reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Pola mam nadzieję że ocena 'niezbyt mądre' pod moim wpisem to przypadek, bo się stresuję że napisałam coś głupiego ;p

Emol ja zamówiłam 2 rożki - to moje pierwsze dziecko, kupuje wszystko bo nie wiem co się przyda :D
piękne zdjęcie! szkoda że nie udało Wam się jechać na wakacje :p mój ostatni okres był na Fuercie w październiku więc przynajmniej nie straciłam wakacji :D mój już planuje wakacje w styczniu-lutym jak będziemy sobie radzić z córeczką :) (ja normalnie jak pracuję to nie mogę brać urlopu od listopada do kwietnia bo mam 'sezon' finansowy, więc to jedyna okazja!)

Kasia831 cieszę się że już lepiej! haha dobra jesteś, ja się już nie oglądam za wózkami jak kupiłam, bo się boję że zmienię zdanie :D

ewella fajnie że podobały Ci się zajęcia :D Twojemu się podoba?

jenny życzę Ci lepszego humorku! :*

paninka a imię dla synka masz jakieś wybrane? jakby się trafił:p

aniek42 taak :p moja mama do 9 miesiąca pracowała, żygała i miała zgagę :p a ja zupełnie naodwrót :D

reklama
Tak pumelova imiona dawno wybrane Pola albo Ignaś :)
Dziś słoneczko juuuupi. Można zasiać trawę i poprac bez obaw :) choć zimno jak nie wiem...
W nocy na szczęście śpię, przekrecamy się tylko co jakiś czas choć najlepiej nam się śpi na prawym boku.
Muszę zamówić córce prezent urodzinowy hulajnoge bo w następny poniedziałek 4 urodzinki. I pomyśleć gdzie zrobić dla przedszkolaków...

Hej hej Dziewczyny:)
Pumelova ale sie usmialam, pewnie ze niechcacy nacisnelam paluszkiem na tablecie:) nawet nie wiedzialam, ze jedt tu taka opcja "niezbyt madre";) musze sie dogrzebac do tej strony, gdzie to kliknelam i odklikac;)

Megan, Emol piekne zdjecia slubne, sliczne panny mlode!:)

Kylesa do sn nie moga zmusic po cc, masz prawo odmowic rodzenia;) natomiast mysle ze tak jak pisala Karuzela,ze nie w kazdym przypadku (zalezy jakie byly wskazania do pierwszego cc, stan blizny itp) i nie w kazdym szpitalu zgodza sie na sn po cc. Bo to wymaga juz troche zachodu, monitorowania, chyba nawet powinna byc sala na cc w gotowosci w takim przypadku.

Kylesa, Chybra trzymam kciuki zeby sytuacja szybko sie poprawila!

Paninka sliczne imiona:) moja cora tez dostala w tym roku hulajnogena urodziny:)

Edit: pumelova znalezione, odklikane;)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry dziewczyny. Moja bezsenność odeszła w cień :) od 22 do 8 z przerwa na siku o 5 i o 7 na buzi od męża. Współczuję bardzo niedosypiajacym, bo to okropna rzecz, człowiek chodzi później jak zombi.
Zaraz skończę prasowanie :) wiem, wiem znowu. Ale ja tak na raty , bo nie mogę wysiedzieć , a lubię mieć wszystko poprasowane.
Dziś szkoła rodzenia- temat Poród :) męża ciągnę niech wie. U nas jest 9 spotkań. Dużo bardzo.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam!
U mnie słoneczko, ale strasznie zimno.
Zawiozłam młodego, byłam w labo, małe zakupy na obiad zrobiłam i chyba muszę się brać za jakąś robotę, bo jak się położę, to zasnę.
Dziś mam wizytę po południu, to podglądnę trochę moją malutką:tak:ciekawe ile już waży?

Emol planuję mieć dwa rożki, nie wiadomo na ile lato będzie ciepłe. Najwyżej się nie przydają.

Karuzela, to witaj w klubie bezsennych.
Ja mam w sumie wybór, w szpitalu w którym będę rodziła mogę sobie wybrać sn czy cc i mam skrajnie mieszane uczucia. Im bliżej, tym większy mętlik.

Ewella dzięki, tak obstawiałam na octanisept, ew.gaziki nasączane.

Pumelowa na Fuercie fiu fiu pięknieee...
Wiesz, każda ciąża inna. Jestem w trzeciej, to coś mogę powiedzieć:D w poprzednich byłam bardziej aktywna, a teraz słonica, mimo tego że mało przybrałam.

Paninka 4 urodzinki to poważny wiek:p
Może w domku urodziny? Z balonami i kolorowymi mafinkami?

Hej laseczki!

Dzis masakra w nocy, szwagierki syn wył do 2 w nocy...tzn. budzil sie co 5 min. Wszyscy wstali jak zombie nie w humorze, nawet mlody...zaraz pewnie idzie odsypiac, bo wciaz jeczy...
Moze to skutek uboczny pojawienia sie siostry. [emoji21]

Aniek - zazwyczaj zamawiam z neta i fakt troche sie rozni kolor czasami...ostatnio mi sie udalo wyczaic stoisko w Gnieznie w galerii wiec wiedzialam co biere[emoji4]

Paninka bardzo fajne imiona!

No nic, milego dnia Ciotki[emoji4]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

pumelova źle cię zrozumiałam czytając o koleżance ;) zdarza się
Pola@ ja miałam taki sam przebieg mojego porodu, tylko z tym że ja rodziłam ponad 50 h, i właśnie wczoraj rozmawiałam z mężem że bałabym się że znów będzie to samo, że to będzie ogromy stres dla mnie... ale z drugiej strony stresem jest to że to ja mam podjąć tą decyzję... dziękuję za Twoją opinię i innym dziewczynom też :)
Megan22 piękne zdjęcia :)
Emol piękne zdjęcie :)
Jenny84 malutka całkiem duża :) a my też nie mamy imienia dla synka ;)
paninka87 twarda jesteś że nie wiesz jeszcze płci :)
Kylesa ja nie zakładam że jak zdecyduję się na sn to tylko to i koniec, wiem że może być różnie, ale do czerwca mam podjąć decyzję, żeby zgłosić się do szpitala itd.
Karuzela u mnie w ostatniej fazie mały wystawił twarz do przodu, poród trwał bardzo długo, zbadali mu zawartość tlenu we krwi i miał tylko 50%, dlatego cesarka, teraz dziękuje Bogu że nie miał wtedy nie dotlenienia tylko jest zdrowy, bo mogło się to różnie skończyć. U mnie na razie ułożony jest w dół, blizna ok więc można teoretycznie podejmować decyzję

ja dziś do do pracy zaspałam :) pierwszy raz ;) u nas słońce i zimno :(

a pytanie do dziewczyn które rodziły w Ujastku - trzeba mieć ubranka dla dziecka ? bo ja słyszałam że nie

Hejka

Aga 88 wspolczuje nocki to Wy wszyscy tak na "kupie" mieszkacie???

Aniek teraz podobno do pepka octenisept 7 lat temu tylko gaziki leko , za 5 lat pewnie wymysla cos innego.:D

Emol slicznie wygladalas ja tez bralam w ciazy slub z tym ze 8 lat temu.Nic widac nie bylo:p date mielismy na za 2 lata ale troche trzeba bylo przyspieszyc.Bardzo dobrze wspominam wesele mielismy 2 dniowe bawilam sie do bialego rana:D

Ja rozek mam 1 od siostry dostalam.Poscieli nie kupuje mysle ze dopiero grudzien/ styczen bedzie potrzebna.

U nas tez mialybyc przymrozki ale nawet nie ma tak zle dzisiaj.

Hej

Paninka ładne imiona macie wybrane :)

Pumelova tak mojemu się podoba na tych zajęciach, nawet zdarzy mu się pytanie zadać :D

Ja też mam jeden rożek, ale już chyba z 3 kocyki :D
No trochę jeszcze pospalam ;) idę oliwka się posmarować trochę ogarnąć mieszkanie i do biblioteki :)

Miłego dnia

reklama
Maziajka dzięki za informację co do rozka i pościeli. Pościel kupiłam a raczej kocyk z ociepleniem wiosenno-jesiennym , latem to będę kocykiem przykrywac a jak będzie naprawdę chłodno to ta kołderką.
Ja jak wstałam to słońce się przeniosło ale grad albo śnieg padał, ciężko stwierdzić. Teraz trochę się poprawiło ale co słyszałam w pogodzie to i tak tylko do 17.

Dzisiaj przyszła wycena stacji filtrujacej. Potrzeba aż 3 bo mniejsza ilość sobie nie poradzi z odfiltrowaniem tej rdzy. A koszt 10 000, już powiedzieliśmy że 5 możemy Dac a więcej nie bo za 2 miesiące dziecko a wózek trzeba kupić i mieć jeszcze coś na czarną godzinę.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry