reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Abed - ale nie będziesz sprzatala ciurkiem 8h. Napewno znajdzie się też czas na drobne przyjemności i odpoczynek - i to właśnie planuje wykorzystać zanim wejdziemy w rytm spania na raty, wstawania na dłużej niż tylko siku, itd [emoji6].
Moja córa w weekendy różnie na z tym spaniem, ale raczej nie wstaje szybciej niż 8/9:00.

Mamusia Muminka - Moja córa przechodzi teraz mega bunt, co ugra, albo przeciagnie w czasie to "jej". Nie rozumie jeszcze, że to się właśnie negatywnie na niej odbija, bo wydłuża sobie "robotę" na następny dzień.
To już druga klasa, więc obowiązków coraz to więcej (zadania domowe wymagające dłuższego pomyslunku, dyktanda, tabliczka mnożenia, codzienne czytanie tzw.15-minutowki). Więc ma prawo być zmęczona [emoji6], ale gdyby szybciej podeszła do zadań i była bardziej systematyczna to..nie byłoby problemu - na wszystko miałaby czas.
No ale dzisiaj zaliczyła mega darcie z mojej strony (bo parę kolejnych spraw wyszło przy zbieraniu się i dopakowaniu plecaka), więc pofochowana poszła do szkoły, nawet nie machnawszy ręką na pożegnanie [emoji6]

Pumelova - nooo, czyli poprawa samopoczucia się włączyla na całego [emoji3]

reklama
Hej mamuśki! Długo nie pisałam bo ciągle w biegu...
To mój ostatni tydzień w pracy, więc porządkuje i dopinam swoje sprawy do końca... 4 maja wizyta i zaplanowane l4... dziś równe 3 mies. do terminu porodu ;)
za dużo latania po pracy i czuję się zmęczona- ciężko mi wstać, wieczorem padam, czasami nie mam czasu na ogarnięcie zlewu, prania itp na wyjście z dziećmi na dwór a najmłodsza się już cieszy że ja ją będę odbierać z przedszkola. Teraz muszę angażować mamę, siostrę do odbioru dziewczyn, ja po nie dojeżdżam po 16 i zanim trafimy do domu robi się wieczór... w tym tyg np wczoraj bierzmowanie brata, dziś zebranie, jutro basen, w czwartek kosmetyczka :D zostaje mi piątek na porządki przedweekendowe :D
poczytam Was i mam nadzieję że jeszcze w tym tyg się odezwę ;)

Mamusia muminka ja odzuwalam takie drgania wlasnie. Przeczytałam gdzies, ze to przez nie do konca jeszcze wykształcony układ nerwowy. Ale nie miałam okazji tego skonsultowac z lekarzem. Natomiast teraz juz raczej tego nie odczuwam. A jesli sie zdarza to tak delikatnie, ze nie wiem, ze to to.
Wiec wydaje mi sie, ze to nic poważnego :) mam nadzieje ;p

Co do urlopu tez biorę rok. Te 7 mieisecy teraz umknęło mi w mgnieniu oka, wiec nie wyobrażam sobie byc z dzieckiem malutkim pol roku tylko :) gdyby ni sytuacja finansowa pozwalała, to wzięłabym tez wychowawczy (oddając oczywiscie dziecko do przedszkola na kilka h, bo to bardzo ważne), ale niestety.... na to nie bedzie nas stac

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

dziewczyny a jak wrócicie do pracy po urlopie to co z bobasami. Moja mama pracuje i wątpię aby zrezygnowała z pracy na rzecz wnuka. A po za tym chciałabym zostać z dzieckiem w domu no ale nie wiem czy poradzimy sobie z jedną pensją...

Inka - jest jeszcze dodatek wychowawczy w MOPS, i możesz z niego korzystać chyba 3 lata. Nie są to duże pieniążki (poniżej 1000 zł chyba), ale dobre i to.

Hejka mamuśki!

Dawno nie pisałam, ale jakiś spadek formy mam i z tego co podczytywalam to nie tylko ja ...
W weekend zakończyliśmy remont, ale nie zrobiliśmy salonu, bo tutaj więcej chciałam zmienić, zrobimy to na spokojnie w wakacje.

Nieźle ze juz czerwcowe dzidzie się rodzą, zaglądam do nich też czasem z racji mojego terminu na czerwiec, ja urodze najpóźniej do 20 czerwca, więc mi zostaly niecałe 2 miesiące [emoji6]

Odnośnie macierzyńskiego biorę roczny, po pierwsze żeby nowy synek miał mamusie jak najdłużej i najwięcej ,a po drugie to idealny termin mamy, żeby kolejne wakacje 2018 tez mieć wolne wykorzystując urlop [emoji1]

Aga_k_m mój też druga klasa,ale ufff odrabia lekcje w szkole,inaczej nie dałby rady, bo ma od poniedziałku do czwartku wieczorem karate i piłkę. Dzięki właśnie pani ze świetlicy, która wyrobila w dzieciach nawyk odrabiania zadań jak najszybciej, żeby mieć później dzień wolny to ja mam to z głowy. No ale polszczyzna nasza, ortografia. ... buuu współczuję tym dzieciom i jak ma się tego uczyć to tez jest bunt [emoji58]

Mamusia_muminka super , że po wizycie wszystko ok, gratki

Ika89 gratuluję zdania egzaminów i trzymam kciuki za końcowe wyniki [emoji5]

Dziewczyny mój starszak ,8 lat napalil się na obóz, ale ja jakoś mam obawy, a jak u Was ? Pytanko do mamusiek tych , które mają starsze dzieci, puszczacie juz swoje pociechy na obozy?

Ja dziś mam plan delikatnego sprzątania i prasowania, potem po starszaka do szkoły i muszę mu zamówić tort na sobotę bo ma urodzinki. Uparł się, że chce bezowy, w sumie mogłabym się zmierzyć, ale jak nie wyjdzie to będzie klapa

Miłego [emoji5]

3jgxhqvkn04csc4c.png

Aga ja nie mam szans na dodatek. Tam trzeba mieć niski dochód w przeliczeniu na 1 osobę. Wypłata męża przekracza ten próg i to kilka razy. Haha :)

Hey! Ja pogrążona w sprawach remontowych, w pt wyburzanie piecy, w sb kartony na ścianie w kuchni i szpachla, wczoraj 2 szpachla, dziś 3 , a jutro podobno ścieranie, malowanie i panele. Ciekawe czy tak to wyjdzie. Oby oby, bo z syfu wyjść na razie nie mogę. Druga część remontu 4 maja. Będę mogła na reszcie szykować rzeczy dla Leosia.
Budowlańcy już tacy sa, przy poprzednim w ogóle nie traktowali mnie poważnie, a ja się mega wkurwiałam. Teraz jest chłop fajny, da się z Nim bez podtekstów pogadać:blink:
A drganie malucha też czuję raz na jakiś czas;-) ;)
Pogoda mnie dobija, kuźwa zimno, śnieg, deszcz, słońce ehhh
Jakoś czas znajduję na spacer czy ćwiczenia na szczęście. Męż pojechał na rozmowę o pracę, ja zaraz robię kawę, a synusiowi jabłuszko.
Zdrówka mamusie :biggrin2:

reklama
Jeśli chodzi o mnie na pewno wykorzystuje rok urlopu... ostatnio wróciłam po 6 mies. bo sytuacja z pracą była niepewna, ale teraz nic mnie nie przywoła wcześniej :D poza tym będę miała rok na przemyślenia czy wrócić w ogóle czy nie, zależy od sytuacji czy teściowa będzie chętna na opiekę, a zauważam że ostatnio jej się coraz mniej chce. Obecnie jest w pracy w Niemczech i na ten okres i tak muszę szukać opiekunki ( w sumie to tylko 2 miesiące ). Pożyjemy, zobaczymy na pewno z 3 dzieci nie będzie łatwo ;)

Do góry