reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Patuszka - a może wybierz się do hematologa? Jesteś z moich okolic a w gdańsku jest Wojewódzkie Centrum Onkologii. Ja tam zarejestrowalam sie elektronicznie i mialam dość szybko pierwszą wizytę. Mam co chwilę badania (właśnie potwierdził się zespół antyfosfolipidowy) i lekarka zmienia mi dawki heparyny w zależności od wyników. No i dostałam neoparin zamiast clexane i dzieki temu jeszcze nie zbankrutowałam...

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny wczoraj miałam wizytę z małym ok a moja szyjka znowu się skróciła ma 28mm ale gin mówi że ważne że twarda i zamknięta nakazał odpoczywać. Wspomniał o USG 3trymestru po wizycie chciałam się zapisać ale najbliższy termin przypada na mój tc 33+4dni i laski w recepcji mówiły to chyba wtedy nie ma sensu że raczej do 30tc zapisują. Nie wiem co o tym myśleć,doradzcie coś? Z tego wszystkiegonie zapytałam ile waży Czy jak macie wizytę to gin zawsze robi pomiary dziecka itd.?
Nie wiem jak wy ale ja chcę już lipiec albo chociaż połowę czerwca.
Piszecie o baby shower ja nie robię nie czuje takiej potrzeby.
Do szpitala pakuje się w torbę bo później mogę ją wyprać a z walizka już gorzej, mąż zaniesie a później odbierze.

Alex wszystkiego najlepszego dużo zdrowia, szczęścia i spełnienia marzeń no i oczywiście szczęśliwego rozwiązania

Ostatnia edycja:
Kika ja bym spróbowała iść gdzie indziej. Mi mój gin nie robi żadnych pomiarów tylko szyjka/łożysko/wody oglada.

Dziewczyny kurde głupia sprawa ale kogo jak nie Was spytać. Byłam dziś na dwójce w wc i na papierze było trochę krwi - jak sprawdzić czy to hemoroidy czy to z pochwy? Potem już nie było więc mam nadzieję że to nie z pochwy, ale w tamtych okolicach nie odczuwam dyskomfortu - nie wiedziałam że mam hemoroidy:( zaczęłam brać żelazo 3 tygodnie temu, ale chodzę regularnie do wc co 2/3 dni, z tym że przedwczoraj byłam chyba z 5 razy bo miałam stresy w rodzinie.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Kika - ja będę miała III usg prenatalne w 32 tc. Pytałam swoją gin czy to nie za późno - powiedziała, że nie. Najważniejsze jest 1 prenatalne, i wiek ciąży na nim [emoji6].

Inka - ajjj. Mąż Cię chciał czymś rozpiescic a Ty focha stoisz [emoji6][emoji3].
Ja nie obrazilabym się na męża gdyby dzisiaj kupił obiad... Albo zaserwowal gdzieś na "mieście" [emoji1]

Pumelova - kurcze nie pomogę z hemodoidami.
A jakbyś zastosowała tampon do sprawdzenia stanu pochwy?

A to kartka z mojego szpitala [emoji1]
1493370322460.jpg

Załączniki

• 1493370322460.jpg
    1493370322460.jpg
    45,4 KB · Wyświetleń: 250
Pumelova czasami ja też tak mam jak za twardy papier mam albo jak często byłam ostatnio w wc, nie mam hemoroidów i przed ciążą wcześniej też tak czasami miałam ale u mnie to naprawdę takie lekkie zabarwienie krwi się zdarza. No ale jak idziesz siku to krwi nie ma?

Inka ale było śniadanie mój nie lubi robić śniadań to bym głodna była ;) zobaczysz obiad tez będzie :)

Aha udanej wizyty u fryzjera żebyś wyszła zadowolona :)

Swojej położnej nie planuje opłacać. A tak w ogóle to dalej na szpital nie umie się zdecydować :(
Spakuje się do torby, u nas trzeba mieć tak samo wszystko ze sobą ale dla dziecka tylko higieniczne rzeczy, bez ubranek tylko na wyjście to tez mąż później weźmie :)

U nas pada tak samo...eh, narazie musze pranie wstawić bo mąż wieczorem wyjeżdża a jego ukochane dresy są w praniu :p ciekawe czy będą suche do wieczora ;)

Aga_k_m u mnie na kartce do szpitala jest jeszcze napisane "monety do telefonu" zawsze jak to czytam to mam ubaw :D

Miłego dnia

Alex_87 piękny tort :) spełnienia marzeń :)

ja muszę wam opowiedzieć sytuację dziś z pobierania krwi :D w Medicoverze wprowadzili numerki do pobierania krwi ale kobiety w ciąży poza kolejnością :D ja i tak byłam pierwsza po mnie dwie kobiety w ciąży a później reszta... między innym kobieta z ok 13 letnią córką... ja wyszłam z gabinetu i wchodzi kolejna w ciąży która i tak była jedna z pierwszych w kolejce... i ta matka mówi do babki przed nią dlaczego Pani nie wchodzi- ona odpowiada bo pierwsze kobiety w ciąży ;) a ta matka do tej córki: no szkoda że nie jesteś w ciąży... no pomyślałam sobie co za kobieta, czy na pewno by chciała by córka była w ciąży ;)

reklama
Aga_k_m serio serio :D następnym razem zrobię zdjęcie u lekarza jak będę, chyba ze aktualizuja kartkę haha :D

Abed jej mama chyba nie pomyślała zanim to powiedziała ;)

Do góry