reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Megan ślicznie wygladalas a brzuszka naprawdę nie widać :)

Linoone może Ci koleżanka polecić położna np i ją wybierasz albo w jakiejkolwiek przychodni możesz zgłosić ze chcesz od nich położną :)

Emol ładnie wygladalas :)

Kasia dobrze, że już choroba przechodzi :)

My po zajęciach dzisiaj było fajnie, super ta położna co będzie do nas przychodzić konkretna pani :) tamta co normalnie chodzimy do niej na szkołę to pomyłka :p
Mówiła co najpotrzebniejsze w pierwszych dniach do pielęgnacji, jak dbać o pępek, co może wystąpić na skórze dziecka w pierwszych tyg.

reklama
Strusia to strusia, ma własne prawa. A jakie dziewczyny macie polozne moze jakąś od was tez wezmę :)

Cześć dziewczyny,

stram sie Was podczytywać, wbić w tematy rozmów na pewno nie dam rady....
Ostanio wogle zamiast szykowac wyprakwe, cieszyc sie ....nie mam kompletnie siły na nic...nic mi sie nie chce ...chyba brakuje mi słonca i pogody na wyjscie na swieze powietrze...

Chybra - chyba Ty pisałas ze dokucza Ci bol pleców..a dokłądnie w okolicach łaoptek - ja juz tez od tego myse ze zwariuuje ...boli straszenie ...ani siedziec ani lezec...

ale czytałam ze nie tylko ja tak mam - nie pamiatem która z Was jeszcze ...ale mam nadzieje ze wroca mi chceci i siły na zakupy dla malenstwa.

Moja malutka na ostanije wizycie wazyła 1370g (29 t 4 d)...takze mysle ze jest s normie. głowka skierowana jeszcze u góry - no ale mam nadzieje ze sie obroci ...chociaz tak sie zastanwam czy chciałabym cc ? SN nie wspoimnam najlepiej...mimo ze sam porod nie był zbyt długi itd ...ale cc..to znów coś nowego - a jak od dziecicnstawa jakas przeewarzliowana jestem na rzeczy któryh nie zanm.

Moj mąż na całym porodzie na pewno nie bedzie, za pierwszy razm tez wyszedł na korytarz...nie czul sie na silach ...a ja nie chcialam go zmuszac do niczego ...poza tym dla mnie to było mega przecycie i mimo wszytko dla swojego komfortu psychicznego ...wolalabym byc sama...

No i moja kruszynka nadal bezimenna - maz tez natchnenia nie mam..córka uparcie mówi na sioste Julka ....ja nie chciaałabym Julii..bo wydaje mi sie ze jest juz ich tyle ...i zastaniwaim sie nad wersją imienia Julianna ....kiedy byłam zakochana w tym imineniu - juz pierwsza córka miała miec tak na imie ..ale wtedy maz nie chciał ....a teraz nawet jak on z corka o tej Julce mowią ...to ja jestem jakas niepewna ... to chyba wszytko przez te hormony .....

Megan, Emol - piekne zdjecia slubne :)

az wspomnienie wracaja ....u mnie w tym roku bedzie juz 5 lat po tym wydarzeniu ( łacznie z mezem znamy sie 14 lat ...)

Kasia taki lekarz był dawno temu Józef Struś. W XVI wieku ale twoje skojarzenie też fajne.
Jenny mój dzidź też jeszcze nie ma imienia :/

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova - no to extra ze sie podoba i ze spotkalas znajome twarze :D
Dziewczyny dziękuje :D brzuszka nie widac bo fotograf nie wiedziec czemu ciagle kazal mi trzymac bukiet wlasnie przy brzuszku :D jedno zdjecie wrzucilo mi sie podwojnie a mialo byc inne :o
1494271899008.jpg

Emol - pieknie wygladaliscie:D u nas byl spontan z tym cywilnym bo slub planowany koscielny na kiedys tam :D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1494271899008.jpg
    1494271899008.jpg
    41,5 KB · Wyświetleń: 376
  • 1494272005113.jpg
    1494272005113.jpg
    58 KB · Wyświetleń: 106
Megan ale masz figurkę;) 10 lat temu też bym była taka filigranowa w ciąży hehe Jak byłam w twoim wieku to ważylam 48kg.A później jakoś naturalnie, nie jedząc więcej niż zwykle przybrałam 12;)

Sent from my ASUS_Z00VD using Forum BabyBoom mobile app

Emol, Megan - piękne zdjęcia, a Wy na nich jeszcze piękniejsze![emoji4][emoji4][emoji4]. Wszystkiego najlepszego!!!

Emol - to Cie mąż wyszkolil [emoji106][emoji3]

Jenny - masz rację, wspomnienia wracają przy oglądaniu takich ślubnych fotek... U mnie w tym roku 13 lat "po"

Megan22 my mieliśmy w planie 30 czerwiec w pt mieć ślub a 1 lipca mieliśmy lecieć do Bułgarii a w październiku takie zaskoczenie i ślub na spontanie. Obrączki dostałam w czwartek a 2 dni później już ślub. kolejny rok musieliśmy odwołać wakacje, Ale na 200% w przyszłym roku jedziemy bo już to są kolejne wakacje w domu ( rok temu nie wyjezdzalismy bo mój Kuba zmienił dopiero co pracę i nie dostałby wolnego na 2 tygodnie)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Megan, Emol młodzi i piękni :)
A ja na wolnym od pracy, laba do samego południa, chyba jutro nadrobie mycie podłóg i szorowanie łazienki :)
Pogoda nie zachęca do działania, w nocy ma być przymrozek, mąż znów rozpalil w piecu bo się wychlodzilo w chacie.
Zrobiłam listę wyprawkową ale jeszcze nie zamawiam.
Co do porodu to obojętne mi teraz czy mąż bedzie czy nie ale zawsze lepiej jak jest. Pierwszy nie wspominam za dobrze, wywolywany, my młodzi nie obeznani, przy drugim to już pikuś wody mi odeszły w domu, mąż jechał z Poznania czyli jakieś 2 godzinki na niego czekaliśmy ale zdążył na ostatnią fazę :) mam nadzieję że teraz będzie na miejscu, 21 jedzie do stolicy na koncert ale ja mam na 25 termin:) i nie przewiduje wcześniej rodzić :) boję się tego porodu bardziej niż drugiego. Myślę czy dziecko nie bedzie olbrzymie, czy zdążymy na czas, nie wyobrażam sobie cc.
My też nie mieliśmy dla drugiej córki imienia, ale ustaliliśmy że skoro ja wybrałam dla pierwszej to teraz mąż i w sumie do samych narodzin nie było pewne ale decyzja padła po urodzeniu. Choć ja bardzo chciałam Pole ale jest Blanka.
Mój mąż strasznie przeżywał ze będzie druga dziewczynka a teraz młodsza jest nasza przylepka najlepszą córeczką. Teraz twierdzi że może być i nawet trzecia ale wiem że i tak liczy na synka :) przekonamy się na porodowce :D

Do góry