Myślę że to zależy jak wygląda w szpitalu gdzie będziesz plus czego ty indywidualnie potrzebujesz. Ja np nie potrzebuje mieć bez przerwy kogoś przy sobie a wiem że położne u mnie zaglądają bardzo często na salę i często wszystko kontrolują więc kompletnie nie czuję potrzeby mieć tej opłaconej dodatkowo. Ale jeżeli szpital ma opinie że położne nie są na każde zawołanie albo ma się potrzebę opieki non stop to moim zdaniem warto zainwestować niż potem się wkurzać.A co powiecie dziewczyny o indywidualnej opiece położnej? Warto płacić? Siostra znajomej miała i poleca, w wybranym przeze mnie szpitalu. Ale to jednak duży koszt i potrzebuje więcej opini mój lekarz się mnie ostatnio pytał czy się nad tym zastanawiałam.
reklama
Alex_87
Fanka BB :)
Witajcie
Dziękuję wszystkim za przedwczesne życzenia
Taka ciekawostka ( moja kuzynka była także w ciąży i termin miała pod koniec kwietnia..no i urodziła dzisiaj w moje urodziny..a najlepsze jest ze ona ma urodziny w okolicy mojej daty porodu.. )
Temat porodu, ja osobiście zamierzam rodzic z partnerem, to na prawdę duże wsparcie..Po pierwszym porodzie byłam bardzo zadowolona ze był przy mnie, przypominał jak oddychać, podawał wodę, trzymał za rękę czy opierał czoło..A między bólami mogliśmy sobie porozmawiać..Dzięki niemu mam zdjęcia z całego porodu ( bo w między czasie robił zdjecia) Mimo że zdjęcia nie są dla każdego, dość prywatne i intymne to jednak super pamiątka dla mnie..Oglądając je mogę wrócić wspomnieniami do tamtego dnia..I tym razem niewyobrazam sobie by go przy mnie niebylo..on zreszta tez..To taki nasz ważny dzień..
Wy już pakujecie torby a ja jeszcze wyprawki niemam całej..nie wiem dlaczego tym razem wydaje mi się że mam jeszcze czas..
A to mój tort, który wczoraj wyklepalam..Mam nadzieję że
będzie smaczny..
Miłego dnia wszystkim zycze
Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuję wszystkim za przedwczesne życzenia
Taka ciekawostka ( moja kuzynka była także w ciąży i termin miała pod koniec kwietnia..no i urodziła dzisiaj w moje urodziny..a najlepsze jest ze ona ma urodziny w okolicy mojej daty porodu.. )
Temat porodu, ja osobiście zamierzam rodzic z partnerem, to na prawdę duże wsparcie..Po pierwszym porodzie byłam bardzo zadowolona ze był przy mnie, przypominał jak oddychać, podawał wodę, trzymał za rękę czy opierał czoło..A między bólami mogliśmy sobie porozmawiać..Dzięki niemu mam zdjęcia z całego porodu ( bo w między czasie robił zdjecia) Mimo że zdjęcia nie są dla każdego, dość prywatne i intymne to jednak super pamiątka dla mnie..Oglądając je mogę wrócić wspomnieniami do tamtego dnia..I tym razem niewyobrazam sobie by go przy mnie niebylo..on zreszta tez..To taki nasz ważny dzień..
Wy już pakujecie torby a ja jeszcze wyprawki niemam całej..nie wiem dlaczego tym razem wydaje mi się że mam jeszcze czas..
A to mój tort, który wczoraj wyklepalam..Mam nadzieję że
będzie smaczny..
Miłego dnia wszystkim zycze
Inka1985
witam. Pogoda do du...y
Idę na 12 do fryzjera to mam nadzieje że humor po tym poprawi się.
Mąż mnie dzisiaj wnerwił bo kupił gotowe kanapki. No odbiło mu... Dobre były ale bez przesady.
Za kare robi sam obiad i pewnie jak wrócę z salonu to znowu mnie wkurzy bo obiad będzie w lesie.
Idę na 12 do fryzjera to mam nadzieje że humor po tym poprawi się.
Mąż mnie dzisiaj wnerwił bo kupił gotowe kanapki. No odbiło mu... Dobre były ale bez przesady.
Za kare robi sam obiad i pewnie jak wrócę z salonu to znowu mnie wkurzy bo obiad będzie w lesie.
Alex - Wszystkiego najnajnajlepszego [emoji8] [emoji8] [emoji8]. Zdrówka, szczęścia, miłości słodyczy, spełnienia marzeń i... Bezproblemowego, terminowego porodu [emoji8]
Torcik - mniamm - poproszę kawałek kurierem [emoji3]. Picolo mam [emoji6]
Alex_87
Gdyby tylko szło z pewnością bym przesłała duży kawałek :*Alex - Wszystkiego najnajnajlepszego [emoji8] [emoji8] [emoji8]. Zdrówka, szczęścia, miłości słodyczy, spełnienia marzeń i... Bezproblemowego, terminowego porodu [emoji8]
Ja na dziś mam piwko takie 0% , w końcu 30sci trzeba to opis
A propos zastrzykow - nadal wbijam się w brzuch. I to w okolice pepka bo bardziej po bokach mnie boli. Na razie nie chce nawet myśleć zeby gdzieś indziej sie wkłuwać brrrrWitam.
Gratuluję zwiększonych bobasow i udanych wizyt oraz badań.
Temat włosów i zabawy bez alkoholu pojawił się... więc moje włosy rosną jak szalone. 4 tygodnie temu byłam u fryzjera i wyglądam koszmarnie. Proszą się o nożyczki. A co do alkoholu to nie piłam ponad 3 lata zupełnie nic i bywalam na imprezach, dyskotece i dałam radę. Jedyny problem to zawsze kierowałam autem...
