dziennie to jedną dawkę można pominąć i nic wielkiego się nie stanie. Jak jeden raz dziennie to spokojnie można w godzinach porannych zaaplikować tak żeby resztki mogły się wydalić. Jeżeli już rychło w czas i wzięłaś wczoraj dawkę a dzisiaj chcesz dać mocz do badania to wstrzymałabym się z racji tych kawałków globulki, które mogą się pojawić w moczu zaburzyć wynik przejrzystości czy nawet ciężaru właściwego moczu.

Ja miałam twardnienia brzucha i napięcia tak długo jak pracowałam także jak zaczęło się to robić już coraz częstsze i większe ilości magnezu nie pomagały to po prostu skończyłam pracę. I z dnia na dzień przeszło. Także ja swojej decyzji nie żałuję.

A racjonalne myślenie przy zwierzątkach to coś bardzo dobrego. Nie lubię jak ktoś bierze zwierzę bez przemyślenia tego i potem zwierzę mniej lub bardziej cierpi. My chcieliśmy mieć psa ale po zastanowieniu się stwierdziliśmy że nie możemy mieć bo piesek by u nas z naszym trybem życia nie był szczęśliwy. Więc mamy świnkę morską i jest super :D

Mamusia, dzięki za odp. Chcę iść jutro rano oddać, biorę raz dziennie na noc, także zrobię tak jak mówisz, dziś wieczorem się wstrzymam. :)

Mój brzuch ciągle jest napięty, w miarę twardy. Ale jak mi się napina macica to odczuwam różnicę, bo jest wtedy jak kamień!

Ja mam to szczęście, że mogę pracować z domu, także nasze psy mało siedzą same. Pies i małe dziecko to faktycznie jest duże wyzwanie, ale ja uważam że dziecko powinno wychowywać się wśród zwierzaków. W moim rodzinnym domu zawsze było pełno zwierzaków i rodzice dawali radę ze wszystkimi ;) Ale wiadomo, racjonalne myślenie to podstawa :)

Cześć dziewczny,

Życzę Wam miłego dnia. Pogoda w miarę ładna więc chyba bedzie miły dzień.

Emol i dziewczny mające problem z żylazem i hemogolobiną polecam owoce suszone ...ja podjadam cdziennie kilka suszonych śliwek i moreli :) Tylko jak bedziecie chicały kupić..to konieczne zwróccie uwagę na opakowaniu z jakiego są kraju ...tzn pochodzenie ..bo te tańsze z reguły pochodzą From China.

dziewczyny podziwam Was ze bedziecie musiały ogaranć maluszki i pieski. JA podzwiam ludzi , którzy mają zwierząta zwałasza pieski - bo to już prawdzwy członek rodziny.
Ja od dzieciństwa mam uraz do piesków..tzn panicznie sie boje .nawet takich malutkich..wystarczy ze zaszczeka a mi już cisnienie skacze...taki lęk mi towarzyszy od dziecicnstwa. Chcoiaż w domach w kórych mieszczkałam z rodzicami na podwórku zawsze był pies ...i to duzy ....ale jak ktos wypuszczał go na podwórko z kojca...to ja wtedy z domu nie wychodziałam, dziś nikt u nas nie ma czasu na opieke nad pieskiem wiec chwilowo rodzice też nie mają pupila...

reklama
Cześć,
Wczorajsza Wasza piękna pogoda dopiero dzisiaj jest u mnie zauważalna. Może i nawet ciepło wczoraj było ale pochmurnie. A dzisiaj słonko i 25 stopni jak na maj przystało. Ubiore w końcu sukienkę i to bez rajstop! [emoji2]
Wczoraj tak mnie coś wzięło ze miałam temperaturę 37,5 i tak głową cmila. Dzisiaj już trochę gardło boli ale jeszcze nie wiem czy mam gorączkę. Ale kichać cały czas kicham. Zobaczymy:/

Jenny84 czyli jeszcze będę musiała kupić suszone owoce ;) dzięki za radę.

Linoone i inne dziewczyny ja też mam taki objaw twardego brzucha po 'wysiłku' czyli nawet wejście na 3 piętro do mamy. Myślę, że po prostu tak jest po 30 tygodniu. Przygotowywuje sie.

A co do pracy ja musiałam już pójść na zwolnienie w styczniu bo miałam pracę cały dzień stojąca i pewnego dnia po prostu zaczęłam krwawic. I do teraz przebywam na L4. A w ustawie jest napisane ze praca stojąca łącznie nie więcej niż 3h dziennie a jak nie ma możliwości to zmiana stanowiska na coś bezpieczniejszego, ale co ich to obchodziło, miałam pracować a innego stanowiska po prostu nie bylo. :/

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry