reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Tak Mazi, tzn. Oni maja swoje mieszkanie, ale wola uprzykrzac zycie reszcie...tez tego nie rozumiem i mialam szczera nadzieje, ze jak mala sie urodzi to beda wreszcie u siebie...a tu zonk, tak srednio 3 razy w tyg sie zwalaja z tobolami, bo bez mamusi nie da rady...

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ooo przypomniałyście mi, że rożek mam , tylko schowany głęboko w szafie.

Ja noce na szczęście przesypiam z kilkoma pobudkami na przewrotki lub siku, mąż na szczęście ogarnia Kacpra. Ale trzecią noc z rzędu miałam wybuch krwi z nosa. Poprzednio też tak miałam i dr tylko mówiła, że taki mój urok ciąży, heh na szczęście niedługo się to skończy:blink:

Dziś pany mają przyjechać na kolejną robotę do kominka, do pt mają skończyć, dziś możliwe, że już będziemy go mogli odpalić:blink:

Stres nadal mi towarzyszy, aż mnie w piersi zatyka, kuźwa czy świat nie mógłby dać spokoju ciężarnej? Zaczęłam się bać ogólnie, że wszystko się za wcześnie zacznie przez to wszystko:hmm:

Biorę zaraz synusia i jedziemy do kumpeli na pogawędki i coś słodkiego, chociaż tyle. Ona też w ciąży, ale chyba ok 17 tyg, miała2 tyg temu usuwany torbiel wielkości grejfruta, poszło ok i teraz się dopiero może cieszyć z ciąży:blink: Na obiad gołąbki;-) ;)
Powodzenia dziś w ten piękny zimowy dzień!

Abed a na Ujastku są "przyjaźnie nastawieni do vbac? czy tylko na dyżurze twojego lekarza byś mogła?
Ostatnio rozmawiałam z mądrym lekarzem i w moim przypadku nawet po próbie oksytocyny nie zrobiło się właściwie żadne rozwarcie więc jak to powiedział "nie rodziłam" i za drugim razem może być zupełnie inaczej- zobaczymy jutro na wizycie jak tam szyjka. Natomiast powiedziano też wprost że musiałby to być dyżur tego lekarza czy mojej gin żeby podjąć taką próbę (a to jak wygrana w totka) bo ogólnie sam żeromski nie jest nastawiony na takie porody. Teraz jeszcze kwestia mojego ciśnienia myślę, że bliżej mi do cc jednak :-/

Któraś z Was była tu specjalistką od makijażu- chciałabym mamie kupić baze pod cienie na powieki- kiedyś popularna była Urban Decay chyba że coś innego polecisz?

Ja to też zastanawiam się co Dac mamie na dzień matki, a 1 czerwca jeszcze mój Kuba ma imieniny wiec to już też muszę myslec

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Karuzela ja nie wiem jak jest w Ujastku, moja lekarka tam pracuję i mam nadzieje że się mną zajmie bez względu na moją decyzję. A ty też w Ujastku ?

A ja właśnie wietrze cały dom :/ zjarałam dwa garnki. Włączyłam mężowi kasze i brukselkę i polazlam do pokoju, zamknęłam drzwi i odpaliłam kompa. Po godzinie mnie natchnęło że o czyms miałam pamiętać :/

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

:( mój chcę naleśniki z mięsem tylko szkoda że muszę zrobić kalafior bo już od kilku dni stoi i lada dzień może być do wyrzucenia, są zrobione kotlety z płatków jaglanych i pieczarkami i leżą w lodówce. Ale nie. Lepiej zrobić kolejne coś bo to wszystko nie ma mięska w sobie i się nie naje

Abed ja Żeromski. Chyba że coś by się zaczęło wcześniej to będę próbować na ujastek bo tam świetna neonatologia.

Emol dzień mamy, urodziny taty, dzieciakom w rodzinie coś kupić na dzień dziecka, komunia i jeszcze przemyśleć córki urodziny bo później nie będę mieć do tego głowy.

Pozmienialam pościele, pranie, obiad w połowie gotowy idę próbować odespać nockę.

Karuzela my to na szczęście mamy tak ze nasz Arturem będzie pierwszym dzieckiem czy z mojej czy z Kuby części rodziny. Potem jest długo długo nic i moja siostra co ma 14 lat ale ona to pannica która wczoraj z ostatniej lekcji uciekła wiec na pewno na dzień dziecka jest 'za dorosła' ;)

reklama
Maziajka, dzięki.
To ja pobiłam rekord w ślubach z brzusiem:) zdecydowaliśmy 3 września, że chcemy ślub przed porodem(rodzice mojego męża i moja siostra z rodziną byli na wczasach) tak więc 7 września braliśmy ślub, a 12 urodził się młody:D jak teściowie wrócili mieli synową i wnuka, minęło prawie 9 lat.

Do góry