reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hehe mój też na każde "o zobacz" totalny bezruchu. Ale kilka razy męża tak pacnal, że nie mógł uwierzyć że aż tak to wygląda :) no i wogole dzisiaj mi lekarz powiedział że łożysko na przedniej ścianie. To ciekawe jakby było jak byłoby z tylu.
No i ma te główkę na dole, to się pytam lekarza czym mnie tam kopie, a lekarz zdziwiony o co mi chodzi- no jak to czym kolanem :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja w praskim jesli bedzie wszystko ok bo to szpital I referencyjności.
Wybrałam ten szpital bo nie ma na nim takiego oblężenia, max 4-5 porodow na dobe a nie 12 czy wiecej jak w innych. Szkołe rodzenia też mają bardzo dobrą, nowy wyremontowany blok porodowy, a przede wszystkim moj lekarz prowadzacy tam pracuje. Wiem że mogę się nie strzelic w jego grafik (pracuje tam w srody 8-20) ale to nawet inny lekarz bedzie wiedzial kto i jak mnie prowadzil, a nie jakiś lekarz "krzak."
Jak po glukozie maly mi sie nie ruszal caly dzien i noc to pojechalam tam na ktg to zanim wyszlam to powiedzieli czy maja powiadomic mojego lekarza czy sama mu powiem ze malego przymulila glukoza :)

Emol tam już chyba po remoncie co? Kiedyś było strasznie. 26kwietnia znajoma tam rodziła i była zadowolona, ale zapomniałam się spytać czy już po remoncie :) a i wiem że to mało ważne ale mają tam najlepsze jedzenie z Warszawskich szpitali. :) jakiś ranking widziałam bo jako nieliczny szpital mają swoją kuchnie.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, mają swoją kuchnie i w czasie sniadania dostajesz karte z 3 obiadami do wyboru w tym jeden wegetarianski. Ale tak ma tylko oddzial ginekologiczny bo to przecież zrtowe kobiety są, i bez cukrzycy i nadciśnien wiec mogli to wprowadzic. A z okolic Warszawy jesteście? Warszawa?

Megan22 no fajnie, że u Ciebie wszystko dobrze :) a po ślubie no widzisz czas tak leci szybko :p a zakupy widziałam super :D wózek tez mega okazja :)

Linoone tez dzisiaj mam szkołę rodzenia z tą położną co później będzie do domu przychodzić, na być o pielęgnacji niemowląt :)

Aga_k_m tez myślałam o lekkiej diecie i lewatywie przed porodem, ale czy zdarze z lewatywa? Czy jak to myślisz robić jeżeli mogę zapytać :)

Ja też z Warszawy, planuje rodzić na Żelaznej. [emoji4]

Ewella [emoji4] No właśnie, a jak to jest z tą położną co potem do domu przychodzi? Tzn. skąd ona się bierze? Przychodzi z automatu, czy muszę sama wybrać? Ze szpitala czy z przychodni? Nie ogarniam tego..

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ewella - ja zabieram z sobą do szpitala. Poprzednio też miałam robiona przez położna.
A w domu czopki (ale one nie działaly na mnie) [emoji6]

reklama
Mi w szkole rodzenia powiedziano ze lepiej czopki, 2 z ogleglosci 2-3 h bo lepiej jak wyjdzie "kamyczek" a lewatywa rozpuszcza wszystko i mozna potem być małą fontanną i dlatego niektore polozne mają gogle :)
A połozna trzeba wpisać w czasie rejestracji w szpitalu, to jest polozna z przychodni gdzie masz lekarza pierwszego kontaktu. jak sie przepisujesz do przyhodni to wlasnie podpisuje sie zaswiadczenie o lekarza pierwszego konatku i wlasnie ta polozna.
U mnie jest taki problem ze ja w Józefowie jestem zapisana do przychodni (bo mieszkalam tam 3 lata) i sie nie bede przepisywac a nie wiem czy ona do Warszawy przyjedzie bo troche daleko choć to tylko Wawer :D

Do góry