reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Mamusia_muminka ja mam podobnie jak ty,rano jestem nie do życia, z tym późniejszym powerem to różnie bywa

Emol zdrówka [emoji4]

OlaW ja też mam takie mrowienie w rękach, szczególnie po nocy ahh juz pisałam , że ogólnie jakoś słaba jestem [emoji52]

Oliweczkaa te czarne wizje to wyrzuć do kosza, szkoda nerwów i dzidzi [emoji4] będzie dobrze i mogę ci obiecać , że zakończy się tak czy siak tym samym, że będziesz tulic swoje dziecko [emoji6][emoji6]

Maziajka coś czuje, ze to będzie niezapomniana imprezka hehe szczególnie te tańce [emoji41]
A samopoczucia zazdroszczę [emoji39]

3jgxhqvkn04csc4c.png

reklama
Ja mam 34 i też mnie proszą o dowód.Ostatnio w pl miałam śmieszną sytuację.Poszłam na targ, oglądałam bluzki i zaczepila mnie babeczka żebym jej pomogła coś fajnego wybrać w jej rozmiarze tak na oko, no to sie zgodzilam.Przeglądam te bluzki a bylo ich mnóstwo i jedna mnie sie spodobała.Wyciągnęłam ją a ta pani do mnie: Kochaniutka ale takiej to ja nie chce bo ja nie mam juz 20 lat tak jak ty:) Była mega wylewna to sobie pogadalysmy i sie pyta to ile mam lat jak nie 20.No to mówię ze prawie 34 a ta do mnie: Kaśka ale dajesz w dupe, ani jednej zmarszczki na twarzy hehe

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone z taka obstawa spacerowa szybko wrócisz do formy:D

Chybra kciuki za wyniki:) udanych zajęć w szkole! I kciuki za roboli:D

Mumusia współczuje Ci tych slabosci. Już bliżej niż dalej. Ja się o dziwo czuje świetnie. Ale schody też mi dają popalić (po każdym wejściu do kogoś na 3 piętro zastanawiam się jak ja urodze). A brzuch nie wiem, chyba mi nie twardnieje:D częściej odczuwam takie napięcie ale jak wypina ale to miejscowo. Jak w tym momencie akurat zmieniam pozycję to nawet boli:D

Jenny współczuję że się boisz piesków. Ja się z psem wychowalam i wiem że zawsze będziemy mieli psa. [emoji173]

Emol życzę Ci zdrowia! Ja krwawilam w 8-10tc i jestem na L4 od tego czasu.. więc się wylenilam za wszystkie czasy. Ja byłam na konsultacji u okulisty:)

Misia zgadzam się, nie wyobrażam sobie życia bez prawa jazdy. U mnie też było o karmieniu! O pielęgnacji jeszcze nie. Też o nawale itd - wszystko zapisalam[emoji16]
Udanych imprezek!!

Aim a ktoś mi mówił że jak się odmówi zostania w szpitalu to potem mogą mnie tam nie przyjąć? Jest coś takiego? Coś mi się obilo.

Oliweczkaa ojej biedna:D do mnie strach jeszcze nie dotarł. Ja się cieszę na to wszystko jakoś:D

Maziajka szalona haha:D oby nie było 40 stopni bo padniesz! Zacisniesz nogi i dasz rade:D
A widzisz mój nie chciał na weselu siostry się napic. A wczoraj po szkole rodzenia stwierdził 'no, to jak będziesz te 3 dni w szpitalu to ja mogę się napic, a jak wrócisz to pierwszy miesiąc nie będę pił bo przecież muszę Ci pomoc!' (Przewinąć przed karmieniem bo na szkole powiedzieli że to tata ma robic) haha:D
Tak do misia kuleczki. Będziesz rodzić na raciborskiej w końcu?
Hahahaha Sosnowiec - miasto zla:D spoko mój jeździ wszędzie, jest zajebistym kierowcą ale do Sosnowca nie jeździmy z zasady. [emoji16] ja zdawałam prawko w tychach[emoji16] bo się bałam katowic.
Ej to jak chciałaś iść na lody w Kato jak nie zajedziesz?:pp

Truskawka haha nieźle że masz takich niszczycieli. Mój pies ma obsesję zjadania wszystkiego, jak miał pół roku zjadł kamień i miał wycinany bo mu się zatrzymal:// więc musimy go pilnować na ogródku.
Przynajmniej nie martwię się że kiedyś dziecko coś polknie czego nie powinno bo na pewno szybciej zje to mój pies;/

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Linone no ja mam 28 i tez czesto sie zdarza ze mnie pytaja bo ja mala blondi jestem jak dziecko czasem wygladam Ale bez przesady jeszcze piwo bezalkoholowe;D

Kasia niezle:D

Aha no bedzie bajlando tymbardziej ze juz stracha miec nie bede:D zadnego tanca nie odpuszcze:D

Ja to tak od tygodnia -a jestem teraz w 32tc - zaczynam sie bać.. bólu, porodu wszystkiego ! Ze bede tam leżeć w mękach 15godzin i nic z tego nie wyjdzie a na koncu cesarka.. schizy normalnie :O! Nie wiem co mi sie stało bo jestem ogólnie bojowa dziewczyna
Tatuaży z 10
Kolczyków kiedys całe cialo..
Zrobiłam sie taka klucha :(

Aż włączyłam wieczorem porody na YouTube - jak dziewczyny opowiadają od 1 skurczy co i jak.. i sie popłakałam [emoji14]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Fajnie opowiedziany jest poród Pati tv w 2 częściach ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Hej babeczki zanim was nadrobie to trochę minie:) tyle produkujecie:)

Mogę tylko napisać że badania mam już po części Crp prawie 19 norma do 5 bakterie liczne w siuskach i inne cuda szczawiany wapnia ...dzwonię do lekarza i mówię mu a on że go nie będzie na wizycie i że ktoś tam mnie obejrzy:errr:
Boję się żeby z tego wszystkiego się nie narobiło coś naprawdę poważnego.
Spakowałam się już do szpitala i zrobiłam pranie Neli.

Aim a ktoś mi mówił że jak się odmówi zostania w szpitalu to potem mogą mnie tam nie przyjąć? Jest coś takiego? Coś mi się obilo
Nic takiego nie ma. Kolejne głupoty powtarzane od znajomego znajomego. A jak ktoś by ci tak powiedział w szpitalu to trzeba uświadomić że znasz prawo na tyle że wiesz, że czegoś takiego nawet nie powinnaś usłyszeć. Inna sprawa że jak się jest stałym (niepotrzebnym!) bywalcem i upierdliwcem to po pewnym czasie personel zapamiętuje takie osoby i umówmy się bywają one traktowane na odczepnego. Ale to się tyczy raczej innej grupy niż ty w tym momencie jesteś :D

Hej Matki!

Oliweczka - planuje zakup kamerki, fajna opcja [emoji4] kuzynka miala [emoji4]
Tez mam takie schizy, termin coraz blizej to i nasza glowa pelna obaw. Trzeba byc dobrej mysli[emoji4]

Pumelova - salatka- makaron w ksztalcie ryzu, ogorki konserwowe, szynka (np. Konserwowa), biala czesc pora, kukurydza, majonez pol na pol z jogurtem greckim, szczypiorek do posypania. Pokroic, wymieszac, pieprz, sol i gra gittarra[emoji1] mozna dodac duzo innych roznych rzeczy [emoji4]
Ale fajne zajecia. Ja nie chodze do szkoly rodzenia, nie czulam w ogole potrzeby. Dla kazdego co innego wiadomo[emoji4]

Linoone - jakie mile towarzstwo Cie otacza sasiedzi....
Podoba mi sie Twoje podejscie do spacerow autem, pieski wtedy pewnie mega szczesliwe, ze nie musza walic kupy na chodnik! Jestem przeciwna temu jak ludzie wyprowadzaja psa w centrum Poznania miedzy kamienicami...[emoji21]

Kasia - wiadomo prawko przydatna sprawa, ale jesli Ci nie szlo to byloby bez sensu na sile. Jakos bedziesz musiala dac sobie rade[emoji4]

Mazi - jeah! To mi sie podoba, ryzykantko[emoji1] wazne zeby ktos byl trzezwy w pogotowiu[emoji4] a moze akurat wtedy sie zacznie hihi!
To babke w tesco chyba poniosl melanz[emoji1]

Praweczko mam, jezdze czesto, lubie. Mam jak Mazi tez daje w wyscigi[emoji16] czasami mam ochote jednak wywalic je do smietnika, jak moj T sobie za bardzo ten fakt wykorzystuje[emoji12]
A no i wszystkiego sie nauczylam z czasem, bo po kursie prawka to dupa bylam. [emoji1]

Tymuniek - bedzie dobrze![emoji8]

Ja dzis za meza w centrum leczenia, plecy mnie bola juz okrutnie. Czekam az przyjedzie po swa zone. [emoji1]

Wczoraj zjadlam bigos i to co mialam za dzika jazde w gardle to szok. Myslalam, ze rzygne płomieniem...[emoji21] zgago nienawidze cie i zaraz ide po rennie.

[emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Oliwexzka ja z tym porodem to samo.

Kasia, ale mi wlasnie chodzi o niemoc w rękach. Przez chwile. Połączona z mrowieniem.
Np dzis duzo spacerowałam, miałam mnóstwo energii, ale odczuwałam mrowienie w rękach i jK wyjęłam tel, to takie te ręce jakby nie wiem... no taka niemoc. Ale tylko w rękach

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ola, to brzmi jak zespół cieśni nadgarstka, podobno pojawia się w ciąży i po ciąży sam znika.

Ja w środę miałam wizytę. We wtorek po kąpieli coś mi pociekło po nogach -.- myślę o nieeee... ale sprawdziła w środę położna i to nie wody, oddała próbkę do laboratorium,żeby się upewnić,ale twierdziła,że widziałaby gołym okiem jakby coś z wodami było nie tak.
Najdziwniejsze dla mnie jest to,że kolejną wizytę mam teraz dopiero za 4 tygodnie! Miałam co 4 , ostatnio od dłuższego czasu co 3 , a teraz nagle za 4 :/ dopiero 09.06. mam wizytę i kolejne USG pomiarowe.
Przez ostatnie 3 tygodnie nic nie przybrałam na wadze, co oznacza,że musiałaby schudnąć,bo przecież mały też musiał coś przybrać w tym czasie (?) może stąd to usg pomiarowe nagle. Bo w środę nic mi nie mówiła o USG a dziś list ze szpitala,że usg 09.06 przed wizytą.
Powiedziałam o bezsenności. Wyobraźcie sobie , dała mi tabletki na sen. Za 3 tabletki zapłaciłam 15euro. Patrzę a to temazepam. Noooo chyba ją poniosło!! Przed ciążą z uwagi na RLS brałam clomazepam, odstawiłam jak zaczęliśmy starania o dziecko i to po pół tabletki, a ta mi w ciąży wyskakuje z cała tabletka temazepamu, gdzie wszędzie przeczytasz,że NIE STOSOWAĆ W CIĄŻY! Niech leżą i czekają aż urodzę, przestanę karmić, jak RLS nie odpuści, a nie sądzę,że odpuści,bo mam odkąd pamiętam, to kiedyś je może wezmę.
Źle mi umówiła wizytę i jeszcze psychotropy wcisnęła i NIE POINFORMOWAŁA mnie,że tego leku nie obejmuje moje ubezpieczenie. Za clomazepam też płaciłam,ale tam było dużo więcej tabletek i połowa tej ceny co dziś... Ale wzięłam, myślałam,że ziółka jakieś,a tu niespodzianka!

Do góry