reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Tak Mazi, tzn. Oni maja swoje mieszkanie, ale wola uprzykrzac zycie reszcie...tez tego nie rozumiem i mialam szczera nadzieje, ze jak mala sie urodzi to beda wreszcie u siebie...a tu zonk, tak srednio 3 razy w tyg sie zwalaja z tobolami, bo bez mamusi nie da rady...

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ooo przypomniałyście mi, że rożek mam , tylko schowany głęboko w szafie.

Ja noce na szczęście przesypiam z kilkoma pobudkami na przewrotki lub siku, mąż na szczęście ogarnia Kacpra. Ale trzecią noc z rzędu miałam wybuch krwi z nosa. Poprzednio też tak miałam i dr tylko mówiła, że taki mój urok ciąży, heh na szczęście niedługo się to skończy:blink:

Dziś pany mają przyjechać na kolejną robotę do kominka, do pt mają skończyć, dziś możliwe, że już będziemy go mogli odpalić:blink:

Stres nadal mi towarzyszy, aż mnie w piersi zatyka, kuźwa czy świat nie mógłby dać spokoju ciężarnej? Zaczęłam się bać ogólnie, że wszystko się za wcześnie zacznie przez to wszystko:hmm:

Biorę zaraz synusia i jedziemy do kumpeli na pogawędki i coś słodkiego, chociaż tyle. Ona też w ciąży, ale chyba ok 17 tyg, miała2 tyg temu usuwany torbiel wielkości grejfruta, poszło ok i teraz się dopiero może cieszyć z ciąży:blink: Na obiad gołąbki;-) ;)
Powodzenia dziś w ten piękny zimowy dzień!

Abed a na Ujastku są "przyjaźnie nastawieni do vbac? czy tylko na dyżurze twojego lekarza byś mogła?
Ostatnio rozmawiałam z mądrym lekarzem i w moim przypadku nawet po próbie oksytocyny nie zrobiło się właściwie żadne rozwarcie więc jak to powiedział "nie rodziłam" i za drugim razem może być zupełnie inaczej- zobaczymy jutro na wizycie jak tam szyjka. Natomiast powiedziano też wprost że musiałby to być dyżur tego lekarza czy mojej gin żeby podjąć taką próbę (a to jak wygrana w totka) bo ogólnie sam żeromski nie jest nastawiony na takie porody. Teraz jeszcze kwestia mojego ciśnienia myślę, że bliżej mi do cc jednak :-/

Któraś z Was była tu specjalistką od makijażu- chciałabym mamie kupić baze pod cienie na powieki- kiedyś popularna była Urban Decay chyba że coś innego polecisz?

Ja to też zastanawiam się co Dac mamie na dzień matki, a 1 czerwca jeszcze mój Kuba ma imieniny wiec to już też muszę myslec

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Karuzela ja nie wiem jak jest w Ujastku, moja lekarka tam pracuję i mam nadzieje że się mną zajmie bez względu na moją decyzję. A ty też w Ujastku ?

A ja właśnie wietrze cały dom :/ zjarałam dwa garnki. Włączyłam mężowi kasze i brukselkę i polazlam do pokoju, zamknęłam drzwi i odpaliłam kompa. Po godzinie mnie natchnęło że o czyms miałam pamiętać :/

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

:( mój chcę naleśniki z mięsem tylko szkoda że muszę zrobić kalafior bo już od kilku dni stoi i lada dzień może być do wyrzucenia, są zrobione kotlety z płatków jaglanych i pieczarkami i leżą w lodówce. Ale nie. Lepiej zrobić kolejne coś bo to wszystko nie ma mięska w sobie i się nie naje

Abed ja Żeromski. Chyba że coś by się zaczęło wcześniej to będę próbować na ujastek bo tam świetna neonatologia.

Emol dzień mamy, urodziny taty, dzieciakom w rodzinie coś kupić na dzień dziecka, komunia i jeszcze przemyśleć córki urodziny bo później nie będę mieć do tego głowy.

Pozmienialam pościele, pranie, obiad w połowie gotowy idę próbować odespać nockę.

Karuzela my to na szczęście mamy tak ze nasz Arturem będzie pierwszym dzieckiem czy z mojej czy z Kuby części rodziny. Potem jest długo długo nic i moja siostra co ma 14 lat ale ona to pannica która wczoraj z ostatniej lekcji uciekła wiec na pewno na dzień dziecka jest 'za dorosła' ;)

reklama
Maziajka, dzięki.
To ja pobiłam rekord w ślubach z brzusiem:) zdecydowaliśmy 3 września, że chcemy ślub przed porodem(rodzice mojego męża i moja siostra z rodziną byli na wczasach) tak więc 7 września braliśmy ślub, a 12 urodził się młody:D jak teściowie wrócili mieli synową i wnuka, minęło prawie 9 lat.

Do góry