reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ewella - no co Ty?? [emoji1][emoji16]. Nie pamiętam dokładnego adresu (ale nr był chyba poniżej 50). W każdym bądź razie jak zobaczysz gdzieś w okolicy busa z tablicami rej: DBL, to...moja firma.
Przy okazji możesz podpytać o ten kaloryfer (w końcu to hydraulicy, a że z Dolnego Śląska, to łatwiej się dogadasz [emoji6])

Tymuniek - udanej terapii antybiotykowej, co by bakterie szybko wytepic [emoji5]

Maniek - współczuję walki z cukrami - i życzę powodzenia w utrzymaniu w ryzach.
Gratuluję ładnej wagi dzidziola [emoji3]

Aim - oby szybciutko udało Ci się zazegnac ta infekcję [emoji110]. Zdrówka!

Ika - trzymam kciuki za egzamin [emoji110][emoji110]. Gratuluję rozwojowej Majki [emoji3]

Pumelova - nie mów, że niepotrzebnie, bo przynajmniej wiesz, że na oskrzelach czysto, i, że organizm może póki co powoli, ale... wystarczająco dobrze walczy samodzielnie z chorobskiem, przez co antybiotyków nie musisz brać. Zdrówka! I duuuuuzo odpoczynku, bo po ostatnim weekendzie należy Ci się [emoji6]

Nika - a to męski cwel [emoji34].
Tych od budowy też bym naprostowala - jakby im Baby przyszło słuchać, a ja sie nie patyczkuje... Rzucam "k..wami" i "ch..jami" na prawo i lewo jak trzeba, a pier..lic to sobie mogą po zejściu z budowy [emoji6]. Na każdej budowie na "dzień dobry" mam robione testy przez różne ekipy: czy wiem co to "TO" lub "TAMTO" , gapienie się w cycki i..oczekiwania pełnego zmieszania, seksistowskie kawały. Daje sobie z tym radę - ale kto mi depnie na odcisk ma przesrane [emoji23]

Inka - ehhh, machnij ręką na siostrę. Marne szanse by zmadrzala...chyba, ze się odkocha (ale Ona to chyba typ ofiary).
Następnym razem powiedz, że każdy bierze tyle ile sam zrobił [emoji6]

Ostatnia edycja:
reklama
Witam!
Jestem po 3 badaniach prenatalnych - wyniki w normie, waga około 1,4 kg także nie za ciężki będzie synek, ale za to ma bardzo mały obwód brzuszka, niby w normie, ale dolna granica.

Pozdrawiam wszystkie chorowitki i trzymam kciuki za kolejne wizytujące!

Mam jeszcze takie pytanie : " czy odczuwacie może czasami takie dziwne kilkusekundowe drgania dziecka - tak jakby się trzęsło z zimna lub czegoś się przestraszyło ?? "

No właśnie jestem przekonana, że tu nie chodzi o czkawkę bo czkawka wydaje mi się jest wolniejsza i jest w regularnych odstępach taki "puk" np. co sekundę i potrafi trwać po kilka a nawet kilkanaście minut. Natomiast ta sytuacja co opisuję to takie szybsze drżenia jakby ktoś wsadził komórkę z wibracjami do brzucha i trwa kilka sekund i przestaje.

aga km to Ty juz ostatnie pare dni w pracy?:)

maziajka zapomnialam o rutinoscorbinie, no przeciez! meczylam sie z normalna cytryna ale to nie to samo

mumusia ładna waga :):)

Mamusia wiem o co ci chodzi bo ja odczuwam czasami takie wibracje własne a na pewno to nie czkawka.
Misia to co możesz poszalec z jedzeniem
Nika ale chamisko z tego potencjalnego kupca :/
Aim powodzenia w zwalczaniu infekcji
Tymuniek spokojnie, szybko sobie poradzisz z tą bakterią odpowiedni antybiotyk i będzie dobrze.
Ja dziś mam dzien lenia więc leżę sobie i czytam książkę. Jutro ma być cieplej to może jakaś energia we mnie wstąpi i przebiore ciuchy od siostry bo dostalam ale tam jest miszung od 0do 3 lat także jakoś to trzeba ogarnąć.
Miłego wieczoru

Mamusia_Muminka ładnie rośnie synuś,
a też takie coś mam czasami nie wiem co to jest ;)

Aga_k_m ok będę się rozglądać :D chociaż ulica duża jest ;)

Mamusia Muminka - ale Synek ładnie rośnie [emoji3]. Fajnie, ze masz juz badania prenatalne za sobą. Ja na ostatnie prenatalne idę w 32 tc (na ostatnią chwilę), mam nadzieję, że wszystko będzie o.k. Natomiast teraz w środę idę do swojej gin, więc też powinnam poznać przybliżona wagę Młodej [emoji6].

Ewella - jutro Ci napisze dokładnie jaki to nr [emoji6]. Jak coś podejdź do nich, powiedz, że jesteś moją koleżanka..i, że dwóm ciezarnym się nie odmawia [emoji6], więc mają zrobić cacy z tym grzejnikiem co bym nie musiała sie za nich wstydzić [emoji14]

reklama
Mamusia_Muminka też czasem odczuwam takie wibracje.
Dzięki dziewczyny właśnie popijam smoothie z kiwi, jagód, agrestu, truskawek, wiśni i odrobiny soku jabłkowy- gruszkowego, naturalnie tloczonego. Oj jaki pycha a to dopiero pierwsza kolacja :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry