reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Misia - mam to samo jak robie pazury...prawa juz mnie dobija i mam ochote skonczyc kiedy indziej[emoji28] zakupy! To jedyne co mi poprawia humor (nie liczac doraznych typu slodycze i dobry humor mojego meza).
Przesyłam gonga w ryja temu lekarzowi...[emoji21]

Emol no to ladna historia! Ze.mna maz bedzie przy porodzie. Pytalam go 3 razy, za kazdym razem odpowiedz na tak. Chociaz ja wiem, ze jak przyjdzie co do czego to wtedy bedzie chcial uciec ze stresu[emoji1] tak jak piszesz nie ma co zmuszac, a zawsze tez moze wyjsc.
Kiepska sprawa z ta woda[emoji21] i tez dzisiaj zalapalam sie na przerwe na allegro...

Aga - tez mi sie trik z prasowaniem ubran przy wylaczonym zelazku przypomnial haha!
Piszesz o czytaniu literatury...no coz ja ostatnio czytalam do brzucha juliana tuwima "lokomotywa"....[emoji2][emoji55]
No to jak lubisz isc do robo rekreacyjnie no to idz, niech Ci bedzie[emoji4]

Chybra mam to samo, zaczynam krecic to spokoj...nawet jak krece z lampa...[emoji16]

Pola - po takich przejsciach rozumie calkowicie Twoja decyzje[emoji4]

Megan - Super cala ekipa! Tobie widze udalo sie zdjac brzuch na ten dzien[emoji4] nic nie widac[emoji4]i Twoja mama...szok!

Jenny - wiekszosc z nas ma.teraz kiepskie nastroje! Bedzie dobrze!

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Panienka87 ja zawsze chciałam 2 ale tak sie zastanawiam czy dam radę z jednym + studia. Jak dajesz sobie radę?

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Emol moje córy już starsze jedna kończy 10, druga 4. Jakoś dajemy rade. Amelia urodziła się na 1 roku studiów i to dziennych, nie zrezygnowałam z nich, ale była pomoc mamy i teściowej, która mieszka z nami.
Od razu poszłam na magisterke ale już zaocznie, znalazłam pracę i dopiero wtedy zdecydowaliśmy się na 2 dziecko. Do pracy wracałam już po pół roku choć mogłam mieć rok macierzyńskiego ale zależało mi na powrocie. Teraz też niby obiecałam że wrócę po roku urlopu ale nie wiem jak to będzie. Z trójką już nie będzie tak lajtowo. A teściowa też pewnie będzie kręcić nosem. Finansowo wiadomo lepiej jak się pracuje no ale zobaczmy, mam ponad rok na jakieś decyzje. Moja teściowa wyjeżdża tylko na około 2mies. do pracy do Niemiec tak jest na miejscu. No ale jak nie ma to kombinacje niania albo moja mama.
Przy dzieciach jest co robić.. starsza straszna buntowniczka nie możemy się dogadać uczy się dobrze ale ostatnio zgarnia niepotrzebne 1 za braki zadań. Wszytko trzeba przypilnowac. Młodsza to na razie aniołek w przedszkolu to jeszcze luzy ale wiadomo dochodzą zajęcia dodatkowe, na razie korzysta starsza, młodsza pewnie od września zacznie. Czas po pracy to ciągle jeżdżenie tydzień w tydzień. Mój wlasna działalność wyjeżdża 8 wraca 18. Jest hardcore ale jak widać na wszystko jest rozwiązanie :)

Ostatnia edycja:
Emol - witamy! [emoji4]
Dziewczyny, tak jak mowi Aim powinno byc ze nawet jesli lekarz nie mowi jaka jest waga (choc to z dupy pomysl zeby nie mowic) to najprawdopodobniej monitoruje na bieżąco przyrost. W razie gdyby dziecko bylo za male to powinien powiedzieć. Ja na tym punkcie mam juz swira wiec nawet nie ma opcji zeby mi lekarz tego nie powiedział [emoji4]zreszta moj wie jak bylo wiec pierwsze co ujawnia to waga [emoji23]

No i dziękuję wam bardzo za wsparcie! Liczę na to, że z tą pracą mu się uda choc codziennie coraz wiekszy stres...

Aaaa i dzis bylam pierwszy raz w szkole rodzenia. Babeczka prowadząca powiedziała ze w trójmiejskich szpitalach nie można mieć własnej poloznej. Ja i tak o tym nie mysle ale w zwiazku z tymi pytaniami w razie czego mowie czego się dowiedzialam [emoji4]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Megan22 końcówka ciąży niestety tak wygląda, ja też mam problem z oddechem i na dodatek boli mnie biodro, ale jak śpię, na razie jak wstanę i rozchodzę to jest ok, doturlamy się jakoś do końca :)

ja mam pytanie do dziewczyn które są po cesarce i idą na następną, czy to jest wasza decyzja czy lekarza? i jeśli wasza to jeśli mogę zapytać dlaczego podjęłyście taką decyzję. ja w ciągu najbliższego miesiąca mam podjąć decyzję czy chcę próbować sn czy cesarka ?
Ja nie wiem jeszcze czy cc czy sn. Po cesarce masz możliwość wyboru, nie można zmusić do porodu naturalnego ani cesarki w takim przypadku.
Ja na razie zakladam wariant optymistyczny ze uda sie naturalnie. Ale w przypadku ciąży trudno takie rzeczy zaplanować. Zawsze moze byc klopot z blizna czy peknieciem macicy wiec to dopiero przy koncu ciąży bedzie łatwiej ocenic.

Kuźwa za przeproszeniem dostałam wypłatę i popłaciłam rachunki i zostało nam do 26ego 170zł, no szlak mnie trafi przez to nasze zezowate szczęście ehhh...

Też tak macie, że bobasy się przestają kręcić w brzuchu gdy tylko włączacie nagrywanie ?:-p Nie mogę tego wiertla upolować.

Przy pierwszym porodzie mąż był do momentu gdy zrobiło się brzydko, sama mu powiedziałam żeby wyszedł jak chce, bo zbladł:-p I dzięki za to, bo wystarczy, że tylko ja mam traumę. Teraz pewnie tak samo zrobimy.

A bóle ciążowe? Raz na jakiś czas wchodzi mi mega ból w prawą łopatę lub biodro i tak np przy obiedzie znikąd dziś mnie połamało, tak mnie to irytuje, że szok:no2: Nie mogę z tym nic zrobić. Poza tym czuję, że synuś jest głową w dół, bo mnie zaczyna boleśnie miziać po pęcherzu :oo2:

Tyle dobrego dzisiaj, że mama gołąbki robiła, mięty się napiję i poleżę.
Chybra, kurcze, łącze sie z Tobą w finansowym bólu... [emoji52][emoji32][emoji52]
Dramat, oby jakoś przetrwać ten cholerny czas bo naprawdę powinnyśmy cieszyć się i szykować wyprawki a tu takie badziewne stresy. .. brr
Trzymajmy sie jakoś!

Ulubiona godzina czyli 00:30 na kręcenie się w brzuchu malucha. Bo musi znaleźć idealną pozycję do spania ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, hej!
Wczoraj byliśmy z małym w kinie, dziś jakieś małe zakupy i trochę sprzątałam, młody miał dużo zadań, to prawie 3 godz.spędziliśmy nad książkami.

Pumelowa to z tobą twoja mama miała taką trudną ciążę? Oj ty niedobra:-) :)

Kasia biedna,dobrze że już trochę lepiej. Inhalacje są super przy takich dolegliwościach.

Aha "obsługi" bobasa się nie zapomina, tylko że każdy bobas jest inny;)
My też przerabiamy teraz chwilę zazdrości z młodym. Jak bardzo się cieszy, tak zaczynają go nachodzić chwile słabości.
Aha 1900? Jejku jaki już duży...gratuluję.

Misia, widzisz niepomyślałam o ściemniaczach do światła.
To naprawdę musisz z tym cukrem uważać, nie zazdroszczę.
Gratuluję wieści na wizycie.

Mamusia_Muminka dziękuję, muszę wypróbować ten miód na zgagę.

Alex zazdroszczę wypadu nad morze, remont nie zając. Co roku jeździmy nad morze w czerwcu, a w tym roku się nieda, niestety.:no:

Kylesa, Chybra współczuję wam tych chwilowych kłopotów, w ciąży to naprawdę nie potrzebne...oby coś się wreszcie poprawiło u was!

Maziajka szkoda że ja nie mam takich zastrzyków energii i zapału do mycia podłogi:D

Chybra, to dziwne, bo mój lekarz zawsze mówi wagę. Oczywiście wiadomo że to nie jest dokładna waga. Pewnie na podstawie innych pomiarów stwierdza,że jest ok.
Ja jak coś chcę wiedzieć, to pytam wprost.

AAggAA ty semilac zamawiasz w necie czy stacjonarnie? Nie mam semilaców i jestem ciekawa czy kolor w necie bardzo się różni od oryginału?

Paninka piękny bukiet!

Emol witaj! Nie zazdroszczę sytuacji z wodą i mieszkaniem.
Mój mąż był dzielny przy poprzednim porodzie, to teraz w nagrodę też go zabiorę :p
Piękne zdjęcie ślubne.

Linoone pochwal się zdjęciem z sesji.

Aim gratuluję ułożenia i wagi maleństwa.

Megan piękne zdjęcia, wcale brzusia nie widać.:)

Ewella powiedz co teraz zalecają na pempuszek dla bobasów?

Malutka mi się wierci od 23.00 chyba ma coraz ciaśniej.
Dobranoc.

Chybra mój gin też zawsze wagę orientacyjną podaje, A jeśli chodzi o rozmowę to zawsze na koniec nam swoje spisane pytania żeby nie zapomnieć;-)

Megan śliczne zdjęcia!
U nas w lipcu 7 lat po ślubie...

Abed u mnie lekarka narazie się nie opowiada za żadna z opcji sn czy cc, myślę że bliżej terminu bedzie. A ja jak byłam pozytywnie nastawiona i chciałam spróbować sn tak im bliżej mam coraz więcej wątpliwości i strachu. Nie jest to jednak takie powszechne u nas- zależy jeszcze w jakim szpitalu. Wsumie wprost usłyszałam że zależy na kogo trafię na dyżurze bo lekarze z dłuższym stażem wola robić drugie cc bo szybciej. Wiadomo że taki poród vbac należy bardziej monitorować. A jaki u ciebie byl powod ostatecznego cc? Temat rzeka- jak coś pisz na priv :-)

Ja mam druga bezsenna noc. Jestem padnięta ale nie mogę usnąć :-(

reklama
Aniek42 położna mówiła, że najlepiej teraz octenisept.

Jejku zasnęłam kolo 1 a teraz już czuję się wyspana..ehh mam nadzieję, że uda mi się jeszcze zasnąć.

Do góry