Dziewczyny które robią zastrzyki...
Wbijacie je nadal w brzuch bo ja ma fazę że dzidziusia nakłuję i staram się w bok je dawać ale to miejsce bardzo jest wrażliwe i ciężko wkuwać się. A poza tym mam twardy brzuch i nie mogę złapać za tłuszcz...
Miłego dnia.
Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
Tea 80 - co to jest "cesarka na zimno"? [emoji16]
I pytanie - czy przepuklina pachwinowa nie bedzie kolidować z SN?
I pytanie - czy przepuklina pachwinowa nie bedzie kolidować z SN?
Linoone gratki wizyty, ja też mam od 62 choć już wiem że rozmiar rozmiarowi bardzo nierówny
Mamusia Muminka ponoć najlepiej jedna walizką która najlepiej otworzyć, w jedna część rzeczy dzidziowe, w druga mamusiowe, przykryć kocykiem i wsunąć pod łóżko.
Ewella jakiś czas temu kupiłam w Tesco 5pak bodziakow z długim rękawem za 16,5 , ale ostatnio jak byłam to przeceny na różowe było, dla chłopca nic.
Pumelova ja pod koniec mają robię grilla dla koleżanek. Takie bardziej pożegnanie na kilka miesięcy (przynajmniej 3), niż babyshower.
Aha udanego relaksu u fryzjera.
Kylesa gratuluję, piękne cukry.
Kasiulka u mnie też trzymają 3 doby i też trzeba wszystko. Tylko że ja myślałam o średniej walizce, ale tak jak czytam to się może nie zmieścić
Alex to jeszcze raz sto lat, a tort wygląda pysznie.
Inka tobie też udanego relaksu u fryzjera. Aż wstyd się przyznać ale ja byłam prawie 4 lata temu.
Nie planuje swojej położnej, jakoś ufam w te szpitalne.
Rany ale pogoda chyba sobie kawę walnę jakaś słabiutko.
Co do cukrzycy to wiecie co , nie polecam glukometru diagnostic. Ostatnio miałam wysoki cukier, sprawdziłam z jednej kropli na 3 i jednak mój zawyza ten wynik o 20. Ten nowy pokazuje jak glukometry rodziców. Sprawdziłam też roztworem kontrolnym i też zawyza 19-22. Na czczo ostatnio miałam powyżej 100 a teraz na drugim 80-90.
Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
Mamusia Muminka ponoć najlepiej jedna walizką która najlepiej otworzyć, w jedna część rzeczy dzidziowe, w druga mamusiowe, przykryć kocykiem i wsunąć pod łóżko.
Ewella jakiś czas temu kupiłam w Tesco 5pak bodziakow z długim rękawem za 16,5 , ale ostatnio jak byłam to przeceny na różowe było, dla chłopca nic.
Pumelova ja pod koniec mają robię grilla dla koleżanek. Takie bardziej pożegnanie na kilka miesięcy (przynajmniej 3), niż babyshower.
Aha udanego relaksu u fryzjera.
Kylesa gratuluję, piękne cukry.
Kasiulka u mnie też trzymają 3 doby i też trzeba wszystko. Tylko że ja myślałam o średniej walizce, ale tak jak czytam to się może nie zmieścić
Alex to jeszcze raz sto lat, a tort wygląda pysznie.
Inka tobie też udanego relaksu u fryzjera. Aż wstyd się przyznać ale ja byłam prawie 4 lata temu.
Nie planuje swojej położnej, jakoś ufam w te szpitalne.
Rany ale pogoda chyba sobie kawę walnę jakaś słabiutko.
Co do cukrzycy to wiecie co , nie polecam glukometru diagnostic. Ostatnio miałam wysoki cukier, sprawdziłam z jednej kropli na 3 i jednak mój zawyza ten wynik o 20. Ten nowy pokazuje jak glukometry rodziców. Sprawdziłam też roztworem kontrolnym i też zawyza 19-22. Na czczo ostatnio miałam powyżej 100 a teraz na drugim 80-90.
Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
pumelova
Dzięki za opinie wydatek spory, dowiem się jak wygląda standardowa opieka w szpitalu, no i poznam te położne na szkole rodzenia. Aa i kumpela z pracy rodzi tam za 2 tyg
Kylesa super że wyniki dobre)
Wydaje mi się że cytomegalie przeszłas w przeszłości ale myślę że któraś wie lepiej tutaj dziś ostatni dzień w pracy?
Kurczę jak udaje Ci się chwycić skórę w okolicy pępka?!
Alex piękny tort! Jeszcze raz sto lat!
Inka może obiad też kupi spoko jak mój ma sobie sam zrobić śniadanie to też kupuje gotowe. Dlatego wstaje i mu robię
Misia grill spoko ale przemyslalam to, mamy taka paczkę znajomych wśród których jest więcej panów niż pań, więc już odpadła u mnie taka impreza. I tak się z nimi widzimy co tydzień więc się jeszcze będziemy żegnać
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Kylesa super że wyniki dobre)
Wydaje mi się że cytomegalie przeszłas w przeszłości ale myślę że któraś wie lepiej tutaj dziś ostatni dzień w pracy?
Kurczę jak udaje Ci się chwycić skórę w okolicy pępka?!
Alex piękny tort! Jeszcze raz sto lat!
Inka może obiad też kupi spoko jak mój ma sobie sam zrobić śniadanie to też kupuje gotowe. Dlatego wstaje i mu robię
Misia grill spoko ale przemyslalam to, mamy taka paczkę znajomych wśród których jest więcej panów niż pań, więc już odpadła u mnie taka impreza. I tak się z nimi widzimy co tydzień więc się jeszcze będziemy żegnać
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom