reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej

Gratuluję udanych wizyt dziewczyny :)

Aim ja i maszyna do szycia ..wątpię, by coś z tego wyszło ;) a w operze tez nigdy nie byłam ale chciałam, jeszcze może kiedyś pójdę ;)

U mnie też nie ma rozwodów bo większość jeszcze przed ślubem ;) a u mojego męża znajomi (mąż jest starszy ode mnie) to niestety słyszę tylko, że już z żonami tylko mieszkają bo dzieci, a kogoś innego mają. ..

Pumelova ja w rossmanie skorzystałam sama ostatnio z pierwszeństwa bo było mnóstwo ludzi, a u mnie w rossmanie zawsze jest gorąco i nie wiem czy bym tam nie padła ;) ale nikt nic nie mówił :) udanego spotkania :)

Emol udanej wizyty :)

Miłego dnia :)

reklama
Hejka
U nas dzis sie piekna pogoda szykuje pelne slonce ! I cieplo jest , blagam niech juz tak zostanie:p

Pumelova to Ci menda z kuriera mi zawsze wnosza pod drzwi do takiego wiatrolapu po naszemu
"lauby".Milego dnia.

Emol faktycznie macie nie zla roznice wieku.Powodzenia na wizycie.

Tymuniek ale jakie skurcze masz i co ile? Moze jakies ktg?

Co do fb ja tez bierna jestem o ciazy nic nie wrzucam bo i po co Ci co maja wiedziec wiedza.

A ja mam taka "znajoma" co opsikany test ciazowy na FB wrzucila czaicie? Ledwo test zrobila i od razu FB.

Maziajka fuj z tym testem. Nie mówię ze to jest obsikiwane ale uważam że oprócz najbliższych nikt nie powinien wiedzieć dopóki brzuch nie wyskoczy :) moja znajoma ostatnio opowiadała ze właśnie na fb jej wyskoczylo że stara znajoma jest w ciazy. No ale trochę za szybko bo była w 2 miesiącu a w 4 poronila i weź potem tłumacz się 'na pytania typu 'oj co się stalo?'
Truskawka89 czasami mam wrażenie że i 35 lat do za mało. Wczoraj na pytanie jak się czuje po zimnym dniu w pracy, udawał ze tańczy balet w kalesonach. Więc nie wiem czy to było ze wszystko ok czy wręcz przeciwnie i chyba go rozkłada choroba. Co się zobaczy to się nieodzobaczy :) facet 100 kg.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Misia ja zaczynałam ciąże z bardzo dużą nadwagą schudłam _12kg aktualnie wszystko stoi w miejscu.

Skurcze które mam są związane z hemoroidy:(buuuu:(

Witam się. Słonecznie i zimno za oknem.
Wczoraj na wizycie okazało się że dzidzia mało przybrała, ale teraz mieści się w normie i jest ok. Dostałam opieprz, że chyba za mało jem. Szyjka4.5 wiec twardnięcie brzucha na nic się nie przekłada. Podczas badania Majeczka chyba salta robiła, nie można jej było zbadać, ani foty zrobić. Raz była główką na dole, raz pośladkami i ze dwa razy na poprzek:D pan doktor powiedział, że nie zazdrości doznań:D

Paninka gratuluję trawki, mam nadzieję, że kręgosłup mniej boli.

Aim zazdroszczę umiejętności szycia. Życzę udanego wyjścia.

Bulkaasia gratuluję wizyty i mocno trzymam kciuki za was. Jejku to już tak szybko zobaczysz twoje skarby, super! Wszystko musi być dobrze jak tyle brzuchatek trzyma kciuki.

Liluli niestety jeszcze na razie mam kuchenkę gazową.
Teściową nie ma co się przejmować. Najważniejsze, że wam taki układ pasuje .

Truskawka nie martw się, miesiąc to jeszcze sporo czasu. Może się okazać że dzidzi całkiem zdrowe się urodzi...a trachykardia może sama minąć do roku, czy się mylę?

Pumelova nie wniósł??? Co za gbur! Ja bym po to do bramki nie wychodziła, czekam przy drzwiach mieszkania.
Z tymi informacjami na fb to na prawdę ludzie przesadzają na maxa, zastanawiam się kiedy będą zdj.z toalety?
Mnie nikt nigdy w kolejce nie przepuszcza, grzecznie stoję.

Lineone pochwal się wiedzą, jak przyspieszyć, bo bałam się przedwczesnego porodu, a tu się okazuje, że mogę znów przenosić:yes:

Tea trzymam kciuki żeby wszystko poszło zgodnie z twoim planem. Z tą przepukliną będziesz musiała coś zrobić?

AAggAA zaryzykowałam ze względów formalnych dla dziecka, a imprezy dużej nie było, tylko my, świadkowie i babcia mojego męża. Do knajpy na obiad i w domu trochę posiedzieliśmy. Zrobiliśmy za to duże chrzciny w restauracji i byli wszyscy którzy na ślubie nie byli.

Co do fb też się nie chwalę ciążą, wiedzą tylko osoby z bliskiego grona. Zdjęć bardzo mało dodaję. A nawet osoby które widuję na codzień nie wszystkie wiedzą, że jestem w ciąży, a brzucho mam już ogromniasty.;)

Tymuniek biedna, tak się męczysz...mocno trzymam żeby dolegliwości jednak przeszły. Nie wiem co ci poradzić, nigdy nie miałam hemoroidów. Pęcherz to chyba musi mieć ciepło, dużo pić i może żórawina oczyszcza?
Moja mała też 1500 wczoraj 29+4

Aga_k_m mam nadzieję że nie odemnie ta ocena tutaj? Nigdy nikomu źle nie oceniam, a jeśli tak, to naprawdę przypadkowo:biggrin2:sama zresztą też mało zwracam uwagę na to czy jestem oceniona.

Abed jak powizycie u fryzjera ? Zadowolona jesteś? Ja idę w piątek.

Lilith trzymam za egzaminy córki.
Gratuluję gotowego planu i wagi bobaska.

Emol powodzenia na wizycie.

Aha oby synuś szybko doszedł do siebie.

Maziajka, mówisz że obsiurany test na fb wrzuciła? A ja się zastanawiałam kiedy ludzie z toalety zaczną foto wrzucać hahaha :D

Uciekam coś zjeść i z małym do szkoły jadę.

Tymuniek ja też mam nadwagę i zazdroszczę takiego spadku. Cieszę się że nie przytyłam 30 kilo jak moja mama, tyle że ona z 50 startowała, a ja raczej z jej końcowej wagi. A da się coś z tym zrobić że masz obawy przedwczesnego porodu.
Aniek korzystaj jak możesz że Ci lekarz karze jeść, ja bym chciała tak :)
Idę do endokrynologa zaraz, ale umyłam sie, umalowalam, ubrałam i muszę przysiąść odsapnąć :)
W piątek będzie 9 facetów a w sobotę 16 osób. Jak myślicie 4 duże karkówki starczą. Do tego kilka polendwiczek, szaszłyki, boczus. Tyle planowałam mięcha na grilla.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia wystarczy, tak myślę. Do tego jakieś sałatki i git.
Lekarzowi się dobrze mówi, tylko ja po wszystkim mam mega zgagę, to boję się jedzenia.

Aniek42 gratuluje udanej wizyty :) u fryzjera tylko podcinałam końcówki, bo ja zapuszczam włosy z krótkich, mam już za uszy :)
misia12 powodzenia u endogrynologa :) mięska dużo, jeszcze może klasycznie trochę kiełbasy na wszelki wypadek gdyby było im jednak mało ;)

Misia myślę ze sałatka do tego i będzie ok. Ja np prawie w ogóle nie jem mięsa. Najbardziej mięsne co jem to pasztet ;) dzisiaj będę wazona u lekarza ale ostatnio czyli 2 tygodnie temu wazylam 59.5 (przytylam 7 kg) jem sam nabiał i warzywa oraz owoce i produkty przeniczne.
Aniek42 na zgage pije wodę z kilkoma plastrami imbiru i mi pomaga :)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tymuniek moja mama miała kiedyś problemy z hemoroidami a że uwielbia naturalne leczenie, to się naczytała ksiażek Tombaka, Korżawskiej i gdzieś tam było żeby zrobić sobie czopek z lodu, aby obkurczył naczynia. Robiło się go w palcu z rękawiczki gumowej, woda i do zamrażarki. Trochę dziwne, ale podobno pomocne.

Emol kciuki za wizytę :-)

Do góry