reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

I tak chyba jest najlepiej z tym fb. Tak samo nie ustawiam ' spodziewam się dziecka...' co sporo moich znajomych porobilo. Ja to może z czasem jakieś zdjęcie ze spaceru wrzucę i będzie już po fakcie ciąży. Ale aby jeszcze przed narodzinami się nie chwalę. Właśnie zrobiłam zupę kalafiorowa, zjadłam i chyba małemu smakowała bo tak się skubany wypina i oczywiście najwygodniej pod zebrami w przepone ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej, hej..

Trochę się dzisiaj zagonilam z wszelkimi planami, a Was nadgonic z czytaniem to jakaś masakra [emoji14]

Bułkaasiu - o kurcze!!! Toz to chwila moment i Twoje Laski będą na zewnętrznym! Nie dziwię się Twoich mieszanych odczuć - matka nigdy nie przestaje się martwić, obawiać, itd. Ale w Waszym przypadku - tak wczesne powitanie jest wręcz konieczne i z pewnością będzie bardzo szczęśliwe [emoji4].
Nie mogę się już doczekać Fotek Twoich księżniczek [emoji4]

Truskawko - tylko spokojnie - bądź dobrej myśli. Dbaj o siebie przez te 4 tygodnie, spróbuj się wyciszyć i nie stresowac - mam nadzieję, że sytuacja się poprawi a nawet totalnie odmieni, i nie będzie konieczności kłaść Cie szybciej do szpitala - a Twoja niunia będzie nadal bezpiecznie wyczekiwac właściwego terminu [emoji5]

Tea - biedna.. Już niedługo mężowy wróci.
Wierzę, że na chwilę obecną nie wiesz w co masz łapki wsadzić, ale... To nawet dobrze [emoji6] - dzięki temu udaje Ci się tak idealnie wszystko utrzymać w ryzach (perfekcyjna organizacja) i nie rozmyślasz za dużo o tym co jest nie do końca fajne czy przyjemne [emoji6].

Aim - Kochana - Ty sama tą maszynę do szycia obsługujesz? Zdolna bestia z Ciebie [emoji4].
Fajnie macie z tym wyjściem do operetki [emoji6].

Pumelova - dobra jesteś!
Kurcze...ze tez ja sie nie odezwałam do 3 tutaj takich co mi dziwne oceny wpisały [emoji1]. Jedną to mogę "przełknąć" fakt faktem strzeliłam literówkę w jej nicku ([emoji44][emoji1] "c" zamiast "k"), ale przy dwóch pozostałych też się głowilam co ja tam "nie za bardzo mądrego" napisałam [emoji6]

Aga km obsługa maszyny jest strasznie prosta :p najtrudniejszy etap to chyba założenie nitki :p

Ja na fejsie w ogóle nic nie daje i chyba za stara jestem na jakieś ustawianie statusu czego się spodziewam :p jedyna aktualizacja jaką rzeczywiście zrobiłam to zakończenie studiów. A tak to wydaje mi się że ten etap mam za sobą.

Aim - no ja z maszyną nie próbowałam, więc wiesz.. [emoji6]. Umiem coś tam poszydelkowac ale z drutami już sobie nie radzę [emoji1].
Z FB mam to samo, mam zaznaczone szkoły i uczelnie, ale brak info o miejscu pracy, o małżeństwie czy urodzeniu Jagi. Nie czułam potrzeby informowania znajomych o ciąży. Foty z usg czy informacyjny status również nie wchodził w grę [emoji6]

Bulkaasia trzymam kciuki za dziewczynki! Dobrze, ze tak dlugo udaje sie przytrzymac je w brzuszku:)

Truskawka postaraj sie byc dobrej mysli i nie stresowac, skupic sie na czyms innym (praca/wyprawka itp.)

Tea to masz teraz ciezko, maz na szczescie niedlugo wroci:)

Tymuniek trzymam za Was kciuki!

Ja po wizycie, 30+1 corcia wazy 1600 i wszystko ok:)

Ja tez póki nie spróbowałam maszyny to myślałam że to jest trudne. Teraz wiem że każdy głupi to ogarnie :p a polecam, bo jest szybciej niż ręcznie.

Dziewczyny mam totalna niewyrobe.
Jeszcze ruszylam z praniem, niedługo prasowanie a dzień w dzień wyjazdy plus teraz egzaminy córki.
Jeszcze pewnie do końca tygodnia tak będzie a później może uda się zwolnić.

Za to wpadłam się pochwalić, że mamy już ustalony plan porodu.
W zeszła środę scan, łożysko nadal niskie. Córa ważyła 2kg wiec teraz będzie ze 2,2 :)
Dziś Scan ekstra. Szyjka jak wcześniej 3,6cm zamknięta etc. Mała za to już bliżej główka. Lekarka daje duże szanse, że łożysko się podniesie na 36tc.
Plan został ustalony.

Scan 29.05 :
- Łożysko nadal nisko, cc 14.06.
- Łożysko się podniosło: - 06.06 masaż szyjki macicy, plus gbs. Wszystko robi moja lekarka. 12.06 przychodzę założyć cewnik, gdyby nie zaskoczyło po przebiciu wód, czy ogolnie akcja będzie leniwa wspomogą mnie dożylnie, by kontrolować siłę i moc wywolywaczy. Założenie lekarki jest takie, że tego dnia mam urodzić do jakiś 12h.
Gdyby nie mogła zrobić masażu szyjki, od razu umawia wywołanie by minimalnie ruszyć szyjkę, co pozwoli na włożenie cewnika.

Jestem baaardzo zadowolona, optymistycznie nastawiona i zmeeeczona.

Jestem po ostatnim prenatalnym i chyba urodze małego klocka :p 31t2d a on waży 2100 :-D strasznie się martwiłam, czy wszystko ok bo mam dość mały brzuch jak na ten etap i niewiele przybrałam na wadze, ale na szczęście okaz zdrowia:-) choć na wstępie jak powiedziałam który tydzień to lekarz się zaśmiał i zapytał czy na pewno:-D Ogólnie chodzę na prenatalne do lekarza który w necie ma fatalne opinie, że gbur, niemiły itd... a ja go w sumie polubiłam, bo zawsze z nami pogada, pokaże, wytłumaczy. Także opinie z neta nie zawsze są słuszne, choć o jego profesjonaliźmie są same pozytywy.

Co do fb to jesteśmy po ślubie 9msc a ja mam dalej panieńskie nazwisko :-D zdjęć też żadnych nie dodaję od 2012 roku, jakoś mnie to nie kręci:-) służy mi raczej jak kiedyś gg.

reklama
Bulkaasia również życzę powodzenia. ;) aby wszystko odbyło się bez problemów i dziewczynki przytyja.
Ja mam jutro wizytę o 21.30 wiec zobaczymy jak będzie ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry