reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Pumelova ja w aptece czesto ide bez kolejki jak mnie ktos z obslugujacych zawola.

Za to dzis poszlam sie zarejestrowac do okulisty i pielegniarka kazala mi przyjsc o 5 rano i moze mi sie dostanie 1z2 miejsc ktore sobie zostawia. Bo wg niej nie ma zadnych przepisow ze ciezarne poza kolejnoscia. Wyszlam taka wsciekla [emoji35][emoji35] i zadzwonilam na skarge do nfz.

Moj malutki czesto ma czkawke ostatnio i coraz bardziej sie rozpycha [emoji5]

Aga k_m gratuluje wizyty i wagi coreczki [emoji5]

Moj jak wstaje po nocnej zmianie to obowiazkowo oglada baranka shauna [emoji23][emoji23]

Karuzela gratuluje wizyty.

Maziajka ale bym pojezdzila na rowerze [emoji5] my to zawsze robilismy sobie dluugie wycieczki rowerowe.

U mnie dzis 20st.i sloneczko,az przyjemnie wyjsc,pospacerowac [emoji6]

Emol na hemoglobine polecam sok z burakow.

Kasia super ze juz na miejscu i w domku [emoji5]

Aniek nie napisze ze jestem w szoku,bo mnie juz zachowanie ksiezy nie dziwi..

Misia sto lat dla meza [emoji6]

Aniek chce mi się heftac jak słyszę takie rzeczy :/ Masakra [emoji34]
My we wt byliśmy w Krk;) Zrobiliśmy na nóżkach trochę km...na Kazimierzu też byliśmy na zapiekankach:)Było zimno ale słonecznie.
Co do zdjęć to stanowczo mówię NIE.Mój R umie robić ładne zdjęcia i zawsze mi cykał ale teraz nie.lubię bo mam wielkie bimboły i tylko je widać na zdjęciu.Z jednej strony się cieszę bo zawsze byłam płaska ale z drugiej zdecydowanie mi nie pasują.Już wolę pozostać przy tej mis B a teraz mam D i to na zdjęciach niefajnie wygląda.A juz widzę że się znów biustonosz robi mały[emoji53]

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Aniek szok i niedowierzanie. Nie zapłaciłabym im nawet złamanego grosza! Jakie wymagania... Każdy daje tyle na ile go stać i to rodzice powinni ustalić ile srednio powinno od kazdego dziecka byc dane. Poza tym idzie też dziecko w drodze, więc macie na co wydać pieniądze, a nie na jakiegoś księdza :/ Zastanawialam się jak chrzest u nas bedzie wygladac, bo my z moim Kubą kościelnego nie mamy a oni czesto przez to odmawiają udzielenia tego sakramentu. Jeśli powiedza że udzielą chrztu jak bedzie slub kościelny to się wprost zapytam czy mi za niego zapłaci + nocleg i jedzenie dla rodziny ktorą mam porozrzucaną po calej Polsce. Jak da to ja mogę brać :)

Liluli też słyszalam o burakach i pietruszce. Bede musiała zrobić barszcz czerwony, barszcz ukrainski, podjadać jeszcze buraki i pić sok aż będę czerwona :D

Aniek, jestem w szoku. Po prostu się uśmiałam. Ja od czasu naszego ślubu w kościele nie byłam i całkowicie się z tym wszystkim pożegnałam. U nas chrztu, komunii itp nie będzie.

Emol, cudna fotka! Moje psiaki też się tulą do brzucha :)

A ja, mimo, że nie lubię siebie na zdjęciach, bo jestem średnio fotogeniczna, to sobie zafundowałam profesjonalną sesję. W zwiewnych jasnych kieckach, sesja w studio, czarne tło i właśnie takie przyciemnione będą. Ja lubię zawsze ładnie wyglądać, dlatego zrobiłam sesje w 30 tyg jak brzuch jest jeszcze w miarę mały. Mi się wcale nie podobają wielkie brzuchy tuż przed porodem i tego nie chciałabym uwieczniać. Szczególnie jak tyle za to płacę. Ale to tylko moje zdanie ;)

Przyszedł dziś mój laktatorek. Najlepsze jest to, że na paczce, na wierzchu, tuż obok moich danych, było w opisie przedmiotu jak wół napisane "laktator". Myślałam, że padne jak to zobaczyłam. Kurier miał niezłą minę jak mi wręczał paczkę :D

Emol u nas też ksiądz marudził przed chrztem, ale my nie możemy kościelnego.
Znajoma wcale nie ma ślubu, żyją w związku i jak ksiądz im odmówił, to poszli do innej parafii i dostali bez problemu.
Teraz sobie przypomniałam. Lekarka mówiła że na krew ona sama w ciąży piła taki naturalny zakwas z buraków.
Buraki obrane kroisz w kostkę, zalewasz wodą, przeciskasz kilka ząbków czosnku i kawałek skórki z chleba żytniego. Po 2 dniach przelewała do butelek i do lodówki. Popijała to, a w garnku robił się nowy zakwas. Dzięki temu uniknęła szpitala.

Linoone jeśli mogę zapytać ile płaciłaś za tą sesję?
Nie źle z tą paczką :biggrin2:
Kiedyś zamówiłam z jakiejś firmy kulki do ćwiczeń mięśni kegla i 3 pary zwykłych bawełnianych majtek. Jak dostałam paczkę, to myślałam że padnę. Na paczce był napis "bielizna erotyczna i gadżety":zawstydzona/y: mina kuriera? Bezcenna.

Emol ja jestem po rozwodzie a z nowym partnerem nie mam ślubu;) Ale to trzeba poszukać odpowiedniej parafii-chyba hehe aczkolwiek temat chrzcin jest dla nas jak narazie tabu-tak postanowiliśmy po ostatniej akcji z mamą R:)
Baardzo rozregulowałam sobie dietę będąc w Pl.Od jutra wracam do moich rytuałów żywieniowych bo się super czułam,żadnych zaparć i zgag

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Aniek, za sesję płaciłam 450 zł. Dla mnie to sporo, szczególnie przy tych wszystkich wyprawkowych wydatkach, ale uważam że warto. To świetna pamiątka. :)

reklama
Nie nadrobię Was, nie ma szans :)

SlysAlyscie o nowym projekcie unijnym?
Link do: Koniec rocznych urlopów dla matek. W zamian pięć nowych dni wolnych od pracy dla wszystkich

[emoji23]
Osobiście uwazam to za glupote. Sam fakt roku uwazam za glupote, bo umówmy sie... roczne dziecko jest za małe, zeby je oddawać do zlobka np... i chociaz jestem bardzo za żłobkami, to uwaxam, ze powinny byc od minimum 1,5r. A co za tym idzie tyle powinien trwać urlop, ktory i tak wszystkie wiemy urlopem jest tylko z nazwy

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry